Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Politika


  • Prijavi se, če želiš komentirati
10943 komentarjev na to temo

#9276 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 13. april 2021, 06:19

Gospod predsednik Pahor!
Kar nekaj časa sem kolebala, ali naj vam sploh pišem, toda ... če bom molčala, vam kaj kmalu utegnem postati podobna, tega pa ne želim.
Pa naj začnem tako ...
Kaj se je zgodilo z vami, gospod predsednik Pahor?
Kje je tisti Borut Pahor, ki je še kako znal udariti po mizi, pokazati odločnost, načelnost, odvreči telovnik, zavihati rokave srajce, dopustiti celo, da se mu lasje razmršijo, ko je z vso vnemo, prepoten, zagovarjal svoje stališče?
Taki, gospod predsednik Pahor, ste nas prepričali, da smo vam zaupali mesto, na katerem ste zdaj že drugi mandat. Seveda v prepričanju, da boste tudi ostali taki, v resnici pa ste se nenadoma prelevili v, pa mi nikarte ne zamerite, prispodoba je spoštljiva, angleško kraljico; ravno tako kot ona ste postali ujetnik nekega protokola, medtem ko država, katere predsednik ste, pred vašimi očmi umira.
Ste res zamrznili v času ali se za protokolarnimi pravili samo skrivate? Ker vas je strah pogroma, ki bi ga bili deležni, če bi povedali, kaj je prav in kaj ne?
Gospod predsednik Pahor, še gospa Benedeti, ki velja za ikono protokola, je stopila naprej, se izpostavila, pa je res velika dama, vsaj v mojih očeh, in dala jasno vedeti, da si vsega pač ne smemo več dovoliti. Da ne smemo gledati stran in se pretvarjati, da bo minilo samo od sebe. Ali, še huje, pretvarjati se, da se sploh ne dogaja.
Gospod predsednik Pahor, to ni otroško igrišče in politiki ne igrajo igre Med dvema ognjema. Žal. Četudi bi bilo doti bolje, če bi jih enkrat tedensko res spustili v telovadnico in jim dovolili, da si dajo duška.
Toda v igri - ta del, da gre za igro, je, žal, kar resničen - je mnogo, mnogo več. Na eni strani imamo agresivno (ne v fizični obliki - še) strujo, ki skuša v kratkem času vsiliti Sloveniji in Slovencem neko drugačno ureditev, ki bo temeljila na njihovi viziji. Vse lepo in prav, do svoje vizije imajo vsekakor pravico, tega jim nihče ne oporeka, a zavedati se moramo, da živijo v Sloveniji ti in ti (kot pravi pesem), torej morajo biti pomembne odločitve sprejete v konsenzu, torej po volji vseh ljudi in ne le peščice. In če vlada meni, da je njihova vizija prava, imajo vedno to možnost preveriti s preprostim vzvodom, ki mu pravimo referendum, kajne?
Seveda na to niso pripravljeni, kajti realnosti, ki močno postavlja pod vprašaj mnoge njihove smernice, se še kako dobro zavedajo. Zato so sprožili pravo malo vojno v tej naši ljubi domovini. Vojno za spremembe. V kateri igrajo izjemno agresivno vlogo. Na vseh področjih, kjer je le mogoče. V medijih. V zakonodaji. V šolstvu. V kulturi. V vojski. In to sleherni dan. Ljudje niti slediti ne moremo več vsem njihovim ofenzivam. To njihovo početje - seveda pod krinko korone, včasih pa tudi to ne več - je podobno vojnemu jurišu: napasti z vseh strani; kar uspe spraviti na drugo stran, se pač spravi, ostalo pa - morda v naslednjem poskusu. Seveda je vse podkrepljeno tudi s sila agresivno, neprijetno retoriko, tako da se tisti, šibkejši, raje ne spustijo z njimi v pregovarjanje, saj uporabljajo besednjak posebne stopnje vulgarnosti, da o povsem neprikritih grožnjah niti ne govorim.
V isti sapi pa so na moč občutljivi na televizijske postaje, ki si prizadevajo ohraniti količkaj politične korektnosti - polna usta so jih obtožb, kako RTV in POP tolčeta po njih, ubožcih, čeprav je prav RTV tista televizija, ki namenja največ ur pluralizmu interesov, medtem ko se na TV3 in NOVA24 TV dogaja, kar pač se - naj rečem le, da so sinonim za politično nekorektnost.
