Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ne maram tablet za ščitnico


 • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
193 komentarjev na to temo

#1 Volk K.L.

Volk K.L.
 • Lunatik
 • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 1. januar 2003, 01:00

Pred leti sem zbolel za prevelikim izločanjem ščitničnih hormonov,. To naj bi bila avtoimunska vrsta bolezni na ščitnici. To pa se je lahko pozdravilo samo s tem, da sem vzel tableto radioaktivnega joda, kjer so ioni v ščitnici oddajali beta sevanje in uničevali tisti del tkiva ščitnice, ki je preveč izločeval hormone. Sedaj pa mi ščitnica premalo deluje, tako da moram jemati vsak dan tableto vobenola da mi nadomesti manjkajočo količino ščitničnega hormona. Dost mam tablet, a je sploh kakšna možnost da se to zdravi s kakšnimi zelišči, ki uravnavajo nivo ščitničnih hormonov in kako.
Ja sam ka mali pao s lipe

#2 žeča

žeča
 • NeČistZačetnik
 • Pip
 • Št. objav: 6

Objavljeno: 1. januar 2003, 01:00

Ponudila bi vam brezplačno zdravljenje z vibracijskimi globulami. Če ste zainteresirani me pokličite na 041-383-297.

žeča

#3 daisy

daisy
 • D član
 • Št. objav: 889

Objavljeno: 1. januar 2003, 01:00

Hojla, Volk!
Popolnoma te razumem. Sama sem popolnima brez ščitnice, vzeli so mi ji pred 12 leti in od takrat sem na tabletah (totalno nadomeščanje). To sem sprejela zelo težko, še posebej v dneh "vojne"-l.91, ker me je bilo strah, da se zgodi, da recimo nimam tablet in ne morem do njih.. Življensko sem odvisna od njih. In prav grozljivo je, kaj mi povzroči (že na krajši rok) že samo 1/4 tabletke v plus ali minus. Povedali so mi tudi, da če hormonov ne dobim, sem v 6 tednih "zugrund". Glede na to, kako mi je bilo, ko sem morala prekinit jemanje za tri tedne zaradi preiskav, bi to kar verjela! Ko po preiskavi vzamem tableto, se že po 5 minutah počutim kot prerojeno. Ščitniči hormon namreč vpliva na presnovo in je vir energije oz. izkoriščanja le-te. Včasih so ljudje ob tem, da so se basali s hrano, shirali do smrti, ko še ni bilo tablet, ker ni bilo presnove hrane.

Zato bi te rada opozorila, pa verjetno veš že tudi sam, da se ni za hecat s takimi stvarni. Posledice pomanjkanja verjetno poznaš.
Če telesu primanjkuje ščitničnih hormonov, je to lahko en velik shit!
Teoretično je možno, da se spodbudi neokrnjeni del ščitnice, da dela več hormnona, a če ti ga začne delat preveč, je spet en velik shit!
Zato se s tabletami in količinami ni za igrat in karkoli riskirat.

Mislim, da za res totalno uravnavo potrebuješ izredno visok duhovni nivo, ko se ti telo popolnoma uravnava s pomočjo notranje moči in "energije". Srečala sem že tak primer (konkretno pri moji prijateljici, a ni šlo ravno za hormone, pač pa za drug primer uravnavanja telesa). Morda tudi vibracijske globule pomagajo, probat baje ni greh (nimam blage veze kaj te globule so...)
Samo bodi previden, da ne bi mislil, da bo "čez čas bolje", tačas si pa narediš že ogromno škodo.

Zeliščnih zadev za ščitnične hormone na žalost ni (za "ženske" hormone se še kaj najde- a še tu le kot pomoč pri premagovanju težav z meno- ne moreš pa kar nadomestiti hormona s kako rastlino ipd..).
Torej- previdno!!

daisy

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#4 free

free
 • Srebrni član
 • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 1. januar 2003, 01:00

Kako pa izgleda, ce scitnica deluje pretirano?
Kkasne so reakcije telesa, psihe, zdravje, etc...

