Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Varanje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
1119 komentarjev na to temo

#1101 Cookie

Cookie
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 884

Objavljeno: 21. julij 2009, 10:24

...
Ves problem je v tem, da j nekaj doma narobe v odnosu in zato sploh pride do varanja. Poznam partnerje, k jim v dolgih letih to nikol ni prišlo na misel, ker imajo pošlihtan okol tega in, ker kljub občasnim nesporazumom ne pride do tega...nesporazumi so lahko samo izgovor za varanje, nikakor pa vzrok varanja, vzrok je nastal že preje in zagotovo po krivdi obeh.........

se ponovno strinjam :palec:
You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´

#1102 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. julij 2009, 11:12

:switz:
pa sem se pregrizla cez 20 strani! :eek: x:o)x
(k je bla taka rec oz. nekaj omenjano, mal hude krvi clo al kaj, pa sem rekla, gremo uch vrzt xDDx)

V glavnem, ful dobra debata, sem prav z zanimanjem prebrala (no na konc sem postala ze povrsna, je blo velik napisanga in velik energije sproscene not v teh besedah, stavkih).

Mal mi je pa odstekano, da se je treba skregat skor, prepricevat drug drugega v svoj prav ali natancneje, prsilt druge da bojo z nasimi ocmi in cuti dojel... ker je blo velik razburjenih besed, klicajev, ta zoprnih 'smeskov' itd., boldanje, sajzanje inu ostalo. xDDx

Jasno da vsak s svojega stalisca gleda, iz svojih izkusenj, iz izkusenj njemu bliznjih, pri katerih je morda imel priliko od dlje ali blizje spremljat kake te situacije in izkusnje.

V glavnem: sem med tistimi, ki pravijo, da sta tudi za varanje enega odgovorna oba - oba sta pripeljala odnos do tam, ne?
Butl ima prav (al Tomaz), ko pravi, da ni sans, da ne bi opazil oz. kaksen odnos je pol to (kot se je vprasala tud Razlika, menda)...
Tud valenje krivde na zgolj varajocega se mi celo ne zdi fer; ponavadi pomeni, da ima clovek premalo samorefleksije in ne sprejme svojega dela odgovornosti.
Po drugi strani pa ni nujno, da je nekdo zacel kukat ali kasneje hodit drugam zato, ker mu ta prvi ni dajal ne vem cesa (pogosto mnenje: ce bi doma dobival, ne bi sel stran)... Ni nujno; lohk preprosto nista (vec) za skupaj.
Potem pa je clovek zgolj slabic, ce partnerja ne seznani s svojimi cutenji in razmisljanji, sicer pa gre praviloma itak za pomanjkanje kakovostne komunikacije, pa potem zato ni vseh teh opevanih iskrenih odnosov.
Ce imajo ljudje obcutek, da jih drugi ne razumejo, se posebej ce gre za partnerja, jih to nekako distancira od njega in potem se tezje spregovori o tem in morda celo vztraja v zvezi oz. 'sedi na dveh stolih'.

Varanje lahko razumem, ga pa v bistvu ne odobravam (cetudi ga lahko celo odpustim), v bistvu iz zelo preprostega razloga: ker varanja ne more bit v iskrenem odnosu, ce pa je oz. ko postane, pa je to laz.
Osebno tudi drugace tehtam pojma varati in pre-varati. Enkrat se lahko zgodi, ostalo je naklepno, namerno, skratka: varanje-lazi-nepostenost do nekoga, ki ga imamo radi in ki nas ima rad.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#1103 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 21. julij 2009, 11:22

Mož prinese ženi zvečer v posteljo kozarec vode in aspirin. Žena ga vpraša, zakaj ji je to prinesel, češ da jo ne boli glava. Mož pa pravi ves vesel...O POL PA DONS BOVA, A NE.....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#1104 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 21. julij 2009, 11:59

Sem le na hiter preletel kaj novega v tej temi, ker me ta hip ta tematika ne obremenjuje glih kaj. Sem pa malo razmišljal o preteklosti in se mi zdi (poleg vseh že omenjanih možnih vzrokov za varanje), da je eden izmed razlog za varanje, zlasti moških /lahko pa tudi žensk, manj pogosto sicer/, predvsem odraz tudi nekega njihovega življenskega obdobja (ki pa lahko pri posamezniku traja tudi cel lajf x:o)x), ko pubec za svojo potrditev, da je všečen, mora spati tudi z drugimi ženskami, ker pač to, da se da ženska dol z njim, potrdi njegovo všečnost. Pomanjkanje samozavesti in tudi nezrelost torej. Iskanje potrdila za nekaj v kar ni prepričan. Samopotrditev.

