Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Vse možno


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
307 komentarjev na to temo

#1 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 9. februar 2019, 19:03

V tej temi je možno pisat vse. #2 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 9. februar 2019, 19:11

Torej vabim te, da nam iskreno poveš svoje izkušnje ali pa videnje glede na izkušnje zla, magije, trpljenja, ozdravitev uma, telesa.

 

Ni vse za v javnost. Lahko v živo ali tel. ali kakšne stvari po ZS.#3 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 9. februar 2019, 19:38

Ja kako da ne?   

Vsaka tema kjerkoli pristopiš, jo čez nekaj izmenjanih postov, pripelješ do točke, kot ti osebi dopoveduješ, da mora ona/on svoje življenje predati Krišni..  In to je eden in edini nasvet, ki ga imaš, za vsak primer, za vsako osebo in za vse priložnosti.. 

 

Ja, ker je res univerzalen in najboljši. 

 

 In ko se še malo bolj razživiš pa nato že dopoveduješ ljudem, da njihovo življenje itak nima nobenega smisla, ker/če ga niso predali Krišni. 

 

In če bo nekdo imel žulj na nogi, če bo imel probleme v odnosih, če bo imel avtoimuno bolezen, če bo imel le kako nezadovoljstvo, če bo imel karkoli druga, boš mu ti rekel, da je to zaradi tega, ker ni življenja predal Krišni. 

 

Nisem reku da itak nima nobenega smisla. Je pa res, da je izvorni vzrok vseh problemov nenaklonjenost Krišni in da je rešitev za vse probleme naklonjenost Krišni. 

 

Če bo k debati pristopila katerakoli oseba in bo sodelovala tako da poda nasvet izkušnje in tudi če ta oseba nima nobenih težav, je v svojem življenju izpolnjena in zadovoljna, se boš spravil tudi na njo/njega in ji/mu poskusil doovedati, da vse to kar ima žal ni vredno nič, ker ni predal/a svojega življenja Krišni..

Če bo kdorkoli opisoval svoje duhovne izkušnje, če bo izhajal iz spoznanj, do katerih je prišel skozi svojo osebno povezavo do božanskih sfer in tega pač ne imenuje čez tvoje verske formule, boš mu rekel, to še ni to, to še ni vredu, dokler se ne predaš Krišni, vse to ni nič..  

 

Nisem reku da ni nič. Je pa res, da so gradacije spoznanj, zadovoljstva.

 

A ti res misliš, da noben ne more priti do enakih izkušenj, če ni predal svojega življenja Krišna poti?

 

Ja, res mislim. Ne more pridt do enakih izkušenj. 

 

Kako bi to razložil muslimanom?   Si upaš iti v eno pravo muslim brotherhood in tam povedati to?  Te bo Krišna obvaroval pred njihovo reakcijo, ko jim boš to vbijal v glavo in ne boš odnehal dokler tega ne sprejmejo za ultimativno resnico?

 

Če bi me povabli, bi jim povedal do kje in kaj so skupne točke, kaj pa je še potem naprej.

 

Kako bi to dopovedal različnim domorodnim ljudstvom po Zemlji, ki imajo že od nekdaj svoj unikaten stik z Zemljo/Kozmosom/Božanskim, na drugačen način, kot ga imajo sedaj te religije in verovanja (zadnjih nekaj tisoč let)?   A res misliš, da oni rabijo podnujno pokrišnevanje?

 

V skladu s kapaciteto, pripravljenostjo. 

 

 

A nekomu Kristus ne more ponuditi odrešenja (ne mislim Jezusa)?  A ga lahko ponudi le Krišna? 

 

Odrešenje ni najvišji cilj. Že sama beseda govori o tem, da si le odrešen od neke slabe situacije, ne govori pa o pozitivnem dosežku. Npr. en je nekomu dolžan 200 eur in ko jih zasluži jih da tej osebi in je odrešen dolga, ampak le s tem še ni na plusu. Jezus ti lahko razodene tvoj pozitiven odnos z Bogom, glede na tvojo trenutno kapaciteto.

 

 

A Allah ne ponuja muslimanov stika z božanskim?  (ciljam bolj na sufije ipd)

 

Sufiji dobivajo določen stik z neosebnim aspektom Boga ali dušo, sijem, ne pa dejansko osebo Boga in osebo duše in njunega večnega odnosa. Mohamed ti lahko razodene tvoj osebni odnos z Bogom, spet, glede na tvojo trenutno kapaciteto.

 

A Maitreja ne more ponuditi odrešenja in stika z božanskim?  

 

Odrešenje ali "stik z božanskim" ni najvišji, končni cilj, je še vedno eksterno... ni še pozitivnega osebnega odnosa z Bogom. 

 

A razsveljenje tipa Budhha ne ponudi stika z božanskim?

 

Razsvetljenje tipa Buddhe tud še ni končni, najvišji cilj... ne razodene tvojega večnega odnosa z Bogom.#4 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 9. februar 2019, 19:41

A niso ravno forumi zato, da se ljudje, ki se ne poznajo med samo, tudi lahko pogovarjajo med sabo..  način, da se preseže ovire poznanstev, razdalje med nami ipd..   Saj komuniciraj z nami tukaj ne, če se boš pa kdaj s kom še v živo srečal, pa tudi super..  samo ne razumem, zakaj bi to postavljal kot pogoj za pogovarjanje?

Vsakemu se mogoče tudi ni glih zdaj s tabo v živo za dobivat, ker nima interesa mogoče ali imam časovno že zapolnjen life v tem trenutku..  Z vsakom pa to tudi ni možno, ker je lahko velika razdalja v km ipd..   

 

Nisem to postavljal kot pogoj za pogovarjanje, ampak določeni pogovori oz. razodevanja niso za v splošno javnost, je treba upoštevat kapaciteto.#5 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 9. februar 2019, 20:03

Ampak….ta predaja Krišni. A ktera vera uči kej druzga mrbit? Ne. Sam da boga poimenuje drgač.

A je to slabo? Pa ni a ne. Sej vse vere /te, najbl razširjene/ propagirajo ljubezen med ljudmi in boga kot očeta. Oče je pa sinonim doma, pripadnosti, varnosti a ne.

Kva je tle slabga?

 

Bi pa tebe, mgd /tud druge/ vprašal, kva mislš, zakva je bog naredu sam eno zemljo in nas tolk spravu nanjo, če bi lahko vsak človk mel svojo.

Kva je namen?

 

icon25.gif

 

A res sprašuješ ali bi rad v končni fazi povedal da zato da bi ljudje lahko razvil ljubeče odnose?

 

Bog v bistvu ni naredu sam eno zemljo. Naredu je neomejeno materialnih univerzumov in v vsakem zemljo, ki je le en delček tega univerzuma (kjer živijo ljudje itd.). Nad njo so materialni rajski planeti (kjer živijo polbogovi) pod njo materialni peklenski planeti (kjer živijo peklenska bitja itd.). Ti univerzumi so ciklično kreirani in uničeni. Iznad teh materialnih univerzumov je reka Viradža, ki ni materialna in je vmes med materialnimi univerzumi in duhovnimi svetovi/planeti. Iznad Viradže je najprej neomejen duhovni sij, ki izhaja iz duhovnih večnih planetov. Izza tega sija so nešteti duhovni planeti, kjer na vsakem izmed njih prebiva Bog skupi s svojimi osebnimi spremljevalci, v neštetih oblikah, v neomejenih zabavah. Včasih sestopi tudi v materialni univerzum in potem gre nazaj. Čeprav je hkrati vsepovsod, vedno, v srcu vsakega s telesom pogojenega živega bitja prebiva zraven večne duše in tudi v vsakem delčku materije. Bog je Vsemogočen. Hkrati je povsod in hkrati se premika iz enega konca na drugega. Duhovni planeti so vsi neomejeni, a hkrati so ločeni med sabo,... vse to je možno po vsemogočnosti Boga in tega si ne moreš imaginirat ali zavržt na podlagi logike in fizikalnih izkušenj... lahko le spoznaš, vidiš, v svojimi duhovnimi očmi po milosti Boga. Obstaja neomejeno duš, ene živijo na duhovnih planetih, ene so v duhovnem siju, ene so v Viradži ene so v tem materialnem univerzumu. Nadaljujem kasnej...   #6 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 670

Objavljeno: 9. februar 2019, 21:37

A res sprašuješ ali bi rad v končni fazi povedal da zato da bi ljudje lahko razvil ljubeče odnose?

