Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kaj je resnica o Bogu?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
387 komentarjev na to temo

#126 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 13. avgust 2014, 19:27

anda vaju bo na stolp pribila biggrin.pngbiggrin.png



#127 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 13. avgust 2014, 22:23

Duša je vedno povezana z duhom...problem je samo komunikacija med dušo in njenimi nižjimi " vozili" kamor spada tudi fizično telo...In ker se človek še svojega astralnega telesa ne zaveda, kako se bo potem šele svoje duše ali pa nekaj kar je še višje...biggrin.png 

 

Kdo je pa rekel, da se cela duša nahaja v fizičnem telesu...v telesu je samo majhen delček tistega kar se imenuje "duša"...duša "prevzema" svoja nižja "vozila"...duša ni kaj preveč vezana na to kar človeček dela, njegova subtilna telesa pa so...in seveda temu primerna je karma pa čeprav v posmrtnem lifeu...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#128 none

none
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 400

Objavljeno: 13. avgust 2014, 22:36

Gospa Andreja moj kompliment res obvladate svojo vero,

tako naprejm če je to res vaša pot. Ne razumem pa zakaj nas vse druge tu posiljujete s tem.

Kdor je moder se ne ukvarja z drugimi, ker je našel mir in vir v sebi.

Vso srečo na vaši poti, ki pa ni moja. Sami se vprašajte ali je to tudi res vaša pot?

 