#5 Tamburin

Tamburin
 • D član
 • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 1. januar 2003, 01:00

Volk!
Podobne težave s ščitnico je imela tudi ena moja prijateljica. Ker ji tablete za zdravljenje ščitnice niso pomagale, so ji zdravniki rekli, da bo treba ščitnico "skuriti" - kar so tebi že naredili, če sem prav razumela.
Vedela je, da to pomeni biti vse življenje na tabletah (kot je njena mama zaradi iste bolezni) in ne imeti več otrok (zaradi nosečnosti), zato je iskala druge možnosti.
Izvedela je za enega zdravnika iz okolice LJ, ki je doktor splošne medicine, poleg tega pa se ukvarja z neko kitajsko metodo zdravljenja in se specializira prav za zdravljenje ščitnice. Obiskala ga je in po temeljitem pregledu ji je predpisal strogo dietno prehrano, s katero naj bi si očistila telo vseh nakopičenih strupov...
No, sedaj (po 3-4 mesecih diete) se ji je stanje zelo izboljšalo (ni več tako utrujena, ni zabuhla, nima več težav z očmi...). Tudi izvidi so pokazali izboljšanje, tako da so ji zdravniki zmanjšali dozo tablet iz 1 na pol tablete. V nekaj naslednjih mesecih naj bi si z dieto popolnoma pozdravila ščitnico.

Ne vem pa, koliko se da pomagati, ko imaš ščitnico že "skurjeno". Najbolje, da vprašaš tega zdravnika, ki je pomagal moji prijateljici. Če želiš, ti lahko posredujem naslov ali tel. št. (ti bom kar tukaj napisala, samo počakaj, da vprašam prijateljico za te informacije).

Veliko poguma in zaupanja vase ter vse dobro v letu 2003!!!

#6 Volk K.L.

Volk K.L.
 • Lunatik
 • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 2. januar 2003, 01:00

Kako pa izgleda, ce scitnica deluje pretirano?
Kkasne so reakcije telesa, psihe, zdravje, etc...

Treseš se nekontrolirano, srce ti bije nenormalno, ponavadi fašeš srcčno arimetrijo, šum, tudi če imaš veliko kondicije v sebi se zadihaš po parih metrih napora, nekaterim izstopajo oči ven in so v nesimetričnem položaju, hujšaš čeprav ješ na veliko, imaš dober apetit, če gre to naprej ne da bi se zdravil, doživiš najprej infarkt, potem pa imaš težave z vsemi organi, zato ker prevelika količina ščitničnih hormonov zastruplja telo in organi se pri tem resno poškodujejo.
Ja sam ka mali pao s lipe

#7 Volk K.L.

Volk K.L.
 • Lunatik
 • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 2. januar 2003, 01:00

Vibracijske globule, hmm kaj pa je to x?x
Ja sam ka mali pao s lipe

#8 žeča

žeča
 • NeČistZačetnik
 • Pip
 • Št. objav: 6

Objavljeno: 2. januar 2003, 01:00

Pozdravljeni gospod Volk

Kaj so to vibracijske globule? To so globule na katere se da v vašem primeru vibracija za zdravljenje ščitnice oz. vibracija zdrave ščitnice, ki potem čisti škodljive energije, ki so se nabrale na ščitnici in spet počasi vspostavlja ravnovesje.
Seveda nebi takoj prenehali z jemanjem hormonskih tablet ampak se količina hormonskih tablet postopoma zmanjšuje.žeča

#9 lili

lili
 • NeČistZačetnik
 • PipPipPip
 • Št. objav: 41

Objavljeno: 8. januar 2003, 01:00

Si poskusil z jogo?

#10 free

free
 • Srebrni član
 • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 8. januar 2003, 01:00

Komu ti to z yogo? :) a men al komu?
...zoga yoga boga brez smoga...
dihanje pa verjetno pomaga...

#11 Volk K.L.

Volk K.L.
 • Lunatik
 • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 9. januar 2003, 01:00

Joga, dihanje Objavljena slika.
Ja sam ka mali pao s lipe

#12 Tamburin

Tamburin
 • D član
 • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 12. januar 2003, 01:00

Ne vem pa, koliko se da pomagati, ko imaš ščitnico že "skurjeno". Najbolje, da vprašaš tega zdravnika, ki je pomagal moji prijateljici. Če želiš, ti lahko posredujem naslov ali tel. št. (ti bom kar tukaj napisala, samo počakaj, da vprašam prijateljico za te informacije).
Evo, tukaj so informacije:
dr. Petar Papuga iz Komende, tel.št. 01/8343170, E-mail: petar.papuga@guest.arnes.si