 

Bog v bistvu ni naredu sam eno zemljo. Naredu je neomejeno materialnih univerzumov in v vsakem zemljo, ki je le en delček tega univerzuma (kjer živijo ljudje itd.). Nad njo so materialni rajski planeti (kjer živijo polbogovi) pod njo materialni peklenski planeti (kjer živijo peklenska bitja itd.). Ti univerzumi so ciklično kreirani in uničeni. Iznad teh materialnih univerzumov je reka Viradža, ki ni materialna in je vmes med materialnimi univerzumi in duhovnimi svetovi/planeti. Iznad Viradže je najprej neomejen duhovni sij, ki izhaja iz duhovnih večnih planetov. Izza tega sija so nešteti duhovni planeti, kjer na vsakem izmed njih prebiva Bog skupi s svojimi osebnimi spremljevalci, v neštetih oblikah, v neomejenih zabavah. Včasih sestopi tudi v materialni univerzum in potem gre nazaj. Čeprav je hkrati vsepovsod, vedno, v srcu vsakega s telesom pogojenega živega bitja prebiva zraven večne duše in tudi v vsakem delčku materije. Bog je Vsemogočen. Hkrati je povsod in hkrati se premika iz enega konca na drugega. Duhovni planeti so vsi neomejeni, a hkrati so ločeni med sabo,... vse to je možno po vsemogočnosti Boga in tega si ne moreš imaginirat ali zavržt na podlagi logike in fizikalnih izkušenj... lahko le spoznaš, vidiš, v svojimi duhovnimi očmi po milosti Boga. Obstaja neomejeno duš, ene živijo na duhovnih planetih, ene so v duhovnem siju, ene so v Viradži ene so v tem materialnem univerzumu. Nadaljujem kasnej...   

 

Sem mislu sam na to zemljo in na ljudi na tej zemlji...ne na ostale kreacije.

 

In ja, res me zanima, zakva ni dal vsakga na  svoj planet, na ktermu bi se vsak sam v miru brez motenj okolice in okolišanov razvijal.


Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#7 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 9. februar 2019, 21:56

... neštete duše, glede na njihove aktivnosti prebivajo na različnih možnih koncih. Ki pa spet niso omejeni. Neomejeno materialnih univerzumov je, Viradža je neomejena, sij je neomejen, duhovni planeti so nešteti...

 

Duše so dveh vrst. Ene so osebni spremljevalci Boga in one nikol ne ratajo nenaklonjene Bogu, vedno ga ljubeče služijo v duhovnih planetih. Druge duše so iz Božje mejne energije in te so osnovno locirane med duhovnimi planeti in materialnimi in se lahko svobodno odločjo kaj bi, ali služile Boga in te pol oddidejo na duhovne planete ali pa želijo uživat materialni svet in te pol oddidejo v materialne univerzume in pridejo pod vpliv lažnega ega, tj. pozabijo da so v resnic večne in da pripadajo Bogu in se zmotno poistovetjo z materijo, bodisi kot polbog, človek, rastlina, žival itd. in te delujejo pol v materialnem svetu in glede na njihovo karmo (materialno aktivnost) dobivajo rezultate in se rojevajo in umirajo in prehajajo iz ene pozicije v drugo, gor dol... 

 

No te pogojene duše potem prebivajo v teh materialnih univerzumih in ni nemogoče da je en sam človk na enem celem planetu. 

 

Zakaj obstajajo vsi ti materialni univerzumi? Ker je Bog neomejen in ima neomejeno zabav in je neomejeno dober. V duhovnih planetih ni nobenga trpljenja, so samo neomejene duhovne zabave z Bogom, polno zadovoljstvo. In ker je Bog vsedober, tj. dober v vseh oblikah, je ena izmed njegovih zabav tudi ta da je kot starš in nardi (samo ta beseda je uporabljena, ker v resnic so večne a obstajajo po njegovi volji) te duše iz mejne energije, ki so kot otroci, nimajo polnega znanja in imajo svobodno voljo. Bog jim svetuje naj pridejo k Njemu domov in naj ne grejo v mayo. Če takih duš ne bi bilo in če ne bi bilo maye, Bog ne bi mogu bit vsedober, ker ne bi mogu imet starševske dobrote, ki uči in vzgaja otroka. Ampak ker je vsedober, obstaja tudi ta dobrota in temu ustrezne potrebščine. Tko kot v tem svetu vidmo da insekt leti proti svetlobi ognja ker ga privlači, ne vedoč da ga bo ubilo, tko ene duše pritegne maya in ker ne poslušajo nasveta Boga grejo tja, po svoji volji in pridejo pod njen vpliv in morjo pol trpet, rojstvo, smrt, bolezni, ostarelost, pogrešanje itd. Ampak to je tko kot sanje za dušo. V resnic duši nič ni. In ker je Bog vsedober in vsemogočen je naredu tko, da je lahko volk sit in koza cela, ker on je lahko vsedober kot starš za kar mora obstajat tud trpljenje, zlo itd. ampak hkrati v resnic ni nobene dejanske in trajne škode dušam. 

 

No in odgovor na tvoje vprašanje. Če duše nočejo sprejet Boga kot svojega gospodarja, bojo v tem materialnem svetu dobile začasnega gospodarja in bojo mogle trpet. Če nočejo sprejet Boga kot svojega prijatelja, bojo v tem svetu dobile začasnega prijatelja in mogle trpet. Če ga nočejo sprejet kot otroka (da ga služjo na tak način) bojo v tem svetu dobile začasnega otroka in mogle trpet. In če ga nočejo sprejet kot partnerja bojo v tem svetu mogle dobit začasnega partnerja in trpet. Ta materialni svet je kot popačen odsev duhovnega, tako kot odsev drevesa na jezeru. Vsi dejanski ljubeči odnosi obstajajo z Bogom in med seboj med dušami v odnosu do Boga v duhovnem svetu in so izpolnjujoči, in tudi v tem svetu obstajajo, a le kot odsev in so zato polni trpljenja. Čeprav lahko razviješ v tem svetu z drugo dušo nek ljubeč odnos, ampak ne more pridet do brezpogojne, čiste ljubezni, ker si v neznanju kdo v resnic si in kdo je drugi in kakšen je vajin večni medsebojni odnos v odnosu do Boga. Ko se zaveš kdo si, potem z drugo dušo ne moreš imet odnosa moški-ženska. To je iluzorni odnos, baziran na telesu, v pozabi kdo si. In je začasen in ni brezpogojne ljubezni in zato je poln trpljenja. In da bi lahko imel te iluzorne medsebojne odnose, moški-ženska, otrok-starš, prijatelj-prijatelj, gospodar-služabnik je narjen materialni svet in telesa itd. in je več duš kle notr. V resnic ti nisi ne moški ne ženska, niti nikomur nikoli nisi starš ali otrok. Ta duša (ki je v telesu "tvojga otroka") je obstajala že prej, je večna. In ko prideš izpod vpliva maye vidiš kakšen je dejanski večni odnos med dušami glede na njihov odnos z Bogom. 

 

No in ko eni ugotovijo da so vsi ti iluzorni odnosi polni trpljenja se hočjo temu odpovedat in prakticirajo budizem in se lahko dvignejo na raven Viradže, kjer tega trpljenja ni, kjer ti nisi materija, si praznina (brez materije). Ali pa nekateri prakticirajo vedski impersonalizem in se lahko dvignejo na raven sija duhovnih planetov (ti. brahman) kjer ni materialnega trpljenja, niti nisi le prazen materije, ampak si "neomejen duh" in tuki je večja blaženost. No, nekateri pa grejo na najvišjo raven, sprejmejo svoj večni odnos z Bogom in s tem tudi z vsemi ostalimi dušami in ti so dokončno izpolnjeni in živijo brezpogojno, čisto ljubezen do Boga in ostalih duš v odnosu do Boga, v neomejenih zabavah Boga, tako v večnih duhovnih planetih kot tudi v materialnih ko Bog sestopi sem.        #8 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 9. februar 2019, 22:11

Sem mislu sam na to zemljo in na ljudi na tej zemlji...ne na ostale kreacije.

 

In ja, res me zanima, zakva ni dal vsakga na  svoj planet, na ktermu bi se vsak sam v miru brez motenj okolice in okolišanov razvijal.

 

Ker duša, ki noče sprejet odnosa z Bogom, hoče met materialne odnose, kjer je ona lahko v centru, tj. uživalec (sebičnost). Zato so prisotni še drugi taki, ki so tud to hotl. In enkrat en bolj drugega izkorišča, drugič drug in to se skos menjava ampak nikol noben ni zadovoljen, ker to ni naravna pozicija in ni čista ljubezen. 

 

Če duša hoče svoje večno dobr, pol sploh ne pride na to zemljo, gre direkt v duhovni svet. 

 

Samo tiste duše k so hotle uživat mayo pridejo sem. Ko uvidjo da to ni to in se hočjo popravt, so rešene maye še/že v tem svetu. Takrat ne glede na to kaj drugi počnejo, zanj ni nobene motnje od njih ali od okolice, da on ne bi mogu opravljat tistga kar je zanj naravno v odnosu do Boga. Je lahko v harmoniji z vsemi in vsem, tj. na tak način je prilagojen, da lahko opravlja svojo dolžnost ne glede na to kaj drugi počnejo. #9 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 670

Objavljeno: 9. februar 2019, 22:11

Hvala za pojasnilo


Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#10 *glas*

*glas*
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 609

Objavljeno: 9. februar 2019, 23:56

... Je pa res, da je izvorni vzrok vseh problemov nenaklonjenost Krišni in da je rešitev za vse probleme naklonjenost Krišni. 

 

Ja, res mislim. Ne more pridt do enakih izkušenj. 

 

Če bi me povabli, bi jim povedal do kje in kaj so skupne točke, kaj pa je še potem naprej.

 

Odrešenje ni najvišji cilj.

 

Jezus ti lahko razodene tvoj pozitiven odnos z Bogom, glede na tvojo trenutno kapaciteto.