Harmagedon – radosten začetek

BESEDA »harmagedon« izvira iz hebrejskega izraza »Har Meghiddóhn«, kar pomeni »gora Megido«. Najdemo jo v Razodetju 16:16, kjer piše: »Zbrali so jih na kraj, ki se v hebrejščini imenuje Harmagedon.« Koga so zbrali v harmagedonu, in zakaj? V samo dveh vrsticah prej, v Razodetju 16:14, beremo: ‚Kralji vse naseljene zemlje‘, se zberejo »k vojni velikega dne Boga Vsemogočnega«. Seveda se ob teh izjavah postavljajo še dodatna zanimiva vprašanja. Kje se ti ‚kralji‘ vojskujejo? Zaradi česa se bojujejo in s kom? Ali bodo, kot mnogi menijo, segli po orožju za množično uničevanje? Ali bo harmagedon kdo preživel? Naj nam na to odgovori Biblija.
Ali to, da se izraz harmagedon pravzaprav nanaša na »goro Megido«, pomeni, da bo potekal na določeni gori na Bližnjem vzhodu? Ne. Kot prvo, ta gora sploh ne obstaja. Ob starodavnem mestu Megido se nad okoliško ravnino dviga le kakih 20 metrov visok grič. Poleg tega se na tamkajšnjem področju nikakor ne morejo zbrati vsi ‚kralji zemlje in njihove vojske‘. (Razodetje 19:19) Vendar pa so se ravno na področju Megida bíle ene najbolj krutih in odločilnih bitk v zgodovini Bližnjega vzhoda. Tako ime harmagedon simbolizira odločilni spopad, ki ima enega samega gotovega zmagovalca. (Glej okvir »Megido – ustrezen simbol« na 5. strani.)
Harmagedon ne more biti le spopad med narodi na zemlji, saj v Razodetju 16:14 piše, da ‚kralji vse naseljene zemlje‘ sestavljajo združeno fronto v »vojni velikega dne Boga Vsemogočnega«. Jeremija je v svoji navdihnjeni prerokbi napovedal, da bodo ‚ubiti od GOSPODA‘ raztreseni »od enega konca zemlje do drugega«. (Jeremija 25:33) Torej harmagedon ni človeška vojna, ki bi potekala le na določenem kraju na Bližnjem vzhodu. To je Jehovova vojna in zajema ves svet.
Vendar bodite pozorni, da je harmagedon v Razodetju 16:16 označen kot »kraj«. V Bibliji lahko beseda »kraj« ali prostor pomeni stanje – v tem primeru gre za to, da bo ves svet združen proti Jehovu. (Razodetje 12:6, 14) V harmagedonu se bodo vsi narodi na zemlji združili proti ‚nebeškim vojskam‘, ki jim poveljuje »Kralj kraljev in Gospod gospodov«, namreč Jezus Kristus. (Razodetje 19:14, 16)
Kako pa je z izjavami, da bo harmagedon holokavst z orožjem za množično uničevanje ali pa trčenje zemlje z nebesnim telesom? Ali bi ljubeči Bog dovolil, da bi na tako strašen način končali ljudje in njihov dom, zemlja? Ne. Izrecno je povedal, da zemlje ni ustvaril »puste, ampak upodobil jo je v prebivanje«. (Izaija 45:18; Psalm 96:10) Jehova v harmagedonu ne bo z ognjem uničil našega planeta. Ne, ‚pokončal bo tiste, ki pokončujejo zemljo‘. (Razodetje 11:18)
Kdaj se bo harmagedon pričel?
Kdaj bo Harmagedon nastopil? To vprašanje že stoletja vedno znova podžiga neskončna ugibanja. Preiskovanje knjige Razodetje skupaj z drugimi biblijskimi odlomki nam lahko pomaga ugotoviti, kaj Biblija pravi o tem, kdaj se bo začela ta odločilna bitka. V Razodetju 16:15 je harmagedon povezan s tem, da Jezus prihaja kakor tat. S to isto ponazoritvijo je tudi Jezus sam opisal, kdaj bo prišel sodit to stvarnost. (Matej 24:43, 44; 1. Tesaloničanom 5:2)
Izpolnitev biblijskih prerokb kaže, da vse od leta 1914 živimo v zadnjih dneh te stvarnosti.* V sklepnem delu teh zadnjih dni bo nastopilo obdobje, ki ga je Jezus poimenoval »velika stiska«. V Bibliji ne piše, kako dolgo bo to obdobje trajalo, toda nadloge, ki se bodo takrat pojavljale, bodo hujše, kot jih je svet občutil kdaj koli prej. Ta velika stiska bo dosegla svoj višek v harmagedonu. (Matej 24:21, 29)
Ker je harmagedon ‚vojna velikega dne Boga Vsemogočnega‘, ga ljudje ne morejo z ničimer preložiti. Jehova je izbral »določeni čas«, ko se bo ta vojna začela. »Se ne zakasni.« (Habakuk 2:3)
Bog pravice bíje pravično vojno
Zakaj pa bi Bog sploh bíl svetovno vojno? Harmagedon je tesno povezan z eno od njegovih glavnih lastnosti – pravico. V Bibliji piše: »GOSPOD ljubi pravico.« (Psalm 37:28) Jehova je bil priča vsej krivici, ki so jo ljudje zagrešili skozi zgodovino. To je seveda izzvalo njegovo pravično jezo. Zato je svojega Sina zadolžil, da bíje pravično vojno, s katero bi odstranil to celotno pokvarjeno stvarnost.
Jehova je edini, ki je sposoben bíti res pravično in selektivno vojno, med katero bodo pravični posamezniki, kjer koli že živijo, obvarovani. (Matej 24:40, 41; Razodetje 7:9, 10, 13, 14) In samo on ima pravico, da uveljavlja svojo vrhovno oblast nad vso zemljo, saj jo je tudi ustvaril. (Razodetje 4:11)
Kakšne uničevalne sile pa bo Jehova uporabil proti svojim sovražnikom? Tega enostavno ne vemo. Kar pa vemo, je to, da ima na voljo sredstva, s katerimi lahko popolnoma uniči hudobne narode. (Job 38:22, 23; Zefanija 1:15–18) Vendar Božji častilci na zemlji v tej bitki ne bodo sodelovali. Videnje v 19. poglavju Razodetja nakazuje, da se bodo v tej vojni Jezusu Kristusu pridružile le nebeške vojske. Pri tem ne bo sodeloval niti en Jehovov služabnik na zemlji. (2. letopisov 20:15, 17)
Bog modrosti na veliko opozarja
Ali bo kdo preživel? Nikomur ni treba, da v harmagedonu izgubi življenje. Apostol Peter je rekel: »Jehova [. . .] ne želi, da bi bil kdo pokončan, ampak želi, da bi se vsi pokesali.« (2. Petrovo 3:9) Apostol Pavel pa je dejal, da Bog »hoče, da bi se rešili vsakršni ljudje in da bi prišli do točnega spoznanja resnice«. (1. Timoteju 2:4)
