Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

naravne barve za lase?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
36 komentarjev na to temo

#1 emmzi

emmzi
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 708

Objavljeno: 3. november 2008, 19:52

Razmišljam, da bi si pobarvala lase. Tule sem nekaj našla: Naravne barve za lase In me zanima koliko je to res naravno in kakšna barva izpade. Mogoče kakšen drug izdelek? Bi si pa rada lase pobarvala na temnejšo rdečo. Vsakega predloga bi bila vesela. x:)x
"Remember when I told you how my
Kin is different in some ways?
And how you should not fall in love
With someone like me, anyway...
Between the lines, people see signs
When they feel the sear, every day's fear...
And one night their torches
Find the girl without a name...
And the one who has her
Love is no more safe..."

#2 Desire

Desire
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 415

Objavljeno: 3. november 2008, 21:14

Razmišljam, da bi si pobarvala lase. Tule sem nekaj našla: Naravne barve za lase In me zanima koliko je to res naravno in kakšna barva izpade. Mogoče kakšen drug izdelek? Bi si pa rada lase pobarvala na temnejšo rdečo. Vsakega predloga bi bila vesela. x:)x


Tele, k si npisala niso naravne, sorč x:Xx .Vsebujejo npr. resorcin itd,...edina prednost pač je, da nimajo amoniaka to je pa tud vse x:o)x
Edine certificirane naravne zaenkrat v Slo so od Logone....naravne kane in barve v kremni obliki, sploh pa ti ne bo problem, ker hočeš temnejši odtenek, pri svetlenju je večji problem.
http://shop.zivacent...p?kategorija=30
Prodaja teh barv je razne privat zeliščne trgovine, Sanolaborji itd...




Pa še tole:

Veliko pospravljanje v barvah za lase Prepoved 22 kemikalij zaradi povečane verjetnosti obolevanja za rakom mehurja. 20. julija je Evropska komisija sprejela prepoved 22 kemikalij, ki so v uporabi v barvah za lase, zaradi njihove potencialne nevarnosti in povezanosti z rakom mehurja. S tem seznam prepovedanih snovi ni dokončen. V prvem krogu so prepovedane vse snovi, za katere proizvajalcem ni uspelo dostaviti dokazov o njihovi varnosti. Pod drobnogledom pa je še 115 kemikalij, za katere so sicer proizvajalci dostavili dokumentacijo, vendar bo ta predmet resnega preverjanja, ki naj bi bilo končano do oktobra 2006.

Prepoved bo stopila v veljavo 1. decembra 2006. To pomeni, da bomo še 4 mesece kupovali barve, za katere so nam do sedaj zatrjevali, da so skoraj da »naravne«, da negujejo in varujejo naše lase.

O povezanosti med rednim barvanjem in rakom mehurja svarijo nevladne organizacije že skoraj dve desetletji. Kot je to v navadi so jih obtoževali, da pretiravajo in širijo laži brez resne osnove.

Celo naša zveza potrošnikov si je v številki 4/2006 revije VIP, kjer je objavila test barv za lase, na strani 21 dovolila naslednjo cvetko: »V zadnjih letih se je precej govorilo o tem, da lahko barvanje las poveča tveganje za nastanek raka na mehurju. Kemikalije, ki so jih vsebovale barve za lase pred tridesetimi ali štiridesetimi leti in ki bi lahko pomenile potencialno nevarnost, so že več let prepovedane. Trenutno ni nobenih dokazov, da bi se povečala možnost obolevnosti, zato ker si barvate lase


Ob tem so za zmagovalce slovenskega testa razglasili barve, ki jih nemški OKO TEST ocenjuje kot nezadovoljive zaradi kopice spornih sestavin!

5 let od suma do prepovedi

Ko so to naši zaščitniki potrošnikov zapisali, je bilo delo Evropske komisije že v zaključni fazi in teža dokazov, ki se nabirajo že pet let je tolikšna, da jih ni bilo možno spregledati, kljub nenehnem lobiranju kozmetične industrije.

Evropski znanstveni odbor za potrošniške produkte (EU Scientific Committee on Consumer Products SCCP) se je z barvami za lase začel ukvarjati že leta 2001, ko so sprejeli sklep, da obstaja utemeljen sum, da so določne barve potencialno nevarne.

Decembra 2002 je SCCP svoje mnenje dopolnil in objavil sporočilo za javnost, v katerem navaja, da obstajajo epidemiološki dokazi, ki nakazujejo, da je dolgotrajno uporabo barv za lase možno povezati z obolevanjem za rakom mehurja. Takrat so priporočali pregled uporabljenih sestavin ter podali zahteve po testiranju izdelkov in njihove potencialne mutagenosti in genotoksičnosti.

