HOBOTNICA S KROMPIRJEM
Hobotnico očistimo in skuhamo.(gl.navodila v Hladne predjedi)..
Kuhano narežemo na večje kose.Krompir olupimo, ga narežemo na kose in damo na pekač.Vmes polagamo kuhano hobotnico.Dodamo nekaj strokov neolupljenega česna, malo peteršilja in olivno olje.
Pazimo, da narežemo hobotnico na dovolj velike kose, da se ne zažgejo, ko se peče krompir.
Na polovici lahko dodamo tudi par rezin česna.
Astra
Tople predjedi
Avtor teme:
astra
, 27. dec 2003, 18:03
#1
Objavljeno: 27. december 2003, 18:03
Per aspera ad astra
#2
Objavljeno: 27. december 2003, 18:08
REZANCI S TARTUFI
Uporabimo kakšne domače široke rezance, najboljši so seveda narejeni doma.Ker je težko dobiti sveže tartufe, lahko uporabimo tudi mlete, ki jih prodajajo v boljših trgovinah pod znamko Zigante.(v majhnih kozarčkih)
Rezance skuhamo al dente.
Mlete tartufe na hitro popražimo in dodamo smetano za kuhanje.( Vindija)
Legiramo z jajčnim rumenjakom in zlijemo na tezance.
Hitro, enostavno...in božansko....za ljubitelje tartufov, seveda.
Astra
Uporabimo kakšne domače široke rezance, najboljši so seveda narejeni doma.Ker je težko dobiti sveže tartufe, lahko uporabimo tudi mlete, ki jih prodajajo v boljših trgovinah pod znamko Zigante.(v majhnih kozarčkih)
Rezance skuhamo al dente.
Mlete tartufe na hitro popražimo in dodamo smetano za kuhanje.( Vindija)
Legiramo z jajčnim rumenjakom in zlijemo na tezance.
Hitro, enostavno...in božansko....za ljubitelje tartufov, seveda.
Astra
Per aspera ad astra
#3
Objavljeno: 27. december 2003, 19:07
Hm.....sem že pri hladnih predjedeh postal lačen ....a ti to kaj tud povabiš?
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek
K. Čapek
#4
Objavljeno: 29. december 2003, 09:58
Ej, ful dobro, Astra, dbest, da te imamo, hvala, ker skrbis.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso
Picasso
#5
Objavljeno: 29. december 2003, 11:12
NJOKI V ŽAFRANOVI OMAKI
Naredimo običajne krompirjeve njoke.
Omaka:
Na žlički olivnega olja prepražimo na koščke narezano kraško panceto.
Smetano za kuhanje (uporabite pravo smetano za kuhanje, ne sme biti ne sladka, ne kisla)..segrejemo in dodamo žafran.Odstavimo in dodamo jajčni rumenjak.Popramo in previdno solimo, ker nekaj slanosti da že panceta.
Omako dodamo panceti, zmešamo in prelijemo njoke.
Astra
Naredimo običajne krompirjeve njoke.
Omaka:
Na žlički olivnega olja prepražimo na koščke narezano kraško panceto.
Smetano za kuhanje (uporabite pravo smetano za kuhanje, ne sme biti ne sladka, ne kisla)..segrejemo in dodamo žafran.Odstavimo in dodamo jajčni rumenjak.Popramo in previdno solimo, ker nekaj slanosti da že panceta.
Omako dodamo panceti, zmešamo in prelijemo njoke.
Astra
Per aspera ad astra
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0