Jehova je zato modro poskrbel, da se »dobra novica o kraljestvu« oznanjuje po vsej zemlji v več sto jezikih. Ljudem je povsod po svetu dana priložnost, da preživijo in se rešijo. (Matej 24:14; Psalm 37:34; Filipljanom 2:12) Tisti, ki se ugodno odzovejo na dobro novico, lahko harmagedon preživijo in v popolnosti večno živijo na rajski zemlji. (Ezekiel 18:23, 32; Zefanija 2:3; Rimljanom 10:13) Mar ne bi od Boga, ki je ljubezen, tega tudi pričakovali? (1. Janezovo 4:8)
Ali je mogoče, da bi se Bog ljubezni bojeval?
Toda mnogi se sprašujejo, zakaj bi Bog, ki je sama poosebitev ljubezni, usmrtil in uničil večino človeštva. Razmere lahko primerjamo s hišo, ki so jo napadli škodljivci. Ali se ne strinjate, da bi moral skrben gospodar zdravje in blagor svoje družine zaščititi tako, da škodljivce iztrebi?
Podobno tudi harmagedon mora nastopiti ravno zaradi tega, ker Jehova močno ljubi ljudi. Bog ima namen, da zemljo spremeni v raj in ljudem omogoči življenje v popolnosti in miru, kjer jih »nihče [. . .] ne bo strašil«. (Miha 4:3, 4; Razodetje 21:4) Kaj je torej treba storiti s tistimi, ki ogrožajo mir in varnost soljudi? Bog mora takšne »škodljivce« – nepopravljive hudobneže – zavoljo pravičnih ljudi odstraniti. (2. Tesaloničanom 1:8, 9; Razodetje 21:8)
Danes do večine sporov in prelivanja krvi pride zaradi tega, ker so človeške vlade nepopolne in si sebično prizadevajo za nacionalistične interese. (Propovednik 8:9) Medtem ko stremijo po večanju svojega vpliva, se niti malo ne menijo za Božje že ustanovljeno kraljestvo. Nikjer ni nakazano, da se bodo odrekli svoji suverenosti ter jo prepustili Bogu in Kristusu. (Psalm 2:1–9) Zato je treba takšne vlade odstraniti, da bi lahko pričelo vladati Jehovovo pravično kraljestvo, ki ga vodi Kristus. (Daniel 2:44) Harmagedon se mora bíti, da bi se enkrat za vselej rešilo vprašanje, kdo ima pravico vladati temu planetu in človeštvu.
Jehova bo v harmagedonu dejavno posredoval v dobro človeštva. Glede na to, da so svetovne razmere vse slabše, bo samo Božja popolna vladavina povsem zadovoljila potrebe človeštva. Le Božje kraljestvo bo lahko vzpostavilo pravi mir in blaginjo. Kakšne bi bile svetovne razmere, če Bog nikoli ne bi ukrepal? Mar se ne bi človeštvo še kar naprej otepalo s sovraštvom, nasiljem in vojnami, tako kakor se že vsa stoletja, odkar vlada človek? Pravzaprav je bitka harmagedon nekaj najboljšega, kar se nam lahko zgodi! (Luka 18:7, 8; 2. Petrovo 3:13)
Vojna, ki bo končala vse vojne
Harmagedon bo naredil nekaj, kar ni še nikoli naredila nobena druga vojna – končal bo vse vojne. Le kdo ne hrepeni po dnevu, ko bodo vojne samo še stvar preteklosti? Toda ne glede na človeška prizadevanja se konec vojn kar naprej izmika. To, da človeku vedno znova spodleti, ko skuša preprečiti vojne, zgolj poudarja resničnost naslednjih Jeremijevih besed: »Vem, o GOSPOD, da ni človeku v oblasti pot njegova, ne v moči moža, kako naj hodi in ravna stopinje svoje.« (Jeremija 10:23) O tem, kaj bo dosegel Jehova, v Bibliji piše: »Vojske mirí tja do krajev zemlje, lok lomi in sulico krši, bojne vozove sežiga z ognjem.« (Psalm 46:8, 9)
Ko bodo narodi segli po smrtonosnem orožju, da bi uničili drug drugega, in do skrajnosti ogrozili okolje, bo Stvarnik zemlje ukrepal – in to v biblijskem harmagedonu! (Razodetje 11:18) S to vojno se bo tako doseglo tisto, kar so bogaboječi ljudje v preteklosti lahko samo upali. Dokazalo se bo, da ima Lastnik zemlje, Bog Jehova, vso pravico vladati vsem svojim stvarjenjem.
Harmagedona se torej ljudem, ki ljubijo pravičnost, ni treba bati. Pravzaprav je temelj za upanje. Bitka harmagedon bo z zemlje očistila vso pokvarjenost in hudobijo ter odprla pot pravični novi stvarnosti pod vlado Božjega mesijanskega kraljestva. (Izaija 11:4, 5) Harmagedon ne bo poguben konec sveta, temveč bo zaznamoval radosten začetek za pravične posameznike, ki bodo večno živeli na rajski zemlji. (Psalm 37:29)
[Podčrtna opomba]
Glej 11. poglavje v knjigi Spoznanje, ki vodi v večno življenje; izdali Jehovove priče.
[Okvir/slika na strani 5]
Megido – Ustrezen Simbol
  Starodavno mesto Megido je ležalo na strateško pomembni točki, s katere je imelo pregled nad zahodnim delom rodovitne Jezreelske doline v severnem Izraelu. Nadzorovalo je mednarodno trgovino in vojaške poti, ki so se tam križale. Tako je Megido postal kraj odločilnih bitk. Profesor Graham Davies je v svoji knjigi Cities of the Biblical World—Megiddo napisal: »Mesto Megido [. . .] je bilo zlahka dostopno trgovcem in potnikom z vseh strani, toda obenem je lahko, če je bilo dovolj močno, ravno zaradi teh poti nadzorovalo dostop in tako narekovalo razvoj trgovine in vojne. Zato ni presenetljivo, da je bilo mesto [. . .] plen, za katerega so se pogosto bojevali in po zavzetju tudi krvavo branili.«
  Dolga zgodovina Megida sega v drugo tisočletje pr. n. št., ko je prav tam egiptovski vladar Tutmozis III. porazil kanaanske vladarje. Zadnja bitka je potekala leta 1918, ko je britanski general Edmund Allenby prizadejal boleč poraz turški vojski. Pri Megidu je Bog pomagal sodniku Baraku, da je zadal hud udarec kanaanskemu kralju Jabinu. (Sodniki 4:12–24; 5:19, 20) V bližini Megida je sodnik Gideon porazil Madiance. (Sodniki 7:1–22) In na tistem področju sta bila ubita tudi kralja Ahazija in Josija. (2. kraljev 9:27; 23:29, 30)