Vi, gospod predsednik Pahor, pa le molčite. Se nasmihate in nas pozivate k strpnosti. V protokolarno neoporečni drži. Ne vem, ali vam preprosto ni mar za vse več prestrašenih - pa ne zaradi korone - ljudi, ki trepetajo tako za svojo prihodnost kot tudi za prihodnost svojih otrok? Kakor tudi za vse več tudi onih, ki jim je vsega tega, kar se dogaja, dovolj?
Se vam res zdi, da se stvari ne približujejo - naglo, prenaglo - vrelišču?
Se vam retorika - če vzamem samo primer - našega PV zdi v kateri koli obliki sprejemljiva? Ali menite, da s svojo 'korektno' držo pač uravnovesite njegovo nekorektno početje in je zato pod črto vse lepo in prav?
Koliko spomenikov NOB bo moralo še pasti, koliko koč biti zažganih?
Koliko molovok bo še priletelo skozi okna?
Koliko kvizov 'nove zgodovine' bo še potrebnih?
Koliko enačenja herojev NOB z vojnimi zločinci?
Koliko teptanja državljanskih pravic?
Koliko posmeha, žaljivk, groženj zaradi z ustavo zagotovljenega izražanja mnenja?
Koliko norčevanja iz Ustavnega sodišča?
Koliko zemljevidov Višegrada, v resnici pa Velike Madžarske, h kateri je pripojena tudi Slovenija, s komentarjem ' We have a dream', bo še delil naš PV?
Koliko 'dopustne' rasne raznolikosti bo še reklamirane?
Koliko dvojnih meril za državljane boste še prezrli? V zaprtju države so verniki v cerkvi deležni opomina, dijaki pa kazni? Res lepo!
Koliko ... lahko bi naštevala v nedogled, toliko neprimernosti se dogaja.
Kaj se mora še zgoditi, da boste razumeli, da je že davno napočil čas, v katerem Slovenci POTREBUJEMO PREDSEDNIKA DRŽAVE, ki bo naš svetilnik, a nikakor ne v neki neopredeljeni, celo ponižni drži. Res ne razumete, da s to 'neopredeljenostjo' PRITRJUJETE AGRESIJI dela prebivalstva na drugi, večinski del? Ker s tem, da vas pač ne zmoti, sporočate, da vsi ti napadi pravzaprav niso NIČ STRAŠNEGA.
Ste res sprejeli to častno, a tudi odgovorno funkcijo zato, da vas zdaj vidimo bistveno drugače kot takrat, ko smo vam namenili glas?
Boste res zaključili dolgo in uspešno politično kariero kot človek brez mnenja, glasu, besede? Kot predsednik, ki je pustil na cedilu veliko večino Slovencev in Slovenijo? Menite, da bi predsedniki pred vami ravnali tako, kot ravnate vi, ali bi premogli to zrelost in storili, kar je storiti moč, da se ustavi to norijo? Odgovor je kot na dlani!
Kot največji absurd, pravzaprav celo udarec z vaše strani pa sama, in verjetno nisem edina, doživljam stališče, da 'si moramo vsi prizadevati za mir' v že tako napetih časih.
Gospod predsednik Pahor, saj smo mirni, veste! Še presneto mirni!
Kdo je kriv za te napetosti?
Lahko pogledate resnici v oči?
Kdo spodbuja razdor?
Kdo spodbuja sovraštvo?
Sovražni govor?
Nestrpnost?
Kdo je V VEČINI (no bom zapisala v celoti, čeravno se ne bi prav dosti zmotila) kriv za trenutno stanje?
In zdaj vi želite, naj ljudje samo mirno opazujemo dogajanje, medtem ko nas trenutna politika potiska tja, od koder se bomo rez težko izkopali?
V resnično, otipljivo nevarnost!
Polagate nam na dušo, naj bomo strpni. Prosim? Mi?
RES NE VIDITE, KAKO ZELO STRPNI SMO?
Veste, na ta način v resnici NISTE MEDIATOR, temveč PODPORNIK AGRESIJE.
Pomagate rušiti Slovenijo.
Namesto da bi s pokončno držo in jasno besedo dali vedeti, KAJ JE PRAV IN KAJ NE. Da bi bili kompas ljudem. V vseh pogledih. Da bi z lastnim zgledom pokazali, da nam ne sme biti vseeno, ker so napadene vrednote demokracije in zakonitosti.
Da bi bili tisto, kar je sklepati iz vašega naziva:
PREDSEDNIK REPUBLIKE SLOVENIJE.
Prosim, gospod predsednik Pahor, prebudite se!
Za nas, za naše otroke, prihodnje rodove.
Naj zapis zaključim z mislijo, s katero se boste morali, hočeš nočeš, strinjati:
Ako bi bila v tem trenutku na oblasti liberalnejša struja, bi govorili zgolj o zdravstveni krizi, o nestabilni oziroma že kar nevarni situaciji, v kateri se je znašla Slovenija, pa zagotovo ne, kajne?
P. S.
Vas, dragi prijatelji, pa prosim, da se vzdržite vulgarnih komentarjev, saj je to domena tiste strani, na katere dejanja opozarjamo!
 