Sicer pa je lahko vzrok tudi naveličanost, popestritev spolnega življenja, pa mogoče tudi različen odnos do spolnosti partnerjev, ki privede, da enega izmed njiju odnese še kam drugam. In ker človk nikoli ne ve kam ga v življenju zapelje, se mi ob takšnem razmišljanju porajajo tudi kakšna vprašanja. Npr. a je sploh mogoče, da imaš nekoga zelo rad, pa te zaradi popestritve spolnosti odnese kam drugam? In koliko pa je ljudi, ki bi preneslo takšno odkritost, da bi jim partner povedal, da si želi spolnosti tudi z drugimi, ker mu spolnost samo z njim nekako ne zadostuje, jim nekaj manjka, sicer pa so v njunem odnosu zadovoljni? Ali je mogoče, da se v takem primeru veza ohrani ali je neizogibno, da razpade? In kaj če ima takšno popestritveno željo samo eden izmed njiju? Kaj če jo imata oba? Ali bosta uspela v enem in drugem primeru vezo obdržati? Ali jo sploh ima smisel obdržati? In ali je pravilna, domnevno zrela odločitev, da se boš zaradi ohranitve veze in fair playa v njej, odpovedal takšnim popestritvam, kljub temu, da te mikajo? In če se boš - boš zadovoljen v vezi? In ali ne bo neka oseba zaradi ljubezni do partnerja privolila v partnerjeve popestritve, pa vseeno zaradi tega zelo trpela? Če bo temu tako, ali ima to potem sploh smisel? Kaj pa, če si popestritev privoščita skupaj še s kom? Je to možno brez usodnih posledic za vezo le v domišljiji ali tudi realno? No, da vas slišim, znalci x:px xDDx

:inocent:
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#1105 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 21. julij 2009, 12:30

Varanje je predvsem v obliki sexsa, torej je vse to kar si naštel tudi možno...
eni so pač tko sprogramirani, da jim je sex alfa in omega lifa in je varanje samo sex, ki ga pogrešajo iz bilo katerih vzrokov, tudi teh, ki jih navajaš.
Drugo je pa varanje zaradi nezadovoljstva, praznine, nerazumevanja, neizkrenosti, ki pa ni strogo vezano na sex, to je pa zagotovo samo začetek konca nekega partnerstva. Predvsem o tem so se nekateri "eksperti" razpisali v tej temi.

Je pa tudi varanje samo ena oblika padanja in pobiranja v namenu učenja in rasti skupne pameti. Nobena zgodbica ni enaka prejšnji in vsak samo zase najbolje ve, kako gradi svojo karmo. Zato na splošno ne moremo govoriti, lahko povemo vsak svoje mneje in to je tudi vse, kar lahko storimo, samo varanje bo pa še vedno prav vsak od nas razumel samo tako, kot ga vidimo skozi svoja očala...

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#1106 Mario

Mario
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 459

Objavljeno: 21. julij 2009, 12:51

pubec za svojo potrditev... da je všečen...pomanjkanje samozavesti... nezrelost ...pomanjkanje potrdila.... Samopotrditev... naveličanost, ...popestritev spolnega življenja,... različen odnos do spolnosti... jim NEKAJ manjka... x:px xDDx :inocent:


Tolk vprašanj :O: pa vse to se dogaja v glavi (tako razumevanje kot potreba). Zato sta se našla in podpisala, da bosta skupaj reševala zadeve, dokler ju smrt ne loči. In da bosta vlekla v eno smer in ne vsak na svojo stran. Kdor je pa mal pametn, pa ve kam varanje to vodi (vzročno-posledično).

