Male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov
#1
Objavljeno: 24. marec 2004, 14:21
Meni je full dobra kitajska kuhinja, no zdej se že dolgo v kit. restavracijo nismo spravili, pa bi rada doma kej fajnga pripravila, ampak ni nč blo tk dober kot tam, pa meso v omaki je bil bolj kuhan kot pečen.. oni imajo tko dobre sladko-kisle omakce.. a se da to pripravit brez teh stekleničk v trgovini, da kr sam to nrdiš.. pa vse meso je tko fajn popečen, jst tud popečem meso, potem ga kao 5 minut še vržeš pa mal pokuhaš v omakci, no pol pa rata kao kuhan.. tko da ga zdej sam spečem in pol dodam..
skratka plizzz recepti..
ZA VSE TE POSEBNE KUHINJE...
#2
Objavljeno: 25. marec 2004, 21:55
Za 4 osebe
250 g nemastnega svinjskega mesa
3 žlice arašidovega olja
1 rdeča paprika
1 šopek mladih čebulic
100 g namočenih kitajskih gob
2 žlici sojine omake
1 žlička sladkorja
6 jajc
1 žlička soli
Poleg tega še:
1 majhna glava ledenke
1/2 skodelice sadnega kisa
1/2 skodelice arašidovega olja
nekaj kapljic čilijevega olja
2 cl šerija
sečuanski poper(grobo mlet)
Priprava:
1.Svinjsko meso narežemo na tanke pramene.
2.V voku segrejemo arašidovo olje in na njem med nenehnim mešanjem na hitro popražimo meso.
3. Dodamo očiščeno, oprano in na pramene narezano papriko in mlade čebulice ter jih na hitro popražimo.
4. Gobe temeljito odcedimo, sesekljamo in stresemo v jed.
5. Primešamo sojino omako in sladkor in med mešanjem kuhamo še kako minuto.
6. Jajca stepemo s soljo vred, jih zlijemo v vok in počakamo, da zakrknejo, na koncu jih raztrgamo s paličico ali kuhalnico.
7. Vok odstavimo in ga damo na toplo.
8. Solato očistimo operemo in jo narežemo na 2 cm široke trakove.
9.Razporedimo jo na krožnik.
10. V kozarčku zmešamo sadni kis, arašidovo olje in čilijevo olje.
11. Prilijemo šeri in začinimo z malo sečuanskega popra.
12. S to polivko pokapljamo solato.
13.Jajca z nadevom porazdelimo po solati in takoj ponudimo!Pa dober tek! Naslednji recept pa bo verjetno francoski!
HONORE DE BALZAC
#3
Objavljeno: 25. marec 2004, 22:30
Za ta recept lahko uporabimo tudi limando ali kambalo, vendar je morski list najboljši.
6 obrokov za predjed
4 obroki za glavno jed
vojvodinjin krompir(750g krompirja, 45g surovega masla, 3 rumenjaki,sol, poper,muškat)
750 g filejev morskega lista
15 g surovega masla
2 drobno sesekljani šalotki
250 g na tanke liste narezanih šampinjonov
2 olupljena sesekljana paradižnika brez semen
sol in beli poper
250 ml ribje osnove
125 ml belega vina
maslo z moko(3 žlice moke,45g surovega masla)
žlica sesekljanega peteršilja
Za vezivo
2 beljaka
60 g creme fraishe ali creme double(bolj gosta smetana, sladka ali kisla)
vrečka za krašenje z zvezdastim nastavkom
1. Pripravimo maso za vojvojdinjin krompir ter jo z zvezdastim nastavkom nabrizgamo na nepregoren pladenj okrog in okrog.
2. Ribje fileje oplaknemo, osušimo in rahlo potolčemo. Zložimo jih v pahljačo, podvijemo konce in fil1. Pripravimo maso za vojvojdin krompir ter ga z zvezdastim nastavkom nabrizgamo na eje zvijemo. Plitvo nepregorno posodo namažemo z maslom. Vanjo damo šalotke, šampinjone in paradižnike ter jih posolimo in popopramo. Na to položimo ribje fileje in jih prelijemo z ribjo osnovo in belim vinom.
3. Posodo pokrijemo z alufolijo in ribo poširamo 8-12 minut v pečici, da se da raztrgati. Fileje poberemo iz posode in jih odcedimo na kuhinjskem papirju.
4. Tekočino in zelenjavo, ki je ostala v posodi, po potrebi še kuhamo, da je ostane 375 ml. V vročo tekočino vtepemo po koščkih maslo z moko, da se zgosti in prekrije vanjo pomočeno žlico. Omako začinimo in kuhamo še minuto.
5. V majhni skledi stepemo beljaka in smetano. Primešamo malo omake, nato zamešamo to mešanico v ostalo omako. Med krepkim mešanjem jo spet zavremo. Posodo odstavimo z ognja, zamešamo v omako peteršilj in po potrebi še enkrat začinimo.