#13 Roy

Roy
 • NeČistZačetnik
 • PipPip
 • Št. objav: 13

Objavljeno: 12. januar 2003, 01:00

Ščitnica je žleza na vratu, ki izloča hormone s katerimi nadzira potek presnovnih procesov, spodbuja telesna tkiva k tvorbi beljakovin kot tudi uporabi kisika. Za delovanje potrebuje jod iz hrane ali tekočine - vode, ki ga vgradi v ščitnične hormone, da lahko opravljajo svoje naloge. Toda za svcje delovanje potrebuje predvsem organski jod, kajti anorganski (umetni jod) je telesu škodljiv. Najboljši organski jod najdemo v algi dulse, morski solati in kelpu.

Pojavljata se v bistvu dve nepravilnosti pri delovanju ščitnice, to je takrat, kadar ščitnica tvori preveč ščitničnih hormonov (hipertiroidizem), kar je posledica vnetja ščitnice, ki je ponavadi prehodno, nakar se pojavi zmanjšano ali nezadostno delovanje ščitnice, imenovano tudi hipotiroidizem.

Pri čezmerni količini izločanja ščitničnih hormonov se pojavijo težave, ki so opazne kot golša, hiter utrip srca, živčnost, šibkost, pogosto odvajanje blata, otekle veke, zmedenost, pordele, solzave in izbuljene oči, slabo spanje, drhtenje, potenje.

Pri nezadostni produkciji ščitničnih hormonov se pojavljajo težave zaradi upočasnjenega delovanja organizma, gre torej za upočasnjeno bitje srca, govorica je počasna, glas je hripav, obraz je zabuhel, sledi zaprtje, koža je suha, luskasta, ki je na goleni zadebeljena, zmedenost, depresija, pojavlja se zapiranje vek, lasje so suhi.

Zelo resen problem nastane pri tako imenovani hipertiroidni krizi, kjer se pojavi nenadno povečano delovanje ščitnice, pojavi se slabost, vročina, zmedenost, trpeča/i pa lahko pade tudi v komo; nastane pa zaradi nepravilno zdravljenega hipertiroidizma, zaradi sladkorne bolezni, sladkorne bolezni, raznih poškodb.

Za zdravljenje hipertiroidizma zdravniki predpisujejo tablete Metimazol, Propiltiouracil (s katerimi dosegajo upočasnitev delovanja ščitnice), ali celo beta zaviralce, kot je to Propranolol. Pri večjih odmerkih se pojavljajo alergije, izguba okusa, izpuščaji, zmanjšano delovanje kostnega mozga, kar pomeni zmanjšano produkcijo belih krvničk - zmanjšana odpornost organizma, pri nosečnicah pa prehaja preko posteljice na plod. Zdravijo ga tudi z radioaktivnim jodom, vendar takšno "zdravljenje" vodi v drugo skrajnost - v hipotiroidizem, to je zmanjšano ali nezadostno delovanje ščitnice. Tudi v tem primeru lahko zaradi upočasnjenosti delovanja organizma pride do zmedenosti ali celo kome, ki je smrtno nevarna. Če ta radioaktivni jod uporabijo pri zdravljenju nosečnic, le ta preide skozi posteljico na plod. Za tiste, ki omenjenega načina zdravljenja ne prenesejo, imajo drugo rešitev: kirurška odstranitev ščitnice, ki seveda narekuje doživljenjsko hormonsko terapijo.

Koncentrirana zdravila lahko pomagajo vzpostaviti določene pogoje, vendar vedno na škodo teh ali drugih delov telesa. Poleg vseh omenjenih težav se lahko pojavijo še nekatere druge, kot so izguba telesnega tkiva, poškodba zob, mišic, bolezen spolnih organov.

In kakšni so vzroki za te nenormalnosti? Žitarice, testenine, kruh, ki termično obdelane v želodcu in celotnem prebavnem traktu povzročajo vrenje, nastajanje ogljikovega dioksida različnih alkoholov (patoke) in ocetne kisline, katere škodljivo nagnjenje je (eno izmed), da telesu ropa fosfor in stimulira žlezo ščitnico; zaradi pomanjkanja fosforja se poslabša delovanje ledvic, kajti fosfor je eden od aktvinih elementov za hormonsko delovanje nadledvičnih žlez. Rezultat je dvojo nepravilno delovanje žlez, torej žleze ščitnice in nadledvičnih žlez. Mleko in mlečni izdelki so tudi glavni krivec za moteno delovanje žleze ščitnice.