Mislim da zgoraj napisano ne potrebuje dodatnega komentarja
 

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9277 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 13. april 2021, 08:45

Načrt o 'dokončnem razpadu Jugoslavije' razburja v BiH in Sloveniji

 

https://www.24ur.com...ugoslavije.html

 

Bosanski mediji poročajo, da je slovenski premier Janez Janša predsedniku Evropskega sveta Charlesu Michelu predal dokument s smernicami glede "dokončnega razpada Jugoslavije", eden od glavni projektov slovenskega predsedovanja Uniji pa naj bi bil spreminjanje meja na področju nekdanje Jugoslavije. Veleposlanica Slovenije v BiH Zorica Bukinac je bila medtem poklicana na razgovor s predsedništvom BiH, na katerem je poudarila slovenska prizadevanja za celovitost BiH.

 

Ta človek (če ga sploh lahko tako imenujemo) je totalno nor.

Vsak poskus spreminjanja mej na Balkanu bi pomenil vojno.

Komu zdaj leze v rit?

Hrvatom in Srbom?

 

Komentarji:

 

gz9999
13.04.2021, 9:36:50
 
Jajo je vrgel še eno dimno bombo. Gre za klasičen komunističen manever diverzije. Od resnih problemov. Neobvladovanja epidemije in poskusa razgradnje demokratičnega sistema.
 
Xeon486
13.04.2021, 9:38:06
 
Ne bi rekel. Ta osebek se čuti dolžnega rovariti kjer koli se le da rovariti.
 
 
barjan?ek1
13.04.2021, 9:24:05
 
Dobro in priporočljivo bi bilo, da princ teme in barbika prvo probata počistiti pred svojim pragom potem naj učita druge.
 
 

 

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9278 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 13. april 2021, 15:20

Požar uničil planinski dom na Osankarici, muzej jim je uspelo rešiti

 

https://www.24ur.com...siti-muzej.html

 

Z ognjenimi zublji, ki so zajeli Dom na Osankarici, se je borilo šest gasilskih enot z več kot stotimi gasilci. Požar so gasili do ene ure ponoči, po prvih informacijah je gostinski del popolnoma uničen, uspelo pa jim je zavarovati muzejski del objekta.

 

En komentar:

 

1kala
09.04.2021, 14:15:37
 
Imam občutek da nekdo požiga koče. Temu ni uspelo uničiti partizanske spomine in dokumente. Diši po belem - snegec.
 
 
 
To je četrti planinski dom/koča ki je pogorel.
Res "smrdi" po požigih.
V PD Osankarica je bil muzej Pohorskega bataljona.
Kdo požiga?
Bela garda?
 
To je samo teorija.
Ena od mnogih.
 
                                                                   a125.gif
 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9279 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 18. april 2021, 08:22

Janša obvestil Džaferovića, da slovenski non-paper o mejah ne obstaja

 

https://www.24ur.com...ne-obstaja.html

 

Bošnjaški član predsedstva BiH Šefik Džaferović se je po telefonu pogovarjal s slovenskim premierjem Janezom Janšo, potem ko ga je ta poklical in obvestil, da ne obstaja non-paper, ki bi ga bilo mogoče povezati s slovensko vlado in bi vseboval spremembe meja ali spodkopavanje ozemeljske celovitosti BiH, so sporočili iz predsedstva BiH.

 

Albanski premier potrdil obstoj idej o spreminjanju meja na Balkanu

 

https://www.24ur.com...-ni-mogoca.html

 

Albanski premier je v oddaji Volitve 2021 potrdil obstoj idej, ki na novo zarisujejo meje na Balkanu. Sam naj bi videl dokument ter o tem "že pred časom" celo govoril s slovenskim premierjem. Visoki predstavnik mednarodne skupnosti v BiH Valentin Inzko je medtem glede non-paperja poudaril, da razdružitev BiH ni mogoča.

 

Non-paper obstaja, non-paper ne obstaja...  a015.gif

Po najnovejši teoriji janšeljubcev in ostalih desnozašraufanih si ga je izmislil...  a010.gif ... kdo drug kot Kučan...  a010.gif

 

Še starček Rupel sa je oglasil

 

Dimitrij Rupel: Balkanski non-non-paper

 

https://siol.net/sio...on-paper-550076

 

 

In pa seveda veliki in genialni glavni urednik Siola p. Jančič (janšič? biggrin.png )

 

Nevarna Bosna in grožnje novinarjem s smrtjo, tudi meni

 

https://siol.net/sio...udi-meni-550296

 