Leta 2003 je Evropska komisija sprejela generalno strategijo, ki so jo države članice potrdile aprila 2003. Odločitev je bila, da se pripravi pozitivna lista kemikalij v barvah za lase, ki bodo varne za zdravje uporabnikov. Takrat so proizvajalci dobili nalogo (in precej časa), da zagotovijo varnost sestavin, ki jih uporabljajo. Ob tem je komisija zahtevala od proizvajalcev, da dostavijo znanstvene dokaze, s katerimi ugotavljajo varnost svojih izdelkov. Odgovor na to je dokumentacija o aktualnih 115 kemikalijah, ki so trenutno v preverjanju ter seznam 22 sestavin, za katere proizvajalci niso predložili dokazov o njihovi varnosti in bodo zaradi tega prepovedane. Kot vidimo, je proces trajal 5 let. Le da našo zvezo potrošnikov o tem nihče ni obvestil.

Kako varne so barve na naših policah?

Da bi ugotovili, kaj se v njih skriva, bomo pokukali v teste neodvisnih organizacij, kot je recimo nemški OKO TEST. Tam so pod drobnogled vzeli 37 izdelkov. Pregledali so predvsem sporne aromatične amine, policiklične mošusne spojine, alergene dišave in PEG derivate ter prišli do sklepa, da nobena med konvencionalnimi barvami in barvnimi prelivi, ki jih zasledimo v naših supermarketih in drogerijah ni dobila zelene luči.


Prav vse so vsebovale sporne amine in le 3 od 37 niso vsebovale PEG derivatov. Vse po vrsti so ocenjene kot nezadovoljive. V marcu 2006 so se v OKO testu poglobili tudi v kane in izdelke, ki bazirajo na naravnih pigmentih ter ugotovili, da tudi tam ni vse tako naravno, kot izgleda.

Oceno »zelo dobro« je sicer dobilo 8 proizvajalcev (Logona, Basler, Muler, Sante…), za ostale, ki bi se radi predstavili kot naravni, pa so neodvisni testi pokazali, da kar polovica izdelkov vsebuje aromatične amine, resorcin, halogenorganske spojine in PEG derivate. (podrobni seznam prepovedanih snovi in rezultate ocenjevanih barv ter rezultate testiranj v neodvisnih laboratorijih lahko preberete na www.zazdravje.net)
One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller










#3 crna_puma

crna_puma
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 5. november 2008, 13:20

Razmišljam, da bi si pobarvala lase. Tule sem nekaj našla: Naravne barve za lase In me zanima koliko je to res naravno in kakšna barva izpade. Mogoče kakšen drug izdelek? Bi si pa rada lase pobarvala na temnejšo rdečo. Vsakega predloga bi bila vesela. x:)x


kana je naravna barva za lase ... vendar je postopek manj prakticen in traja vsaj dve uri ...

#4 Layla

Layla
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 45

Objavljeno: 28. november 2008, 18:55

Jaz tudi razmišljam o kani...itak sem za take rdečkaste odtenke x;)x

#5 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 28. november 2008, 20:07

NA KRaTKO: Barve za lase - da ali ne? >>>

(6:00) Se v barvah za lase skrivajo strupi? Kako delujejo na naše telo? Nas zakonodaja ščiti pred zares nevarnimi sestavinami?
Kaj pa naravne barve za lase - kane?
Lahko zaupamo svojemu frizerju, da bo znal poiskati neškodljiv proizvod?
Govorili smo z Mirjam Mihelčič Korez iz Živa centra za nego telesa, odnosov in okolja.

Objavljena slika



#6 Gost_Mineja_*

Gost_Mineja_*
  • Gost

Objavljeno: 5. december 2008, 23:50

Razmišljam, da bi si pobarvala lase. Tule sem nekaj našla: Naravne barve za lase In me zanima koliko je to res naravno in kakšna barva izpade. Mogoče kakšen drug izdelek? Bi si pa rada lase pobarvala na temnejšo rdečo. Vsakega predloga bi bila vesela. x:)x



Jaz sem v podobni dilemi. Čakati da mi zrastejo naravni lasje kot že dolgo načrtujem ali malo urediti trenutno grozni izgled spet z barvo?
Sem že gledala te Logonine barve in če prav razumem, so naravne barve samo na osnovi kane?
Pa bom napisala kaj sem nekoč slišala, ne vem, koliko je res, ampak glede na pravljice o ljudeh, katerih moč izhaja ravno iz las, bi lahko bilo...
Baje so lasje neke vrste sprejemnik za ... neko energijo al neki takega(neki kar se povezuje s 7.čakro) in če jih kakorkoli poškoduješ (z barvo jim odpreš luske in so mrtvi/ kana pa se prilepi gor in zato izgleda las debelejši, ga pa kao zadušiš) se prikrajšaš za to neki ... kar je lahko precej pomembno zate.
Čist osebno, tko... ortodoksno gledano se z barvanjem las nekako skrivam. Ni pa to slabo vedno, ne...