dReAM

 

 

 


#129 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 14. avgust 2014, 07:33

tako kot nekdo, katerega ne bom imenoval, si tudi ostali verni gorečneži barvajo zunanjo fasado ker

so to ljudje neizpolnjenih življenskih pričakovanj.

notri so nad nečem globoko razočarani in potem si najdejo tolažbo v veri

zato pa se navzven kažejo z neko umetno titulo, kak so oni nad idealni

vse skupaj jih pelje v nekakšen fanatizem

psihično znajo bit neuravnovešeni, nestabilni

v nekaterih primerih celo nevarni za okolico

v njih se podtalno skriva jeza in sovraštvo do vsega, kar ni po njihovih pričakovanjih

navzven delujejo pretirano dobrohotni in prijazni

nekateri od njih se tudi poslužujejo z nevidnimi energijami, kot orožje za maščevanje tistim, kateri jim nočejo slediti.....

 

tukaj ne gre za obtoževanje, pač pa za dejstva wink.png



#130 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 14. avgust 2014, 08:28

Gospa Andreja moj kompliment res obvladate svojo vero,

tako naprejm če je to res vaša pot. Ne razumem pa zakaj nas vse druge tu posiljujete s tem.

Kdor je moder se ne ukvarja z drugimi, ker je našel mir in vir v sebi.

Vso srečo na vaši poti, ki pa ni moja. Sami se vprašajte ali je to tudi res vaša pot?

Mene pa zanima, zakaj nič ne odgovori, če jo kdo kaj vprašahuh.png

 

Aja, verjetno verjetno mora za vsak "samostojen" odgovor koga po rangu višjega vprašat, kaj naj reče wink.png


Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#131 Andreja Anda Jagodič

Andreja Anda Jagodič
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 316

Objavljeno: 14. avgust 2014, 08:30

Gospa Andreja moj kompliment res obvladate svojo vero,
tako naprejm če je to res vaša pot. Ne razumem pa zakaj nas vse druge tu posiljujete s tem.
Kdor je moder se ne ukvarja z drugimi, ker je našel mir in vir v sebi.
Vso srečo na vaši poti, ki pa ni moja. Sami se vprašajte ali je to tudi res vaša pot?
 

Jezus je tik pred svojo smrtjo rekel: »Ta dobra novica o kraljestvu se bo oznanjala po vsej naseljeni zemlji v pričevanje vsem narodom, in tedaj bo prišel konec.« (Matej 24:14) Toda kako bo oznanjevanje po vsem svetu opravljeno? S posnemanjem vzorca, ki ga je dal Jezus, ko je bil na zemlji. (Luka 8:1)

Do ljudi skušamo priti na njihovem domu. Jezus je učil svoje učence oznanjevati dobro novico po hišah. (Matej 10:11–13; Apostolska dela 5:42; 20:20) Tem evangelizatorjem iz prvega stoletja so bila dodeljena določena področja, na katerih so oznanjevali. (Matej 10:5, 6; 2. Korinčanom 10:13) Tudi danes je oznanjevanje dobro organizirano, tako da ima vsaka občina dodeljeno področje, ki naj bi ga obdelala. Zaradi tega lahko ravnamo skladno z Jezusovo zapovedjo, da naj ljudem oznanjujemo in temeljito pričujemo. (Apostolska dela 10:42)

Prizadevamo si priti v stik z ljudmi povsod, kjer je to mogoče. Jezus je tudi dal zgled, ko je oznanjeval ljudem na javnih mestih, kot denimo na obrežjih ali pri vodnjakih. (Marko 4:1; Janez 4:5–15) Tudi mi se pogovarjamo z ljudmi o Svetem pismu, kjer koli se lahko – na ulici, v poslovnih prostorih, v parkih ali po telefonu. Ob primerni priložnosti prav tako oznanjujemo svojim sosedom, sodelavcem, sošolcem in sorodnikom. Ves ta trud je milijonom ljudi po vsej zemlji omogočil, da so slišali »dobro novico o rešitvi«. (Psalm 96:2)

