Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kriptovalute-blockchain, bitcoin, delnice, zlato, blagovne dobrine

denar nov sistem bitcoin ethereum rudarjenje trgovanje valute kriptovalute ico ripple

  • Prijavi se, če želiš komentirati
130 komentarjev na to temo

#51 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 10. november 2018, 20:12

TEDTalks: How the blockchain is changing money and business | Don Tapscott

 

What is the blockchain? If you don't know, you should; if you do, chances are you still need some clarification on how it actually works. Don Tapscott is here to help, demystifying this world-changing, trust-building technology which, he says, represents nothing less than the second generation of the internet and holds the potential to transform money, business, government and society.

 

 

https://www.youtube....h?v=Pl8OlkkwRpc

 

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#52 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 17. november 2018, 22:30

"buckle your seatbelt dorothy 'cause kansas is going bye-bye"

 

Bi bil moj odziv na tole novico spodaj smile.png :

 

 

 

https://www.trustnod...isted-next-week

 

 

"Switzerland Green Lights World’s First Crypto ETF to be Listed Next Week

 

The world’s first crypto Exchange Traded Product (ETP) is to start trading next week on Europe’s fourth biggest exchange, SIX Swiss Exchange, with a market capitalization of $1.6 trillion.

A crypto startup, Amun AG, has been given the green-light to list an index fund on a traditional stock exchange with Hany Rashwan, co-founder and chief executive of Amun, stating:

“The Amun ETP will give institutional investors that are restricted to investing only in securities or do not want to set up custody for digital assets exposure to cryptocurrencies. It will also provide access for retail investors that currently have no access to crypto exchanges due to local regulatory impediments.”

The fund tracks the biggest cryptos by market share and accordingly allocates assets. Currently they have about half on bitcoin and nearly 30% on Ripple which has recently overtaken ethereum to second position.

They further list Bitcoin Cash, the ABC chain, and Litecoin. Making this the world’s first stock exchange listed fund to include Ripple, BCH or LTC. ..

..."


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#53 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 20. november 2018, 18:04

"ICON-LOOP currently partners with Seoul to launch the pilot for its blockchain platform.

Let's see how the technology will transform Seoul into a smart blockchain-based city."

 

 

https://www.youtube....eature=youtu.be


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#54 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 9. december 2018, 11:47

Bitcoin: Beyond The Bubble - Full Documentary

 

https://www.youtube....h?v=LszOt51OjXU

 

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#55 Damijan Ditner

Damijan Ditner
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 505

Objavljeno: 9. december 2018, 20:53

Naj še jaz dodam eno noto,

 

pa ne, da bi hotel biti skeptik, niti najmanj, meni je ta ideja celo zelo všeč, se pravi presedlanje z zdajšnjega, (preverjenega in roparskega ) ,finančnega sistema, na nekaj bolj poštenega......

Torej..... pa nisem skeptik, poskušam stvari videti kar se da realno........res kdo misli, da se bo elita, (svetovne korporacije, ki imajo trenutno nadzor nad financami), kar tako lepo strinjala z razpadom njihovega sistema????

Dvomim, močno dvomim, če tega ne bodo mogle preprečiti, ( takšne poskuse smo že videli), se bodo pa priključili, na nam neviden način.....

Tako nam bodo dovolili, da zamenjamo finančni sistem, -ne pa tudi gospodarja-......

Če nekaj zgleda prelepo ,da bi bilo res, ponavadi ,tudi ni res.....

 

In pa, Slovenija je vodilna v svetu kriptovalut.........in nikomur to ne smrdi????

Ker, Slovenija , je v svetu znana po tem ,da je vodilna, v vseh naprednih pogledih

 

In pa , vodilni program v zdravstvu, zaradi katerega bomo sedaj veliko lažje......kaj že????

No ,to pa mislim ,da je šala.....

Ko sem se sam ,preko spleta prijavil na kardiološki pregled, so mi poslali domov pošto, da naj se osebno oglasim , ker moram podpisati izjavo , da se strinjam z daljšo čakalno dobo ,kot je predvidena...........

 

Da ,o tem , da moram čisto vsak dokument iz bolnišnice sam fotokopirati ,ter ga osebno prinesti osebnemu zdravniku........

 

No, res bi rad vedel, kje se zdaj nahaja ta program, ki nam bo olajšal muke z zdravstvom......

 

In ,spet ponavljam, poskušam stvari videti čimbolj realno

 

In pa čisto za na konec, Glas, rad te prebiram, poveš veliko koristnega, imaš dober pregled nad mozaikom sranja v katerem živimo.........

