Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ko se smilimo samemu sebi


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
403 komentarjev na to temo

#351 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 09:03

eee...kako se pa spuca špegu...mislm...brez prepevanja

 

icon_smile_shy.gif

 

Sej nisem predlagal prepevanja. Predlagal sem ponavljanje, izgovarjanje ali petje katerekoli od avtentičnih manter s koncentracijo, predajo, ne neko lastno ali skupinsko zabavanje. To spuca prah iz špegla, da se lahko v njem vidimo taki kakršni smo. S tem tudi izgubimo gušt, da bi za svoje probleme krivili druge, ker je to to kar nam škodi. 



#352 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 671

Objavljeno: 6. avgust 2014, 09:25

A tko.

Hvala


Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#353 anne

anne
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 137

Objavljeno: 6. avgust 2014, 09:47

Nisem sploh vedela kam bi postavila to vprašanje, pa sem brskala teme kar nekaj časa...evo pa bom kar sem, ker je to nekakšno smiljenje. tongue.png

 

Torej meni se zdaj že kar nekaj časa dogaja, da sem res preveč zmedena in odsotna kar naprej. Kot da bi bila večino dneva v svojem svetu, to se mi dogaja sploh dopoldne in sploh v službi, kjer si pa pač napak ne morem ravno privoščit. Občutek je pač res smotan, ker se mi zdi da mi vsaj do enajste ure dopoldne možgani spijo, potem sem zmedena, delujem pasivno, brez življenja, brez energije pa tudi počutim se in verjetno delujem kot da mi je zadnja stvar na svetu biti tam, pa v resnici si ne mislim tako in bi res rada maksimalno dala od sebe na delovnem mestu. Dostikrat sem sposobna tudi samo prikimat pa osebe sploh ne poslušam in potem se kasneje spomnim, da se mi niti malo ne sanja kaj mi je ta oseba govorila. Oogle_anim.gif

Torej poleg tega da imam nizek pritisk in pač ne pijem kave, kaj mi je storiti? Je to lahko kako povezano s čim drugim, notranjim kot zapora kakšne čakre ali kaj takega? Se ne spoznam toliko na te stvari in bi bila res vesela, če bi kdo vedel kaj bi lahko bil vzrok tega.

Za fizičen dvig energije lahko kavo zamenjaš s črnim ali z zelenim čajem, začneš telovaditi, poskusi zjutraj narediti nekaj vaj, lahko tibetance, lahko samo kakšne za raztezanje, pač nekaj, da te zbudi. Sprva bo težko, a potem boš videla, da je vedno laže, da te tudi dvigne. Popoldne, zvečer poskusi s kakšnim sprehodom, tekom, rolanjem, kolesarjenjem ipd, pač da si na zraku in da se nekaj migaš. Tuširaj se izmenično s toplo in hladno vodo, pred ali med tuširanjem si skrtači telo, je odlično za prekrvavitev. Lahko poskusiš tudi s tem - ishnaan: http://www.kundalini...si/ishnaan.htm.

 

Za mentalno, psihično pa se je treba vprašati, zakaj si tam, kjer si, zakaj se tako počutiš, kaj je k temu privedlo? Če prav razumem, se počutiš nekako ujeta, nezadovoljna. Kaj torej to povzroča? Ali moraš narediti kak korak naprej? Te ne zadovoljuje služba, privat življenje, družba, hobiji? Se bojiš narediti kakšno spremembo, ker bi se podala v neznano, tukaj pa se počutiš "varna"? Kaj meniš, da bi se zgodilo, če bi kakšen segment svojega življenja spremenila? 

 

Če veš, da se padec koncentracije dogaja predvsem v službi, imej to v mislih in se poskusi skoncentrirati vsakič, ko pride do kakšnega takšnega dogodka. Torej, aha, zdaj mi tisti govori to in ono, poslušaj ga in ne blodi z mislimi. Poskusi se fokusirati na stvar, ki jo v tistem trenutku počneš, in ne razmišljati o ostalih. 

 

Se pa strinjam z butlom, da včasih to potrebujemo, a ne smemo pa dovoliti, da to postane naš način življenja. icon_smile_wink.gif


Life begins at the end of your comfort zone. 


#354 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 10:59

A res? Kako to izgleda v praksi?

 

Vznemirjajo jih.

 

Zame je avtentična mantra vsako prepevanje, ples, branje, ki sprošča in navdihuje.

 

Ja, za delno in začasno lajšanje simptomov, ne olajša pa v celoti in odstrani vzroka in ščasoma, če ne greš naprej, tudi tisti efekt ni več dovolj in pripelje do frustracije oz. še poslabšanje simptomov. 

 

In ne samo tisto, kar so drugi rekli, da je pravo.