Ali se lahko spomnite koga, ki bi mu radi povedali dobro novico o Božjem kraljestvu, in kaj ta novica pomeni za njegovo prihodnost? Nikar tega sporočila o upanju ne zadržite zase. Čimprej ga povejte drugim!
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

#132 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 14. avgust 2014, 08:45

Duša je vedno povezana z duhom...problem je samo komunikacija med dušo in njenimi nižjimi " vozili" kamor spada tudi fizično telo...In ker se človek še svojega astralnega telesa ne zaveda, kako se bo potem šele svoje duše ali pa nekaj kar je še višje...biggrin.png

 

Kdo je pa rekel, da se cela duša nahaja v fizičnem telesu...v telesu je samo majhen delček tistega kar se imenuje "duša"...duša "prevzema" svoja nižja "vozila"...duša ni kaj preveč vezana na to kar človeček dela, njegova subtilna telesa pa so...in seveda temu primerna je karma pa čeprav v posmrtnem lifeu...biggrin.png

Človek je istočasno prebivalec dveh svetov, duhovnega in materialnega, se pravi, da je duša, ki je v telesu, seveda istočasno tudi v duhovnem svetu. Kar pa seveda ne pomeni, da duša ni kaj preveč vezana na to kar človeček dela, saj človek v bistvu je duša, ki je začasno v fizičnem telesu. Vse zavedanje samega sebe je zavedanje svoje duše.

 

Povedano drugače, zmotno je rečeno, da je človek ob telesni smrti izpustil svojo dušo, ampak je v resnici -kot duša - zapustil svoje telo. Problem je v tem, da se ljudje preveč poistovetijo s svojim fizičnim telesom, namesto da bi se zavedali, da so v bistvu duhovna bitja, ki se zgolj začasno nahajajo v telesu. Potem se pa izmišljujejo neko tehnično ezoteriko.

 

Sicer pa je to tema Kaj je resnica o Bogu, pa da se ne bomo preveč oddaljili.


Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#133 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 14. avgust 2014, 10:23

Človek je istočasno prebivalec dveh svetov, duhovnega in materialnega, se pravi, da je duša, ki je v telesu, seveda istočasno tudi v duhovnem svetu. Kar pa seveda ne pomeni, da duša ni kaj preveč vezana na to kar človeček dela, saj človek v bistvu je duša, ki je začasno v fizičnem telesu. Vse zavedanje samega sebe je zavedanje svoje duše.

 

Povedano drugače, zmotno je rečeno, da je človek ob telesni smrti izpustil svojo dušo, ampak je v resnici -kot duša - zapustil svoje telo. Problem je v tem, da se ljudje preveč poistovetijo s svojim fizičnim telesom, namesto da bi se zavedali, da so v bistvu duhovna bitja, ki se zgolj začasno nahajajo v telesu. Potem se pa izmišljujejo neko tehnično ezoteriko.

 

Sicer pa je to tema Kaj je resnica o Bogu, pa da se ne bomo preveč oddaljili.

 

Vse kar si povedal s črno, uči tudi ezoterika...Predpostavljam da, nisi glih seznanjen s tapravo ezoteriko in se naslanjaš bolj na to kaj pravijo new agerji, new age bukvice, da to smatraš kot ezoteriko in da imaš zato odpor do nekih stvari...Prava ezoterika gre še bolj v globino, ampak če človeček ni na nekem ustreznem nivoju tudi ne more razumeti določenih detajlov. Detajlov, ki jih v new age bukvicah ni, kaj šele da bi se javno govorilo o temu...enostavno ni še ustrezen čas...biggrin.png

 

Kaj je resnica o Bogu...mislim, da tukaj gor ni nobene osebe, ki bi lahko kaj konkrertnega rekla o temu...tak človeček bi moral biti vsaj na nivoju Bude...tako da so to večinoma špekulacije in določena spoznanja nekaterih, ki so duhovno bolj razviti in odprti...V bistvu je pa vse skupaj kot pljunek v morje pri opisovanju prave narave Boga...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#134 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 14. avgust 2014, 12:19

Ja, Bog je neomejen.



#135 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 14. avgust 2014, 13:12

Ja, Bog je neomejen.

človeška domišlija tudi biggrin.png



#136 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 14. avgust 2014, 13:45

človeška domišlija tudi biggrin.png

 

Ni. Lih zarad tega si pa z njo ne mormo domišljat Boga, ker je onkraj njenih omejitev. Vidmo ga lahko takšnega kakršen je le z duhovnimi očmi, po Njegovi volji. 



#137 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 14. avgust 2014, 13:49

Ni. Lih zarad tega si pa z njo ne mormo domišljat Boga, ker je onkraj njenih omejitev. Vidmo ga lahko takšnega kakršen je le z duhovnimi očmi, po Njegovi volji. 