Pa bi te prosil, da ne dodajaš toliko linkov, ter da uporabljaš ,( več -če se le da seveda), naš materin jezik.....

 Naš jezik, je nekaj, na kar bi morali biti še posebej ponosni, je namreč eden najnatančnejših jezikov, kar jih poznamo danes v svetu, zato bi nam to moralo biti še posebej pomembno..


Damijan D


#56 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 9. december 2018, 22:41

Hvala za tvoje napisano Damijan.  

No jaz vsekakor pišem le v slovenščini, ampak večino linkov, je iz spleta, ti pa so v anglešini, kot tudi dokumentarci itd..

 

No jaz osebno ne verjamem, da je Slovenija vodilna v svetu kriptovalut..  Vodilna bi bila, če bi tudi državni zakoni to podprli, ne pa da je samo močna blockchain skupnost v Sloveniji in mnogo razvijalcev, ki pa so vseeno kot neka skupnost-društvo, ki države ne zanima preveč, kot tudi sama tehnologija, ki je v ozadju ne, ter napredek ki ga ponuja..  Država bi edino rada svoj lonček pristavila, saj so slišali, da se da nekaj novega obdavčiti, samo še ne vedo točno, kaj točno je to kar bi radi obdavčili in predvsem še ne vedo kako se to lahko naredi..  smile.png

 

Glede borbe, ki jo omenjaš, pa ne pozabi, za nekatere je ta tema še vedno nekaj novega..  In seveda se vsa ta vprašanja najprej porodijo.. 

Ampak ne pozabi blockchain (in kripto valute) imajo že 10let za sabo, kar pomeni da se je polovica vsega kar omenjaš že zgodilo..  Bili so poskusi uničenja, poskusi deskriditacije, taki in drugačni prikriti načini rušenja..  in še in še..  

In vse to se je dogajalo od nekje 2012 do 2017..  Ker pa je energija izza tega premočna, so videli da na ta način ne bo šlo..  Lahko bi edino internet ugasnili po celem svetu..  pa tudi takrat se lahko preko sms-a dela transakcije ali se ustanovi novi medij za prenašanje..  Tako da je bil pretrd oreh to za njih..

 

Ker pa ta tehnologija ponuja toliko prednosti in naprednih zadev, sedaj ne morejo druga kot da to priznajo in so itak prisiljeni, da tudi sami raziskujejo blockchain tehnologijo in bodo seveda posledično posodobili vse obstoječe sisteme z to tehnologijo..  To bo en del ®evolucije..   Kar pa se tiče finančnega sistema, to pa je itak zgodba zase..

 

Verjetno že veš za države, ki so ustanovile za svojo novo valuto kar kriptovaluto..

Venezuela, Ekvador, Senegal, Singapur, Tunizija..   Države, ki jih pripravljajo;  Estonija, Japonska, Palestina, Rusija, Švedska, ...  

https://www.fxempire...currency-443966

 

Ampak osnovna ideja Satoshija je decentraliziran kriptografski denar, ki ne rabi posrednikov (bank,držav,institucij), kjer je vsak posameznik sam svoja banka in kjer za poslovanje med posamezniki ni potrebnih posrednikov, saj je varnost zagotovljena z blockchain tehnologijo..

 

Tako da centraliziran elektronski denar, ki ga bodo v letih ki prihajajo ustanovile najverjetneje vse države na svetu, ta denar seveda ni nič druga kot fiat denar, saj bo izdajan/reguliran iz neke centralizirane enote v državi in kako bo z inflacijo teh kovancev in drugimi zadevami bodo seveda odločali tisti, ki bodo vodili ta sistem..

 

To kar pa omenjaš za papirje in doktorje..  pa si lahko vesel, da sploh imaš dostop do papirjev, ki so itak tvoji..  Si se kdaj vprašal zakaj je tista mapa pri tvojem doktorju njihova last, vsi papirji tam not so njim za vpogled, ne pa tebi?

Ta mapa (če jo že imaš), bi mogla biti pri tebi doma in bi jo ti z njimi delil, če se bi tako odločil in ne obratno.  Tako da k temu je treba stremeti.

 

In podobno evolucijo razmišljanja mora vsak izvesti pri sebi še glede financ!

Da si sam svoja banka in nimaš nadpostavljenih, ali vmesnih členov, še manj pa vmesnih členov, ki posedujejo tvoj denar in če želiš do njega se moraš naročiti ali upravičiti če želiš dvigniti večjo vsoto..  