Predsednik republike Borut Pahor in premier Janez Janša sta javnost in oblasti v BiH obvestila, da nimata nič z govoricami, ki jih širita opozicijski SD Tanje Fajon in LMŠ Marjana Šarca, da država EU predlaga delitev Bosne med sosednje države, da bi sprožila novo vojno na Balkanu. V Evropi se nadaljuje razprava o nasilju nad novinarji in ogrožanju svobode medijev pri nas. Tudi iz opozicijskih strank. Znova so tudi politkolesarski protesti. Ustavno sodišče je s pičlo večino 5:4 odločilo, da je vlada preveč omejila možnost teh protestov opoziciji, ko je poskušala ustaviti širjenje epidemije, in da ne bo referenduma o nabavah orožja za vojsko, kar je zahtevala Levica. Predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez pa je presenetil s trditvijo, da poslanci nimajo pravice govoriti o sodbah in ravnanju ustavnega sodišča. Tiho morajo biti.

 

O duševnem stanju g, Jančiča ne bi razpravljal, presodite sami...  a017.gif

 

Za vse okrog non-paperja pa dva pregovora (mislim da sta slovenska)

 

Kjer je dim je tudi ogenj

 

in

 

Če mački stopiš na rep, zacvili

 

Kolikor slišim (vidim, berem) kar nekaj mačkov precej glasno cvili.

In tudi kadi se močno...  a055.gif

 

                                                                    e055.gif  g040.gif

 

 

 

 

 

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9280 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 18. april 2021, 08:56

Romana Tomc: Delovanje te skupine je nenavadno in skrivnostno

 

https://siol.net/nov...ivnostno-550258

 

Kako ste vi spremljali dogajanje v skupini, ki jo vodi Sophie in 't Veld?

 

Najprej lahko rečem, da je delovanje skupine precej nenavadno. Zelo nepregledno, skrivnostno in samovoljno. Pralament naj bi bil zgled demokracije, Sophie in 't Veld pa dokazuje, da je lahko tudi drugače. Sama sem na primer želela izvedeti, na kakšen način bo potekalo delo v tej skupini, koga bodo povabili na razpravo in podobne tehnične podrobnosti. Pa tudi to, kako so se sploh odločili, da bodo obravnavali Slovenijo. Odgovorov nikoli nisem prejela. Pa tudi nobenih drugih pojasnil, recimo teh, zakaj je bilo zavrnjeno sodelovanje oseb, ki smo jih predlagali za sodelovanje na zaslišanju.

 

Komentarji:

 

VELIJO / 18.04.2021. OB 08:15

 

Odličen intervju brez vprašanja o tem kako je z otrokom ki ga je trezna ga. Romana povozila dan prej. Ne vem le, ali ga kljub treznemu pogledu ni videla, ali ga je pač povozila, ker jo je motil... Drugič naj se raje izogibajo okolice hiš kjer živijo SDSovci. Globe, pravi, da ni plačala. Verjetno so se policaji malce usrali, ampak so že pokazali kdo je glavni pri pisanju globe tistemu fantu ki je jedel burek pred stolnico in dijakom ki so želeli v šolo

 

ROGLA / 18.04.2021. OB 09:26

 

Oh, kako po "strankarsko". Ja, vsak krošnjar svojo robo hvali. Ona je ena izmed njih.

 

VELIJO / 18.04.2021. OB 08:26

 

Kaj pa kako vprašanje o otroku na poganjalcu ki ga je gospa povozila dan prej? Aja, pozabila je, novinarki pa tudi. Nič pretresljivega, vsaj za njo ne, pa tudi za Siolove novinarje

 

BOJABRUM / 18.04.2021. OB 08:39

 

Slovenska Kolinda! Dajmo ji možnost, da bo lahko morebiti drhtela pri podeljevanju medalje našim fuzbalerjem (slačilnica je rezervirana za Borčija).

 

Da se ve o čem je govora(povoženi otrok)

 

Romana Tomc o prometni nesreči: Gre za nesrečen dogodek in nikakršen škandal

 

https://siol.net/nov...-skandal-550246

 

Evropska poslanka Romana Tomc je potrdila, da je bila v sredo popoldne udeležena v prometni nesreči v Ljubljani, v kateri se je lažje poškodoval otrok.

 

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9281 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 18. april 2021, 09:12

O komentarjih na politične teme - 24ur in Siol - ni vredno izgubljeti besed

 

Pa vseeno.

 

Večina janšeljubskih in desnozašraufanih komentatorjev so troli s Trstenjakove.

Značilnost je slabo znanje slovnice, pomankanje inteligence, kuture izražanja in bujna domišljija.

Tekmujejo v tem kdo si bo izmislil bolj zaničljiv izraz za levico

 

Enkrat prej sem zapisal - če res verjamejo v to kar pišejo, naj jim Bog pomaga, drug jim ne more več,

Ampak tudi če pišejo na ukaz, po nareku - le kdo bi pisal nekaj če v to ne verjame?