 

zdej si boš pa domišljal ?? scratchchin.gif



#138 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 14. avgust 2014, 13:58

zdej si boš pa domišljal ?? scratchchin.gif

 

Ne več, nima smisla. Boljš spoznavat.



#139 Andreja Anda Jagodič

Andreja Anda Jagodič
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 316

Objavljeno: 14. avgust 2014, 15:39

 
Ni. Lih zarad tega si pa z njo ne mormo domišljat Boga, ker je onkraj njenih omejitev. Vidmo ga lahko takšnega kakršen je le z duhovnimi očmi, po Njegovi volji. 


»BOG je duh«, zato je neviden človeškim očem. (Janez 4:24) Vendar pa najdemo v Svetem pismu zapise o tem, da so nekateri ljudje v nekem smislu videli Boga. (Hebrejcem 11:27) Kako je to mogoče? Ali res lahko vidimo »nevidnega Boga«? (Kološanom 1:15)

Naš položaj bi lahko primerjali s položajem človeka, ki je že od rojstva slep. Ali mu slepota popolnoma preprečuje, da bi razumel svet okoli sebe? Niti ne. Slep človek sprejema informacije na različne načine, kar mu omogoča, da zaznava ljudi, predmete in dogajanje okoli sebe. »Človek ne gleda z očmi,« je rekel neki slep človek. »Gleda z umom.«

Podobno tudi Boga ne moremo videti s fizičnimi očmi, lahko pa ga vidimo z »očmi svojega srca«. (Efežanom 1:18) V nadaljevanju so opisani trije načini, kako lahko to storimo.

»JASNO RAZVIDNE OD USTVARITVE SVETA«

Slep človek ima pogosto zelo izostren sluh in tip. Ta čuta mu pomagata zaznavati stvari, ki jih ne vidi. Podobno tudi mi s svojimi fizičnimi čutili zaznavamo svet okoli sebe in tako spoznavamo nevidnega Boga, ki je ta svet ustvaril. »Njegove nevidne lastnosti [. . .] so namreč jasno razvidne od ustvaritve sveta naprej, saj jih je mogoče spoznati po stvareh, ki jih je naredil.« (Rimljanom 1:20)

Razmislimo denimo o našem domu, zemlji. Narejena je bila tako edinstveno, da lahko v življenju uživamo in ne zgolj preživimo. Razveselimo se, ko začutimo pihljanje nežnega vetriča oziroma božanje toplih sončnih žarkov, ko okusimo sočen sadež ali pa poslušamo pomirjujoče ptičje petje. Ali nam vsa ta darila ne odkrivajo, da je naš Stvarnik pozoren, nežen in radodaren?

Kaj se lahko naučimo o Bogu iz tega, kar vidimo v fizičnem vesolju? Vesolje nam med drugim odkriva Božjo moč. Nedavne znanstvene raziskave niso pokazale le tega, da se vesolje širi, ampak tudi, da se širi hitreje kot kadar koli doslej! Ko boste ponoči zrli v nebo, se vprašajte: »Od kod prihaja energija, ki je potrebna za to, da se vesolje širi, in to vedno hitreje?« Iz Svetega pisma spoznamo, da ima Stvarnik obilo energije. (Izaija 40:26) Iz Božjega stvarstva pa vidimo, da je Bog vsemogočen, da je »vzvišen [. . .] v moči«. (Job 37:23)

»ON GA JE OZNANIL«

Mama dveh skoraj slepih otrok pravi: »Govor je pri njunem učenju eden od najpomembnejših dejavnikov. Povedati jima moraš vse, kar vidiš in slišiš, [in] ko smo zunaj našega doma, moraš to početi ves čas. Postaneš njune oči.« Enako tudi »Boga ni še nikoli nihče videl«, vendar pa nam ga je oznanil Božji sin Jezus, »ki je pri Očetu na najzaupnejšem položaju, njemu najbliže«. (Janez 1:18) Jezus je Božje prvo stvarjenje, Božji edinorojeni sin, zato lahko z njegovo pomočjo »vidimo« v nebesa. On je najboljši vir informacij o nevidnem Bogu.

Poglejmo si, kaj vse je Jezus povedal o svojem Očetu, s katerim je preživel dolge veke:

Bog neutrudno dela. »Moj Oče dela vse do zdaj.« (Janez 5:17)

Bog pozna naše potrebe. »Bog, vaš Oče, ve, kaj potrebujete, še preden ga prosite.« (Matej 6:8)

 Bog za nas velikodušno skrbi. »Oče, ki je v nebesih, [. . .] daje, da njegovo sonce vzhaja nad hudobnimi in dobrimi in da dežuje na pravične in nepravične.« (Matej 5:45)

Bog ceni vsakogar od nas. »Mar ne prodajajo dveh vrabcev za en novčič? Pa vendar ne bo niti eden od njiju padel na tla brez vednosti vašega Očeta. Vam pa so celo lasje na glavi prešteti. Zato se ne bojte: vredni ste več od mnogo vrabcev.« (Matej 10:29–31)

ČLOVEK, KI JE NATANČNO POSNEMAL NEVIDNEGA BOGA

Slepi ljudje si stvari pogosto predstavljajo drugače kakor ljudje, ki vidijo. Slep človek si utegne senco predstavljati kot hladen kraj, kamor ne seže sončna toplota, ne pa kot temačen kraj brez svetlobe. Tako kot povsem slep človek ne more videti sence ali svetlobe, tako mi brez pomoči ne moremo razumeti Jehova. Zato nam je Jehova poslal človeka, ki je lahko popolnoma posnemal njegove lastnosti in osebnost.