 

Opolnomočen posameznik ne rabi takih posrednikov in vmesnih členov..  Če imaš življenje v svojih rokah, imaš tudi svoje finance v svojih rokah. Saj zakaj bi to dal v roke nekomu drugemu?  Bo pa realnost še vnaprej ponujala vse može izbire, za vse tipe mentalitet, želj, zavesti..  Tako da bo vsak lahko dobil/izbral to, kar se mu zdi najbolj primerno zase in tako sta vedno obe strani zadovoljni..  tista ki ponuja uslugo in tista, ki jo nato koristi..

 

In realnost je že od nekdaj ponujala celo paleto izbir, le vedno bolj obiljna je v naboru vse te ponudbe..  tako jaz vse to izkušam..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#57 Damijan Ditner

Damijan Ditner
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 505

Objavljeno: 9. december 2018, 22:58

Razumem zadevo, in se v celoti strinjam z vsem kar si napisal....

Saj se spomnim, poskusov rušenja, in zdaj , ko ugotavljajo svojo nemoč glede tega , sem prepričan, da se ne bodo zadovoljili samo z pristavitvijo svojega lončka....

V igri je precej več , zato sem skoraj prepričan, da bodo izumljali razne vrste tople vode, da bi se nekako na nek način vpeli v kolesje, ki se zdaj vrti mimo njih.....


Damijan D


#58 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 9. december 2018, 23:06

Saj se ne vrti mimo njih, ne skrbet, itak akumulirajo že leta, ker vedo, da decetraliziran denar ne bo kar izginil (tudi če bodo naredili še svojega centraliziranega) in zato se itak pozicionirajo noter..  za vsak slučaj, če bi ljudje večinsko šli v decentraliziranega..   Saj veš, če nekaj ne moreš premagat, se pač pridružiš..  

 

 

https://www.youtube....w4aU8KeJuWB3VJY


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#59 Damijan Ditner

Damijan Ditner
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 505

Objavljeno: 9. december 2018, 23:22

Ja točno, 

se spomnim , sva z sinom nekaj debatirala, nekaj gledala nekih prispevkov, in se spomnim, da sva bila oba frapirana, glede porabe električne energije za rudarjenje......sva nekako prišla do zaključka, če se bo vse to rudarjenje nadaljevalo s takšno hitrostjo , bomo imeli največji problem ,z pomanjkanjem energije...


Damijan D


#60 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 9. december 2018, 23:40

Ja točno, 

se spomnim , sva z sinom nekaj debatirala, nekaj gledala nekih prispevkov, in se spomnim, da sva bila oba frapirana, glede porabe električne energije za rudarjenje......sva nekako prišla do zaključka, če se bo vse to rudarjenje nadaljevalo s takšno hitrostjo , bomo imeli največji problem ,z pomanjkanjem energije...

 

70% energije ki se ta trenutek porabi za rudarjenje Bitcoina prihaja iz obnovljivih virov..  V prihodnosti se bo ta procent še povečeval..  Pa itak bodo počasi prišli energetski viri, na tehnologiji nulte točke, hladne fuzije itd in bodo te debate potem brezpredmetne..  Pa tudi če ti viri še dolgo ne bi prišli, je itak možno preiti tudi iz POW (proof of work) načina, na sistem POS (proof of stake) in za POS se porabi zanemarljivo malo energije v primerjavi z POW (ki je rudarjenje)..    Imaš ogromno valut že zdaj, ki izbirajo raje POS namesto POW, tudi Ethereum bi naj čez čas šel na POS so rekli..  Za Bitcoin ne vidim neke realne možnosti, da bi šel na POS, ampak valut je itak malo morje, tako da lahko vsak tudi izbira po želji..   Ta tehnologija (kot celota) se tako hitro razvija, da preden navaden uporabnik pomisli o nekem problemu, je ta že itak razrešen in opcij kam se da iti z to tehnologijo, je ponavadi preveč in ne da bi jih primanjkovalo..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#61 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 10. december 2018, 20:53

Drugače pa glede nato, da sedaj počasi vstopajo institucije v kripto market, to ne pomeni, da bodo zato kripto valute poskočile.. To pomeni, da bodo BTC najverjetnej zbili prej na 1000USD in ves čas akumulirali.. Tričetrt altov pa bo prenehala obstajati..
Pa glede nato da je nova kriza (vseh časov) pred vrati, bo tudi vse to seveda pomagalo padanju..
Žlahtne kovine bi znale biti dobro zatočišče. Ker to kar prihaja, to bo sedaj 2008 na kvadrat ali na tretjo ali na deseto..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#62 tiataja

tiataja
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 14. december 2018, 13:08

Jaz o tem ne vem nič.

