
Čaji
#1
Objavljeno: 20. januar 2003, 01:00
P°k0w<
#2
Objavljeno: 20. januar 2003, 01:00

vejica zhajbla
korenina koshutnika
malo brinja
stebelce medene detelje
litrska flasha polna shnopca
uchinek?
zadovoljiv

chasa ni...je samo prostor in situacija
#3
Objavljeno: 20. januar 2003, 01:00
Jaz pa:
bezeg, preslica, rman, hibiskus (ali sipek), melisa (vcasih malo mete - ne maram mete)... po zelji se kaj - a to, kar sem nastela, imam vedno doma... In dober med.
Vedno pa imam tudi kamilice, tavzentrozo, sentjanzevko in meliso. Aja - in sivko. Rastlino in olje.
In brinjevo olje in cajevcevo imam vedno doma. Pa se Aloo.
Potem ne rabis nicesar drugega.. razen propolisa...
To je zame najboljsa domaca lekarna.
Marsa
Picasso
#4
Objavljeno: 20. januar 2003, 01:00
P°k0w<
#5
Objavljeno: 20. januar 2003, 01:00
Marsa
Picasso
#6
Objavljeno: 20. januar 2003, 01:00

meto pijem, apak baje za srce ni zdrava.......kot pitje pravega čaja.
P°k0w<
#7
Objavljeno: 20. januar 2003, 01:00
Zaradi tamalega in tako, pa ker krepi, dodam pac med.
Jaz limono dajem v vse zeliscne caje, razen v crne in zelene caje.
Marsa
Picasso
#8
Objavljeno: 20. januar 2003, 01:00

P°k0w<
#9
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

Sicer sem ze tam nastela nekaj, pa bom se tu. Nič ne bo škodilo:
-mesanica: timijan, vijolica, marjetica, lapuh in pljučnik(prehlad)
rman, meta, kamilice, zajbelj, šipek, plodovi gozdnih jagod.
Sladim z medom(kostanjevim, ali cvetličnim). Ja tudi propolis se najde.
Kaj več pa lani nisem nabrala. Tako nimam nič lipe, gloga, medene detelje...

natalija
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#10
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00
Tudi jaz furam lipo, seveda!

No, Nataly - si bila potem res ti... spomin me torej se ne zapusca..

Marsa
Picasso
#11
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00
kamilice so zakon. Pa babe čaj.. z janežom pa kumino noter, če te kej zvija v želodcu in metin čaj s cedevito, pa jasminov, šipkov, hibiskus z rumčkom,planinski, sadnih pa ne maram preveč. Premočne arome.. Je pa fino tole, ko poznate zelišča in jih nabirate, v neonesnaženi naravi upam, no sej kakšne čaje pa kupimo, od kje so zeli itak ne vemo. Pa bezeg je fino dodat noter. Lipov čaj je za prehlad OK? Drugače pa menda ni preveč zdrav. Ni OK za kri, če se prav spomnim?
mushi
#12
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

natalija
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#13
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

khm...khm...khm...


chasa ni...je samo prostor in situacija
#14
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00


... mi je kar samo se polozilo na jezik...

Marsa
Picasso
#15
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

Marsa
Picasso
#16
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

P°k0w<
#17
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00
Jasminov caj je bil to... ;~)))
Marsa
Picasso
#18
Objavljeno: 23. januar 2003, 01:00
mushi
#19
Objavljeno: 23. januar 2003, 01:00
Potem sem pa pred par meseci preštekala na zeleni čaj, ker je baje tko zdrav, antioksidantski itd,itd... Najprej sem imela enega v filter vrečkah, pa mi je bilo kot da pijem vodo iz pepelnika.. Fuj!
Potem sem pa kupila Taylor's zeleni čaj, sorta "Cherry Sencha", v sušenih listkih. Ta je pa vredu, sem se ga že navadila. Eno kiblo/4 minutno/ zjutraj pri zajtrku..
Kavo pa sedaj pojem (pardon,popijem) včasih v mestu, kjer je dobra, za užitek. Eno dvojno, z mlekom IN smetano.... Smetano pojem dol lepo počasi z žličko, kot sladico.. potem pa popijem kar ostane (črne kave brez mleka ne maram...)
A ne bi začeli še kakšno temo o kavah?? Znajo bit prav super. Kuhala sem že vse sorte kav (turško, filter, espresso, Nescafe, ledeno...), nikoli pa nisem znala naredit dobrega espressota!
daisy
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.
#20
Objavljeno: 26. februar 2003, 01:00
Zelo rada pa imam caj mango, blazno vsec pa mi je tudi mandljev...mljassk...
Tudi jaz ne maram filter vreck - no, v glavnem.. se pa pustim semintja presenetiti...
Marsa
Picasso
#21
Objavljeno: 26. februar 2003, 01:00
aha; kej pa razlika med črne in zelene čaje...korist..
![]()
P°k0w<
Nisem opazila tegale...
Finta je v razlicni predelavi listov.
Za pripravo crnega caja liste fermentirajo (za zelenega pa ne).
Marsa
Picasso
#22
Objavljeno: 26. februar 2003, 01:00
... A ne bi začeli še kakšno temo o kavah?? Znajo bit prav super. Kuhala sem že vse sorte kav (turško, filter, espresso, Nescafe, ledeno...), nikoli pa nisem znala naredit dobrega espressota!
daisy
Tudi jaz!! Sem kofetarica... a onega modernega pa ne obvladam...

Kava ja... ves koliko casa se ze "psiholosko pripravljam", da odprem to (ocitno tako zahtevno ;~)) temo...
Sem ze hotela danes... Pa sem potem nekaj drugega zacela delat... da ne bi o kavi, stvari pa bi stale... :~)
Ja, ampak - nujno - kava (nova tema).
Marsa
Picasso
#23
Objavljeno: 13. junij 2003, 09:27
Pa sem pomislila, da je bolje imeti 'na broju' caj.
Mi pasejo kamilice ali melisa. Mete pa ne maram.
Picasso
#24
Objavljeno: 13. junij 2003, 10:00
drugac so mi pa zadnjic v cajni predlagali enga zeliscnega: rooibos cool lemon (tale rooibos grm naj bi bil ful zdravilen..).. sam mi ni najbolj vsec, ampak ce ga zmesas s polovico pomarancnega soka in dobro ohladis... ful pase

Aliana
#25
Objavljeno: 29. avgust 2003, 22:33

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0