Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

MASKE


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
34 komentarjev na to temo

#1 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 28. november 2002, 01:00

Malo za razmišljanje o sebi.
Vsi nosimo zaščitne maske, da živimo v tem svetu. Se zavedate kakšne maske nosite in zakaj jih uporabljate? Pa kdaj? In pred kom ?

Prepoznate te maske tudi pri drugih?

Lahko pogledate globoko vase in si priznate kakšni ste brez teh navideznih oklepov?

Malo razmislite, če hočete, pa še kakšno misel gor vrzite.

Vsak dan je najlepši.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#2 Solea

Solea
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 90

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

Dobra tema za razmislek o sebi.
Maske nosimo občasno (bolj ali manj) vsi. Mislim, da dostikrat nosimo maske, ker jih tudi okolje pričakuje, predvsem pri "igranju vlog" (vloga partnerke, sodelavke, matere, hčere ...). Drugače pa se z masko včasih zaščitiš, da te ne "prečitajo" ali pa, da ne pokažeš pravega obraza, odziva, da ne prizadeneš drugih.
Problem pa je, če ščasoma prevzameš osebnost "maske". Zato pa imamo najbližje, ki nas sprejemajo brez mask in nam dajo vedeti, da nam maske niso potrebne.
Včasih je pa hudičevo fajn občutek, če kaj odglumiš.
Mejte se fajn, z maskami ali brez njih.

Solea

#3 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

Seveda nosimo maske - takrat, ko nismo iskreni, smo zamaskirani.
Hmm... kdaj nisem iskrena in zakaj? Največkrat takrat, ko ne želim koga prizadeti.
Zanimivo: največkrat nosim masko pred X ljudmi, pred strankami ali znanci, prijatelji, pred tistimi, za katere se bojim, da jih bom izgubila, če bom iskrena. Pred najbližjimi (pred otroki, starši...) pa sem navadno brez maske - kot da bi mi bilo vseeno, če jih prizadenem.
Včasih me n.pr. kdo razjezi, pa mu tega ne pokažem, ampak skrivam pod masko prijaznosti, vljudnosti... Če pa me razjezi lasten otrok ali starš, pa malo da ne začnem bruhat ogenj. Objavljena slika
Groza, kako smo narejeni! Pol pa sploh ni čudno, da je toliko prepirov v familjah! No ja, saj je prav, da smo doma iskreni, vendar potem se zdi, kot da se doma ne razumemo, z drugimi ljudmi pa je vse kull Objavljena slika! V resnici pa gre le za MASKO ali NE-MASKO. Objavljena slika

Tamara

*******************

#4 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 30. november 2002, 01:00

Maske imamo.. ampak maska sama po sebi ni problem. Problem je poistovetenje z masko. Problem je, kadar nekdo misli, da je tista pogojenost, tista maska njegov jaz.
Maska je na nak nacin potrebna.. v druzbi.. so soituacije, ko bi v oceh norcev.. pristen clovek izgledal nor.
Zato je po mojem, potrebno znati masko natakniti in sneti, ko prides domov.
Ce se ne poistovetimo s svojim umom, potem to ni tezko, potem zlahka menjamo..
Izobrazba je lahko maska.. in pravilna izobrazba ni maska, je maska pod pogojem.. da je pogojevanje koristno. Samo zavedanje kaj je maska in kaj ni je potrebno in vescina snemanja in natikanja. Moras biti nakoko ociscen, da locis to.
Probajte se zavedati, da se zavedate.. in hkrati ves, da se tistega kar SI, ne mores zavedati.

Ja Tamara.. ni cudno da je toliko prepirov v familiji.. Prepiri niso iz razloga, ker so prepiri... ni problem v tem, da so prepiri.. problem je v tem, ker ni miru v vsakem posemezniku posebej. Vse naredimo zato, da motimo sami sebe.. s svojimi zeljami, pohlepom po vec in vec.. priti na vrh! Ampak kaj poceti na vrhu? Kaj je storil Edmund na Everestu? Bedast je bil videti in zmeden... stati sam na vrhu, brez vsakega razloga. Samo vecen sneg je tam.

Tezko je razumljivo to, da si zelimo mir... ker je mir snov iz katere smo narejeni. Mir je ze v nas.. globoko v nas.. in nemogoce se je zeleti mir. Potrebno je odpraviti motnje, ki motijo mir. Ko se to zgodi, je enostavno menjati maske.. ker ves, kaj je tvoj JAZ. Ce to ne ves, kako bos manjal maske.. kako bos ljubil sebe?.. ce ne ves kaj bi ljubil. Lahko ljubis samo motnje, ker motnja je najbolj na povrsju.. se je najhitreje zaves. Motnja ali maska.


Tjazy

*** Svet je narejen preprosto! ***

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#5 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 30. november 2002, 01:00

<blockquote ><font size="1" face="Arial, Helvetica, Verdana" >quote:<hr height="1" noshade >teja pravi:

Malo za razmišljanje o sebi.
Vsi nosimo zaščitne maske, da živimo v tem svetu. Se zavedate kakšne maske nosite in zakaj jih uporabljate? Pa kdaj? In pred kom ?