En čas sem mislil, da spet vse zamujam, v zadnjem času pa mislim, da še dobro, da se zamudil.

Seveda je pa jutri nov dan :).



#63 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 12. februar 2019, 13:58

BitTube browser extension implements a monetisation model called AirTime℠ into the browsing activity. It rewards website owners and visitors with cryptocurrency called TUBE. Additionally, its functions can be used for donations and transfer of value.
After enabling the extension users can see their overall spent time on the Internet. Depending on how much time they spend on a particular website the underlying system monetises the webpages or the user account in cases the visited website is a social network.
The extension’s adblocker removes website banners and tracking activity.
 
Features:
- Rewards your time spent on the Internet.
- Receive TUBE payments.
- Donate to websites and social media accounts.
- Link with your social accounts and website.
- Send TUBE cryptocurrency to other BitTube users.
- Create and manage BitTube wallets.
- Buy TUBE coins with a Debit/Credit card or PayPal.
- Analyze statistics about your browsing history.
- Check all of your transaction history.
- Block ads, banners, popups and large media files.
 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#64 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 15. februar 2019, 10:06

JP Morgan is rolling out the first US bank-backed cryptocurrency to transform payments business

 

https://www.cnbc.com...ce=twitter|main

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#65 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 20. februar 2019, 17:30

70% energije ki se ta trenutek porabi za rudarjenje Bitcoina prihaja iz obnovljivih virov..  .   Ta tehnologija (kot celota) se tako hitro razvija, da preden navaden uporabnik pomisli o nekem problemu, je ta že itak razrešen in opcij kam se da iti z to tehnologijo, je ponavadi preveč in ne da bi jih primanjkovalo..

 

Rudarji bitcoinov so priklopljeni na čisto navadno štrom omrežje in porabljajo točno ta štrom, ki porabljamo tudi vsi drugi uporabniki, z istim deležem obnovljivih virov. Drugače sploh ne gre (zaenkrat). V EU prispevajo obnovljivi viri okrog 30% vse pridobljene elektrike (povprečje držav članic EU, največji delež imajo Skandinavske države - okrog 50%). Torej, Glas, ne zavajaj! 

Druga zavajajoča trditev je pa ta o superhitri in učinkoviti tehnologiji pri reševanju problemov, kar je seveda bulšit, ki mu nasedajo le verniki tehnologije. Tistim z malo zdrave pameti je jasno, da tehnologija ene toliko problemov kot jih reši, tudi na novo ustvari. Daj, ohladi malo, nobena župa se ne poje tako vroča, kot se je skuhala. In dobro, da je tako. 



#66 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 20. februar 2019, 21:22

Ikne če ne veš kje vse po svetu se rudari BTC in kje na svetu so te večje rudarske farme in kaj jih napaja.. potem ti odpustim lažno obtožbo, da zavajam.

In če nasploh ne poznaš kaj dosti teh sfer blockchain razvoja, kot le to, da pač močno zavidaš nekaterim, ki so s tem posledično tudi obogateli, potem verjamem da ti tudi vsi od teh ostalih, ki jih nepravično obtožuješ najverjetnejo oproščajo.. 😉

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#67 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 24. februar 2019, 01:31

Ma daj, no. A sodiš po sebi? Zadnja stvar, ki bi jo komu zavidala, je bogatenje z nekakšnimi špekulacijami. Ne zanima me bogatenje sploh, imam popolnoma dovolj, še teh materialnih stvari, do katerih bi lahko prišla v okviru svojih dejavnosti, se mi ne da popolnoma izkoristiti, ker to pač ni več moj fokus v življenju, ko imam enkrat osnovne materialne potrebe izpolnjene. Jaz za srečo rabim zelo malo materiala.

Težko verjamem, da so rudarji v drugih državah izven Evrope (Katerih? Kaka Nigerija, hehe??) priklopljeni na svoje lastno, od države neodvisno električno omrežje, ki je poleg tega še iz obnovljivih virov. Mislim, da nakladaš, res. Če ne, pa povej čisto konkretno, kako ta zadeva deluje in kje. 



#68 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 1. marec 2019, 05:30

Težko verjamem, da so rudarji v drugih državah izven Evrope (Katerih? Kaka Nigerija, hehe??) priklopljeni na svoje lastno, od države neodvisno električno omrežje, ki je poleg tega še iz obnovljivih virov. Mislim, da nakladaš, res. Če ne, pa povej čisto konkretno, kako ta zadeva deluje in kje. 