 

Pa da me kdo ne obtoži pristranskosti - tudi levozašraufani komentatorji niso dosti boljši. če so sploh kaj.

Tistih "nevtralnih" je bolj malo...  a015.gif

 

                                                                   a020.gif

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9282 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 18. april 2021, 12:40

Teater absurda

 

https://www.24ur.com...er-absurda.html

 

"Oprostite, še vedno ne vemo vsega o tem prek... virusu. Trudimo se. Poskušamo. Vse to pa počnemo, da bomo imeli čim manj mrtvih, čim manj ljudi v bolnišnicah, čim manj ljudi okuženih in čim več ljudi, ki bodo lahko delali in kar se da normalno živeli! To je naš cilj in vsak dan ta cilj zasledujemo. Oprostite pa nam za napake, so posledica ogromne količine dela in dejstva, da je virus nov, tako kot položaj, v katerem smo."

 

Berite počasi in pozorno.

Na koncu obrnite predznak vsemu kar ste prebrali.

 

Zgleda kot hvalospev vladi.

Pa to ni.

Drugače desni troli (niso samo na Siolu) ne bi pljuvali po njem.

 

En komentar:

 

Banion
18.04.2021, 12:04:09
 
Ukvarjanje z epidemijo je samo kulisa ki jo je spretno ustvarila ta vlada ko pozornost malo popusti je še puška v koruzi in prazna skadišča. Nihče se ne vpraša in tudi novinarjem je povsem ušlo drugo dogajanje, šircljeve rabote z najemanjem kreditov in dajnje denarja svojim da ne rečem sebi. Rabote hojsa in razgradnja policije kjer so zaupanja vredni samo kadri s partijsko izkaznico, vas kaj spominja na čase ko je vladala ZK. Okolski minister prodaj vodne vire infrastrukturni je po obisku v ameriki doživel razsvetljenje in po čudežu je takoj spoznal potrebo in korist Uberja, za dolarje. Šola je za vsako malenkost na daljavo kajti cilj je butast narod. Potrebno cepivo se ni naročilo in hkrati na velika usta govorimo o precepljenosti imamo koordinatorja za cepljenje a še po nekaj mesecih ni dojel da ni več vladni govorec in deluje kot dojenček ki te gleda se meji in kaka itd itd.............

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9283 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 19. april 2021, 09:01

SDS ostaja vodilna stranka, SD navzdol, vzpon LMŠ

 

https://siol.net/nov...zpon-lms-550376

 

Če bi bile volitve to nedeljo, bi med opredeljenimi volivci slavila stranka SDS, ki bi prejela 31,6 odstotka glasov. Na drugem mestu bi se znašli Socialni demokrati (SD), ki bi jih volilo 17,9 odstotka volivcev, sledila bi Lista Marjana Šarca (LMŠ) s 17 odstotki glasov in Levica z 10,1 odstotka glasov, je pokazala javnomnenjska anketa, ki jo je med 12. in 14. aprilom za Nova24TV opravila agencija Parsifal. 36,6 odstotka volivcev je po tej raziskavi trenutno neopredeljenih.

 

Anketo je naročila nora tv, pardon, Nova24TV...icon1_eek.gif

Ja, bravo, ti so res verodostojni...  d065.gif  m032.gif

 

J***š narod katerega slaba tretjina so verniki S(D)S in Janše...  a0321.gif

 

Janše in S(D)S se torej z volitvami nikakor ne bomo znebili.

Treba bo ubrati drugačen pristop.

Kakšen - pa, možnosti je kar nekaj...  a015.gif

 

                                                                a042.gif

 

Komentarji:

 


SHASH / 18.04.2021. OB 21:17

 

Kolikor vidim samo Nora24 odstopa od ostalih anketarjev... najbrž so najnatančnejši 

 

TIGER / 18.04.2021. OB 19:31


 

Desničarji so v veliki meri pošteni verniki, ki poznajo moralo in vedo, da ne smeš krasti in lagati in sovražiti vsakega vernega človeka, kar je osnovni moto levičarjev.

 

icon1_eek.gif   a040.gif  a080.gif

 

 

VWFREAK / 18.04.2021. OB 19:31

 

TIGER na kateri drogi si pa ti. Ker vidim, da je zelo huda zadeva, raje pusti, da ti ne bo še tistih 3 sivih celic skurila, ki ti še delujejo.