 

Sufiji dobivajo določen stik z neosebnim aspektom Boga ali dušo, sijem, ne pa dejansko osebo Boga in osebo duše in njunega večnega odnosa. Mohamed ti lahko razodene tvoj osebni odnos z Bogom, spet, glede na tvojo trenutno kapaciteto.

 

Odrešenje ali "stik z božanskim" ni najvišji, končni cilj, je še vedno eksterno... ni še pozitivnega osebnega odnosa z Bogom. 

 

Razsvetljenje tipa Buddhe tud še ni končni, najvišji cilj... ne razodene tvojega večnega odnosa z Bogom.

 

Do takih zaključkov si prišel zato, ker si zvest samo eni pravljici, vse ostale pa sodiš na način, koikor so blizu (ali daleč) od tvoje..  

 

Da pa tuje poti pa lahko tako ponižuješ in sodiš, je pa to že v osnovi možno le zato, ker drugih poti še nisi izkusil in jih zato ne poznaš..   Enako počnejo vsi ljudje, ki so izkusili le eno pot, drugih pa ne, zato ji ne razumejo in zato so lahko pristranski do njih..   In zato tudi vsaka religija (ki jo vodijo podobno omejeni ljudje) trdi sama zase, da je ona edina in najboljša pot do Boga, vse ostale so pa le približki ali tudi stranpoti..  

 

In oseben odnos do Sveta in Boga ni toliko odvisen od poti, ampak predvsem od osebe same, ki je na tej poti.. 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#11 *glas*

*glas*
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 609

Objavljeno: 10. februar 2019, 09:23

Odrešenje ali "stik z božanskim" ni najvišji, končni cilj, je še vedno eksterno... ni še pozitivnega osebnega odnosa z Bogom. 

 

Večina religij govori o osebnem stiku z Bogom, le da vsaka ponuja svojo pot kako jo doseči, podaja svoje predpise, zapovedi, obrede, metode.. 

Ker vsaka religija ima pač svojega Mojstra, po katerem se vzgleduje..   In ko se vzgleduje po njegovi "edini pravi, najbolj popolni" poti, to postane nato nato "edina prava pot" te religija, kar nato reklamira in promovira, kot edino pot preko katere lahko prideš do najbolj pristnega stika z Bogom in tako dalje..

Mislim kako lahko sploh rečeš, da edino Krišna religija uči osebni stik z bogom?  A te je kdo zaklenil v jamo, ti dal v roke Gito, pa te tam pozabil desetletja, da imaš tako omejen pogled na ostale religije in hkrati na tvojo?  

 

 

Nisem to postavljal kot pogoj za pogovarjanje, ampak določeni pogovori oz. razodevanja niso za v splošno javnost, je treba upoštevat kapaciteto.

 

A potem si mnenja, da je treba določene resnice skrivati pred javnostjo?

In če bi se z nekom, ki ima kapaciteto želel pogovarjati o teh resnicah, bi se želel pogovarjati le na samem, da drugi nebi mogli biti deležni tega pogovora?


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#12 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 10. februar 2019, 10:24

Do takih zaključkov si prišel zato, ker si zvest samo eni pravljici, vse ostale pa sodiš na način, koikor so blizu (ali daleč) od tvoje..  

 

Da pa tuje poti pa lahko tako ponižuješ in sodiš, je pa to že v osnovi možno le zato, ker drugih poti še nisi izkusil in jih zato ne poznaš..   Enako počnejo vsi ljudje, ki so izkusili le eno pot, drugih pa ne, zato ji ne razumejo in zato so lahko pristranski do njih..   In zato tudi vsaka religija (ki jo vodijo podobno omejeni ljudje) trdi sama zase, da je ona edina in najboljša pot do Boga, vse ostale so pa le približki ali tudi stranpoti..  

 

Prakticiral sem krščanstvo. Vem kakšna je filozofija, praksa in cilj. Vem kaj pravijo glede reinkarnacije, glede jedenja mesa in pitja vina, glede "ljubosumnega" Boga, glede Satana, zato vem katere so pomanjkljivosti še, lahko ti jih razložim, če hočeš, pa tudi kaj se doseže. Prakticiral sem budizem, originalno vipassano po Siddharta Gautami in japonski zen. Vem kaj je filozofija, praksa in cilj. Vem kaj pravijo o Bogu kot osebi. Zato vem katere so pomankljivosti še in kaj se da dosežt. Prakticiral sem originalno ashtanga jogo (8 stopenjsko jogo) po Shivananda Swamiju iz Rishikesha. Vem kaj je filozofija, praksa in cilj, vem kaj so še pomankljivosti in kaj se da dosežt. Islama nisem direktno prakticiral, sem se pa osebno pogovarjal z resnimi praktikanti in bral sem Koran. Vem kaj je filozofija, praksa in cilj in do kam seže. Osebno sem se pogovarjal tudi z Gurujem (Samarpan Swami iz Rishikesha) originalne vedske Advaita Vedante (po Šankaračariji... ne te moderne varjante, ki samo uporabljajo ime Advaite) in tudi bral o tem, tko da vem kaj je filozofija, praksa in cilj in do kam seže. Osebno sem se tudi pogovarjal z osebami, ki so izvajale intenzive razsvetljenja in sunyata delavnice do konca in vem kaj so dosegli in tudi kaj so mi sami priznali da so še pomankljivosti. Osebno sem se pogovarjal z Gurujem Kriya joge (Swami Achalananda Giri iz Jagannath Purija) po Mahavatar Babajiju in vem kaj je filozofija, praksa, cilj in kaj so pomankljivosti in kaj se da dosežt. Vse te stvari ti lahko osebno opišem če hočeš.

 

Jaz nikol nisem nikjer napisal, da govorim o edini in najboljši poti ali da so ostale le približki ali stranpoti, ampak sem napisal da je univerzalna in najboljša. Univerzalna v smislu da je dostopna vsakomur in najboljša, ker jo je najlažje izvajati in ker te pripelje do najvišjega cilja, spoznanja.  

 

In oseben odnos do Sveta in Boga ni toliko odvisen od poti, ampak predvsem od osebe same, ki je na tej poti.. 

 

Nisem govoril o osebnem odnosu do Sveta in Boga, ampak o osebnem odnosu do neomejene Osebe Boga. Npr. budizem te ne pripelje do spoznanja Osebe Boga, prav tako ne vedski impersonalizem ali intenzivi razsvetljenja, sunyate itd. Če se z avtom iz Lj pelješ po poti do Celja, te ta pot ne pripelje do MB ampak te do Celja. Na podoben način, glede na to kaj prakticiraš, tisto kar ta praksa omogoča boš dosegel, ne nekaj drugega. Z budistično prakso lahko dosežeš spoznanje kako je materija stalno v fluksu in da ti nisi to, ampak ne moreš pa spoznati Osebe Boga in sebe v odnosu do Njega, ker ni prakse za to. Zato ni odvisno predvsem od osebe same ampak tudi od specifične poti do kam te lahko pripelje. 

 

Večina religij govori o osebnem stiku z Bogom, le da vsaka ponuja svojo pot kako jo doseči, podaja svoje predpise, zapovedi, obrede, metode.. 

Ker vsaka religija ima pač svojega Mojstra, po katerem se vzgleduje..   In ko se vzgleduje po njegovi "edini pravi, najbolj popolni" poti, to postane nato nato "edina prava pot" te religija, kar nato reklamira in promovira, kot edino pot preko katere lahko prideš do najbolj pristnega stika z Bogom in tako dalje..

 

Jaz ne reklamiram in promoviram edine prave.

 

Mislim kako lahko sploh rečeš, da edino Krišna religija uči osebni stik z bogom?  A te je kdo zaklenil v jamo, ti dal v roke Gito, pa te tam pozabil desetletja, da imaš tako omejen pogled na ostale religije in hkrati na tvojo?  

 

Kje pa sem jaz napisal, da edino Krišna religija uči osebni stik z Bogom? Že v drugem postu v tej temi je razvidno da ne. 

 

A potem si mnenja, da je treba določene resnice skrivati pred javnostjo?

In če bi se z nekom, ki ima kapaciteto želel pogovarjati o teh resnicah, bi se želel pogovarjati le na samem, da drugi nebi mogli biti deležni tega pogovora?

 

Najbrž si že slišal za rek: ne mečite bisere svinjam ali biserne ogrlice opicam. Nimajo kapacitete razumet vrednosti teh stvari in bi jih le poteptale ali strgale in od tega ne bi imele ne one dobrobiti in ne tisti, ki bi jim jih dal, ampak le škoda bi se povzročila. Ja, določene stvari niso za v splošno javnost, za dobrobit vseh. Daš pa take stvari, ki bojo ljudi kvalificirale, da bojo sposobni pravilno sprejet tudi določene bisere. 

 

Ja, na samem oz. lahko je tudi skupina kvalificiranih, ampak ne pred tistimi, ki nimajo kapacitete. Ne iz ponosne "ekskluzivitete" oz. "samo izbrani", ampak za dobrobit vseh. Ostalim le tisto in toliko kolikor jim lahko pomaga napredovat.#13 *glas*

*glas*
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 609

Objavljeno: 10. februar 2019, 12:11

Jaz nikol nisem nikjer napisal, da govorim o edini in najboljši poti ali da so ostale le približki ali stranpoti, ampak sem napisal da je univerzalna in najboljša. Univerzalna v smislu da je dostopna vsakomur in najboljša, ker jo je najlažje izvajati in ker te pripelje do najvišjega cilja, spoznanja.  

