Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Maya Abdominal masaža


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
Ni komentarjev na to temo

#1 Maginja Blinkita

Maginja Blinkita
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 22

Objavljeno: 1. november 2008, 12:50

MAYA ABDOMINAL MASAŽA
"Maternica predstavlja ženski njeno središče in če je izven ravnotežja, potem je njeno celotno življenje v neravnotežju. Maternica predstavlja ženske "druge možgane" in vključuje spiritualno središče njenega bitja." Don Elijio Panti


Maya masaža je zelo vsestranska in deluje tako na fizičnem, miselnem, čustvenem in spiritualnem nivoju ter pomaga telesu v ponovno ravnotežje in harmonijo. Vzemi najboljše iz prave Indijanske tradicionalne medicine ter vključi to v svoj vsakdan.

KAJ JE MAYA TREBUŠNA MASAŽA?

Arvigo Maya trebušna masaža je osnovana na starodavnih majevskih tehnikah in je nanasilna zunanja masaža trebuha in medenice, ki pomaga usmeriti notranje reproduktivne organe v njihov pravilen položaj, olajša napetosti v trebušni preponi ter pospeši pretok krvi, limfe, živčevja in chi-ja.

Z Arvigo Maya masažno tehniko se sproščajo fizične in čustvene prenasičenosti, izboljšajo se funkcije organov, kar pripomore k ponovni vzpostavitvi zdravja v medeničnem predelu. Namenjena je tako ženskam (maternica) in moškim (prostata), kot tudi zelo blagodejno vpliva na dojenčke in otroke.

Tehnike, kot se izvajajo danes, jih je razvila dr. Rosita Arvigo. Rosvita se je leta 1981 z družino preselila iz Amerike v Belize, kjer sta z možem ustanovila 'napapratično kliniko' (veja kiropraktike). Dve leti kasneje je spoznala in se spoprijateljila z enim od zadnjih tradicionalnih Maya šamanom Don Elijio Pantijem. Po nekaj prepričevanja se je strinjal, da jo popelje skozi svoja učenja in ji v naslednjih desetih letih prenesel znanja in modrosti zdravilnih rastlin deževnega gozda, tradicionalno trebušno masažo in spiritualno zdravljenje. Don Elijio Panti, eden od zadnjih velikih Maya h'menov, je umrl leta 1996, v 103. letu starosti. Bil je študent ustne tradicije, ki se je prenašala od h'mena do h'mena tisoče let. Učil se je v senci velike jaguarjeve piramide v Tikalu, Gvatemala.

KORISTNOSTI MAYA TREBUŠNE MASAŽE ZA ŽENSKE

Ko je maternica izven pozicije, takrat je življenjsko pretakanje krvi, limfe, živčnih impulzov in chi-ja (ch'ulel v Maya jeziku) do medeničnega predela, oslabljeno in prekinjeno. To ravno tako lahko povzroči zbiranje krvi, kar povzroči obloge znotraj maternice. To zbiranje lahko vodi v neobičajno izrastke znotraj maternice in menstrualne krče.

Masaža trebuha in medenice pomaga maternici, da se postavi nazaj v pravilni položaj. Ta Maya starodavna tehnika sprosti mišice in napetosti v preponi ter poravna medenico. Tako se cirkulacija krvi in limfnih tekočin pospeši ter poskrbi za odstranjevanje in izločanje nakopičenih hormonov, kar pripomore k ponovni vzpostavitvi pretočnosti v medeničnem predelu in drugih obkrožujočih organih. Vse to je bistveno za dobro medenično zdravje kot tudi za zdravo spočetje, nosečnost in porod.

Ko je prepona stisnjena, se za 40% zmanjša pretakanje krvi v spodnjo polovico telesa, kar povzroči krčne žile, bolečine, otekline in zbadanje v nogah ter pekoče pete. Ker požiralnik poteka skozi prepono, zmanjšanje pretočnosti ravno tako vodi do prebavnih težav, kronično slabo prebavo in zgago. Če medenica ni poravnana, to ovira nemoteno potekanje živčnih impulzov do najvažnejših živcev v spodnjem trebušnem predelu, kar oslabi medenično področje, ki poteka skozi sakralno, križnično odprtino. Ko medenica ni poravnana, ravno tako lahko vpliva na udoben položaj otroka med nosečnostjo.