 

Sami po seb ne mormo vedt kaj je pravo, zato tudi smo v problemih. Kdo bi se odločal za probleme za katere ne najde rešitve? Vem, da ti bo prtisnl na lažni ego, zato te vabim, da sprobaš rezultate nadaljnega zadovoljevanja njega ali pa Boga in sporočiš kaj ti je prijetneje in katera pot je prava in katera ni :)



#355 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 12:46

rešitve njenih zadev so v njej

 

Kdo bi se odločal za probleme za katere ne najde rešitve? Iskreno premisl.

 

... in tvoje rešitve niso njene rešitve ... 

 

Nisem govoril o mojih, ampak o rešitvi, ki jo daje Bog.

 

vsak hodi po svoji poti ... ki je hkrati tudi skupna pot ...

 

Ja, sam ne pelje vsaka do cilja, ki si ga vsak posameznik želi, tako kot fatamorganska voda ne odžeja nikogar, prava pa vsakega. Ni skupne/kolektivne poti, vsak se vedno po svoje odloča. Lahko pa sodelujejo pri takem ali drugačnem delovanju. 

 

in ti še zdaleč nisi rešil svojih težav tako kot si prepričan ... 

in tudi petje svetih imen te ne bo rešilo življenja, v katerega si se prišel učit ...

lekcije je potrebno obdelat, ne pa jih odložit in si žvižgat hara hare ....

mantre si poj takrat, ko rabiš sprostitev in ravnotežje ... wink.png  

 

Od kje pa ti ideja, da odlagam lekcije in si žvižgam hara hare in da sem se že rešil svojih težav? Čeprav da mantra lahko tudi sprostitev in ravnotežje, to še ni to kar bi človeka dokončno izpolnil, niti ni to končni efekt mantre.   



#356 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 13:48

seveda odlagaš lekcije, če ves čas bluziš le hare hare ...

 

Še enkrat, od kje ti ideja, da odlagam lekcije in katere naj bi to bile?

 

lekcije so življenje ... hare hare pa dopolnilo, če se že želiš ves čas držat krišne za kiklo ...

 

sicer pa ... svobodna volja ti je dana zato, da deluješ avtonomno, ne pa da se ob vsakem šumu vetra bojiš kaj bo rekel krišna ...

ko boš umrl, te bo itak najprej vredu okurcal ...

 

Od kje pa ti ideja, da se ne odločam sam in da se ob vsakem šumu vetra bojim kaj bo rekel Krišna?



#357 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 14:01

to ve vsak forumaš in zato tudi jaz ... laugh.png

 

Pol pa mi komot lahko odgovoriš še katere lekcije naj bi odlagal?

 

bog se uči in razvija skozi tebe ... in zato imaš veliko avtonomije ... ti pa si trepetl ...

saj ti pravim : ko boš umrl boš najprej okurcan ...  

 

Od kje pa ti ideja, da sem trepetl? Smrt ne da kontakta s Krišno. Sprejetje ga, kadarkoli, kjerkoli.



#358 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 6. avgust 2014, 14:16

ti pa veš..................... wink.png



#359 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 14:46

zato pa obdeluješ življenske situacije zadnjega bivanja ...

in ko naletiš na same odložene lekcije, si v dreku ... tvoj naslednji lajf spremljajo nove lekcije in še stare odložene ... in sigurno ne bo lahko ...

 

ko se srečava v naslednjem lajfu, mi ne reči, da nisi vedel, da te nisem opomnil ... biggrin.png

 

Še vedno mi nisi odgovoru katere lekcije naj bi odlagal? In od kje ti ideja, da sem trepetl? In še od prej, kdo (ki naj bi v sebi oz. sam po sebi vedel kaj je prav) bi se odločil za probleme za katere ne najde rešitve? In še od prej, na katero laž bi me naj ti ujel na tem forumu?  



#360 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 15:10

- odlagaš samostojne in avtonomne življenske lekcije, kjer se ne zanašaš za vsako malenkost na krišno

- in ... kaj je bolj prav, izveš vedno šele na koncu lekcije

 

eccetera ... wink.png tongue.png

 

Izmikaš se odgovorom na vprašanja. Konkretno katere življenske lekcije odlagam? In kdo (ki bi naj po tvoje v sebi oz. sam po sebi vedel kaj je prav in kaj je rešitev kot si napisal) bi se odločil za probleme za katere ne najde rešitve? In če izveš kaj je bolj prav vedno šele na koncu lekcije, kako zdrži tvoja izjava od prej, da vsak že ve v sebi oz. sam po sebi kaj je prav in kaj je rešitev?  In na kateri laži bi me naj ti ujel?



#361 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 15:29

odgovor / rešitev uganke je v tebi ... izveš / spoznaš pa jo na koncu lekcije ... 

 

torej : brez lekcije ni spoznanja ... 

