Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Plačilo uredništvu


 • Prijavi se, če želiš komentirati
55 komentarjev na to temo

#1 Danilo

Danilo
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 23. maj 2003, 21:21

x:px Torej v kolikor sem prav razumel takrat moderatorja Boštjana bomo morali Uredništvu ( Mitja in Marsa) plačati v medenih dobrotah. Sam sem jima poslal en paket za degustiranje torej bi vabil vse sodelujoče čebelarje, da se malo oddolžimo za tale forum in malo spraznimo zaloge saj so panji polni rabili bomo plac :palec: Upam, da nismo med tistimi, ki obljubijo pozneje pa jih ni več torej podebatirjamo kaj in kako x:)x

#2 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. maj 2003, 13:45

Danilo - hvala, ker skrbis... in sploh, ker se trudis, da bi vse skupaj cimbolje funkcioniralo.
Vendar me je zmotil tisti 'morali placati'.
Tako je bilo obljubljeno in dogovorjeno, vendar to ni bil predpogoj, pac pa nekako protiusluga.
Prostor na Forumu vam je bil velikodusno ponujen in na voljo, prav tako kot ste nama z veseljem v zameno ponudili izdelke, vendar forum ni ze kar stal in Mitja je imel s tem kar nekaj dela.
Res pa je, da si do zdaj medove izdelke poslal samo ti in se enkrat hvala za to.
Forum tu stoji predvsem po zaslugi Janeza, ki naju pozna in naju je tole prosil.
Tako da v bistvu placila celo nisva hotela.
Ta forum ste tako pravzaprav dobili po zvezah - ce ne bi poznala Janeza (oz. se on ne bi obrnil na naju), dvomim, da bi tu stal forum Cebelarske zveze Slovenije.
Ampak seveda - ker pa so bili izdelki ze ponujeni (preden je stal forum, ko smo se sploh zaceli meniti o tem), jih zdaj pricakujeva, tak je bil pac dogovor.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 Marko Hrastelj

Marko Hrastelj
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 199

Objavljeno: 24. maj 2003, 14:22

Marsa, tole je pa bilo komplicirano. Glede "morali". Se pač spodobi.
Jaz sem že naši skupini enkrat, ko smo se malo sporekli, predlagal rešitev s forumom, pa ni šlo skozi. Ko se je pojavilo na skupini obvestilo o forumu, sem to novico pozdravil in povedal, da sem pripravljen prispevati ali kakšni dve kili medu ali morda kak medeni liker ali nekaj propolisa (je še v pripravi). Če te zanima kaj od tega, mi prosim pusti sporočilo, kako in kam naj bi ti vse skupaj dostavil.

#4 Mitja

Mitja
 • Uredništvo
 • Št. objav: 445

Objavljeno: 24. maj 2003, 14:25

Dragi cebelarji

tega res ne smete jemati kot placilo.
Mene je Janez prosil, ce mu pomagam postaviti forum. Na koncu sva ugotovila, da je najbolje, najucinkoviteje, najhitreje in najceneje, ce se postavi tukaj.

Pa se v cast nama je z Marso x^x

Jasno mi je, da ne morem zahtevati primernega placila. Res nima smisla, da se pogovarjamo o honorarjih. Se mi zdi pa posteno, da od cebelarjev v zameno za svoje delo in uslugo dobim tisto, kar imajo in najlazje dajo - to pa so medovi izdelki. Vsak da tisto, kar ima.

Tako je bilo dogovorjeno, da jaz pripravim forum, naredim dizajn itd, v zameno pa dobim medove izdelke. Fair enough.

Nikdar nismo omenjali kolicine ali kaj podobnega. Ce imate feeling, da lahko kaj prispevate, potem je to kul. Ce ne, je tudi kul. Nic vam ni treba PLACATI. Vsak pa lahko prispeva, kolikor lahko zato, da cebelarski forum je... za vse :)

Danilo je pac prvi postekal, kako je s tem. Vse stane x;)x


Uzivajte se naprej in naj medi x:Dx
Mitja

#5 Mitja

Mitja
 • Uredništvo
 • Št. objav: 445

Objavljeno: 24. maj 2003, 14:30

Hej Marko

si me prehitel vmes.
V teh dneh, kolikor stoji forum, sem si ustvaril zelo dobro mnenje o cebelarjih - izgleda, da moras bit posebne sorte clovk za take stose. In meni je ta sorta ljudi vsec x^x

Tko da vem, da s tem ne bo nobenga problema. Da stekate. Res me bolj skrbi logistika, se pravi dostava itd....