#7 nejce

nejce
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 24

Objavljeno: 4. januar 2009, 22:18

Zakaj ljudje preporsto nismo zadovoljni s svojo barvo las?! Sj mogoče nekatere zastopim, amak tiste pa ne ki se pobarvajo zaradi sprmembe ali pa stila...kr neki!

#8 Andromeda

Andromeda
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 238

Objavljeno: 3. februar 2009, 17:45

ne, ni kr neki! x;)x

ja, včasih je prva ali pa edina sprememba, ki si jo upaš ravno sprememba pričeske. pa nej bo to dolžina, barva las ali pa oblika pričeske. ženske to pogosto prakticiramo ;) x:px še posebno po kakšni neuspeli romanci.

sama se že nekaj časa ne barvam, ker mi je barva pooplnoma uničila lase. pa tudi razmišljam o alternativi, ker se začenjajo lasje počasi siveti... :xx!: samo kana ni za mene. prej kakšen limonin sok, za posvetlitev.
"The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."
- C. G. Jung

#9 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 3. februar 2009, 23:45

Ogromno smo že svojčas tule pisarili o kani.
Kana je krasna reč za lase, imajo tudi temnejše odtenke, katere naredijo z dodajanjem indiga, lahko pa same namočite kano v močan črni čaj...

Menda se jo dobi že v tekoči obliki ali v obliki kreme...
Kaj vem.. Jaz se kaniram že celo življenje in moji lasje so zdravi, se lepo svetijo (ob to se marsikdo spotakne x;)x ).Ker imam sicer tanke lase, mi jih kana malo odebeli in polepša.
Uporabljam še vedno samo klasično, smrdljivo kano v prahu, ker edino za to verjamem da je "taprava" in popolnoma naravna. Vsakega ki gre kam na vzhod na dopust, zaprosim da mi jo prinese in naročim, naj jo kupi čisto "tagmajn" na tržnici - tako na kile. (Egipt, Indija itd..)
Sem pa izvedela, da jo imajo tudi v Sariko indijski trgovini - tam je še nisem kupila, je pa zagotovo naravna?

Okoli dajanja kane na glavo sploh ni panike.
Zmešaš srednje gosto pasto, jo kar z rokami (gumijaste rokavice - sklonjena nad bano) napackaš na OPRANE, MOKRE in RAZČESANE LASE, razčešeš s "taredkim" glavnikom (ali pa tudi ne), lase "poližeš" oz. naviješ okoli glave, pol pa alufolijo naokrog, zalepljeno s selotejpom, čez pa eno ruto kot kmetica - zadaj vozel na vratu :O: in pustiš gor 2 uri... lahko tudi več . Tačas lahko delaš karkoli... Opereš... in to je to..

Na oprane in mokre lase je nujno, ker kana vleče vlago, jo potrebuje, da se napije in če jo damo na suhe lase, lahko lase osuši. Navodila so na kani največkrat napisana NAPAČNO... tako da lasem lahko škoduje.

Sem že precej siva in z rednim kaniranjem postanejo lasje prav fajn - tasivi so malce svetleje rdeči kot nesivi in izgled je naravnost fajn!! Kanirat se je pa treba cca enkrat mesečno.... In prve parkrat vzet za lase drugo brisačo, ker bo rdeča - gre pa s pranjem dol, brez problema..

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#10 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 4. februar 2009, 00:03

Da s kano las zadušiš - fizično gledano niti slučajno, kot rečeno se kaniram že več kot 30 let in moji lasje so zdravi in lepi. brez pretiravanja. Niti najmanj zadušeni x:Dx

Kar se pa psihe in duhovnosti tiče, je pa treba narediti kaj na sebi, da se ne dušiš - odpirati grleno čakro in srčno čakro, pa poslušati intuicijo in se nasploh odpreti življenju. Nimam občutka, da bi me kanirani lasje kaj dušili v tem pogledu.. Nasprotno, če vizualiziram energijo kako priteka vame skozi sedmo čakro ... teče ko nora... ni problema..
Evo moje sto let kanirane čupe - kravžli so naravni x^x


Objavljena slika
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#11 enapačtaka

enapačtaka
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 392

Objavljeno: 13. februar 2009, 08:13

Ravno včeraj sem gledala perzijsko kano stisnjeno v kvadre. Pred uporabo bi se naj to zdrobilo v vročo vodo in se še toplo naneslo na lase, takšen postopek kot ga zgoraj opisujete.