Tomaž, no povej, kolk pa ti vlagaš v tvoj zakonski odnos, če se tolk ukvarjaš s prijatlco?… ločiš eno od drugega, ker si mašina, ali ker nočeš na terapijo? Ali ker si tolk egoist, da od obeh profitiraš?
:sori: (včasih takile izzivi tudi zdravjo x:Dx
Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.
Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

#1107 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 21. julij 2009, 13:07

Tomaž, no povej, kolk pa ti vlagaš v tvoj zakonski odnos, če se tolk ukvarjaš s prijatlco?… ločiš eno od drugega, ker si mašina, ali ker nočeš na terapijo? Ali ker si tolk egoist, da od obeh profitiraš?
:sori: (včasih takile izzivi tudi zdravjo x:Dx

Ne razumem v prašanja, vendar ti glede na mojo kilometrino ti lahko povem, da mi ni potrebno vlagati, ker v mojem partnerstvu ni skrivnosti, neizkrenosti in laži.
So pa seveda tudi različni interesi, ki pa jih v skupnem dogovoru lahko dorečemo, pa pri tem ni nobenega varanja.

Bolj sem mislil v obrazložitvi Micku na druge sfere. Veliko je primerov, ko so nekateri pač malo bolj odprti tudi do različnih drugačnih nagnjenj, ki niso ravno v skladu z normami, ki jih je človeški um postavil in, ki jih družba kot taka ne sprejema še, čeprav so prisotne v veliko krogov prebivalstva, naprimer swingerji, BDSMjevci in podobno. Če partner ali partnerica pač ni za take igrice in dopušča drugi osebi, da si poteši ta nagnjenja, jaz to ne smatram za varanje, ker ni nihče prevaran.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#1108 crna_puma

crna_puma
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 21. julij 2009, 13:59

Stari rek pravi, dokler misliš, da vse veš, nič ne veš, ko enkrat vsaj za silo veš, kaj vse še ne veš, šele nekaj malega veš.


napuh v obliki znanja ...
... je kar hitro razpihnjen, ko prične sogovornik uporabljat primitiven jezik ...
takih je kar nekaj bilo v tej temi ...

#1109 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 21. julij 2009, 15:14

Tolk vprašanj :O: pa vse to se dogaja v glavi (tako razumevanje kot potreba). Zato sta se našla in podpisala, da bosta skupaj reševala zadeve, dokler ju smrt ne loči. In da bosta vlekla v eno smer in ne vsak na svojo stran. Kdor je pa mal pametn, pa ve kam varanje to vodi (vzročno-posledično).

Grrrr, zdaj pa si mi vzel iluzijo, da sn pa ipak mal pameten. x:o)x
Večina vprašanj, ki sem jih postavil, se ne nanaša na klasično varanje, se ti ne zdi?
Imam izkušnjo, ko sem varal, pa se nekak krega z mano. K je varanje povezano z lažmi, iskanjem alibijev, skrivanjem, nakladanji, sprenevedanjem itd. ipd., to pa zna bit mal prenaporno zame oz. se mi enostavno ne da, preveč negativnih energij. xrolleyesx Ne trdim, da se mi nkol več ne bo zgodilo, sam trudim se pa glih ne za to, no. Sn pa kar seksualno radovedno bitje. :inocent: x:px
Sicer pa nisem pričakoval dobesedno odgovorov, ampak pač razmišljanja različnih ljudi v tej smeri. Ker zagotovo ne velja enoten odgovor za vse ljudi, ne.
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#1110 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 21. julij 2009, 15:27

Grrrr, zdaj pa si mi vzel iluzijo, da sn pa ipak mal pameten. x:o)x
Večina vprašanj, ki sem jih postavil, se ne nanaša na klasično varanje, se ti ne zdi?
Imam izkušnjo, ko sem varal, pa se nekak krega z mano. K je varanje povezano z lažmi, iskanjem alibijev, skrivanjem, nakladanji, sprenevedanjem itd. ipd., to pa zna bit mal prenaporno zame oz. se mi enostavno ne da, preveč negativnih energij. xrolleyesx Ne trdim, da se mi nkol več ne bo zgodilo, sam trudim se pa glih ne za to, no. Sn pa kar seksualno radovedno bitje. :inocent: x:px
Sicer pa nisem pričakoval dobesedno odgovorov, ampak pač razmišljanja različnih ljudi v tej smeri. Ker zagotovo ne velja enoten odgovor za vse ljudi, ne.