Medica ja, na to kar padamo he he he
Mitja

#6 Marko Hrastelj

Marko Hrastelj
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 199

Objavljeno: 24. maj 2003, 15:03

Čaki, da se naše število nekoliko poveča. Pa da se enkrat pošteno skregamo :vragec:

Saj ravno zaradi dostave sem spraševal. Jaz operiram na relaciji Krško -Ljubljana. Študent pač. Če sta vidva morda kje iz LJ, pol bi blo za dostavo zelo preprosto. Se pač nekje dobiva, če gre pa preko pošte, pol se pa mal zakomplicira, ker jaz nisem povsem ziher, kako točno bi poslal tak bolj lomljiv paket sumljive vsebine in ne tako male teže. Mislim, ne pošiljam tega glih vsak dan okol x:)x

#7 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. maj 2003, 15:05

Zivjo Marko!
Hvala za tvoj odziv in pripravljenost!

Komot se enkrat dobimo (sva iz LJ), ko bos tod okoli hodil. x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#8 Danilo

Danilo
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 24. maj 2003, 21:38

Uh, da ne bom spet kaj zakrivil PLAČILO,honorar ali kakorkoli se to imenuje ga zaslužita. Sam sicer veliko razdelim zastonj celo preveč vendar, če sta bila poštena do nas čebelarjev potem to moramo nekak povrniti vemo, da zastonj ni nič na tem svetu več pa je pa usluga za uslugo :palec:

Malo je danes ljudi, ki so pripravljeni za neko stvar žrtvovati čas, za čebelarje pa itak težko kdo kaj stori moramo pa tudi mi čebelarji biti tolko fer, da samo NE PROSIMO ampak kaj tudi damo seveda kar lahko x^x
Ena stavr je zanimiva, ko se nekje nekaj sklepa so vsi ZA vsi velikodušno ponudijo pomoč, ko pa pride realizacija obljub pa nikjer nikogar :V: Isto je v društvu vse JA JA JA, ko pa treba za delo prijet pa vsi izginejo žal...

Hvala Mitji in Marsi, da sta omogočila tole za nas so še ljudje, ki so voljni pomagati. Sam sem začel z medenim vinom in sem se obrnil na podjetje Jurana d.o.o. iz Maribora ( Marko, če iščeš ali boš iskal zaposlitev se obrni na njih iščejo agronome ) in mi je direktorca kar poslala nekaj zadev zastonj tudi Boštjan je bil deležen te pomoči. Sigurno nama je razdelila za kakih 10.000 vsakemu od kvasofk, do čistil za vina pa reagentov in epruvet za merjenje žveplaste kisline itd..
Ko sva hotela na Celjskem sejmu nastopiti kot inovatorja z inkubatorjem so nama hoteli zaračunati elektriko 20.000 za predstavitev kar je nerealno saj nisva nastopila v sklopu kake firme, ki je prodajala in imela tam registersko blagajno. Omenjeno podjetje je samo tam rastavilo ( sicer na moje povabilo) plačali so tudi plac za naju in elektro priključek vse to za HVALA lepa oziroma nekaj protiuslug v voščenih svečah mislim, da je še nekaj podjetij le priravljeno sofinancirati kakšen projekt na področju čebelarstva samo so pa redka zelo redka :palec: zato jim bodimo ustrezno hvaležni vsaj v medenih dobrotah x:px

#9 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 25. maj 2003, 10:20

Danilo!
Ti si res kul - skrbis in vse. x:)x :palec:
Saj vem, da nisi mislil ravno tako; samo je morda treba malo razjasniti pojme...
Opazila sem namrec, da nekateri cebelarji niso prevec naklonjeni temule novemu forumu, pa so ali bi morda pomislili, ko bi tole videli: Zdaj pa hocejo se placilo...
Poleg tega sva midva mislila, da je to zmenjeno in to pomeni, da se potemtakem to ve.
Nikakor nisem mislila, da bos posiljal samo ti, se celo sem ti takoj pisala, da smo ze itak zmenjeni in da se ne meci prevec ven - ker je bilo receno, da bodo vsi cebelarji zbrali tale med (celo sva mislila, da se bo to zbralo na Zvezi in nama bo to potem nekdo dostavil - recimo Janez, in ne, da bo vsak posebej posiljal in da bo potrebnih toliko besed okoli tega).