Imam kostanjeve lase, zato bi tut takšno izbrala...rada bi dobila barvo malancane...ima katera kakšno idejo kaj naj kostanjevi primešam...

Dr. Dolittle je fantazijski lik.


#12 enapačtaka

enapačtaka
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 392

Objavljeno: 13. februar 2009, 09:30

Verjetno bo za prvič najboljše, da poskusim osnovno barvo in se šele kasneje začnem igrat z dodatki. Morda ne bi bilo slabo prihranit odstrižene lase in malo eksperimentirat z raznimi dodatki za naslednjič x:)x

Jaz se do sedaj še nisem barvala z ničemer, sem bolj tak natur tip x:)x in bo to kar vsestranska preizkušnja zame...

Dr. Dolittle je fantazijski lik.


#13 enapačtaka

enapačtaka
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 392

Objavljeno: 13. februar 2009, 11:56

Sivi se mi pojavljajo in nekaj morem nardit in bom nardila pošteno. Če ne bo uspelo bom pa pobrila in posončla, pa bo xDDx .

Barv mam pa doma vsaj pet, že dve leti jih nosim domov pred vsakim pomembnejšim dogodkom x:)x dost cincanja kaj praviš?

Bo kaj bo!

Če bom uspela bom poslikala prej in potem in dala na ogled x:)x

Dr. Dolittle je fantazijski lik.


#14 Gost_Mineja_*

Gost_Mineja_*
  • Gost

Objavljeno: 14. februar 2009, 21:07


Kar se pa psihe in duhovnosti tiče, je pa treba narediti kaj na sebi, da se ne dušiš - odpirati grleno čakro in srčno čakro, pa poslušati intuicijo in se nasploh odpreti življenju. Nimam občutka, da bi me kanirani lasje kaj dušili v tem pogledu.. Nasprotno, če vizualiziram energijo kako priteka vame skozi sedmo čakro ... teče ko nora... ni problema..

Ja, se strinjam.. Malo sem prenašala posebne čenče pa upala sem da bomo to raziskali.
Jaz sem se vseeno odločila da bom zaenkrat kar naravna.. :)


Evo moje sto let kanirane čupe - kravžli so naravni x^x

Kravžli: Uau :palec:




Objavljena slika



#15 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 15. februar 2009, 13:04

Škoda da se ne vidi bolj kako sem že siva in kot je napisala Strelka je res fajn, ko si "pramenast".
Samo ne vem če ni za temnejše pokritje sivih treba redno kaniranje (cca 1x mesečno), če so že taprvič dovolj temni.
Sem pa dobila eno kano prav iz Indije in je fenomenalna. Temna, lasje pa se svetijo ko pumpeževa rit :eek:

Imam tudi kano iz Egipta, svetlo rdečo, pa mi je presvetla.
Ali kdo ve, kje se da kupiti indigo, da ga primešam (kot to naredijo ko delajo temnejšo kano)? Ne vem, če bo samo močni črni čaj dovolj..

Že vrsto let nazaj pa sem si spomladi pobarvala lase s klasično barvo. Na morju so mi potem ti lasje oksidirali - "abšlesali". Jeseni sem dala gor spet kano in rezultat je bil super ! Ta"abšlesani" so bili svetlejše rdeči, tisti spodnji pa temnejši.

Meni je kana še vedno zakon - dokler ne bom popolnoma siva xrolleyesx ?? Mogoče bo pa še tud pol vredu..

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#16 enapačtaka

enapačtaka
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 392

Objavljeno: 15. februar 2009, 23:00

Firbec jaz..a si že... xDDx poslikala x:)x



Nisem še, imam pa že kano doma, tisto v obliki čokolade x:)x ima menda vse dodatke že primešane.
Resno razmišljam, da bi prepričala svojo frizerko, da mi to reč ona prvič gor namaže.

Včasih razmišljam pri teh eksotičnih žavbicah, ki jih prodajajo običajno kar brez deklaracij, bi se znalo najt tut kaj, kar ni ravno to za kar se prodaja, ali pa ne samo to. A o tem kaj razmišljate?

