Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Info o Salvadorju Daliju


  • Prijavi se, če želiš komentirati
1 komentarjev na to temo

#1 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 7. februar 2003, 01:00

"Imam eno prošnjo!!!!!!
Za seminarsko nalogo imam življenjepis SALVADORJA DALIJA.
Pa me zanima oz. Vas lepo prosim če mi lahko kako pomagate glede gradiva!!!"

#2 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 7. februar 2003, 01:00

Tezko vam kaj pomagam...
Vem samo astroloske polozaje in nekaj njegovega zivljenjepisa, ki pa ga boste najbrz nasli v vsaki knjiznici.
Tudi na netu - svetujem, da vtipkate na Googlu ali na kateri od Enciklopedij (nekaj taksnih koristnih linkov sem nanizala na strani Lunino okno, na katero se boste povezali z Luninih novic).

Po horoskopu je bil Dali Bik (rodil se je 11. 5. 1904) - kar je cest polozaj pri slikarjih, ASC pa je imel v Raku (kot npr. tudi Van Gogh) - tudi ta polozaj je pogost pri vseh umetnikih in mu je dajal predvsem muhasto naravo in nekoliko neobicajno pojavo - seveda pa tudi bogat domisljijski svet.
Tudi zato je zelo dobro sodeloval z Bunnuelom (ki je bil Riba) in z drugimi nadrealisti. Gre za harmonicne kombinacije, in pri slikarjih in umetnikih ne samo, da jih cesto najdemo, tudi "kombinacije" so ponavadi "prave" - kompatibilne.
Ljubezen njegovega zivljenja je bila Gala... Sicer pa je prijateljeval s stevilnimi estradnimi umetniki, med drugim tudi z Amando Lear (za katero se je pred desetletji "sumilo", da je transseksualec).... Dali pa jo je imenoval za "svojo muzo".
Dali se je rad posvecal v duhovnost - tudi to je eden od razlogov, da se je lotil tako zahtevnega projekta, kot je kreacija kart - Tarota.
Kot je razvidno tudi iz njegovih slik, se je precej ukvarjal s casom in skusal znotraj prostora ustvariti nove dimenzije.

Lahko pa povprasate tudi se na Luninem forumu - vec glav vec ve. :)
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0