Je pa res, da nas je navadno vec v obljubah in besedah.
Pa tudi tale izkusnja nama ni tuja, ko si tam omenjal za Celjski sejem; midva zastonj furava tale portal in s tem omogocava mnogim brezplacne reklame, kajti objavljanje na Novicah je zastonj. Celo sva ze delala nekoc stran nekomu, ki je organiziral nek festival s tako ponudbo, ki je blizu podrocjem, ki jih obravnava LN, in sva bila prav tako presenecena, da je od naju organizator zahteval visoko 'kotizacijo', sploh glede na to, da sva midva celo nekaj delala zanj, vsekakor pa mu nudila prostor in celo banner z osrednje strani Luninega neta in glede na to, da midva nic ne prodajava (razen Luninega koledarcka). Zdelo se nama je pac samoumevno, ce se on predstavlja na LN, da se bo tudi LN lahko zgolj predstavil na sejmu, taistem, za katerega je nudil brezplacno reklamo..... A nenadoma je bila potrebna kotizacija z najine strani in se je najino delo in vse lepo pozabilo... Tako da to vse poznava...

Sicer pa sva tudi takoj rekla, da ni panike in da se ne mudi. Medovih izdelkov bova vesela kadarkoli in prav tako kot jutri tudi cez en teden ali dva.

Hvala tudi Marku, s katerim smo ze dogovorjeni, da se dobimo, ko bo hodil kaj okoli. x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#10 zojko

zojko
 • NeČistZačetnik
 • PipPip
 • Št. objav: 23

Objavljeno: 25. maj 2003, 11:06

Mislim da to OK. Poleg drugega pa poglejmo to tudi kot del reklame za naše izdelke.Rade volje bom poslal med(mogoče tudi z orehi), če mi pošljete naslove.

#11 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 25. maj 2003, 11:12

Zojko! x8Dx :palec:
Fino in hvala za tvoj odziv in pripravljenost (tudi izbira mi je vsec x;)x ), vsec pa mi je tudi, kako razmisljas... Ja - komot se gleda tako (*LN je namrec zelo obiskan portal - cca 60 000 obiska mesecno) - point pa je v tem, da je to dobro za VSE.
Zame, ki to nudim (ker LN obravnava take vsebine), za vas, ker se vas bolje vidi, in za obiskovalce, ko bodo to dobili tu, kjer to tudi iscejo.
Vsec so mi posli, projekti etc... - kjer so vsi zadovoljni. :palec:
Taka je v bistvu filozofija Luninega neta.
Naslov ti posljem po OS. Hvala. x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#12 Danilo

Danilo
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 25. maj 2003, 21:05

Sicer se ne spoznam preveč na ''biznis'' ampak v vsaki kupčiji, če je uspešna morata biti obe stranki zadovoljni. :palec: :palec: v našem primeru bi se lahko reklo, da je temu tako x!x x?x x^x

#13 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. maj 2003, 08:51

Tudi jaz, Danilo (ne prevec za biznis)..... Saj - ocitno, ne? x;)x
Imam rada mirno vest in v lajfu zelo dobro spim! x^x
In enkrat bomo pa itak dokazali, da je tale nacin celo boljsi; bomo malo prevetril vse skupaj - pokazali in dokazali, da ni treba, da si tako pozresen, in da je bolj kul, ce jih je vec zadovoljnih - kajti ce si pozresen, itak potem nisi zadovoljen, pa kolikor imas.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#14 Danilo

Danilo
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 27. maj 2003, 21:13

Ja požrešen :V: veš fčasih študiram, ko vidim te bogate ljudi res bogate ne vedo kaj z denarjem pa se vseeno ženejo in ženejo x:Dx
Takim, če bi človek rekel, da je njihovo tolko kako daleč bodo prehodili v nekaj dneh tile bi šli tolk daleč, da bi umrli, mi eni bi se pa na neki meri ustavili :xx!:

#15 BeeKeeper

BeeKeeper
 • ŽeČistoDomači
 • Št. objav: 293

Objavljeno: 28. maj 2003, 16:29

Tole mi je pa zelo všeč, da ste se uspeli dogovoriti glede prispevkov urednikoma tega foruma. Sedaj pa predlagam še eno nalogo Alenko in Mitjata moramo prepričati, da začneta čebelariti na svojem vrtu v Šentvidu.

Jani x:Xx [COLOR=blue]

#16 Danilo

Danilo
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 28. maj 2003, 19:02

:palec: sem takoj za to prispevamm prvi roj, če hočeta, da vidita kako ''grenak'' je včasih med :V: mogoče jima bo pa všeč bosta kako napisala iz lastnih izkušenj x:Dx x:px

#17 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. maj 2003, 13:30

Tole mi je pa zelo všeč, da ste se uspeli dogovoriti glede prispevkov urednikoma tega foruma. Sedaj pa predlagam še eno nalogo Alenko in Mitjata moramo prepričati, da začneta čebelariti na svojem vrtu v Šentvidu.