 

Če te postavim pred dejstva glede tega, kako daješ na pediestal Krišna religijo in sočasno vse ostale ponižuješ, ter jih absolutno označuješ za manjvredne in za nezmožne da te pripeljejo do najvišjih spoznanj..   

Ti nato v odgovoru to najprej zanikaš, ampak le za kako sekundo, saj si ne moreš pomagati, da nebi že v tem istem stavku ene 3x povdaril, da pa je vseeno Krišna religija univerzalna in najboljša, da je najbolj dostopna vsakomur, pa da je (še enkrat) najboljša, da jo je najlažje izvajati, predvsem pa te le ona lahko pripelje do najvišjega cilja in spoznanja..   smile.png

 

A ni potem iz tvojih besed samoumevno za sklepati, da če hoče kdorkoli doseči najvišje duhovno spoznanje, da tega ne bo mogel doseči preko nobene druge religije, le preko Krišna religije?     In potemtakem je tudi jasno da iz takega razumevanja/vrednotenja, kot ti to predstavljaš, postanejo ostale poti (religije) stranpoti, saj te ne dostavijo do cilja..   

 

 

Nisem govoril o osebnem odnosu do Sveta in Boga, ampak o osebnem odnosu do neomejene Osebe Boga. Npr. budizem te ne pripelje do spoznanja Osebe Boga, prav tako ne vedski impersonalizem ali intenzivi razsvetljenja, sunyate itd. Če se z avtom iz Lj pelješ po poti do Celja, te ta pot ne pripelje do MB ampak te do Celja. Na podoben način, glede na to kaj prakticiraš, tisto kar ta praksa omogoča boš dosegel, ne nekaj drugega. Z budistično prakso lahko dosežeš spoznanje kako je materija stalno v fluksu in da ti nisi to, ampak ne moreš pa spoznati Osebe Boga in sebe v odnosu do Njega, ker ni prakse za to. Zato ni odvisno predvsem od osebe same ampak tudi od specifične poti do kam te lahko pripelje. 

 

Ljudje, ki iščejo v duhovnosti samo "Osebnega Boga", jim potem to tudi določi, na katerih poteh, bodo to lahko najbolje našli..   Če iščeš še kaj druga, se ti božanske sfere lahko razodanejo še kot kaj druga, kot le Bog skozi osebni vidik..  In tukaj komaj postane zanimivo..  

Bog se ne izraža le čez osebo..   Zamujaš veliko, ker te le ta vidik privlači..

 

 

Najbrž si že slišal za rek: ne mečite bisere svinjam ali biserne ogrlice opicam. Nimajo kapacitete razumet vrednosti teh stvari in bi jih le poteptale ali strgale in od tega ne bi imele ne one dobrobiti in ne tisti, ki bi jim jih dal, ampak le škoda bi se povzročila. Ja, določene stvari niso za v splošno javnost, za dobrobit vseh. Daš pa take stvari, ki bojo ljudi kvalificirale, da bojo sposobni pravilno sprejet tudi določene bisere. 

Ja, na samem oz. lahko je tudi skupina kvalificiranih, ampak ne pred tistimi, ki nimajo kapacitete. Ne iz ponosne "ekskluzivitete" oz. "samo izbrani", ampak za dobrobit vseh. Ostalim le tisto in toliko kolikor jim lahko pomaga napredovat.

 

Znanje se ponavadi skriva tako dolgo, dokler to znanje še nisi postal, dokler je le še teoretično..   Toraj če le citiraš prebrano, s katerim se v strinjaš in kar si povzel za resnico..  Ko do resnice prideš na drugačen način, toraj ko praktično postaneš neka določena resnica, potem te resnice ne rabiš več skrivati, saj ko o njej govoriš ta ne bo nikomur več škodila in slišal jo bo vsak na tak način, kot je njemu primerna..

 

Poznam pa ljudi, ki tudi ko so že kaj poosebili, še vedno ne upajo o temu javno govoriti (vsaj pred neduhovno družbo ne), saj imajo v sebi določene strahove, slabe izkušnje od prej itd..  

 

Vglavnem meni nikdar ni bilo všeč, da bi jaz moral skrivati univerzalne resnice, ker jih ljudje v moji okolici še pač niso doumeli/sprejeli..  In v praksi ti lahko povem, da če se spusiš v odprt ogovor z osebo, ki ima primerne kapacitete, kot jih imaš tudi sam in je med tem pogovorom prisotna še tretja oseba, ki nima pojma o teh zadeva, se tej osebi nič posebnega ne zgodi..  Ne dobro ne slabo..

 

Enkrat je taka oseba, ki je bila priča eni izmenjavi med mano in še enim, je po eni uni uri duhovnih izmenjav, ko sva končala rekel:  "Vesta kaj, to kaj sta se vidva zdaj pogovarjala, sploh ne vem kaj je bilo, ker nisem niti ene besede razumel.."   In vbistvu če postaneš ta resnica in nimaš več strahov pred temu, kako jo bodo drugi sprejeli, je tudi ne rabiš več skrivati, tudi ne rabiš mentalno odmerjati, kaj je za koga in kaj ni, saj se ta resnica univerzalno prilagodi vsakemu prisotnemu sama, saj ima v sebi že tudi vso božansko inteligenco in deluje v taki meri kot je primerno/potrebno in tam kjer je potrebno, kjer ni, pa gre mimo..

In to je razlika če do resnico že praktično tudi utelesiš, ali pa če preko Ved prebiraš že resnice, katere še sicer nisi utelesil, nekako veš pa da morajo biti resnične in jih predavaš kot svoje..   Čeprav jih je napisal nekdo drug, ki je to mogoče res dosegel..  Ampak tebi kot bralcu ne koristijo kaj preveč, saj so zate le mentalni koncept, ki ti je pač zelo všeč..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#14 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 10. februar 2019, 13:17

Če te postavim pred dejstva glede tega, kako daješ na pediestal Krišna religijo in sočasno vse ostale ponižuješ, ter jih absolutno označuješ za manjvredne in za nezmožne da te pripeljejo do najvišjih spoznanj..   

Ti nato v odgovoru to najprej zanikaš, ampak le za kako sekundo, saj si ne moreš pomagati, da nebi že v tem istem stavku ene 3x povdaril, da pa je vseeno Krišna religija univerzalna in najboljša, da je najbolj dostopna vsakomur, pa da je (še enkrat) najboljša, da jo je najlažje izvajati, predvsem pa te le ona lahko pripelje do najvišjega cilja in spoznanja..   smile.png

 

Če je ena pot univerzalna in najboljša to ne pomen, da je edina obstoječa. V tem smislu besede edina nisem nikjer napisal.   

 

A ni potem iz tvojih besed samoumevno za sklepati, da če hoče kdorkoli doseči najvišje duhovno spoznanje, da tega ne bo mogel doseči preko nobene druge religije, le preko Krišna religije?     In potemtakem je tudi jasno da iz takega razumevanja/vrednotenja, kot ti to predstavljaš, postanejo ostale poti (religije) stranpoti, saj te ne dostavijo do cilja..   

 

Ja, res je, ampak to ne pomen da so ostale nujno stranpoti, so lahko vmesni koraki za nekatere do nekje in od tam naprej potem sprejmejo to. Je pa res, da ko je univerzalna na voljo, da so druge ob njeni prisotnosti naravno "stranpoti", ker lahko vse tisto plus še več dosežeš s to in na lažji, hitrejši način.

  

Ljudje, ki iščejo v duhovnosti samo "Osebnega Boga", jim potem to tudi določi, na katerih poteh, bodo to lahko najbolje našli..   Če iščeš še kaj druga, se ti božanske sfere lahko razodanejo še kot kaj druga, kot le Bog skozi osebni vidik..  In tukaj komaj postane zanimivo..  

Bog se ne izraža le čez osebo..   Zamujaš veliko, ker te le ta vidik privlači..

 

Neomejena Oseba Bog je cela neomejena resnica, nič ni izven nje. Ne moreš iskat še "nekaj drugega". Če spoznaš Osebo Boga spoznaš tudi njegov neosebni aspekt in to v celi sliki, tj. vidiš da je odvisen od Osebe Boga, je Njegov sij. Če vidiš le sij, ne pa tudi iz kje izhaja, si sij spoznal le do neke mere, ne v celoti. Isto je z energijami Osebe Boga. Ni da se Bog izraža "čez osebo", On je Oseba, neomejena. Če spoznaš Njega, nič ne zamujaš. Če ne spoznaš Njega, zamujaš... Njega in vse v pravilni perspektivi.   

 

Znanje se ponavadi skriva tako dolgo, dokler to znanje še nisi postal, dokler je le še teoretično..   Toraj če le citiraš prebrano, s katerim se v strinjaš in kar si povzel za resnico..  Ko do resnice prideš na drugačen način, toraj ko praktično postaneš neka določena resnica, potem te resnice ne rabiš več skrivati, saj ko o njej govoriš ta ne bo nikomur več škodila in slišal jo bo vsak na tak način, kot je njemu primerna..

 

Poznam pa ljudi, ki tudi ko so že kaj poosebili, še vedno ne upajo o temu javno govoriti (vsaj pred neduhovno družbo ne), saj imajo v sebi določene strahove, slabe izkušnje od prej itd..  