Prepoznate te maske tudi pri drugih?

Lahko pogledate globoko vase in si priznate kakšni ste brez teh navideznih oklepov?

Malo razmislite, če hočete, pa še kakšno misel gor vrzite.

Vsak dan je najlepši.
[/quote]


Pojma nimam Objavljena slika
Men ni vec 0 kaj dosti jasno??? al sem pa malo vtrujen...
Kdor visoko leta zadnji melje Objavljena slika
Kdor visoko leta - pogaca
Kamen na kamen palaca, sliva na slivo - 2 slivi Objavljena slika

:: What use is a belief if you have no faith in it? ::

#6 Popotnica

Popotnica
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 1. december 2002, 01:00

Jaz nosim 'masko' trdnega in neizprosnega cloveka, v resnici sem pa bolj plasna in malce manj samozavestna punca.

#7 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 2. december 2002, 01:00

Vse kar lahko napišem je, da moja mami nosi masko (ves čas je prijazna sploh ko so obiski v hiši). Ko pa ji poveš resnico se prelevi v najbolj grdo žensko s takim sovraštvom v očeh, da sploh ne vem kako sem se njej rodila.

V bistvu sem kriva, da sem prišla na ta svet, samo, da jaz tega nisem hotela-sama se je odločila za takšen korak in hudo mi je ker je zaradi svoje odločitve nesrečna, misli da smo vsi drugi krivi za njeno nesrečnost in svojo jezo stresa in mori okolico najbolj pa svojega moža, ki vse naredi namesto nje in še misli, da je on kriv.

Rada bi ji enkrat povedala, naj enkrat odraste in začne pri sebi iskati napake.

Vanja Objavljena slika[V]

#8 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 3. december 2002, 01:00

Draga Vanja, skušaj mamo razumet kakršna koli je, sicer ti zagotavljam,da tisto česar ne moreš razumet, se ti tako maščuje,da padeš sam v isti zos.Zo pomeni,da lahko postaneš ista,ista.Tega pa nočeš, ker tega ne maraš,ampak prej moraš odpustit, to razumet, potem te ne bo ne motilo,ne se te polotilo.Starše si izberemo sami in sedaj nam ni jasno zakaj smo si izbrali take.Enkrat nam pa bo to povsem jasno.

#9 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 3. december 2002, 01:00

Ne nočem postati takšna ampak dosti imam tudi, da morem jaz kar naprej nekaj razumet, mene pa nobeden ne vpraša kako se počutim, ko mi brez kakšnega razloga zabije nož v hrbet-a morem tudi to razumet?

Pa saj razumem, usodo drugih pač ne bom jaz kreirala zato naj se imajo veselo fajn v prepirih in besu samo atija mi je žal.

Hinavščina ! pri tem pa jaz ne sodelujem !

Vanja

#10 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 3. december 2002, 01:00

Mogoče pa je to atijeva karma.Dokler ne bo poravnal ramen,mu tudi ti ne moreš pomagat.Verjetno,slej ko prej tudi njemu naredi klik in takrat se ti bo morda tudi mama zasmilila???

#11 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 3. december 2002, 01:00

Ah, vanja, tudi jaz imam grozno mamo in ubogega atija z njo! A ne sekiraj se za atija - čisto sam si jo je izbral (še bolj kot mi starše)! Mogoče pa rabi takšno ženo.
Meni se je moj ati tudi včasih smilil, zdaj pa vidim, da če bi imel poleg sebe eno podobno njemu, ne bi funkcioniralo. Na primer, ko pridejo določeni problemi (jih pri dnarju kdo okol prnese), mama vse kot buldožer reši. Oče sam ne bi nič naredil - raje bi pustil, da ga še naprej okol prnašajo.

Verjamem, da ne boš taka, kot je tvoja mama. Jaz sem živo nasprotje moje mame - mogoče še preveč. Mene ni nikoli za nič pohvalila - jaz moje otroke non-stop hvalim. Nikoli me ni objela in rekla, da me ima rada - jaz to počnem mojim otrokom vsak dan. Nikoli mi ni privoščila kolonije, kake interesne dejavnosti (ki se jo plača), še bonbonov mi nikoli ni kupila - jaz plačujem hčerki glasbeno šolo in balet, sinu pa pevski zborček, čeprav sem samohranilka in si moram zato sebi kaj odtrgat oz. ne kupit.
Je pa res, da jo moraš razumeti, zakaj je taka. Moja mama ne zna dajat ljubezni, ker je sama ni bila nikoli deležna - mama ji je umrla 14 dni po porodu, oče pa se je poročil z drugo in nje ni vzel k sebi v novo družino, ampak jo je pustil odraščat pri tetah... Živela je v materialnem in čustvenem pomanjkanju, in ni se tega ozavestila in se najbrž tudi še zlepa ne bo. To pa še ne pomeni, da moram biti tudi jaz taka kot je ona.