Masaža je zelo vsestranska in deluje na fizičnem, čustvenem spiritualnem nivoju ter pomaga telesu v ponovno ravnotežje in harmonijo. Terapevti poročajo o več kot 50% uspešnosti naravnega spočetja pri parih, ki se srečujejo z zanositvenimi težavami. Pri teh terapijah sta vključena oba, ženska in moški, kot tudi nove prehranske navade, prilagoditev življenjskega stila in zeliščne terapije za povečanje plodnosti. Mnogim ženskam je uspelo ohraniti, s samonegovanjem in profesionalnimi terapijami, svojo maternico pred kirurško odstranitvijo. Posamezniki, ki se masirajo vsakodnevno, pospešijo zdravljenje, kar jim omogoča, da okrepijo in ozdravijo sami sebe.

VZROKI PREMAKNJENE MATERNICE

Zahodna medicina ni prepoznala, kako pomembno je zdravje trebuha in še posebej položaj maternice za žensko zdravje, in ima tako zelo malo za ponuditi. Ocenjeno je, da ima 80% žensk premaknjeno ali poškodovano maternico. Maternico obkrožajo ligamenti, ki dovoljujejo, da se skozi nosečnost razteza in raste ter svobodno premika, ko sta mehur in črevo polna. Ti ligamenti lahko oslabijo in tako dovolijo, da se maternica premakne izven pravilnega položaja. Nekateri osnovni razlogi, da se maternica postavi v nepravilen položaj, so padci, prometne nesreče, nošenje visokih pet, sprehajanje z bosimi nogami po mrzlih tleh, tek po asfaltu, intenzivna aerobika, ples, jahanje konj in gimnastika, nošenje težkih bremen med menstruacijo in takoj po rojstvu, težak porod, slabo medenično dno, operacije na medeničnem predelu, kronična zaprtja in čustveno oklepanje zaradi posilstva ali spolne zlorabe. "Če je ženska maternica iz ravnotežja, potem je tudi ona," je velikokrat poudaril Don Elijio Panti. Babice in zdravitelji Centralne Amerike se strinjajo, da večino ženskih težav nastane prav zaradi premaknjene maternice.

Nešteto število rojstev s carskim rezom bi lahko bilo preprečenih s to preprosto, varno in lahko za naučiti se masažno tehniko. Z ojačanjem in negovanjem maternice, ligamentov in drugih medeničnih organov, masaža pomaga, da postavi in obdrži maternico v njenem optimalnem položaju. Dobro počutje matere in otroka se izboljša, ko se pripravljata na popadke in porod. V Belizeju babice uporabljajo te tehnike pri popadkih in porodu ter poročajo o blažjih porodnih popadkih in lažjem porodu tako za mamo, kot tudi za otroka. Za ženske, ki so imele carski rez ali odstranjeno maternico, je ravno tako ta masaža koristna saj deluje blagodejno in odstranjuje brazgotinsko tkivo.

ŽENSKE: SIMPTOMI PREMAKNJENE MATERNICE

- Boleča in neredna obdobja menstruacije in ovulacije

- Temni, gosti izločki na začetku in koncu menstruacije

- Slabokrvnost

- Glavoboli

- Depresija

- PMS

- Maternični polipi

- Ciste jajčnikov

- Maternični tumorji

- Vaginitis

- Maternična infekcija

- Hormonsko neravnotežje

- Težavne menopavze

- Boleči spolni odnosi

- Neplodnost

- Splav

- Težavna nosečnost in porod

- Prezgodnji porod

- Slabotni novorojenčki

- Bolečine v hrbtu

- Utrujene in odrevenele noge, pekoča stopala

- Krčne žile

- Kronična slaba prebava / zgaga

- Kronično zaprtje

- Gastritis

- Postopno ali boleče uriniranje

- Vnetje mehurja

- Trebušno maternično krvavenje

Trebuh je bil predolgo časa ignoriran in čas je, da začne družba prepoznavati pomembnost zdravja na tem področju. Masaža je ravno tako koristna za moške, saj blagodejno vpliva na prostato.