Jaz imam pa občutek, da se vsi zavedate, da je bilo že vse povedano, ostaja le še vprašanje, kdo bo imel zadnjo besedo.
xsmx

#1111 Mario

Mario
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 459

Objavljeno: 21. julij 2009, 15:31

... glede na mojo kilometrino ti lahko povem, da mi ni potrebno vlagati, .....
... ker v mojem partnerstvu ni skrivnosti, neizkrenosti in laži.
So pa seveda tudi različni interesi, ki pa jih v skupnem dogovoru lahko dorečemo, pa pri tem ni nobenega varanja....

Ne vem kaj ima to s kilometrino veze .... a majo roboterji števec vgrajen? x:o)x
...
Nektere so pa rajš tih al pa kimajo, kakor da bi izgubile njene odvisnosti.
Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.
Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

#1112 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 21. julij 2009, 15:41

Jaz imam pa občutek, da se vsi zavedate, da je bilo že vse povedano, ostaja le še vprašanje, kdo bo imel zadnjo besedo.
xsmx

No, če so bili odgovori na vprašanja, ki sem jih dal z namenom debate, že podani, sorry, ne sledim tolk. Itak pa moja vprašanja nimajo kaj dost z varanjem, ker gre za vednost partnerja, tak da mogoč ni prava tema, sam nove pa tud ne bom odpiral... x:o)x
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#1113 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 22. julij 2009, 11:29

Ne vem kaj ima to s kilometrino veze .... a majo roboterji števec vgrajen? x:o)x
...
Nektere so pa rajš tih al pa kimajo, kakor da bi izgubile njene odvisnosti.

kilometrina pomeni, ma brez veze, sej tko nauš kapiral

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#1114 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. julij 2009, 11:35

No, če so bili odgovori na vprašanja, ki sem jih dal z namenom debate

mah... razmisljal si na glas.... ta vprasanja so bla retoricna.... sm ze vceraj hotla rect, da fajn ko si tle na glas razmisljal... s cim vse se bi lohk tkole ukvarjal... na kaj vse clovek pomisli... kaj vse je lohk fact.... in podobno.
tko da jaz sem tko vidla in v tem duhu mi je blo kul...
me je presenetilo, da zdaj kao fidbek: a res? utemelji? al pa kao da zdaj je treba odgovarjat na ta vprasanja xDDx... itd.
skratka: saj nimamo tekme, nismo na sodiscu, soocenjih ali bognedaj 'trenjih' (mam naspidirano obdobje ful, pa ne rabm se dodatnih trenj xDDx)....
pac ene misli, besede, odzivi....

itak je blo ze "vse povedano"... kao.

ampak vec kot ocitno ne, a ne? :vragec: x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#1115 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 22. julij 2009, 13:11

Jp. Mogoče pa si lahko vsak sam odgovori. Sn tud napisal prej, da ne pričakujem dobesedno odgovorov....
Hehe, te je že tolk aktualna tema x:Dx
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#1116 xyz

xyz
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 419

Objavljeno: 22. julij 2009, 13:30

blabla, itak je bilo že vse povedano... vse ! Zato nima smisla se sploh še o čem pogovarjat'. Zapret forum in it na njivo. Čao.
Ne, ampak res... vse črke so že tu... zakaj bi jih premetaveli sem in tja na vse mogoče načine ?
Res ne morem verjeti, da se ljudje včlanijo v en forum in potem za povrhu tam še diskutirajo ?! Halo ? Nezaslišano.

Je tu zaznati ne tako zelo skrbno prikrito mržnjo do diskutiranja ?

#1117 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 22. julij 2009, 13:41

:O: x:Dx
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#1118 mako106

mako106
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 055

Objavljeno: 22. julij 2009, 13:46

ne vem...zakaj se ne sparimo fsi pofprek...pa kaj bi pol s to temo blo...al bi bla še bolj aktualna in diskutabilna...al pa bi se samo še svoji prejšnji norosti smejali x:Dx

#1119 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 22. julij 2009, 13:59

Eh, če se bi, bi to postal povsem običajno in sprejemljivo.....pol pa neb blo več zanimivo. x;)x x:Dx
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#1120 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 7. januar 2012, 19:46

Človek vedno prevara sebe in svoje obljube. Od lupčkov pa niso še nikol otroci ratal..x:o)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0