Dr. Dolittle je fantazijski lik.


#17 Cookie

Cookie
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 884

Objavljeno: 16. februar 2009, 13:47

Nisem še, imam pa že kano doma, tisto v obliki čokolade x:)x ima menda vse dodatke že primešane.
Resno razmišljam, da bi prepričala svojo frizerko, da mi to reč ona prvič gor namaže.

Včasih razmišljam pri teh eksotičnih žavbicah, ki jih prodajajo običajno kar brez deklaracij, bi se znalo najt tut kaj, kar ni ravno to za kar se prodaja, ali pa ne samo to. A o tem kaj razmišljate?

ne, ker tut kadar grem mimo stojnice s kao naravnim sladoledom ne razmišljam kako je narejen (obstojnost, glazure ipd.) ampak ga kr požrem x^x
drgač pa, glede na tvoje vprašanje; sem zelo paranoična/skeptična/prevečprevidna po defoultu in včas kr kej kupim brez kompliciranja (ker sem pain in the ass za vsazga prodajalca z vsemi svojimi vprašanji in podvprašanji). Včas je dobro, včas pa ne x;)x
You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´

#18 passiflora

passiflora
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 55

Objavljeno: 16. februar 2009, 14:14

Ima mogoče kdo kakšen nasvet za naravno posvetlitev las - kamilce so preblage, limonca tudi ...

#19 enapačtaka

enapačtaka
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 392

Objavljeno: 17. februar 2009, 11:00

Vem, vem...sem ogromno koristnega našla tukaj. V mislih sem imela en kup nekih pripravkov, ki se dobijo brez podatkov o sestavi in navodil za uporabo.

Dr. Dolittle je fantazijski lik.


#20 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 21. februar 2009, 12:14

Evo še ene fotke iz katere se bolj vidi kako izgleda kaniranje na mešane-SIVE lase. Dokler ni preveč sivih, je prav cool. Ampak jaz sem že kar precej siva !

Objavljena slika

Še dve fotki sta tule:
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#21 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 21. februar 2009, 15:36

Ne, nisem dobila indiga samo ga tud nisem še iskala.
Ga pa moram nujno najt ker mam eno kilo Egiptovske kane (prinesla prijateljica z izleta) in je ful svetlordeča... Ko jo namažeš pa tko strupeno zelene barve vse do konca (tudi po več urah), da te je kar groza, da boš imel zelene lase. Tako zelene kane še nisem imela. Kot zelena rega...

Mačka, vseeno daj par fotk gor... :)

Strelka, dejansko mam zelo tanke lase, samo so pa ful gosti in mi hitro rastejo. Kljub temu da so gosti pa zaradi tankosti nikoli nisem mogla imeti dolgih las, ker čim so prišli do ramen, jih je bilo v repu za en debelejši kuli :(
Zdele mi letijo kar fajn tud ven... Ko dam gor kano, prav čutim kako so debelejši -mal obloženi..
Pa dejansko tako naravnega leska kot ga da kana, ne da nobena druga barva (razen če se ti itak naravno svetijo lasje..).

Mam tud kožo tanko in to je na "stara leta" problem, ker je bolj gubasta. Do sedaj nisem imela nobenih problemov s kožo, tudi v pubertrti ne, tudi nisem nikoli hodila h kozmetiki, mi ni bilo treba.. zdaj pa so tu gubice... vedno bolj. Ampak se ne sekiram kaj preveč...

Ko se staraš, postaja prej mastna in debelejša koža, vedno lepša lepša, prej tanjša pa se bolj guba.
Nikoli ni čist prav x:Dx x:Dx

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#22 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 21. februar 2009, 18:40


Iščem indigo in sem nqaletela na tole... zanimivo..
http://www.casuallavish.com/2008/08/henna-...r-coloring.html

Če se ga ne dobi drugje, bi se nas morda dogovorilo več in ga skupaj naročimo (delimo poštnino) ter si ga razdelimo.. Bom še iskala naprej.


Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#23 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 25. februar 2009, 14:59

Superca! Si zadovoljna, a ne?

ampak takele dolge lase pa ni enostavno barvat - pa s čimerkoli.
So pa lepi x:px
Jaz si nikoli nisem mogla privoščit dolgih las. So pretanki in ko so zrasli jih je bilo vseskupaj za en tanek repek...

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#24 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 25. februar 2009, 18:05

:palec:
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#25 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 25. februar 2009, 20:14

Kak fajn, k zivis ob, v naravi! x:)x

malo zamujam :inocent: ni bilo sonca zadnje dni x;)x

1
2
3






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0