Evropa nikdar ni bila prostor kjer bi se na veliko rudarilo Bitcoin..
Glavna je že od nekdaj Kitajska, trenutno od tam prihaja (samo še) nekje 60% hash moči, leta nazaj je bil ta delež še mnogo višji.. zadnje čase tudi Rusija, ZDA, Islandija, Indija, itd..

In čeprav je (klasična umazana) elektrika v Kitajski mnogo cenejša kot pri nas, se zaradi zelo povečanega števila rudarjev v letu 2017 in upadu cene sledečega leta 2018, ne splača rudariti Bitcoinov z klasično elektriko več niti v Kitajski..
In ja že v osnovi se farme za rudarjenje zadnja leta, avtomatsko kombinirajo z lastnimi elektrarnami; na sonce, veter, valovanje, ipd..

In kot kaže sem res bil nepoučen glede tega koliko procentov obnovljive energije se uporablja za rudarjenje.. Lani je ta procent bil 70%, letos pa je že blizu 80%..


https://www.theblock...of-total-bitcoi

https://bitcoinist.c...ble-coinshares/

In tekmovanje za hash moč poteka tudi na način; kdo bo imel najbolj poceni elektriko, ta bo dolgoročno tudi preživel kot rudar.. In najcenejša energija je seveda obnovljiva energija.. in tekna za hash moč, vbistvu povzroča celo pospešen razvoj inovacij v tehnologiji obnovljivih virih.. saj edino trajnostni zastonj viri energije bodo omogočali obstoj rudarskim podjetjem da tjajno preživijo v tej močni konkurenci med rudarskimi kripto velikani..

https://www.google.c...innovation/amp/

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#69 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 21. marec 2019, 23:15

Kriptomilijonar kupil štiri propadajoče bohinjske hotele #video

 

 

Mladi podjetnik Damian Merlak, ki je konec lanskega leta s prodajo ene od največjih kriptomenjalnic na svetu Bitstamp zaslužil več kot sto milijonov evrov, zaslužek preusmerja tudi v posle v Sloveniji. Kaj je kupil tokrat?

 

Nekdanji solastnik družbe Bitstamp in eden od najbogatejših Slovencev Damian Merlak se je odločil za velik nepremičninski nakup v Bohinju. Od kontroverznega podjetnika Zmaga Pačnika in njegove družine je kupil:

hotel Zlatorog, v katerem je 43 sob in je zaprt že od leta 2011, ko ga je zapustil zadnji najemnik. Stoji nad Bohinjskim jezerom in je obdan z gozdovi;

hotel Bohinj, ki stoji v neposredni bližini jezera. V njem je 20 sob in 34 suit;

aparthotel Bohinj, v katerem je 27 apartmajev. Stoji v bohinjski vasici Stara Fužina na robu tako imenovanega jezerskega polja.

Ski hotel Vogel, visokogorski hotel, zgrajen v lesu in kamnu. Stoji ob zgornji postaji vzpenjače na Vogel in je vsega 50 metrov oddaljen od prvih smučarskih prog. Dostop do hotela, v katerem je 28 sob, je mogoč izključno z gondolo.

Gre za večinoma propadajoče apartmajske in hotelske objekte na odličnih lokacijah ob Bohinjskem jezeru, ki so že leta potrebni obnove. Zaradi tega je Pačnik prišel tudi v navzkriž z bohinjsko občino, ki je od njega zahtevala, naj poišče boljšega lastnika.

c303d6ee57b64db149e5-damian-merlak.jpeg

 

 

Bohinjska sramota

Koliko je Merlak plačal zanje, pri vpletenih včeraj ni bilo mogoče preveriti. Zagotovo pa bo moral veliko denarja odšteti še za njihovo nujno potrebno obnovo.

Najbolj kritične so razmere v hotelu Zlatorog, ki je nekdaj veljal za ponos bohinjskega turizma, zdaj pa ga domačini označujejo kot največjo bohinjsko sramoto. Pred nekaj leti se je podrl strop pri bazenu, v vmesnem obdobju pa so tatovi iz njega pobrali vse, kar je še bilo vrednega. Podobna naj bi bila usoda aparthotela Bohinj..

...