 

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9284 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 19. april 2021, 15:13

Vlada znova zabeležila rekordno nizko raven podpore

 

https://www.24ur.com...ko-podporo.html

 

Če bi bile volitve v državni zbor v nedeljo, bi največ vprašanih, 19 odstotkov, še vedno volilo največjo koalicijsko stranko SDS. Sledile bi ji SD z 13,2 odstotka podpore in LMŠ z 10,1 odstotka podpore. Vlada je tokrat spet zabeležila rekordno nizko raven podpore, saj njeno delo kot neuspešno ocenjuje 67,3 odstotka vprašanih, kar je največ doslej. Dobra petina vprašanih je imela v času epidemije težave z dostopom do zdravstvenih storitev.

 

V anketi ki jo NI naročila nora tv oz, Nova24TV vlado podpira samo 19% vprašanih.

Še vedno preveč...  a038.gif

 

Samo...  a015.gif ...le koga so spraševali da je razlika 12,6%?  a015.gif

 

Moje mnenje o tovrstnih anketah  e020.gif

 

                                                            d080.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9285 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 22. april 2021, 09:48

ŠT. 1.

Nataša Pirc Musar: Pri cepilnih potnih listih vidim več težav kot koristi

11. februar 2021

https://www.rtvslo.s...-koristi/551973

 

 

št.2.  ... In kljub vsemu je Janša včeraj pohitel prikimavat eliti sveta

 

Slovenija sprejela uredbo o digitalnem zelenem potrdilu

https://www.sta.si/2...elenem-potrdilu

 

Ljubljana, 21. aprila - Slovenija je danes
sprejela uredbo EU o digitalnem zelenem potrdilu, ki ureja izdajanje,
preverjanje in priznavanje interoperabilnih tovrstnih potrdil. Gre za
skupni pristop na ravni EU, ki je lahko pomemben korak k varnemu in
prostemu gibanju oseb znotraj EU med pandemijo covida-19, so utemeljili v
sporočilu za javnost po nocojšnji seji vlade.

×××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

 

ŠT. 3 ...

Ne pozabite preposlušat v tem konceptu ves intervju

z Michaleom Yeadonom, bivšim podpredsednikom Pfizerja, doktorjem mikrobiologije in imunologije,

UDARNi INTERVJUJU razkrije vso resnico o načrtovani lažni epidemiji covida in o tem, kakšna grozovitost se nam obeta.

 

flower.gifin povežite to z odločitvijo glede cepilnega digitalnega potrdila, ki ga je včeraj  sprejela vladina ekipa 

       excl.png   https://rumble.com/v...ija-covida.html



Ravno v teh dnevih poteka vrh cepilne propagande, zato ne bi bilo odveč zares slišati ta intervju znanstvenika z izkušnjami in zelo premisliti o vsem
kar nam je podal v razmislek ... Res ni hec kar se dogaja in seveda dobro bi bilo razumeti namen vlad glede propagandne nevarnosti ZA mRNA cepiva, cepilnih potrdil v katerih tiči širši namen kontrole identitete ljudi ...


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#9286 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 23. april 2021, 23:44

Ženi in otrokoma Janeza Janše grozijo s smrtjo

 

https://siol.net/nov...s-smrtjo-550726

 

Diši po tem da si je veliki vodja vse skupaj sam izmislil.

Tudi nekateri komentarji namigujejo na to.

Kolikor poznam Janšo, je možno, ta človek je tega sposoben.

 

En komentar:

 

  • GIORDANOBRUNO / 23.04.2021. OB 09:34

     

    tole je pa tako prozorno, da bolj ne more biti. Propaganda v stilu hitlerja, predno je napadel poljsko, in še pred tem predno so razkosali češko slovaško; največ nemčiji, malo poljski in mađarski

Če pa je grožnja prava pa en pregovor:

 

Kdor seje veter žanje vihar

 

                                                             e075.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9287 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 25. april 2021, 13:39

Vlada zatrjuje, da bo dvignila pokojnine in investicije v zdravstvo, hkratipa namerava z davčnimi odpustki za bogate narediti za milijardo evrov
luknje v proračunu letno!
 
Luka Mesec v 7min raztrga prihajajoče davčne načrte vlade
 

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#9288 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 26. april 2021, 17:45

Nam Janša po odhodu pripravlja finančni potop in kolaps?24.4.2021

 

https://www.dnevnik.si/1042953879

 

Danes se v javnosti govori predvsem o covidu in o kršenju demokratičnih pravic državljanov
in celo ustave, kar je tudi prav. Bolj malo pa se govori o finančnih
posledicah te krize, ki nas bodo doletele v prihodnosti. Niti vlada niti
vladin statistični zavod ne objavljata podatkov o stanju dolga države,
rasti osnovnih življenjskih stroškov in ocenah za prihodnost. Ekonomske
teme so skratka potisnjene v ozadje, čeprav bi morala biti glavna tema,
kaj nas čaka v prihodnosti.


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#9289 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 28. april 2021, 01:27

27.4. Prešernov trg,ulice, Trg republike ...

 

Bili.