 

Izmikaš se odgovorom na vprašanja in si še naprej izmišljuješ stvari o meni, Bogu itd., vse zato, da bi ohranjal svoj lažni ego da si Bog, da ti ne bi bilo treba sprejeti rešitve, ki ti jo ponuja (kar je preveč za tvoj lažni ego, ki ti sugerira, da si Bog in da je rešitev že v tebi in ti mu predano na slepo verjameš) in tako le nadaljuješ s povečevanjem bolečine. Na konc te lekcije je, da se sam, brez pomoči Boga, ne morš rešit bolečine. 



#362 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 15:52

škoda, ker se ne potrudiš malo bolj ... 

 

Hare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare



#363 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 16:11

pomeni, da se bojiš slišat in potem si poješ zelo na glas ... kot dete ... sam strah te je ... biggrin.png

 

Kaj se bojim slišat? Česa naj bi me bilo strah? Nadaljuješ z izmišljevanjem in manipuliranjem, iz strahu, ki ga iz sebe želiš projecirat vame, na žalost.



#364 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 6. avgust 2014, 16:20

Kaj se bojim slišat? Česa naj bi me bilo strah? Nadaljuješ z izmišljevanjem in manipuliranjem, iz strahu, ki ga iz sebe želiš projecirat vame, na žalost.

glede na to, da je tvoj Bog tako dober do tebe, kot praviš, bi pričakoval, da si sedaj nekje na karibih obdan z devicami in si vzameš vsake tri ure malo pavze, da brskaš po forumu tongue.png



#365 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 16:26

glede na to, da je tvoj Bog tako dober do tebe, kot praviš, bi pričakoval, da si sedaj nekje na karibih obdan z devicami in si vzameš vsake tri ure malo pavze, da brskaš po forumu tongue.png

 

Bog je dober do vsazga ne sam do mene, ampak eni se bojijo njegove dobrote in jo odklonjo, da bi lahko bli na karibih obdanih z devicami, ne verujoč v reakcijo, ki sledi. Ko pride, se eni raje odločjo drgač, eni pa nadaljujejo z lekcijo.  



#366 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 16:41

Pol pa bežijo stran od družine, k ne shendlajo odgovornosti in seveda krivijo njih, zbežijo stran in se še enkrat zapletejo v isto lekcijo, ne verujoč, da bo tuki reakcija še močnejša, ker še prejšnje ni želel rešit ampak le preložil krivdo na druge. Ko pride, spet začnejo bejžat... na konc v svojo domišljijo in popajo velike smajlije na forum, v srcu pa bolečina. Tist k enkrat okus dobroto Boga, mu ni za karibe in device.



#367 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 6. avgust 2014, 16:46

potemtakem, je tebe strah bejb yes.gif



#368 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 6. avgust 2014, 16:47

Meni tudi ni za Karibe in device wink.png  mi je pa všeč mgd-jevo stališče, da se je pomembno imeti rad. By the way, ko sva zadnjič z malim jedla maline na tržnici, so šli mimo Krišnovci s svojim petjem. In prav fajn jih je bilo poslušati. 



#369 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 6. avgust 2014, 16:50

Meni tudi ni za Karibe in device wink.png  mi je pa všeč mgd-jevo stališče, da se je pomembno imeti rad. By the way, ko sva zadnjič z malim jedla maline na tržnici, so šli mimo Krišnovci s svojim petjem. In prav fajn jih je bilo poslušati. 

sigurno so tole zapel tongue.png

 

https://www.youtube....h?v=MCFnQj9I9sQ



#370 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 16:50

potemtakem, je tebe strah bejb yes.gif

 

Očitno si tudi ti rad izmišljuješ in manipuliraš. 



#371 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 6. avgust 2014, 16:52

Očitno si tudi ti rad izmišljuješ in manipuliraš. 

bolj predvidevam wink.png



#372 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. avgust 2014, 17:00

bolj predvidevam wink.png

 

Pa še neiskren in izvintajoč, da bi ohranjal, že veš kaj. 



#373 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 6. avgust 2014, 17:05

Pa še neiskren in izvintajoč, da bi ohranjal, že veš kaj. 

k sreči nisem zmanipuliran od nobenega boga, kar si jemljem za prednost pred tabo wink.png

 

.



#374 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 6. avgust 2014, 17:10

sigurno so tole zapel tongue.png

 

Ne, v bistvu oddajajo boljšo energijo od večine pouličnih muzikantov. 



#375 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 6. avgust 2014, 17:12

Ne, v bistvu oddajajo boljšo energijo od večine pouličnih muzikantov. 

oni so prazni, ne vem od kje čutiš njihovo energijo...

poglej avro krišnovca, ti bo vse jasno..

če jo seveda lahko vidiš wink.png






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0