 

 

Celoten članek (in video):  https://siol.net/pos...YzAQxiYVfyZ6fGo

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#70 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 23. maj 2019, 11:15

Meet the man who spent millions worth of bitcoin on pizza

In the early days of cryptocurrency, one man decided to trade 10.000 bitcoins for 2 pizzas. It was a historic event, but not such a great investment. "60 Minutes" reports, Sunday at 7 p.m. ET/PT

 

 

https://www.cbsnews....SY6AS_Klm8sSo8s

 

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#71 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 9. julij 2019, 10:57

Facebook pripravlja svojo kriptovaluto LIBRA.  Libra bo stabilni kovanec, ki bo posledično postal seveda tudi vstopna točka do ostalih kriptovalute za nekaj miljard ljudi, ki so uporabniki facebooka in še niso uporabniki kriptovalut.
 
 
....................................................................................................................................................................................................................................................................

 

The International Monetary Fund (IMF) and the World Bank have jointly launched a private blockchain and a so-dubbed quasi-cryptocurrency, the Financial Times (FT) reports on April 12. So called “Learning Coin” will be accessible only within the IMF and World Bank. The coin has no money value and thus is not yet a real cryptocurrency, the FT underlines.

https://cointelegrap...blockchain-tech

 

Jaz osebno jih sumim, da bodo to "dolžniško krizo" rešili na način, da bodo centralne banke preklopile na svoje kriptovalute (sumi se na model kriptovalut, ki je podprt z zlatimi zalogami neke države)
Raziskujejo kripto tehnologijo že dolgo.. 
Tudi cena BTC-ja raste brez da bi kdo vedel sploh zakaj..  najverjetneje se dogaja tiha akumulacija velikih finančnih institucij, ki najverjetneje en del svojega premoženja premikajo tudi v BTC.
 
Sedaj na zadnjem G20, so sprejeli tudi nove smernice za kriptovalute in kot kaže bodo res tudi sami šli v to smer:
 
 
 
.........................................................................................................................................................................................................................................................................

 

 

Deutche Bank spreminja svoj model poslovanja.  V roku treh let ima plan odpustiti 18.000 zaposlenih in sočasno namerava vložiti 12miljard v digitalne tehnologije, kar pomeni da bo njihov model poslovanja postal popolnoma drugačen v prihajajočih nekaj letih..

 

https://www.youtube....h?v=6bX7WPe2OQY

 

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#72 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 14. julij 2019, 23:45

 

 

FED governor Jerome Powell about cryptocurrecies and Bitcoin

 

https://www.youtube....h?v=c8M_FZwVar4

 

 

 

FED governor Jerome Powell about Libra (facebook new cryptocurrency)

 

https://www.youtube....h?v=uvNnoLDUafk


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#73 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 17. julij 2019, 10:09

Kriptomilijonar kupil štiri propadajoče bohinjske hotele #video

 

 

Mladi podjetnik Damian Merlak, ki je konec lanskega leta s prodajo ene od največjih kriptomenjalnic na svetu Bitstamp zaslužil več kot sto milijonov evrov, zaslužek preusmerja tudi v posle v Sloveniji. Kaj je kupil tokrat?

 

Nekdanji solastnik družbe Bitstamp in eden od najbogatejših Slovencev Damian Merlak se je odločil za velik nepremičninski nakup v Bohinju. Od kontroverznega podjetnika Zmaga Pačnika in njegove družine je kupil:

hotel Zlatorog, v katerem je 43 sob in je zaprt že od leta 2011, ko ga je zapustil zadnji najemnik. Stoji nad Bohinjskim jezerom in je obdan z gozdovi;

hotel Bohinj, ki stoji v neposredni bližini jezera. V njem je 20 sob in 34 suit;

aparthotel Bohinj, v katerem je 27 apartmajev. Stoji v bohinjski vasici Stara Fužina na robu tako imenovanega jezerskega polja.

Ski hotel Vogel, visokogorski hotel, zgrajen v lesu in kamnu. Stoji ob zgornji postaji vzpenjače na Vogel in je vsega 50 metrov oddaljen od prvih smučarskih prog. Dostop do hotela, v katerem je 28 sob, je mogoč izključno z gondolo.

Gre za večinoma propadajoče apartmajske in hotelske objekte na odličnih lokacijah ob Bohinjskem jezeru, ki so že leta potrebni obnove. Zaradi tega je Pačnik prišel tudi v navzkriž z bohinjsko občino, ki je od njega zahtevala, naj poišče boljšega lastnika.

c303d6ee57b64db149e5-damian-merlak.jpeg

 

 

Bohinjska sramota

Koliko je Merlak plačal zanje, pri vpletenih včeraj ni bilo mogoče preveriti. Zagotovo pa bo moral veliko denarja odšteti še za njihovo nujno potrebno obnovo.

