Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Japonska joga


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
1 komentarjev na to temo

#1 Heian

Heian
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 24. avgust 2010, 20:36

Pozdravljeni,

na lunin net je že nekaj napisanega na to temo, članek in vabilo na vadbo, vendar bi vseeno želela načeti novo temo o japonski jogi.


Program vadbe Japonska joga je nov v slovenskem prostoru. Izvaja se šele drugo leto in po odzivih prvih udeležencev začetnih in nadaljevalnih tečajev je zelo uspešen. Sama se vadbe udeležujem od začetka in jo bom to jesen tudi nadaljevala.

Prakso programa Japonska joga navdihuje predvsem delo japonskega mojstra Tempuja Nakamure, ki se je posvečal raziskovanju metod dinamične meditacije in urjenja v notranji življenjski energiji. S svojim delom, ki ga je imenoval shin-shin-toitsu-do (pot poenotenja uma in telesa) je vplival na mnoge sisteme samorazvoja.


Začetni tečaj traja štiri mesece. Seznanimo se z osnovnimi načeli koordinacije uma in telesa. S pravilno uporabo uma se naučimo pravilne drže, ki spodbuja dinamično ravnotežje našega uma in telesa ter optimalno rabo telesnih mišic. Pravilno držo raziskujemo skozi ritmične gibalne vaje ter potrjujemo s Ki testi s partnerjem. Naučimo se dveh različnih metod dihanja (kunbakaha in ki dihanje), dnevno vajo za raztezanje, ki ugodno vpliva na energijski ustroj, krepi psihofizično odpornost in notranje ravnovesje ter odpira zavest.
Osvojimo dihalno formo (kato) Tensho, ki je setavljena iz mehkih in tekočih gibov, ki jih spremlja globoko, kontrolirano dihanje. Poleg vseh zanimivih tematik izvajamo tudi meditacijo na zvok zvona, ki deluje antistresno ter spodbuja umiritev misli.

Če koga zanima vadba japonske joge bo našel vse informacije na www.japonskajoga.si
#2 Heian

Heian
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 24. avgust 2010, 20:58

http://www.japonskaj...mikanje-oblakov
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0