Balkan
#76
Objavljeno: 21. november 2004, 22:17
Ruby - ratluk!! To pa ja, tudi!
Picasso
#77
Objavljeno: 21. november 2004, 22:22
Pih...no ja
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#78
Objavljeno: 21. november 2004, 22:23
<{POST_SNAPBACK}>Glej glej, jaz pa v paru baklavo in indijancka - nekaj kar sploh ne pase skupaj... od malega, potem pa vsakega pol ali manj pojedla, pa imela dost... same oci so te.. so rekli, pa pri pomfriju.
Ruby - ratluk!! To pa ja, tudi!
Marsa ti očitno maraš malo, a izbrano , žlička sladkega pa kafe, en ratluk in zraven pravi čaj
Tudi indijančka maram!
Mama je vedno rekla, da je to 'zanikrna cenena slaščica (stepen beljak s kilo cukra in prelivom iz šećerne ploče ) za uboge šolarje, potrebne sladkarij'
#79
Objavljeno: 21. november 2004, 22:29
#80
Objavljeno: 21. november 2004, 22:30
<{POST_SNAPBACK}>Jaz, ki sem sladkosneda, sem zdajle ostala brez besed. ne maram, baklave, ratluka, indijančkov ...pismo...Tole mi je vse na dohvat ruke, še sama jih kdaj pripravim, seveda za druge, ker sama ponavadi niti poskusim ne.
Pih...no ja
Oh, Cosmić, nemoj suviše fina da postaneš.... neću ja tebi pasulj da grdim , on te oterao od kuće....
Ja, gospa Cosma je resnično imenitna guspa, pa se sladka (včasih) z italijanskimi kolački
#81
Objavljeno: 21. november 2004, 22:34
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#82
Objavljeno: 21. november 2004, 22:40
<{POST_SNAPBACK}>Taitalijanske mam pa rada ...kako si vedela? Baje je ena spešl dobra slastičarnica v Trsti....hmmm kaj veš o tem?
Ja , verjetno tista na Opčinah nad Trstom . 'Saint-honore', specializirani za minjon tortice, pa čokolatine (po želji tudi z inicialkami naročnika), marron glaceeje....
Drugače v ponudbi tudi njihova čuvena torta 'Samba' ,
na bazi temne žlahtne in bele čokoladne mousse....
...plačaš pa z učem ali ledvico
#83
Objavljeno: 21. november 2004, 22:51
<{POST_SNAPBACK}>...z učem
Vis Cosma, jaz pa ravno teh torticarskih tortarij ne maram...
Jaz orehovo rezinco, ohridsko al kaj tacga, sam ne ono kot napolitanka, pac pa tak... hm... kaj jaz vem, se ne spoznam.
no... - sva tud ze kaksnega rogljicka s timom zmazala kdaj.
je nek cokoladni polz in sem se jaz ZMERAJ zmotila in rekla (pa ne zanalasc) cokoladni hrosc, da je bila ful ogabna asociacija, a vseeno ne dost, da ne bi s slastjo pojedla tistega hrosca pol.
No saj al pa polz.
Drugace pa... sire je tud fotr nosil, teh se tud spomnim (bila zelo majhna, pol se je odrolal, a v spominu imam to slatko pa sire... take slane... njami, to je meni blizje kot cukr... energije mam dost, pameti mi manjka.
Picasso
#84
Objavljeno: 21. november 2004, 23:00
...plačaš pa z učem ali ledvico
Pismo, ti si pa res od hudiča
(p.s. a za eure ne dajo nč več al kaj? )
Marsa, sej...jest mam raje, kake cheezecake varijante, kot pa 5 žlic cukra intervenozno. Moj želodec cukr , se nekako ne razumeta. Enkrat sem se v Avstriji prenažrla Esterhazy, oz. ni bila najbolje pripravljena, na vrhu je bil debel sloj cukra, ki sem ga v svoji požrešnosti pomalicala. Pol so me pa skor v bolnico peljal. Jao...želodec raztur totalen, slabo, bruhat...ma ni za govorit.
Drugače šizim na Esterhazy ...pri nas jo dela samo Domača peka, pa še to je tko...no...oke...približno.
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#85
Objavljeno: 21. november 2004, 23:14
Ni več kešolinotov
Zato pa je zacvetela industrija steklenih očes
In tudi umetnih rok, pa celih izložbenih figur.