Najbolj kritične so razmere v hotelu Zlatorog, ki je nekdaj veljal za ponos bohinjskega turizma, zdaj pa ga domačini označujejo kot največjo bohinjsko sramoto. Pred nekaj leti se je podrl strop pri bazenu, v vmesnem obdobju pa so tatovi iz njega pobrali vse, kar je še bilo vrednega. Podobna naj bi bila usoda aparthotela Bohinj..

...

 

 

Celoten članek (in video):  https://siol.net/pos...YzAQxiYVfyZ6fGo

 

Merlak je zaslužil z borzo, ne pa neposredno s kriptovalutami. Potem je iz te zgodbe izstopil, borzo prodal, denar pa vložil v nepremičnine, ne pa naprej v kriptovalute, kar pa tudi kaj pove, a ne? Tisti, ki so "zaslužili" neposredno s kriptovalutami, so pridobili vrednost tako, da so jo potegnili od tistih, ki so izgubili svojo vloženo energijo (v fiat valuti seveda). Zakaj vedno prikazuješ le tiste, ki so dobili, nikoli pa ne prikažeš številk tistih, ki so izgubili energijo? Seveda dopuščam možnost, da se bo tehnologija veriženja blokov izkazalo za uporabno. Zelo verjamem, da multinacionalke in bankirji močno delajo na tem. Prepričana pa sem tudi, da kriptovalute ne bodo nekakšen neodvisen, svoboden tok energije in izmenjave, kot so to razglašali kriptoverniki, ampak bodo zadevo pohopsale multinacionalke in megabanke. Tisti, ki imajo v rokah že zdaj vse vzvode ekonomske moči. Svet kriptovalut se seli v njihove šape, to že postaja očitno (zato je pameten Merlak pravočasno izstopil in šel na varno v nepremičnine, Glas pa še kar sanja o kriptovalutah). Prej so bile pa kriptovalute v realnem svetu neuporabna valutna konstrukcija (klasična piramida to ni bila), ki je z divjim nihanjem gor - dol ožela naivne vlagatelje. Za male ljudi (male v ekonomskem smislu) vstopanje v take konstrukcije nima prav nobenega smisla, ker je jasno, da je ogromna verjetnost, da bodo popušili. Ampak pohlep in pumpanje deluje in ljudje bodo vedno nasedali. 



#74 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 17. julij 2019, 16:37

Nihanja vrednosti so visoka. Ko je nizko se kupi, ko je visje se proda (npr. BTC, LTC).

Moznost profita za potrpezljivega vsekakor je. 98% BTC transakcij je spekulativne

narave, da se kaj profitira. Veliko je fiktivnih transakcij med nekaj racuni z namenom,

da se zasluzi na racun naivnih ... -)

 

Nakupi razlicnih stvari, storitev pa so narejeni b.p. ...



#75 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 17. julij 2019, 16:47

Merlak je zaslužil z borzo, ne pa neposredno s kriptovalutami. Potem je iz te zgodbe izstopil, borzo prodal, denar pa vložil v nepremičnine, ne pa naprej v kriptovalute, kar pa tudi kaj pove, a ne? 

 

Merlak je prodal svoj delež Bitstampa, ker je pred tem naredil ICO in z njim zbral sredstva za novo menjalnico Tokens.  Torej bolj sodobno menjalnico, kjer se lahko sedaj trguje z vsemi raznoraznimi altcoini, česar se na Bitstampu ni dalo..   In kot je takrat rekel, da bo raje ustvaril novo menjalnico, kot da posodablja staro..   Tako da ni ravno izstopil a ne..  Šel je vstran od Bitstampa, ker je njegov fokus sedaj le še na Tokens-u..   wink.png    

Vbistvu se je pozicioniral, za novo kripto manijo ki šele prihaja..  In ta se bo počasi začela šele takrat, ko bo BTC vreden 20k in dalje..

 

 

Zakaj vedno prikazuješ le tiste, ki so dobili, nikoli pa ne prikažeš številk tistih, ki so izgubili energijo?

 

90% ljudi, ki želi s trgovanjem kriptovalut zaslužiti, vbistvu le izgublja svoj denar v kriptu in ne pridobiva novega..  

Plemeniti se vedno le "smart money"..  Kdo ve kaj ta izraz pomeni, ve tudi kdo spada vse tukaj noter.. in kaj ne..    

 

 

Zakaj vedno prikazuješ le tiste, ki so dobili, nikoli pa ne prikažeš številk tistih, ki so izgubili energijo?