6. Segrejemo žar.Odcejene ribje fileje zložimo na pladenj v obroč iz vojvojdinega krompirja. Ribe prelijemo z omako in postavimo vse za 3-5 minut pod žar, da malo porjavi!
HONORE DE BALZAC
#4
Objavljeno: 25. marec 2004, 23:08
Sam... - a to pomeni, da 'Nase specialitete' adijo?
Rakom zvizgale, takorekoc?
Moram mal...
Picasso
#5
Objavljeno: 28. marec 2004, 19:51
Za 4 osebe
225g presejane bele moke
ščepec soli
45ml/ 3 žlice olivnega olja
100-150ml mlačne vode
krhlji limete za okras
Za nadev
1 drobno nasekljana rdeča čebula
1 očiščen in na drobno nasekljan rdeč feferon
30ml/2 žlici sesekljanega svežega kopra ali koriandra
1/2 ooupljene in na drobno narezane kumare
175 g lucerninih kalčkov
Za omako
1 velik zrel olupljen in razkoščiščen avokado
sok ene limete
1 žlica mehkega kozjega sira
ščepec paprike
1.Sestavine za nadev zmešamo v skledi.
2.Avokado,limetin sok in kozji sir damo v mešalnik in obdelamo v gladko omako. Preložimo v skledo in pokrijemo z oprijemajočo se folijo. tik preden ponudimo potresemo s papriko.
3.Moko in sol, damo v mešalnik. Dodamo olje in obdelamo. postopoma prilivamo vodo, dokler ne nastane trdo testo. Preložimo ga na pomokano delovno površino in gnetemo, dokler ne postane gladko.
4. Testo razdelimo na osem delov. Vsak kos gnetemo dve minuti in oblikujemo v kroglo. Vsako kroglo potlačimo in razvaljamo v krog premera 23 cm.
5.Segrejemo ponev z debelim dnom, v kateri se jed ne prijema. Vsako tortiljo pečemo ma vsaki strani približno 30 sekund. Pečeno tortiljo položimo na čist prtič, pokrijemo in ponavljamo, dokler ne spečemo vseh.
6. Na vsako tortiljo namažemo žlico avokadove omake, damo nanjo del nadeva in tortiljo zvijemo kot palačinko. Okrasimo s krhlji limete in takoj ponudimo!
HONORE DE BALZAC
#6 Gost_sstane_*
Objavljeno: 28. marec 2004, 20:09
Misliš, da se testo ne bi speklo
#7
Objavljeno: 28. marec 2004, 20:18
HONORE DE BALZAC
#8 Gost_sstane_*
Objavljeno: 28. marec 2004, 20:25
Enkrat mi je neka gospa rekla, da je skorja pri neslanem kruhu čisto bleda, se je pa znašla in dala v testo malo sladkorja in je bila še lepša.
Mogoče bi šlo tudi pri tortiljah, brez nadeva in preliva jih pa verjetno tudi ne hrustaš
#9 Gost_sstane_*
Objavljeno: 29. marec 2004, 19:49
Zakaj, je bilo žalostne barve?
Enkrat mi je neka gospa rekla, da je skorja pri neslanem kruhu čisto bleda, se je pa znašla in dala v testo malo sladkorja in je bila še lepša.
Mogoče bi šlo tudi pri tortiljah, brez nadeva in preliva jih pa verjetno tudi ne hrustaš
#10
Objavljeno: 30. marec 2004, 17:58
Slastno špansko specialiteto ponudimo kot začetno jed ali kot prilogo k jagnjetini.
Za 8 oseb
8 velikih na četrtinke narezanih dnov artičok
4 žlice olivnega olja
250 g prekajene na trakove narezane slanine
4 velike na tanke kolobarčke narezane čebule
6 sesekljanih strokov česna
625 ml telečje ali kokošje osnove(po potrebi tudi več)
125 ml belega vina
sol in poper
sok 1/2 limone(ali po okusu)
60 g praženih pinjol
1.Četrtinke artičok 5-8 minut blanširamo v osoljenem kropu in jih pustimo odcediti.
V globoki ponvi razgrejemo olivno olje, pridamo trakasto narezano slanino in jo na slabem ognju med nenehnim mešanjem pečemo 6-7 minut, da izstopi maščoba. Pridamo čebulo in jo na slabem ognju pražimo, da se zelo zmehča in začne rjaveti. Primešamo česen,osnovo,vino sol in poper in pridamo četrtinke artičok.
2. jed zavremo, potem pa zmanjšamo ogenj in vse skupaj pokrito 20-30 minut kuhljamo, da se artičoke zmehčajo in se tekočina skoraj pokuha. Če je jed presuha, prilijemo nekaj tekočine. Potem jed malo ohladimo, primešamo limonin sok in pinjole in vse skupaj še začinimo. jed ponudimo ohlajeno na sobno temperaturo.
HONORE DE BALZAC
#11
Objavljeno: 20. april 2004, 10:55
ne, naše specialitete so tud specialne.... ma tule je bolj China, Mexico.. aha Francija tud..