Videli.

 Skratka  ... Prišli smo ...

 ... Doživeli ...

Robocopi, konjenica paradirali ... vendarle so bili tokrat v mirovanju. Mislim, da nas je bilo krepko čez 10 tisoč ...

Zato ... za spremembe  ... več kot 100 tisoč naslednjič ... masa je pomemben faktor ... wink.png

 

O tem ali se bomo v bodoče še močneje združili  ... bo odvisno od nas vseh ... rainbow.gifhypnodisk.gifclover.gif

 

Prenos; 27.4.2021

 

https://www.facebook...449261675416467


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#9290 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 28. april 2021, 05:50

27.4. Prešernov trg,ulice, Trg republike ...

 

Mislim, da nas je bilo krepko čez 10 tisoč ...

Zato ... za spremembe  ... več kot 100 tisoč naslednjič ... masa je pomemben faktor ... wink.png

 

O tem ali se bomo v bodoče še močneje združili  ... bo odvisno od nas vseh ... rainbow.gifhypnodisk.gifclover.gif

 

Prenos; 27.4.2021

 

https://www.facebook...449261675416467

 

Sploh če postane kritična... icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9291 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 28. april 2021, 23:19

En zanimiv komentar na portalu 24ur na... nekaj pač.

Saj tako komentiranje na vsako temo ki vsaj malo diši(smrdi?) po politiki preide v boj partizanov in domobrancev, rdečih in belih(črnih?), levih in desnih...  a031.gif  a0502.gif

 

PorednaSliva
28.04.2021, 21:54:18
 
Čak janez je bil tud komunist! Ker je leta 90 preoblekel dres je zdaj kaj boljši? Veš kaj je hitler dejal za izdajalce naroda? Sovražnik ki bije svoj boj je vreden spoštovanja, izdajalec lastnega naroda pa bo izdal vsakega za svoj obstoj...

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9292 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 30. april 2021, 07:37

unnamed.png

 

Menda je Janša tole prinesel na proslavo ob ustanovitvi Protiimperialistične fronte.

Nastala je iz Društva prijateljev Sovjetske Zveze

V OF(Osvobodilno Fronto) se je preimenovala šele ob napado Nemčije na Sovjetsko Zvezo 22. junija 1941 - https://sl.wikipedia...obodilna_fronta

 

Lahko bi vsaj pravilno napisal.

Za komuniste vem kdo in kaj so bili.

Za "kumuniste" pa še nisem slišal...  a042.gif

 

                                                             g070.gif


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9293 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 30. april 2021, 08:17

Le Monde opazil in analiziral fenomen Maršala Tvita

 

https://www.dnevnik....G711Tx3oXH1d6X0

 

Orbanizacija in trumpizacija Slovenije

 

Pri vsem tem naj bi šlo za orbanizacijo in trumpizacijo Slovenije, ki »je dolgo časa veljala za vzor glede vključevanje v EU«. Za Le Monde pa je zdaj Slavoj Žižek o Janši dejal: »Slovenijo potiska v ameriško situacijo, kjer imamo ideološko državljansko vojno. Njegov nacionalistično-populistični tabor vodi kulturni boj s ciljem, da se pridruži osi zla, v kateri sta Madžarska in Poljska.«

 

Le Monde omenja tudi Janšev boj za »pluralnost medijev proti razsodnikom moralno in politično korektnega«. V zvezi s tem navaja del njegovega premišljevanja o slovenskih medijih maja 2020 na vladni spletni strani: »Vzdušje nestrpnosti in sovraštva je delo ozkega kroga glavnih urednikov, ki so družinsko in finančno povezani s stebri globoke države.« Le Monde omenja tudi študijo, ki jo je financirala slovenska vlada, in po kateri je »77 odstotkov vsebin, ki se jih bere v Sloveniji, levo usmerjenih in protivladnih«, a dodaja, da Slovenci pač zelo malo gledajo Novo24.

 

Pariški dnevnik navaja tudi profesorja novinarstva Marka Milosavljeviča: »Ena cela ekipa, v kateri so ljudje iz vlade in poslanci, ima velik odmev na twitterju.« Milosavljević omenja tudi primere spogledovanja z rasizmom in antisemitizmom.

 

»Padli so v diskurz skrajne desnice,« pa je dejal zgodovinar Luka Lisjak Gabrijelčič, za katerega Le Monde poudari, da je bil nekoč član Janševe stranke. »Za njih je bila migracijska kriza leta 2015 kot dar z neba,« je še povedal.

 

Nekateri diplomati pa so za Le Monde glede slovenskega predsedovanja EU v drugi polovici leta 2021 dejali, da je Janšev zunanji minister korekten in resen, kadar ni pod njegovim vplivom.