Lahko si pomagate na naravni način s postenjem in uživanjem veliko sadnih in zelenjavnih sokov, pripravljenih doma in popitih takoj po pripravi, sledi primerna, uravnotežena dieta, ki jo sestavlja sveže, surovo, zrelo sadje, nekaj zelenjave, nekaj orehov, lešnikov, semen. Če boste torej pazili, kaj boste pili, jedli v prihodnosti ne boste imeli težav z nenormalnim delovanjem ščitnice, niti katerega koli dela telesa.

#14 Volk K.L.

Volk K.L.
 • Lunatik
 • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 26. januar 2003, 01:00

Hvalahvalahvala vam Roy, Tamara.
Ja sam ka mali pao s lipe

#15 Tamburin

Tamburin
 • D član
 • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 26. januar 2003, 01:00

Malenkost.

#16 jest

jest
 • NeČistZačetnik
 • Pip
 • Št. objav: 4

Objavljeno: 30. januar 2003, 01:00

x:)x
Hojla Roy, kaj to pomeni, da je lahko težava s ščitnico tudi vzrok za prekomerno težo? Verjetno ravno zaradi načina delovanja hormonov, ki si jih opisal? Precej dolgo se namreč ukvarjam s to težavo, pa vedno znova pridem do zaključka, da je težava v škrobu in mleku oz. mlečnih kislinah.

Ali morda poznaš povezavo med ščitnico in pljuči?

jest

#17 Padre

Padre
 • NeČistZačetnik
 • PipPipPip
 • Št. objav: 25

Objavljeno: 30. april 2003, 20:30

Pozdravljen, Volk...

Veliko je ljudi z podobnimi tezavami in veliko jih je, ki so popolnoma ozdraveli. Jasno, da sintetican zdravila dajejo dolocene rezultate, vendar le ti v najvecji meri niso zadovoljivi. Iz tega razloga te popolnoma razumem, da zelis poskusiti na drugacen, manj agresiven nacin. Obstajajo metode zdravljenja tudi za tvoje tezave, na popolnoma naraven nacin in, vredno je poskusiti tudi to... Skratka, lahko ti poskusim pomagat, vsaj do zdaj so bile terapije dokaj uspesne... Oglasi se mi, pa bova videla, kaj lahko naredim zate...

Padre
specialist botanicne medicine

#18 Vojko

Vojko
 • Lunatik
 • Št. objav: 5 343

Objavljeno: 30. april 2003, 22:59

Pred leti sem zbolel za prevelikim izločanjem ščitničnih hormonov,. To naj bi bila avtoimunska vrsta bolezni na ščitnici. To pa se je lahko pozdravilo samo s tem, da sem vzel tableto radioaktivnega joda, kjer so ioni v ščitnici oddajali beta sevanje in uničevali tisti del tkiva ščitnice, ki je preveč izločeval hormone. Sedaj pa mi ščitnica premalo deluje, tako da moram jemati vsak dan  tableto vobenola da mi nadomesti manjkajočo količino ščitničnega hormona. Dost mam tablet, a je sploh kakšna možnost da se to zdravi s kakšnimi zelišči, ki uravnavajo nivo ščitničnih hormonov in kako.

Pozdravljen

Ne vem veliko o tem o čemer pišeš.
Vem pa to, da je imel moj sodelavec težave s ščitnico in je moral ravno tako jemati celo goro tablet, zaradi katerih je imel polno stranskih posledic, od odpadanja zob naprej.
Izvedel je za nekega zdravnika iz Renč - ali tam nekje v bližini, ki je šolan zdravnik, a se ukvarja z akupunkturo. Moj kolega je mesec ali dva hodil k njemu in sedaj ne jemlje nobenih tablet več, zdrav je kot dren. Morda ti je ta podatek dovolj, če pa ni, mi piši, pa bom po praznikih povprašal kolega za točen naslov.

Lep pozdrav, Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!


Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629


#19 MUCAMACA

MUCAMACA
 • D član
 • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 5. maj 2003, 18:41

Zivjo Volk,
moja mama je imela enake probleme kot ti. Najprej so se ji hormoni izlocali prevec, potem premalo, jedla je vobenol, pa se hormonske tablete so ji dali. Po 10 letih je imela dost, najprej sla na homeopatske kroglice, s tem, da je vobenol jemala se naprej, kolicino pa so ji zdravniki prepolovili, ker ni bilo vec potrebno. Potem smo poskusili se z bioenergijo , dodatno z akupunkturo- rezultat sedaj jemlje le polovicko tabletke vobenola (ceprav je brez scitnice, ki je operativno odstranjena).

Cist za preventivo- res pomagajo jogijske vaje, npr preprosta sveca ali plug, v katrih vztrjas po par minut. JrsjsefsoonareasOo tableke

#20 MUCAMACA

MUCAMACA
 • D član
 • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 5. maj 2003, 18:43

Zivjo Volk,
moja mama je imela enake probleme kot ti. Najprej so se ji hormoni izlocali prevec, potem premalo, jedla je vobenol, pa se hormonske tablete so ji dali. Po 10 letih je imela dost, najprej sla na homeopatske kroglice, s tem, da je vobenol jemala se naprej, kolicino pa so ji zdravniki prepolovili, ker ni bilo vec potrebno. Potem smo poskusili se z bioenergijo , dodatno z akupunkturo- rezultat sedaj jemlje le polovicko tabletke vobenola (ceprav je brez scitnice, ki je operativno odstranjena).

Cist za preventivo- res pomagajo jogijske vaje, npr preprosta sveca ali plug, v katrih vztrajas po par minut. za preventivo OK, za dosti resnejse tezave pa najbrz ne zadosti ucinkovito.
Ne obupat! :palec:

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

#21 upanje

upanje
 • Vajenček
 • PipPipPipPip
 • Št. objav: 55

Objavljeno: 9. maj 2003, 20:55

En skrajen primer kakšen je lahko vpliv ščitnice če ni zdrava: http://www.thyroid.o...T4Withdraw.html

#22 ŠAŠA

ŠAŠA
 • NeČistZačetnik
 • Pip
 • Št. objav: 4

Objavljeno: 21. maj 2003, 09:25

Ko sem videla to temo, sem se je zelo razveselila, ker sem sama ravno v obdobju, ko se ne vem kaj odločiti. Zaradi ščitnice se zdravim že eno leto in zdravnik me prepričuje naj probam z jodovo terapijo, kar pa se mi ne zdi ravno dobra rešitev. Poleg tega si zelo želim otroka in ga zaenkrat ne morem imeti zaradi zdravil, ki jih jemljem. Za jodovo terapijo pa mi tudi nihče ne pove kakšne bi bile posledice in kako bi to vplivalo na otroka.
x?x

#23 Tamburin

Tamburin
 • D član
 • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 21. maj 2003, 22:37

Kolikor jaz vem, si po terapiji z jodom vse življenje na tabletah. Jod menda uniči en del ščitnice, in potem za uravnavo hormonov potrebuješ tablete... Nisem ziher, da je tako - vseeno se o tem dobro pozanimaj pri zdravniku. Kajti biti vse življenje na takih tabletah menda pomeni tudi ostati brez otrok. x!x

Moja prijateljica (ki ima že enega otroka, a si želi še enega) je ravno zaradi tega razloga odklonila terapijo z jodom in si ščitnico pozdravila s pomočjo dr. Petra Papuga iz Komende (tel.št. 01/8343170, E-mail: petar.papuga@guest.arnes.si) , kot sem že zgoraj omenila.

#24 ŠAŠA

ŠAŠA
 • NeČistZačetnik
 • Pip
 • Št. objav: 4

Objavljeno: 27. maj 2003, 12:40

Tamara, hvala za nasvet in napotilo. Že isti dan sem mu pisala in včeraj sem bila na pregledu. Po vseh izkušnjah, ki jih imam z zdravniki, sem bila zelo prijetno presenečena. Po kar nekaj letih zdravljenja, mi je končno razložil, zakaj je do tega prišlo in mi dal konkretne napotke kaj moram narediti, da se mi stanje izboljša.

#25 Tamburin

Tamburin
 • D član
 • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 27. maj 2003, 22:50

Šaša, me veseli! :palec:

Pa napiši malo, kaj pravi... zakaj pride do te bolezni... (če se ti seveda ljubi pisat)! x:)x
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0