Ta človek je bil Jezus. (Filipljanom 2:7) Jezus ni samo govoril o Očetu, temveč je tudi pokazal, kakšen je. Jezusa je njegov apostol Filip nekoč prosil: »Gospod, pokaži nam Očeta.« Jezus mu je odvrnil: »Kdor je videl mene, je videl tudi Očeta.« (Janez 14:8, 9) Kaj lahko spoznamo o Očetu, če si pobliže pogledamo Jezusovo ravnanje?

Jezus je bil topel, ponižen in dostopen človek. (Matej 11:28–30) S svojo poživljajočo osebnostjo je ljudi pritegnil k sebi. Sočustvoval je s tistimi, ki so trpeli bolečino, in se veselil s tistimi, ki so se veselili. (Luka 10:17, 21; Janez 11:32–35) Ko berete ali poslušate biblijsko poročilo o Jezusu, uporabite svoje čute in si skušajte pripoved živo predstavljati. Če boste premišljevali o tem, kako je Jezus ravnal z ljudmi, boste lahko bolje spoznali Božjo čudovito osebnost, in to vas bo zbližalo z Bogom.

SESTAVLJANJE MOZAIKA

Neka avtorica je o tem, kako slep človek doživlja svet, takole napisala: »On ali ona zbira dele in delčke informacij iz različnih virov (denimo iz dotika, vonja, sluha in tako naprej) in jih nato nekako sestavi v celoto.« Enako si bomo tudi mi ustvarili čudovito sliko o Jehovu, ko bomo opazovali prekrasno Božje stvarstvo, brali, kaj vse je Jezus povedal o svojem Očetu, in preučili Božje lastnosti, ki jih je kazal Jezus. Tako nam bo Jehova postal stvarnejši.

Ravno to je pred davnimi časi izkusil Job. Najprej je govoril, ne da bi stvari »razumel«. (Job 42:3) Toda po tem, ko je skrbno razmislil o Božjem čudovitem stvarstvu, je rekel: »Moje uho je slišalo o tebi, zdaj pa te moje oko vidi.« (Job 42:5)

»Če boste iskali Jehova, se vam bo pustil najti.«

Isto velja tudi za vas. Če boste iskali Jehova, se vam bo pustil najti. (1. kroniška 28:9) Jehovove priče vam bodo tega nevidnega Boga z veseljem pomagali poiskati.
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

#140 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 14. avgust 2014, 16:33

Hvala Bogu za praznik wink.png

 

http://www.radiokrka...D_clanka=196215



#141 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 14. avgust 2014, 17:09

A vam jaz nekaj povem Boga sploh ni....tko da karkoli tupite je brezpredmetno.....



#142 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 14. avgust 2014, 17:13

A vam jaz nekaj povem Boga sploh ni....tko da karkoli tupite je brezpredmetno.....

 

Na podlagi česa pa praviš, da ni Boga?



#143 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 14. avgust 2014, 17:39

na podlagi česa pa ti praviš da je.........



#144 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 14. avgust 2014, 17:54

na podlagi česa pa ti praviš da je.........

 

Sem tolkrat že povedu. Ti pa ker ga nisi vidla, a ne?



#145 Andreja Anda Jagodič

Andreja Anda Jagodič
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 316

Objavljeno: 14. avgust 2014, 19:49

Hvala Bogu za praznik ;)
 
http://www.radiokrka...D_clanka=196215

Peta neresnica: Marija je Božja mati

Od kod izvira ta neresnica?
»Čaščenje matere Božje je dobilo zagon, ko [. . .] so se v cerkev stekale poganske množice. [. . .] Pobožnost in verska zavednost [poganov, ki so se spreobrnili v krščanstvo] sta se izoblikovali v tisočletjih kulta boginje ‚velike matere‘ in ‚božanske device‘.« (The New Encyclopædia Britannica, 1988, zvezek 16, strani 326 in 327)

Kaj pravi Sveto pismo?
»Spočela boš in rodila Sina, ki mu daj ime Jezus. Ta bo velik in se bo imenoval Sin Najvišjega. [. . .] Zato bo tudi otrok, ki bo rojen, svet, in se bo imenoval Božji Sin.« (Luka 1:31–35, Jubilejni prevod, poudarili mi.)