Jani x:Xx

Zivjo, Jani! x:)x

Hehe... A mislis al kwa?
Nic ne recem, cebele so zakon, sam a se hecas?! Da si se nekaj dodatnega navesiva, za kar bo treba skrbeti in v zvezi s cimer bo treba imeti slabo vest... Too much!
Itak pa nimava vrta (se dobro, v prejsnjem flatu sem se skrivala pred sosedami, ki so me sprasevali, ce bom kaj pedenala na vrtu x:Dx ). Samo balkoncic, ki je komaj za cunje.

In - AJA! - cebele pa ze imamo - vedno gnezdijo (?) nekako tu okoli... Ose so tamle veckrat (kamor pridemo, je kaj takega)... cebele pa dobesedno (ma, to moram novo temo odpret, sem ze mislila) uletavajo notri - masovka. Odstekano.
Zadnjic je prijadral notri petcentimetrski (vsaj!) srsen - takega se nisem videla... :eek:
Prav nekaj hodijo radi k nam... x:)x :palec:
Picijo pa nas ne - tudi ose ne - se znam zmenit z njimi...
Tako da... nekje, nekoc, v mojem 'obsvetu' bi zagotovo imela tudi cebelnjak... cebele... zakaj pa ne? Ze sam prizor mi je vsec, me pomiri in vse...
Samo v teh okoliscinah pa me ne bi pomirjal, pac pa spravil v dodatno nervozo...
Saj si lahko predstavljas. ... x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#18 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. maj 2003, 13:32

... Ko se je pojavilo na skupini obvestilo o forumu, sem to novico pozdravil in povedal, da sem pripravljen prispevati ali kakšni dve kili medu ali morda kak medeni liker ali nekaj propolisa (je še v pripravi). Če te zanima kaj od tega, mi prosim pusti sporočilo, kako in kam naj bi ti vse skupaj dostavil.


HVALA tudi Marku, ki nama je danes prinesel paket! x:)x :palec:

(*Marko, nisva se nic probala - bova pa, brez skrbaj)...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#19 BeeKeeper

BeeKeeper
 • ŽeČistoDomači
 • Št. objav: 293

Objavljeno: 29. maj 2003, 16:38

Alenka & Mitja

Pri sršenih je tako, da imajo matice večji zadek - vsake prispodobe so izključene.

Obstaja teorija GAIA, torej nazaj k naravi, ni problema!

En roj dobita od Danilota enega od mene!

Balkon je pa dovolj velik za tri panje - dobre stvari so tri!!!

Jani xrolleyesx

#20 Danilo

Danilo
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 29. maj 2003, 21:00

Ja Marša kar pripravita panje balkon je Ok tudi tu v mestu sem videl panje na balkonih kar veselo na delo za čebelo potem pa one za vaju MENTORJA imata kolego Janija in nekaj nas ''elektronskih'' čebelarjev x:Dx :palec:

#21 BeeKeeper

BeeKeeper
 • ŽeČistoDomači
 • Št. objav: 293

Objavljeno: 30. maj 2003, 05:56

Najbolje bo povprašati Miheliča na Slovenskem čebelarju on je najbolj seznanjen, kje se da dobiti kakšne rabljene panje. V Roterdamu sem videl, da so v neki eko združbi gojili krompir na terasi od bloka. In to so imeli v gredicah narejenih iz starih kamionskih gum - pridelek pa je bil kar nekaj kil na gredico ker so imeli vse skupaj zloženo v višino kot nakladne panje.

Jani x;)x

#22 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. junij 2003, 07:21

Jani in Danilo - hvala obema za pripravljenost...
Vendar seveda se enkrat povem, da nimava prostora za cebele... Saj vem, da se hecamo, a vseeno - da ne bi kdo narobe tegale vzel...

Pac pa ne bi imela nic proti se kaksnemu paketu z medenimi izdelki x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#23 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. junij 2003, 07:22

Tole mi je pa zelo všeč, da ste se uspeli dogovoriti glede prispevkov urednikoma tega foruma.

Jani - do zdaj sva dobila prispevek od Danila in Marka; mogoce se malo med sabo zmenite...
Njima pa se se enkrat zahvaljujem. x:)x :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#24 BeeKeeper

BeeKeeper
 • ŽeČistoDomači
 • Št. objav: 293

Objavljeno: 2. junij 2003, 16:43

Alenka čebelarstvo je bolj na easy living namontirano - garantirano dobita!!!

Mejta se fajn,
Jani :2src: xsrcx :2src:

#25 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. junij 2003, 18:12

OK. x:Dx :palec:
Itak... Saj ni problema... se nic ne mudi...
Vis, midva pa sva zelo na fast living... x:)x
Pa se nama zdi, kot da ste ze mesece tu... x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0