Lepo se imej in uživaj življenje, ki je lahko tudi lepo!
Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

Tamara

*******************

#12 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 4. december 2002, 01:00

Tamara, super si, da si se toliko naučila o starših in se tako lepo razdajaš otrokom. Samo pazi, ti si prva za katero moraš poskrbeti, ker če ne boš, tudi otrokom ne boš mogla razdajati sebe.

Vanja, ni res, da te nihče ne razume. Poglej v srce. Se razumeš sama? Če se, poskusi kljub vsemu najti v mami nekaj lepega, dobrega. Poskusi razumeti na način kot razlaga Tmara. Če ne , mi piši, da ti te stvari malo bolje razložim.

Lep dan

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#13 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 4. december 2002, 01:00

Drage moje saj ne boste verjele ko vam povem !

Imate prav, vsakega po svoje poskušam razumet ampak očitno sta ravo za skupaj, čeprav se meni to zdi kot mučenje in zažiranje.

Veste kaj mi je ati rekel: naj se z bratom ne vtikama v njune zadeve in zakon. Prav ima.

Jaz se bom sekirala zase in za svoje zadeve, da ne bom naredila njune napake in svojega partnerja takole morila. Rada imam svojo mamo in atija ampak to je njuna usoda.

Res je hudo, če starši ne pokažejo otrokom ljubezni kajti potem otroci tudi naprej ljubezni ne predajajo na otroke.


Lepo vas pozdravljam ! Vanja !Objavljena slika

#14 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 21. avgust 2003, 14:53

Maske ja, najprej sem nameravala napisati, da jaz pa tega res ne uporabljam, pa sem ugotovila, da vseeno. Vsaj vtoliko, da se ko me kakšna nepoklicana oseba iz radovednosti ali škodoželjnosti sprašuje po mojih osebnih zadevah, takrat pravim vedno, da je odlično in da se še izboljšuje :2src: , drugače je pa ena mojih v vsakdanjem življenju zelo moteča zadeva ta, da sem prešpricala pouk diplomacije, jaz politik že ne bi mogla bit... :O:

#15 PAMI

PAMI
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 63

Objavljeno: 29. avgust 2003, 20:08

Joj, ljudje ki nočejo nikoli odložiti maske, se mi kar smilijo.Takih je mnogo. To so ljudje, predvsem materialisti povečini.

#16 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 29. avgust 2003, 21:06

:vragec:


joooojjjj paaamiiii....
za kakim nikom se pa skrivash?
kuko ti pa prouzaprou ime?


:vragec: x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#17 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 29. avgust 2003, 21:23

:eek: x?x :eek:

aakhut... res lep nick x:o)x x;)x

#18 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 29. avgust 2003, 21:52

:vragec:


hehe mateja...
jst folku ne tezhim s tem, da je treba maske dol snet....
ne vem, zakaj bi to blo tko zlo narobe, vsak se pach na nek nachin zavaruje, pochuti varno....
eni z maskami, eni s pestmi, eni z "duhovnostjo"...etc



:vragec: x;)x
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#19 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 29. avgust 2003, 21:57

... aakhut, je res ... x:)x x;)x

#20 PAMI

PAMI
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 63

Objavljeno: 30. avgust 2003, 21:18

Aakut
Mislim, da sem edina,ki se ne skriva za svojim nikom, pa sej mi itak ne boš verjel, zato brez veze v tej smeri, ja!

#21 PAMI

PAMI
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 63

Objavljeno: 30. avgust 2003, 21:23

PA ŠE NEKAJ! Nimam nič proti maskam, le kdaj pa kdaj jih je treba dat dol, pa se izražat svojim resničnim jazom.Seveda takrat ,ko ni potrebno-ne, zakaj tudi maske so naša zaščita pred vsiljivci. Me zdaj razumeš undefined

#22 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 30. avgust 2003, 21:28

Mislim, da sem edina,ki se ne skriva za svojim nikom

... ne bo držalo... še nekaj nas je x;)x x:)x

#23 kapica

kapica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 019

Objavljeno: 30. avgust 2003, 21:31

Kj je ljubezn dovolj mocna, da lahk raztopi vsakrsno masko pretvarjanja, nezaupanja, skrivanja...? Mejte se radi!!! x:)x x;)x x^x x:Xx

Maske? se bojimo, da nas drugi ne bodo sprejeli taksne kt smo... zakaj se pa bojimo sami sebe??? Hja sam kaj pa ce sebe ne poznamo (joj js sm sele zdej neki spoznala pr seb.... kolk sm bla neumna!!! pa sej to sm se zdej... sam useen sm x:)x x:)x ) logicn pol da imamo neke podobe :o|o:
ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

#24 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 2. september 2003, 08:57

:vragec:


joooojjjj paaamiiii....
za kakim nikom se pa skrivash?
kuko ti pa prouzaprou ime?


:vragec:  x:Dx  x:Dx  x:Dx  x:Dx

Si upal, da je neka blondinka, a ne ? x:Dx

#25 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 2. september 2003, 17:32

:vragec:

eh....blondinka...
mam pa zhe raj pasichke x;)x


:vragec: x:)x x:)x
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0