Ta svetopisemski odlomek jasno pokaže, da je bila Marija mati »Božjega Sina«, ne pa Boga samega. Ali bi lahko v sebi nosila Tistega, ki ga »nebesa [. . .] ne morejo obseči«? (1. kraljev 8:27) Sama česa takega ni nikoli trdila. Pravzaprav je bil nauk o Trojici tisti, ki je zasejal zmedo glede Marijine identitete. Ko je efeški koncil leta 431 n. št. Marijo proglasil za Teotokos (grška beseda, ki pomeni »Božja roditeljica«) oziroma »Mater Božjo«, je s tem utrl pot čaščenju Marije. Mesto Efez, v katerem je ta cerkveni koncil potekal, je bilo stoletja središče čaščenja malikov, in sicer v čast Artemidi, boginji plodnosti.

Tako se je zgodilo, da so mnoge značilnosti čaščenja Artemidine podobe, ki je »padla z neba«, kot so bile na primer procesije, postale sestavni del čaščenja Marije. (Apostolska dela 19:35) Še en običaj, ki se je priplazil v krščanski nauk, je bil uporaba Marijinih in drugih podob pri čaščenju.

Primerjaj naslednje biblijske vrstice: Matej 13:53–56; Marko 3:31–35; Luka 11:27, 28.

DEJSTVO:
Marija je bila mati Božjega Sina, ne pa Boga samega. Neresnica o Trojici je ustvarila plodna tla za čaščenje Marije kot Matere Božje.
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

#146 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 14. avgust 2014, 20:51

moja pokojna soseda jehovka je ves čas trdila, da pri jehovcih marija ne pomeni nič ... ker je kurba ... ???

kdo, soseda ali marija ??



#147 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 14. avgust 2014, 21:35

mislim da tudi soseda in njena hči ... in tudi onedve sta mariji ... scratchchin.gif yes.gif ... a gre za naklučje ...

babnca je bila noseča z nekom ko se je poročila, se povijala in skrivala pred možem ... rodila že pri petih mesecih ... scratchchin.gif

 

kakšen dobrotnik pa je bila pove dejstvo, da je vnukico leta in leta pretepala s šibo ... 

je pa cele dneve brala sveto pismo in imela verouk vsakemu, ki ji ni zbrisal ... biggrin.png

pol mam js srečo, da mat ni bla jehovka...

je pa zelo zagrižena vernica pa žleht tudi...

 

zgleda da vse v imenu vere scratchchin.gif



#148 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 14. avgust 2014, 21:36

Sem tolkrat že povedu. Ti pa ker ga nisi vidla, a ne?

ne mgd zato ker ga ni..... tudi marsičesa drugega se ne vidi pa obstaja.....

tebi se je pa kokr razodel sam na podlagi česa misliš da je to bog in ne neka projekcija,nekoga drugega ali itak tebe samega ker si ga tako zelo želiš spoznati, oprosti vse ki pravijo da poznajo boga ali da so ga videli,jaz ne vzemam resno...

Si samo ti in nihče drug....in na miljone drugih entitet,duš in pač stvorov in so stvorjeni kot mi vsi

kdo nas je ustvaril in zakaj so nas ustvarili je pa druga pesem in nima veze z bogom ali hudičem....

ti imaš dušo psa jaz je nimam lahko sobivam z vsemi ne bom se pa podrejala nikomur......



#149 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 14. avgust 2014, 21:46

ponavadi je tako, da so tisti najbolj verni tudi najbolj zlobni ... vsaj moje izkušnje tako kažejo ... scratchchin.gif yes.gif ... ne trdim pa, da ni izjem ...... so pa najbrž redke ... 

žal ne poznam nobene izjeme yes.gif



#150 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 14. avgust 2014, 21:50

ne mgd zato ker ga ni..... tudi marsičesa drugega se ne vidi pa obstaja.....

tebi se je pa kokr razodel sam na podlagi česa misliš da je to bog in ne neka projekcija,nekoga drugega ali itak tebe samega ker si ga tako zelo želiš spoznati, oprosti vse ki pravijo da poznajo boga ali da so ga videli,jaz ne vzemam resno...

Si samo ti in nihče drug....in na miljone drugih entitet,duš in pač stvorov in so stvorjeni kot mi vsi

kdo nas je ustvaril in zakaj so nas ustvarili je pa druga pesem in nima veze z bogom ali hudičem....

ti imaš dušo psa jaz je nimam lahko sobivam z vsemi ne bom se pa podrejala nikomur......

 

Še vedno mi nisi odgovorila na podlagi česa praviš da ga ni.

 

Ne podrejaš se nikomur? Kaj pa svojemu telesu in umu, z zadovoljevanjem njunih potreb? Kolk te le to notranje izpolni?






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0