Sploh pa je moderno naokoli hoditi s tretjo roko....
#86
Objavljeno: 21. november 2004, 23:22
Zato pa je zacvetela industrija steklenih očes
Hm, Italijanska moda. Ja, saj mi smo vedno malo zadaj. Se pravi čez kako leto ali dve, tudi pri nas stekleni uči moderni pa to
Lahko imaš pa tudi tretje stekleno oko, kar se mi zdi zelo praktično, zamenjava za kristalno kuglo.
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#87
Objavljeno: 21. november 2004, 23:30
Vendar razmišljaš prav in moderno. Določene stvari, sploh pa praktične, je treba uvesti takoj. Tretje oko je prava stvar.
Lahko noč Cosma in tudi vsem ostalim želim isto. Lepo in mirno ninkajte!
#88
Objavljeno: 21. november 2004, 23:58
Picasso
#89
Objavljeno: 22. november 2004, 15:19
<{POST_SNAPBACK}>Pa momci nemojte se kregat. Da ne bo ko kozarac vrgo u glavu. Mick ti nemoj više Aakhutića zmerjat da se piše na ić, a ti Aakhut priznaj da imaš rad čevape, ražnjiče in da se redni gledalac TV Pink ter da se družiš tud sa čapcima. Pa nemojte, saj smo kulturni ljudi. evo imam jedno pivo za vas, da se smirimo. Kdo bo Nikšičko pivo?
volk, svaka čast
#90
Objavljeno: 25. november 2004, 21:50
<{POST_SNAPBACK}>Kaj pa balkanske slaščice
-suva pita
-kiselo testo z višnjami
-urmašice, orasnice in vanilice (krasni piškoti ali 'sitni kolači', kot jih oni kličejo)
-tufahije in seksi babuške
-tulumbe (no, teh ne maram)
-baklave
-ratluk in halva(turški med )
-užiške bajadere
Vidi ti nje, đe nađe sve ovo, mašala ....
Baklava je zakon, samo ne preveč sladka in ne preveč mokra.
Halva za med zube, a ratluk uz kafu
urmašice oz. moja bivša svekrva jim je rekla hurmašice so tud dobre.... samo ona je preveč zalivala s sladko vodo, za moj okus...
Sicer je pa z bosansko kuhinjo to: Če imaš doma na zalogi 20 kg moke, ene 3 litre olja, ene 130 kg krompirja za ozimnico in malo vrtnin, pa OBVEZNO KISLO SMETANO v hladilniku pa skuto v skrinji, pa njihovo značilno "klagijo" - za valjat testo..... pol se greš lohk tri mesece bosansko kuhinjo.... Ajnfoh kot pasulj, da o kalorijah ne govorim
Ovaj, šta sam ono još htijela reći
Od prilike to je sve
Pa dobar trk!
LP
Nataša
M. H. Alderson
#91
Objavljeno: 25. november 2004, 22:24
#92
Objavljeno: 26. november 2004, 08:09
<{POST_SNAPBACK}>.a tukaj pa ni repe in zelja na jedilniku?
O je, svinjsko zelje in repini čevapčiči,...
#93
Objavljeno: 17. januar 2005, 02:07
#94 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. januar 2005, 13:28
#95
Objavljeno: 17. januar 2005, 17:24
V Kp je ena nemarna in zasmrajena kafandžina Eden, kjer se pohujšajo, da predstavljajo srbsko kuhinjo . Neki Bosanci. V urnebes dajajo česen
#96
Objavljeno: 6. april 2005, 16:16
poletje prihaja, a ma kdo kakšen dober recept?
#97
Objavljeno: 6. april 2005, 17:10
Pri 'nas', takorekoc...
Picasso
#98
Objavljeno: 6. april 2005, 20:28
ma so mi rekle ženske, da je priprava ajvarja cela znanost. paprike je najboljš pečt na prostem, pečene morjo bit lih prou, malancane in ostalo se dodaja v čist določenem trenutku... in tko, majo svoje male skrivnosti (kot itak vse kuharce). pa večkrat sem slišala, da se ženske v blokih organizirajo, pa skupi kuhajo ajvar. a ni to kul? js bi tud mela tegle za čez ceu let...
#99
Objavljeno: 14. september 2005, 01:06
Zdravo ali nezdravo, ta hrana je najboljša na svetu.
#100
Objavljeno: 18. september 2005, 22:24
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0