 

Vglavnem meni nikdar ni bilo všeč, da bi jaz moral skrivati univerzalne resnice, ker jih ljudje v moji okolici še pač niso doumeli/sprejeli..  In v praksi ti lahko povem, da če se spusiš v odprt ogovor z osebo, ki ima primerne kapacitete, kot jih imaš tudi sam in je med tem pogovorom prisotna še tretja oseba, ki nima pojma o teh zadeva, se tej osebi nič posebnega ne zgodi..  Ne dobro ne slabo..

 

Enkrat je taka oseba, ki je bila priča eni izmenjavi med mano in še enim, je po eni uni uri duhovnih izmenjav, ko sva končala rekel:  "Vesta kaj, to kaj sta se vidva zdaj pogovarjala, sploh ne vem kaj je bilo, ker nisem niti ene besede razumel.."   In vbistvu če postaneš ta resnica in nimaš več strahov pred temu, kako jo bodo drugi sprejeli, je tudi ne rabiš več skrivati, tudi ne rabiš mentalno odmerjati, kaj je za koga in kaj ni, saj se ta resnica univerzalno prilagodi vsakemu prisotnemu sama, saj ima v sebi že tudi vso božansko inteligenco in deluje v taki meri kot je primerno/potrebno in tam kjer je potrebno, kjer ni, pa gre mimo..

In to je razlika če do resnico že praktično tudi utelesiš, ali pa če preko Ved prebiraš že resnice, katere še sicer nisi utelesil, nekako veš pa da morajo biti resnične in jih predavaš kot svoje..   Čeprav jih je napisal nekdo drug, ki je to mogoče res dosegel..  Ampak tebi kot bralcu ne koristijo kaj preveč, saj so zate le mentalni koncept, ki ti je pač zelo všeč..

 

Ne gre se za skrivanje znanja, ampak ustrezno podajanje v skladu s kapaciteto. #15 *glas*

*glas*
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 609

Objavljeno: 10. februar 2019, 14:19

Če je ena pot univerzalna in najboljša to ne pomen, da je edina obstoječa. V tem smislu besede edina nisem nikjer napisal.   

 

Ne vem če si priseben sploh medtem tem ko govoriš, to kar govoriš..  Eno je da govoriš te izjave že ves čas..   če pa odmisliš besede, pa energijsko/vibracijsko to oddajaš še bolj..    Pa tudi ko verbalno to zanikaš, takoj v naslednjem stavku spet to napišeš..  smile.png

 

 

Ja, res je, ampak to ne pomen da so ostale nujno stranpoti, so lahko vmesni koraki za nekatere do nekje in od tam naprej potem sprejmejo to. Je pa res, da ko je univerzalna na voljo, da so druge ob njeni prisotnosti naravno "stranpoti"

 

 

Zdaj verjetno lahko pričakujem spet nek religijsko navdihnjen odgovor, da si mislil to in to in ne to kar sem jaz spet razumel..  smile.png

 

Da pa ti dejansko ne bi poznal pri sebi, kaj oddajaš drugim in razliko med tem kaj čez izjave sporočaš, potem pri sebi res skoraj nič še nimaš ozaveščeno..  Ali pa če si res tako močno opran s temi "bhakta" navodili..   Da s tem namenom potem le te izjave vrtiš, robotsko, tako kot si bil naučen, da jih je najboljje in vsak odgovor je izračunan v skladu s tem kaj je najbolj popolno odgovoriti na vsako vprašanje, v skladu tem, da bi lahko bil najboljši "bhakta" v tej situaciji..

 

Meni je to dokaj žalostno, ko je nekdo v takih fijakarskih poteh, da ne vidi več niti za mm levo ali desno.. 

 

 

Neomejena Oseba Bog je cela neomejena resnica, nič ni izven nje. Ne moreš iskat še "nekaj drugega". Če spoznaš Osebo Boga spoznaš tudi njegov neosebni aspekt in to v celi sliki, tj. vidiš da je odvisen od Osebe Boga, je Njegov sij. Če vidiš le sij, ne pa tudi iz kje izhaja, si sij spoznal le do neke mere, ne v celoti. Isto je z energijami Osebe Boga. Ni da se Bog izraža "čez osebo", On je Oseba, neomejena. Če spoznaš Njega, nič ne zamujaš. Če ne spoznaš Njega, zamujaš... Njega in vse v pravilni perspektivi.   

 

Oseba Bog ima 1000 obrazov, ti pač iščeš samo enega..  In če si obseden z Osebo Bog, si podoben otroku, ki išče očka/mamo, ker edino pod njegovo/njeno zaščito se počutiš varen in izpolnjen..   Podobno nato otrok ko odraste, išče v partnerstvu najprej nekoga, ki mu nadomesti mamo/očeta..  in prvih partnerstvih ponavlja vzorce od očeta in mame, kot so pač tekle čustveno/energetske izmenjave med njima..  In če/ko enkrat odraste in prečisti te tuje vzorce iz sebe, lahko doživi kaj svojega, pristnega, novega..  In tu šele nastane odnos..   

 

Podobno je v duhovnosti..  čez te zapise in religije se le ponavlja neko staro zgodbo, znova in znova, pristnih iskušenj pa imajo ti praktikanti religij zelo malo..   Pa tudi ko jih imajo, jim te izkušnje, naloženi programi takoj obarvajo religijsko, saj v njih ni niti malo prostora, da bi sami opisali doživeto, saj vsi ti programi/zgodbe prejete v spisih, takoj zapolnijo vsako vrzel in opisi so nato vedno v skladu s tem..

 

Če iščeš v duhovnosti le, imeti zavetje Očeta, potem si zaenkrat res našel že vse kar je za najti..   Ne razumem pa zakaj bi prišel iskati to na Zemljo (v fizične gostote), če bi si res želel le to?   Ker če bi si želel le to, zakaj bi hodil potem na Zemljo, kjer je tega najmanj?    Mogoče si prišel pa vseeno po kaj druga, samo te to mogoče čaka na kaki prihodnji poti..  Saj veš zadnja pot je vedno najboljša in boljša od prejšnjih..  Tako pač dojemamo ali tako nam realnost sporoča, da se premikamo v pravi smeri za nas..

 

Prej si opisoval, da si bil že praktiiral več duhovnih praks in bil si predan različnim religijam..  In vsaka je predstavljala en del poti, nato pa si našel spet naslednjo..  in tako naprej, ko si na koncu našel tole zadnjo, ki je (sedaj) naboljša od vseh prej..   Kar je seveda naravno da tako čutiš, saj je zadnja, ki te je vodila dalje od prejšnjih omejitev..

 

Tako da definitivno obstajajo poti, ki te lahko vodijo še dalje od tega kar sedaj opisuješ..  Ampak jaz osebno ne vem če je to možno doseči skozi te religijske vsebine..  Najverjetene ne..   Saj boš sam videl..  Ne rabiš nič skrbeti, ker je vedno za vse poskrbljeno in vedno se zodi, kar je potrebno da se zgodi..   tako da..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#16 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 10. februar 2019, 23:08

Ne vem če si priseben sploh medtem tem ko govoriš, to kar govoriš..  Eno je da govoriš te izjave že ves čas..   če pa odmisliš besede, pa energijsko/vibracijsko to oddajaš še bolj..    Pa tudi ko verbalno to zanikaš, takoj v naslednjem stavku spet to napišeš..  smile.png

 

 

 

 

Zdaj verjetno lahko pričakujem spet nek religijsko navdihnjen odgovor, da si mislil to in to in ne to kar sem jaz spet razumel..  smile.png

 

Da pa ti dejansko ne bi poznal pri sebi, kaj oddajaš drugim in razliko med tem kaj čez izjave sporočaš, potem pri sebi res skoraj nič še nimaš ozaveščeno..  Ali pa če si res tako močno opran s temi "bhakta" navodili..   Da s tem namenom potem le te izjave vrtiš, robotsko, tako kot si bil naučen, da jih je najboljje in vsak odgovor je izračunan v skladu s tem kaj je najbolj popolno odgovoriti na vsako vprašanje, v skladu tem, da bi lahko bil najboljši "bhakta" v tej situaciji..

 

Meni je to dokaj žalostno, ko je nekdo v takih fijakarskih poteh, da ne vidi več niti za mm levo ali desno.. 

 

Po volji Boga, je sedaj vsem na voljo najboljša pot, ker je najlažje izvedljiva in pripelje do najvišjega cilja.

 

Oseba Bog ima 1000 obrazov, ti pač iščeš samo enega..  In če si obseden z Osebo Bog, si podoben otroku, ki išče očka/mamo, ker edino pod njegovo/njeno zaščito se počutiš varen in izpolnjen..   Podobno nato otrok ko odraste, išče v partnerstvu najprej nekoga, ki mu nadomesti mamo/očeta..  in prvih partnerstvih ponavlja vzorce od očeta in mame, kot so pač tekle čustveno/energetske izmenjave med njima..  In če/ko enkrat odraste in prečisti te tuje vzorce iz sebe, lahko doživi kaj svojega, pristnega, novega..  In tu šele nastane odnos..   