 

Sem objavil eno izpoved "kriptobedaka" na prejšnji strani..   wink.png    In takih zgodb je največ, ker je kripto vaba za "dumb money".. smile.png  in "dumb money", so sredstva od naivnih neukih ljudi, ki jih žene le pohlep in nimajo ne znanja ne sposobnosti za to, v kaj se spuščajo..

 

Pohlep pa ima svojo karmično darilo;  bolj te žene pohlep, bolj vse v tebi hrepeni, da bi rad čimveč zaslužil, tolikor več potem tudi izgubljaš, namesto služiš..   wink.png

 

 

Prepričana pa sem tudi, da kriptovalute ne bodo nekakšen neodvisen, svoboden tok energije in izmenjave, kot so to razglašali kriptoverniki, ampak bodo zadevo pohopsale multinacionalke in megabanke. Tisti, ki imajo v rokah že zdaj vse vzvode ekonomske moči. Svet kriptovalut se seli v njihove šape, to že postaja očitno (zato je pameten Merlak pravočasno izstopil in šel na varno v nepremičnine, Glas pa še kar sanja o kriptovalutah). Prej so bile pa kriptovalute v realnem svetu neuporabna valutna konstrukcija (klasična piramida to ni bila), ki je z divjim nihanjem gor - dol ožela naivne vlagatelje. Za male ljudi (male v ekonomskem smislu) vstopanje v take konstrukcije nima prav nobenega smisla, ker je jasno, da je ogromna verjetnost, da bodo popušili. Ampak pohlep in pumpanje deluje in ljudje bodo vedno nasedali. 

 

Če ne odgovarjam na osebni napad, lahko konstruktivno povem slednje;

Izum Blockchain je enako pomemben, kot je bil izum interneta.  Podobno kot je internet spremenil svet, v zadnjih 30-ih let, podobno in še bolj obsežno bo spremenil svet sedaj tudi blockchain..   Blockchain se zato imenuje tudi,  internet 2.0

 

Bitcoin bo posledično zato imel tudi veliko od tega, saj je zaenkrat edini decentraliziran projekt z neprebojnim blockchainom, v teoriji in v praksi !   Vse ostale valute imajo ali centraliziran sistem, ki lahko preuredi bloke, če se za to odločijo tisti ki imajo to centralno moč..   Če pa že so drugi projekti, ki so poolnoma decentralizirani, pa so zaradi premajhne hash moči izpostavljeni 51% napadu..   In teh napadov je bilo že veliko..   Tudi ETH in BCH sta recimo že prekinila tok blokov in jih preuredila za nazaj..  tako da edini neprebojni blockchain je zaenkrat BTC.  In tudi edini, na katerega se ne da izvesti 51% napad, kar je možno narediti z vsemi ostalimi blockchaini..

 

Vsesplošna uporabnost blockchaina bo na široko razvita šele v bližnji prihodnosti..  In namen takrat ne bo veš le bogatenjem žepov, ampak bo to vsesplošno uporabna tehnologija, ki bo praktično bogatila celotno družno in jo potegnila v nekaj novega, v nove oblike bivanja, funkcioniranja in organiziranja človeške družbe..

Bitcoin pa bo vsekakor imel še vsaj en veliki adopcijski bull cikel.  Gre za to, da se za Bitcoin pravkar dogaja ta faza adopcije in če bo šlo v tej smeri kot se nakazuje, bo to ustvarilo tudi novo cenovno expanzijo BTC-ja..   torej cena bitcoina lahko gre na 100.000USD, mogoče še na mnogo več, mogoče tudi manj..  tega noben ne more zagotovo vedeti..  (govorim za obdobje 1-3 let)

 

Ampak jaz vidim enkrat v prihodnosti, da bo blockchain zelo poenostavil funkcioniranje družbe..    Ampak to bo prišlo izza te fazo pohlepa in lovljenja zaslužkov zaradi zaslužkov, brez kakih drugih višjih ciljev..   torej za tem ko se bodo špekulacijske vrednosti sesule, tako bitcoina, delnic, fiat valut ali še česa drugega..

Šele za tem se bo lahko pokazala prava vrednost blockchaina..  prava vrednost vrednot, ki niso špekulacijske ampak realne..   Obstaja že en sistem, ki se mu reče hashgraph, ki je že malo bližje temu kar bi naj bil namen "blockchaina"..

 

https://www.youtube....h?v=SuL4DN2dA4E


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."






Prav tako označeno z eno ali več teh ključnih besed: denar, nov sistem, bitcoin, ethereum, rudarjenje, trgovanje, valute, kriptovalute, ico, ripple

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0