 

Ni kaj dodat...  a045.gif

 

                                                                   a0655.gif  a050.gif

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9294 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 2. maj 2021, 11:39

podobnost obeh slik ni slučajna..   smile.png

 

 

mafija_in_orozje.png


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#9295 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 3. maj 2021, 23:27

Maske v SLO nikdar niso bile zakonsko obvezne in vse kazni zaradi mask so bile nezakonite:
 
 

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#9296 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 4. maj 2021, 16:03

Namesto prepričevanja ljudi v koristnost mask je vlada raje stavila na represijo

 

https://www.24ur.com...slab-zgled.html

 

Kaj preostane tistim, ki so globo plačali?  "Vlada bi morala izdati zakon, ki bi vsem, ki so plačali globo, zagotovil avtomatično povrnitev glob, ker je šlo za vladno protipravno ravnanje. V nasprotnem primeru mora to zahtevati vsak sam."

 

Namesto strokovnih razlag in dobrega zgleda komunikacijska zmeda

 

Vlada se je z epidemijo spopadla tako, da je namesto dobrega zgleda in zaupanja v strokovnjake raje uporabila represivne ukrepe, s čimer je poskrbela za še večji odpor ljudi do predlaganih ukrepov, poleg tega pa je odprla vrata različnim teoretikom zarot, katerih skrajna prepričanja so dobila še dodatni veter v svoja jadra. 

 

Nasilje je zadnji izhod nesposobnih je rekel Ghandi.

 

                                                                         a040.gif

 

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9297 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 5. maj 2021, 06:47

Mogočna zver, ki v zadnjih dneh buri duhove med Slovenci

 

https://siol.net/nov...slovenci-551375

 

V zadnjih dneh v Sloveniji prah dviga črni panter. Ne tisti pravi, pač pa heraldični črni panter. Srebrni manšetni gumbi z logotipom črnega panterja bodo namreč med slovenskim predsedovanjem EU eno od protokolarnih daril.

 

 

En komentar:

 

ABC / 05.05.2021. OB 07:20

 

Mislim, da bi z ozirom na trenutne razmere moral na gumbih biti osel v družbi ovčic. Sicer bi ga bilo treba povprašati, da ne bi bil upravičeno užaljen. Ta pravega črnega panterja pa bi poslal na sejo vlade in parlamenta. Pa da vidimo ta 48. glas.

 

                                                   a060.gif g045.gif  g045.gif  g045.gif  a060.gif

 

 

 

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9298 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 6. maj 2021, 08:23

Dimitrij Rupel: Novinarji, sodniki in profesorji

 

https://siol.net/sio...ofesorji-551518

 

Tokrat sem izjemoma njegova čreva od članka prebral do zadnje besede.

Prebavnih motenj (še) nimam.

Ni kaj dodati.

Alzheimer?

 

En komentar:

(Komentar ki sem ga želel citirati je medtem ko sem pisal svojo objavo, izginil. Ni bil prav "prijazen" do ubogega starčka Dimitrija. Cenzura na Siolu deluje, Jančič v akciji)

 

  • GIORDANOBRUNO / 06.05.2021. OB 08:12

     

    spoštovani rupel; nekulturnosti in neznanja je največ v tej trenutni obstoječi vladi, Zamenjava teze, pa je metoda, ki jo tudi Vi tov. Rupel izključno uporabljate. Kar se pa tiče dvoma, ali je bolj pomembna politika ali mediji, pa dvoma za ljudi, ki razmišljajo s svojo glavo in kritično, nikoli ni bilo. Politik in mediji ne tekmujeta, ampak bi politika rada medije utišala, ker je to edino kar zna.

     

                                                                 

                                                                             a045.gif

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9299 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 12. maj 2021, 10:49

Se sindikati res pripravljajo na splošno stavko?

 

https://siol.net/nov...o-stavko-552026

 

 

V uredništvu hranimo dopisovanje po elektronski pošti, iz katerega je razvidno, da se sindikati dogovarjajo o splošni stavki oziroma "začetku vojne z vlado". Splošno stavko naj bi podpirale vse sindikalne centrale, razen Solidarnost in Alternativa. 

 

Kot je razbrati, bi to med drugim pomenilo:

  • prekinitev socialnega dialoga na vseh nivojih,
  • proteste,
  • generalno stavko na vseh nivojih.

icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif

 

Kjer je dim je tudi ogenj... icon1_onfire.gif

 

 

 

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#9300 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 16. maj 2021, 10:32

Se vidimo kmalu zopet na občini na uveritvi podpisov..   ylflower.gif 
 
Referendum za ukinitev vsake oblike obveznega cepljenja in prepovedi vseh oblik diskriminacij cepljeni/necepljeni:
 

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (2)

Člani: 0 - Gosti: 2 - Skriti člani: 0