 

Podobno je v duhovnosti..  čez te zapise in religije se le ponavlja neko staro zgodbo, znova in znova, pristnih iskušenj pa imajo ti praktikanti religij zelo malo..   Pa tudi ko jih imajo, jim te izkušnje, naloženi programi takoj obarvajo religijsko, saj v njih ni niti malo prostora, da bi sami opisali doživeto, saj vsi ti programi/zgodbe prejete v spisih, takoj zapolnijo vsako vrzel in opisi so nato vedno v skladu s tem..

 

Če iščeš v duhovnosti le, imeti zavetje Očeta, potem si zaenkrat res našel že vse kar je za najti..   Ne razumem pa zakaj bi prišel iskati to na Zemljo (v fizične gostote), če bi si res želel le to?   Ker če bi si želel le to, zakaj bi hodil potem na Zemljo, kjer je tega najmanj?    Mogoče si prišel pa vseeno po kaj druga, samo te to mogoče čaka na kaki prihodnji poti..  Saj veš zadnja pot je vedno najboljša in boljša od prejšnjih..  Tako pač dojemamo ali tako nam realnost sporoča, da se premikamo v pravi smeri za nas..

 

Prej si opisoval, da si bil že praktiiral več duhovnih praks in bil si predan različnim religijam..  In vsaka je predstavljala en del poti, nato pa si našel spet naslednjo..  in tako naprej, ko si na koncu našel tole zadnjo, ki je (sedaj) naboljša od vseh prej..   Kar je seveda naravno da tako čutiš, saj je zadnja, ki te je vodila dalje od prejšnjih omejitev..

 

Tako da definitivno obstajajo poti, ki te lahko vodijo še dalje od tega kar sedaj opisuješ..  Ampak jaz osebno ne vem če je to možno doseči skozi te religijske vsebine..  Najverjetene ne..   Saj boš sam videl..  Ne rabiš nič skrbeti, ker je vedno za vse poskrbljeno in vedno se zodi, kar je potrebno da se zgodi..   tako da..

 

Kako lahko govoriš, da ima Oseba Bog 1000 obrazov, če ga sploh še spoznal nisi, če zanikaš, da je On tvoj večni izvor/vzrok in da si ti Njegov večni služabnik? Ni da je Boga kje manj kje pa več, On je vsepovsod. 

 

Ni bla ta pot zadnja, ki sem jo našel, je bila druga. Vmes sem primerjalno sprobal še druge. Na podlagi tega vem, da lahko s to potjo dosežeš vse kar lahko z drugimi plus še več in na lažji in hitrejši način in da je na voljo vsem. In če je najboljša in na voljo vsem, valda da bom prakticiral in drugim predlagal to in odsvetoval druge (čeprav imajo svoje relativne vrednosti), ker to pol zamudiš in to bi blo nesočutno. Ne obstajajo poti, ki bi vodile še dlje. Če ti misliš da ja, sem z veseljem in odprtostjo pripravljen se dobit s tabo v živo (tko kot sem se z drugimi), da mi jo predstaviš. Naj te ne skrbijo kilometri, bom jaz prišel tja kamor je teb ok, Slo ni tolk velka.  #17 Damijan Ditner

Damijan Ditner
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 473

Objavljeno: 10. februar 2019, 23:14

Oglašam se samo zato, ker mi naslov teme, to dovoljuje.......

 

Sam, nisem nek duhovno izobražen človek, prebiram pa tole, in nekaj sorodnih tem, predvsem zaradi zanimivega opisovanja različnih aspektov, na isto stvar.....

 

Verjetno, ga ni človeka, ki se ne bi sam pri sebi, nikoli vprašal~ od kod prihajam, kdo sem, in kam grem????

To je verjetno, tista osnovna izhodiščna točka,ki nas potem sili, odkriti namen svojega obstoja,.......nekaterim , nam je dovolj spoznanje, da se bodo stvari, ki se imajo zgoditi, zgodile, .....ne glede na to, ali smo poskušali na dogodke vplivati, ali ne....( tega tako ali tako, v nobenem primeru ,ni mogoče preveriti),

da ne gre iskati krivca, za slabe stvari, kakor tudi ne, za dobre....

 

Po moje, gre pri vprašanju -krivca-, bolj za vprašanje ,lastnega dojemanja, svojega obstoja......ljudje, ki smo hvaležni, za vsak sončni vzhod, ki ga dočakamo, nismo mnenja,da za vsakim slabim dogodkom, stoji nekdo, ki je za to odgovoren.....potem, bi morali tudi, za vsak dober dogodek, poiskati povzročitelja........krivca, za vsako jutro, ko mi je bilo usojeno, ponovno odpreti oči, ter se zavedati, samega sebe.......

 

Osebno mislim, da za to, ni kriv Krišna, niti Kristus,niti Buda, niti kdorkoli od opevanih, vemo, kako so nastajale vere.....to vemo, ker so nam povedali, nas učili, ker smo prebirali........

Tisto, kar pa vemo najbolj, čemur pa najbolj verjamemo, kar je pa najbolj resnično......pa je tisto, kar je prišlo, iz naše notranjosti.....v trenutkih bolečine, trpljenja, žalosti, sreče, veselja, radosti....

Skupek vsega tega, ....to smo mi....vsak zase,.....vsak drugače,......pa vendar, si vsi delimo podobne občutke, vedenja, videnja,.....in zmeraj trdimo, kako je naša resnica, najbolj resnična, in naša žalost, najbolj žalostna.......

 

V resnici, tudi je......naša......najbolj nam lastna.....najbolj naša......najresničnejša.....za nas.......

Gledano univerzalno, je pa najbolj pravilna, prav vsaka, ki je le prišla iz notranjosti, se pravi- da nihče nima prav, in nihče se ne moti.....vsi smo na isti poti, eni malo zadaj, drugi daleč spredaj, nekaj jih je levo, pa desno, pa tudi zgoraj, spodaj........in vsi vplivamo drug na drugega, nekateri malo bolj, drugi zopet manj.......na ta način, pomagamo drug drugemu, pri oblikovanju dojemanja, lastnega obstoja......

 

No, tako nekako,-(zelo enostavno), vidim stvari jaz- ki mu ni bila dana želja, po odkrivanju resnic onkraj.......verjamem pa, da bom, kljub temu, da nimam pretirane želje po popolnem razsvetljenju, tudi to, dosegel- nekoč


Damijan D


#18 *glas*

*glas*
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 609

Objavljeno: 10. februar 2019, 23:53

Kako lahko govoriš, da ima Oseba Bog 1000 obrazov, če ga sploh še spoznal nisi, če zanikaš, da je On tvoj večni izvor/vzrok in da si ti Njegov večni služabnik? Ni da je Boga kje manj kje pa več, On je vsepovsod. 

 

Ne obstajajo poti, ki bi vodile še dlje. Če ti misliš da ja, sem z veseljem in odprtostjo pripravljen se dobit s tabo v živo (tko kot sem se z drugimi), da mi jo predstaviš. Naj te ne skrbijo kilometri, bom jaz prišel tja kamor je teb ok, Slo ni tolk velka.  

 

Kako lahko najprej vsevedno (in egoistično) trdiš, da ga nisem še spoznal..      nato v naslednjem odstavku pa bi ti prišel čez pol slovenije pogledat, če imam mogoče pot, ki bi lahko vodila dalje še celo tebe, ki se postavljaš nad vse nas..   

A se to dvoje ne negira malo med sabo?

 

Če imaš še toliko napuha, ti nobena pot ne bo pomagal iti dalje iz trenutne točke, tudi če ta pot ima kapaciteto popeljati dalje..  Ponavljam; dosežek ni toliko odvisen od poti, ampak od osebe ki je na tej poti..  


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#19 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 11. februar 2019, 00:14

Prakticiral sem krščanstvo. Vem kakšna je filozofija, praksa in cilj. Vem kaj pravijo glede reinkarnacije, glede jedenja mesa in pitja vina, glede "ljubosumnega" Boga, glede Satana, zato vem katere so pomanjkljivosti še, lahko ti jih razložim, če hočeš, pa tudi kaj se doseže. Prakticiral sem budizem, originalno vipassano po Siddharta Gautami in japonski zen. Vem kaj je filozofija, praksa in cilj. Vem kaj pravijo o Bogu kot osebi. Zato vem katere so pomankljivosti še in kaj se da dosežt. Prakticiral sem originalno ashtanga jogo (8 stopenjsko jogo) po Shivananda Swamiju iz Rishikesha. Vem kaj je filozofija, praksa in cilj, vem kaj so še pomankljivosti in kaj se da dosežt. Islama nisem direktno prakticiral, sem se pa osebno pogovarjal z resnimi praktikanti in bral sem Koran. Vem kaj je filozofija, praksa in cilj in do kam seže. Osebno sem se pogovarjal tudi z Gurujem (Samarpan Swami iz Rishikesha) originalne vedske Advaita Vedante (po Šankaračariji... ne te moderne varjante, ki samo uporabljajo ime Advaite) in tudi bral o tem, tko da vem kaj je filozofija, praksa in cilj in do kam seže. Osebno sem se tudi pogovarjal z osebami, ki so izvajale intenzive razsvetljenja in sunyata delavnice do konca in vem kaj so dosegli in tudi kaj so mi sami priznali da so še pomankljivosti. Osebno sem se pogovarjal z Gurujem Kriya joge (Swami Achalananda Giri iz Jagannath Purija) po Mahavatar Babajiju in vem kaj je filozofija, praksa, cilj in kaj so pomankljivosti in kaj se da dosežt. Vse te stvari ti lahko osebno opišem če hočeš.

