@Silica
>>>Joj na to sem pa jaz tolk alergična
'na skrivaj'.
Pri nas se nikoli ni govorilo o tem in potem si recimo moral iz kopalnice pritihotapit tist okrvavljen vložek in ga čimbolj neopazno vreči v smeti. Da ne bo kdo v zadregi. Seveda so vedno vsi opazili, da nekaj pa imaš in je bilo jasno ko beli dan, kaj. Pa hitro obrnit oči stran, češ, smo vidl, ampak dajmo se delat, da nič nismo vidl in nič ne vemo in da tole sploh ne obstaja.... pomoje bi bilo manj neprijetno za vse, če bi se na vratih pojavila s frišno zaklanim truplom 
Najbolj beden izraz vseh časov? Tisti dnevi.

Grozote ženskega telesa....<<<
Kako poznano!
Le da je pri nas (ker je bila sama vzgajana v togem duhu) imela probleme mama - oče je bil neprimerno bolj liberalen. Moja 'sreča' je bila starejša sestra (še v odraslih letih sem jo v nekem vprašalniku imenovala velika vzornica), s katero se je dalo vse zmenit. In kasneje, pri svojih otrocih, imaš možnost zastavit marsikaj drugače. Ob tem, da spoštuješ tudi t. i. polje intimnosti vsakega posameznika.
Še danes imajo v nekaterih okoljih ženske same drugačen odnos do sebe in se zavedajo, da je biti ženska - dar. Z večjim spoštovanjem in samozavedanjem sprejemajo naravne življenjske cikle preko zapuščine spoznanj, ki prehajajo iz roda v rod. V toku katerih se zaveš medsebojne povezanosti modrih žensk.