MOŠKI: PROSTATA

Masaža je narejena na enak način pri moških. Prostata je žlezni organ, ki počiva za mehurjem in nima ligamentov za podporo. Žleza prostate lahko postane zamašena, posledično zgodnja faza BPH (benigna hipertrofija prostate), impotenca (odvisno od primera), zmanjšano število spermijev, ... Izvajanje masaže na trebuhu podpira zdrave funkcije organov in olajša prenapetost.

- Zgodnja faza nabrekle prostate

- Srednja faza nabrekle prostate

- BPH (Benign Prostatic Hyperplasia)

- Impotenca, motnje v erekciji

- Gastritis

- Prebavne motnje in zgaga

- Nizka energija

- Omejeno dihanje, ki vodi v napetosti

- Krčne žile

- Postopno in boleče uriniranje

- Vnetje mehurja

- Utrujene in odrevenele noge, pekoča stopala

- Bolečine v hrbtu

- Hormonsko neravnotežje

- Depresija

- Glavoboli

- Slabokrvnost

NARAVNA ZAŠČITA ALI NARAVNA KONTRACEPCIJA

Maya abdominal masaža zaradi svojih očiščevalnih procesov ni priporočljiva v prvih dvajsetih tednih zaželene nosečnosti, saj lahko spodbudi, da se plod ne 'obdrži'. Tako je zelo priporočljiva za vse tiste posameznice, ki zaradi takšnih ali drugačnih osebnih razlogov ne uporabljate 'umetne' zaščite pred nezaželjeno nosečnostjo, saj zaradi svojih 'očiščevalnih' učinkov velja za 'naravno zaščito ali kontracepcijo'.

KDAJ MASAŽA NI PRIPOROČLJIVA?

Ta terapija ni priporočljiva v času prvih dni menstruacije, v času prvih 19 tednov nosečnosti, po trebušni operaciji, ali če je v predelu medenice aktivna infekcija ali rak. Po 20. tednu nosečnosti je zelo priporočljiva, saj pripomore k udobju in ugodju tako nosečnice kot tudi ploda.

ZGODOVINA AVRIGO MAYA TREBUŠNE MASAŽE

Maya trebušna masaža razmnoževalnih in prebavnih sistemov je poznana in prakticirana že tisoče let. Tehnike so prehajale skozi nepretrgane družinske vezi, uporabljali so jih tako zdravilci in šamani, generacija za generacijo, vse po svetu, od Centralne Amerike do Afrike, Egipta ter Kitajske. Do danes pa se je to sveto znanje večinoma porazgubilo, pozabilo in prikrilo. Z namenom.

Arvigo Maya abdominal masaža je osnovana na več kot tridesetletnem treningu in izkušjah v masažah, naprapatiki, zeliščarstvu in spiritualnemu zdravljenju. Dr. Rosita Arvigo je razvila tehnike, ki vsebujejo holistični pristop za zdravo nego in vključujejo masažo, anatomijo, psihologijo, zeliščarstvo, prehrano ter čustveno in spiritualno zdravljenje.

Rosita se je ravno tako učila pri Hortence Robinson, 73 letni zeliščarski babici v Belizeju, ki je že od svojega 13. leta pomagala dojenčkom priti na svet. Arvigo masažne tehnike so odlične pri popravljanju zdrknjenih, povešenih ali zaskočenih maternic, za preventivo in zdravljenje benigne povečane prostate pri moških ter za lajšanje mnogih običajnih prebavnih motenj.

V decembru šola Maya Abdominal masaže. več: www.akademija-zivljenja.si


Veliko se smej, lepe misli in dobre občutke imej še naprej,

TO JE TO!

Maginja Blinkita




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0