 

Jaz nikol nisem nikjer napisal, da govorim o edini in najboljši poti ali da so ostale le približki ali stranpoti, ampak sem napisal da je univerzalna in najboljša. Univerzalna v smislu da je dostopna vsakomur in najboljša, ker jo je najlažje izvajati in ker te pripelje do najvišjega cilja, spoznanja.  

 

Koliko od tega kar si tukaj naštel in kao prakticiral al pa prakticiraš daje poudarek

 

-ozaveščanju, predelovanju raznoraznih stvari kamor spadajo tudi vzorci, prepričanja o katerih se danes veliko govori

-predelovanje stvari, ki so v povezavi s karmičnimi dejavniki

 

Vsak pristop, ki vsebuje te elemente lahko človečka popelje do še tako visokega cilja...Če pa manjka samo en del tega potem se pa lahko govori tako kot v citatu. In kakor je meni poznano krišnovski pristop in bhakti joga ne vsebuje določenih elementov. Zato tudi nima smisla govoriti o najvišjem cilju ali "spoznanju". Govori se lahko samo o določenih spoznanjih do določenega nivoja...Razen če se ne kombinira krišnovski pristop še s čim drugim...

 

Človeček, ki prakticira tak način lahko zelo hitro napreduje...Recimo v enem letu lahko napreduje toliko kot krišnovci al pa budisti v 5-10-ih letih...In ta način se lahko še potencira, ampak potem pridemo že do točke kjer se po defoltu stvari ne morejo odvijati hitreje, ker ima človeško fitzično telo pač svoje meje. In fizično telo rabi "čas" na določene prilagoditve...Ravno zaradi tega ni mogoče instant razsvetlitev. Vsaj ne tista prava. 

 

Po volji Boga, je sedaj vsem na voljo najboljša pot, ker je najlažje izvedljiva in pripelje do najvišjega cilja.

 

 

Kako lahko govoriš, da ima Oseba Bog 1000 obrazov, če ga sploh še spoznal nisi, če zanikaš, da je On tvoj večni izvor/vzrok in da si ti Njegov večni služabnik? Ni da je Boga kje manj kje pa več, On je vsepovsod. 

 

Ni bla ta pot zadnja, ki sem jo našel, je bila druga. Vmes sem primerjalno sprobal še druge. Na podlagi tega vem, da lahko s to potjo dosežeš vse kar lahko z drugimi plus še več in na lažji in hitrejši način in da je na voljo vsem. In če je najboljša in na voljo vsem, valda da bom prakticiral in drugim predlagal to in odsvetoval druge (čeprav imajo svoje relativne vrednosti), ker to pol zamudiš in to bi blo nesočutno. Ne obstajajo poti, ki bi vodile še dlje. Če ti misliš da ja, sem z veseljem in odprtostjo pripravljen se dobit s tabo v živo (tko kot sem se z drugimi), da mi jo predstaviš. Naj te ne skrbijo kilometri, bom jaz prišel tja kamor je teb ok, Slo ni tolk velka.  

 

 

Bog ima lahko tudi več kot 1000 obrazov. Že Buda+2 lvl je sposoben ustvariti in kreirati svoje fizično telo (mayavirupa) in kako se lahko pred človečki pojavi. Lahko je črnc, belc, ženska, moški, odrasel, otrok, itd. Potem pa da Bog tega ne bi zmogel. 

 

In po čemu sklepaš, da je oblika Krišne njegova edina oblika. A ni čudno da je Krišna full podoben človečkom. Kaj pa ostale rase v vesolju, ki po obliki niti pod razno niso podobni človečkom al pa do človečkov niso glih prijazni (reptili). A ti resno misliš, da bi se Bog njim pojavljal v taki obliki na katero so določene rase že po defoltu "alergične"...tongue.png biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#20 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 661

Objavljeno: 11. februar 2019, 00:47

Nč , nč  ... se mi ne da debatirat  ...biggrin.png

... takole pa to punce poštimajo  ...

Nočka fantje flowerface.gif÷÷÷

 

https://www.youtube....h?v=fs2SEeci9Qo


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#21 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 11. februar 2019, 10:51

Kako lahko najprej vsevedno (in egoistično) trdiš, da ga nisem še spoznal..      nato v naslednjem odstavku pa bi ti prišel čez pol slovenije pogledat, če imam mogoče pot, ki bi lahko vodila dalje še celo tebe, ki se postavljaš nad vse nas..   

A se to dvoje ne negira malo med sabo?

 

To sem rekel na podlagi tvojih pisanj na forumu in tudi odgovorov in reakcij na določene moje opise. Ti si napisal, da definitivno obstajajo še poti, ki peljejo dlje od tega kar sem jaz opisoval, iz česar sklepam, da jih poznaš. Sem pripravljen odprto poslušat o njih in jih odprto preverit v praksi, tako kot sem pri drugih in da se vidi potem kaj je res. Men so zanimiva taka srečanja in eksperimentiranja, ker se vedno kaj naučim. Men se nič ne negira.

   

Če imaš še toliko napuha, ti nobena pot ne bo pomagal iti dalje iz trenutne točke, tudi če ta pot ima kapaciteto popeljati dalje..  Ponavljam; dosežek ni toliko odvisen od poti, ampak od osebe ki je na tej poti..  

 

Če ima določena pot kapaciteto me popeljati dalje od moje trenutne točke, potem ima kapaciteto me popeljati dalje od napuha a ne. Sej ravno pot pomaga osebi it naprej od kjer je a ne, zakaj ne bi bilo toliko odvisno od poti kakor od osebe. Če oseba sledi poti, ki jo lahko pelje dlje, potem bo rezultat napredek a ne, oba sta faktorja, ne en več kot drug. Če pa oseba sledi poti, ki nima kapacitete ga peljati dlje, pa se lahko ta oseba še tako trudi, pa ne bo prišla naprej. A ni tko? A ni to da sem pripravljen se dobit s tabo in odprto poslušat in preverit v praksi kar omenjaš, da bi me peljalo dlje, izkaz moje prve stopnje opustitve napuha? Če bi hotel ohranjat napuh ne bi bil niti pripravljen sploh poslušat ali preverit a ne?  #22 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 11. februar 2019, 11:09

Koliko od tega kar si tukaj naštel in kao prakticiral al pa prakticiraš daje poudarek

 

-ozaveščanju, predelovanju raznoraznih stvari kamor spadajo tudi vzorci, prepričanja o katerih se danes veliko govori

-predelovanje stvari, ki so v povezavi s karmičnimi dejavniki

 

Vsak pristop, ki vsebuje te elemente lahko človečka popelje do še tako visokega cilja...Če pa manjka samo en del tega potem se pa lahko govori tako kot v citatu. In kakor je meni poznano krišnovski pristop in bhakti joga ne vsebuje določenih elementov. Zato tudi nima smisla govoriti o najvišjem cilju ali "spoznanju". Govori se lahko samo o določenih spoznanjih do določenega nivoja...Razen če se ne kombinira krišnovski pristop še s čim drugim...

 

Katerih elementov naj ne bi vseboval? S čim drugim naj bi se še kombiniral?

 

Bog ima lahko tudi več kot 1000 obrazov. Že Buda+2 lvl je sposoben ustvariti in kreirati svoje fizično telo (mayavirupa) in kako se lahko pred človečki pojavi. Lahko je črnc, belc, ženska, moški, odrasel, otrok, itd. Potem pa da Bog tega ne bi zmogel. 

 

Seveda Bog lahko nardi kar hoče, ampak jaz nisem govoril o temu, da bi si Bog kreiral fizično telo. Govoril sem o Njegovi duhovni, večni obliki, ne kreirani fizični.

 

In po čemu sklepaš, da je oblika Krišne njegova edina oblika. A ni čudno da je Krišna full podoben človečkom. Kaj pa ostale rase v vesolju, ki po obliki niti pod razno niso podobni človečkom al pa do človečkov niso glih prijazni (reptili). A ti resno misliš, da bi se Bog njim pojavljal v taki obliki na katero so določene rase že po defoltu "alergične"...tongue.png biggrin.png

 

Sej nisem reku, da ima Krišna samo eno obliko, neomejeno jih ima. Izvorna je pač ta kot Krišna ("človeška"), ampak ni materialna, omejena, fizična, začasna kot človeška. Materialna človeška oblika je narejena po podobi izvorne Krišnove, ampak vsebinsko ni ista. Bog se pred določenimi živimi bitji pojavi v taki obliki, da je za njihovo večno dobro. V svoji taki večni duhovni, ne rabi si kreirat fizične.  #23 *glas*

*glas*
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 609

Objavljeno: 11. februar 2019, 12:19

Ti si napisal, da definitivno obstajajo še poti, ki peljejo dlje od tega kar sem jaz opisoval, iz česar sklepam, da jih poznaš. Sem pripravljen odprto poslušat o njih in jih odprto preverit v praksi, tako kot sem pri drugih in da se vidi potem kaj je res. Men so zanimiva taka srečanja in eksperimentiranja, ker se vedno kaj naučim.

 

No super..  smile.png

 

 

Če ima določena pot kapaciteto me popeljati dalje od moje trenutne točke, potem ima kapaciteto me popeljati dalje od napuha a ne. Sej ravno pot pomaga osebi it naprej od kjer je a ne, zakaj ne bi bilo toliko odvisno od poti kakor od osebe. Če oseba sledi poti, ki jo lahko pelje dlje, potem bo rezultat napredek a ne, oba sta faktorja, ne en več kot drug. Če pa oseba sledi poti, ki nima kapacitete ga peljati dlje, pa se lahko ta oseba še tako trudi, pa ne bo prišla naprej. A ni tko? A ni to da sem pripravljen se dobit s tabo in odprto poslušat in preverit v praksi kar omenjaš, da bi me peljalo dlje, izkaz moje prve stopnje opustitve napuha? Če bi hotel ohranjat napuh ne bi bil niti pripravljen sploh poslušat ali preverit a ne?  

 

Ne moreš prelagati svojih odgovornosti na druge, niti na Boga ne.. 

Če imaš duhovni napuh, ne boš srečal poti, ki te vodi naprej, saj tvoj napuh ne bo spustil blizu sebe teh poti, saj bi te pomenile njegovo uničenje..  In ravno duhovni napuh se oklepa poti, kjer si je izgradil svojo večvrednost/popolnost/status/dosežke/varnost,..   In tudi če se nek del tebe spogleduje z nečim drugim, ta napuh ob stiku s tem novim takoj diskreditira to novo pot, za manjvredno, za nekoristno, za nič posebnega opd..   Napuh se ponavadi najprej zmelje v mlinčkih karme in nato ko si dovolj na tleh, ko je ego ravno prav zlomljen, nastane vrzel za kaj novega, da lahko pristopi do tebe..

 

Če ne poznaš delovanja globjih mehanizmov psihe, čustev, energij, programov, karme, ogledal in nasploh kako funkcionira celotna pojavna realnost (iz niča pa vse pojavne oblike, do sem, do materije), potem se ne zavedaš kako vsi ti mehanizmi in vse te vsebine pri tebi samem, vplivajo na "to" kar ta trenutek imenuješ Bog..  Posledično tudi ne moreš doživeti neobarvanih izkušenj Boga, brez da nebi to definirala/obarvala ta matrica.. 

 

In če se ne ukvarjaš od jutra do večera predvsem z lastnimi vsebine/programi, potem nisi zavesten kako ti vplivajo na tvoje duhovne izkušnje ali na tvoje odnose z drugimi..   zato tudi ne moreš spoznati osebe pred sabo, če je še preveč tvojih lastnih neozaveščenih vsebin, ki se ti zrcalijo nazaj od te osebe, saj jih dojemaš kot da ti to pošilja ta oseba pred tabo in jih ne dojameš kot svoj lasten odsev..

 

 

 nisem reku, da ima Krišna samo eno obliko, neomejeno jih ima. Izvorna je pač ta kot Krišna ("človeška"), ampak ni materialna, omejena, fizična, začasna kot človeška. Materialna človeška oblika je narejena po podobi izvorne Krišnove, ampak vsebinsko ni ista. Bog se pred določenimi živimi bitji pojavi v taki obliki, da je za njihovo večno dobro. V svoji taki večni duhovni, ne rabi si kreirat fizične.  

 

Zakaj v svojih izjavah vsaj ne napišeš: "je rečeno v Vedah" ali "sem nekje rebral", ali "mi je nkdo ki mu verjamem povedal", ali kaj podobnega..   

In kako lahko sploh veš, da ti na ustrezen način razumeš to kar je napisano v Vedah..  Da ni tvoja umska kapaciteta dojemanja manjša od kapacitete tistega, ki je te vizije prevajal iz nekih višjih sfer..   A lahko dojameš tudi dejstvo, da so napake tudi že v Vedah, da so pisci že sami omejili tekst, z lastnimi omejitvami uma/zavesti..  itd itd itd..

Kje so še prevodi čez jezike in tako dalje..  

 

Recimo če napišeš:

"bog je vsepovsod"

"bog je vseprisoten"

"bog je vseprisonost" 

Že samo razlika v tem kako se ubesedi te lahko usmeri do polnoma drugačnega razumevanja in izkušnje..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#24 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 11. februar 2019, 13:02

Katerih elementov naj ne bi vseboval? S čim drugim naj bi se še kombiniral?

 

A ti sploh prebereš vse kaj drugi napišejo...oziroma še boljše vprašanje ali tudi razumeš...???

 

Odgovor se skriva v dveh alinejah...ta del pri krišnovcih šepa...

 

Recimo vipasana gre v smeri opazovanja. Ali se pri temu stvari tudi ozavestijo ali naredi še, je pa že druga zgodba. Ali po domače povedano vipasana je samo prvi korak, ki brez ostalih nima kaj veliko efekta. Ashtanga joga se večinoma ukvarja samo s telesnimi položaji in fizičnim zdravjem. Opazovanja, ozaveščanja se sploh ne dotika. Intenzivi razsvetljenja in sunjate se mogoče teh stvari samo površinsko dotaknejo...itd...In potem pričakovati, da bo človek postal Mojster, razsvetljen in ne vem kaj še vse...Welcome to svet iluzij...


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#25 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 11. februar 2019, 13:41

No super..  smile.png

 

 

 

Ne moreš prelagati svojih odgovornosti na druge, niti na Boga ne.. 

Če imaš duhovni napuh, ne boš srečal poti, ki te vodi naprej, saj tvoj napuh ne bo spustil blizu sebe teh poti, saj bi te pomenile njegovo uničenje..  In ravno duhovni napuh se oklepa poti, kjer si je izgradil svojo večvrednost/popolnost/status/dosežke/varnost,..   In tudi če se nek del tebe spogleduje z nečim drugim, ta napuh ob stiku s tem novim takoj diskreditira to novo pot, za manjvredno, za nekoristno, za nič posebnega opd..   Napuh se ponavadi najprej zmelje v mlinčkih karme in nato ko si dovolj na tleh, ko je ego ravno prav zlomljen, nastane vrzel za kaj novega, da lahko pristopi do tebe..

 

Če ne poznaš delovanja globjih mehanizmov psihe, čustev, energij, programov, karme, ogledal in nasploh kako funkcionira celotna pojavna realnost (iz niča pa vse pojavne oblike, do sem, do materije), potem se ne zavedaš kako vsi ti mehanizmi in vse te vsebine pri tebi samem, vplivajo na "to" kar ta trenutek imenuješ Bog..  Posledično tudi ne moreš doživeti neobarvanih izkušenj Boga, brez da nebi to definirala/obarvala ta matrica.. 

 

In če se ne ukvarjaš od jutra do večera predvsem z lastnimi vsebine/programi, potem nisi zavesten kako ti vplivajo na tvoje duhovne izkušnje ali na tvoje odnose z drugimi..   zato tudi ne moreš spoznati osebe pred sabo, če je še preveč tvojih lastnih neozaveščenih vsebin, ki se ti zrcalijo nazaj od te osebe, saj jih dojemaš kot da ti to pošilja ta oseba pred tabo in jih ne dojameš kot svoj lasten odsev..

 

Ok, razumem. Ti imaš neobarvane izkušnje Boga? Ti lahko spoznaš osebo pred sabo?

 

Zakaj v svojih izjavah vsaj ne napišeš: "je rečeno v Vedah" ali "sem nekje rebral", ali "mi je nkdo ki mu verjamem povedal", ali kaj podobnega.. 

 

Zakaj pa?

 

In kako lahko sploh veš, da ti na ustrezen način razumeš to kar je napisano v Vedah..  Da ni tvoja umska kapaciteta dojemanja manjša od kapacitete tistega, ki je te vizije prevajal iz nekih višjih sfer.. 

 

Napišem v skladu s svojo trenutno kapaciteto.

 

A lahko dojameš tudi dejstvo, da so napake tudi že v Vedah, da so pisci že sami omejili tekst, z lastnimi omejitvami uma/zavesti..  itd itd itd..

 

Ne morem se strinjat, da so napake v Vedah, saj so dih Boga, ki je popoln. Niso ustvarjene/napisane od človeka. In če bi zapisovalec (ne avtor/pisec) imel lastne omejitve uma/zavesti potem to ne bi bile več Vede. Nekateri zapisi so taki ja, neavtentični, ampak ne pa vsi, obstajajo tudi popolni zapisi, kjer zapisovalec nima omejitev zavesti in prenese točno tako kot je, popolno.  

 

  

Kje so še prevodi čez jezike in tako dalje..  

 

Pri prevodih je isti princip, imaš neavtentične in avtentične. Bog je vsemogočen in lahko sam prevede ali pa opolnomoči nekoga, da jih prevede v katerikoli jezik in bo vsebina natanko ista. 

 

Recimo če napišeš:

"bog je vsepovsod"

"bog je vseprisoten"

"bog je vseprisonost" 

Že samo razlika v tem kako se ubesedi te lahko usmeri do polnoma drugačnega razumevanja in izkušnje..

 

Prvi dve izhajata iz spoznanja Boga kot neomejene osebe, pri tretji spoznanja Boga kot osebe še ni. Bog ima oba aspekta, osebnega in neosebnega, pri čemer se osebni ne misli na materialno osebnost, ampak duhovno, večno. Neosebni aspekt je sij Osebe Boga. Eni ga spoznajo le deloma. 


Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0