#12
Objavljeno: 28. januar 2005, 00:00
kdaj lahk pridem k teb na kako specialiteto ???
Vidim, da obvladaš...pa kitajska je men tako.............
#13
Objavljeno: 28. januar 2005, 08:20
Potrebujemo
2 zeleni mesnati papriki
2 velika korenčka
3 dkg (cca) suhih črnih kitajskih gob (lahko tudi druge "domače" gobe)
15 dkg trdega dela kitajskega zelja
10 dkg bambusovih vršičkov
10 dkg arašidov
30 dkg sipe (boljši so od lignjev)
15 dkg brokolija
3 žlice sojine omake
3 žlice olja
1 jedilna žlica škrobne moke
1 ščepec mlete kumine
Sipo narežete na koščke (za en grižljaj) in prepražite na olju. Prepražene jih vzamete iz voka (dodate jih potem, ko prepražite vso zelenjavo).
Potem pa dodajate na koščke narezano zelenjavo (ne predrobno narezano).
Začnete s korenčkom (na trakove ali kockice - nikar ga ne ribajte), pražite cca pet minut, dodate na kocke narezane trde dele kitajskega zelja (dve minuti), brokoli (dve minuti), brokoli (dve minuti) in na koncu paprike. Ko je vse v posodi, dodate gobice, sojino omako, in bambusove vršičke (iz teglca). Potresete s škrobno moko, zalijete z 1 dcl vode (ali več - po želji), pustite da na hitro zavre, dodate sipo in poplaknjene (pražene arašide). To je to.
Lignje ali sipo lahko zamenjate s piščancem. Bistvo je, da najprej pražite meso, ga vzamete iz posode in ga potem dodate čisto na koncu. Za pripravo in potrebujete cca 1 uro (lahko tudi manj, če ste vešči rezanja). Medtem skuhajte riž - na veliki količini vode, ga precedite in poplaknete z mrzlo vodo (isto kot pri testeninah).
Pa še to - vsa zelenjava mora biti malček hrustljava - ne sme biti razkuhana, ker potem ni dobro.
Drugič pa napišem recept za sladko kislo juho. Tolikokrat sem jo poskušala skuhati, da mi je končno uspelo.
Dober tek
#14
Objavljeno: 11. februar 2005, 07:05
#15
Objavljeno: 11. februar 2005, 13:46
#16
Objavljeno: 24. februar 2005, 23:41
Tortilla enchilada
2 skodelici fižolovega pireja
3 žlice olja
1/2 čebule
1 strok česna
1 zelena (steblo)
1 rdeča paprika
1 feferon
4 paradižniki
sol
kajenski poper, pekoča paprika ali čili
peteršilj
100 g nastrganega sira
Sir nastrgamo, peteršilj nasekljamo, zeleno, papriko in feferon narežemo na kockice (cca. 0,5 cm stranica), paradižnike pa olupimo (če moti kožica - če so kocke male, navadno ne moti) in narežemo (če so kisli, izrežemo semenje) ali pa samo narežemo na kockice.
Pol čebule drobno nasekljamo, stremo česen in oboje popražimo na olju ter dodamo ostalo - paradižnik nazadnje in popražimo ter malo zdušimo na olju.
Začinimo s soljo in kajenskim poprom in dušimo dalje, da se paradižnik razpusti, odstavimo iz ognja in potresemo s peteršiljem.
Tortille namažemo s fižolovim pirejem, prelijemo s paradižnikovim čilijem in potresemo z nastrganim sirom. Tortilo zvijemo in takoj ponudimo oz. pojemo.
Mehiška rižota
( baje je dobro - jaz ne jem, ker je meso)
20 dag piščančjega ali puranjega fileja
1 zavitek mehiške zelenjavne mešanice Eta
zelenjavna juha
1 pločevinka pelatov ali paradižnika v koščkih
20 dag riža
olje
tabasko ali čili, sol, poper
Na olju prepražimo na koščke narezan piščančji ali puranji file. Ko se naredi hrustljava skorjica, posolimo, še malo pražimo, nato meso poberemo iz ponve in ga shranimo na toplem. V isto ponev stresemo mešanico mehiške zelenjave, jo prepražimo, solimo in zalijemo z zelenjavno juho (lahko iz kocke). Kuhamo, da juha skoraj povre in se zelenjava zmehča, nato dodamo riž, ga skupaj z zelenjavo prepražimo, dodamo pelate ter zalivamo z juho, dokler se riž ne skuha (a ne prekuha!). Dodamo prepraženo meso in začinimo s tabaskom ali čilijem.
SLIVOVA SALSA
Sestavine za 4 osebe:
16 suhih sliv
1 srednje velika čebula
2 čili poblano
2 čili čipotle
10 g jedilne čokolade
1 žlica riževega kisa
3 žlice oljčnega olja
Guacamole
1 zrel avokado,
pol čebule,
1 strok česna,
1 majhen paradižnik,
sol,
poper,
kajenski poper,
čili ali Tabasco omaka(po okusu),
sok pol limone
Avokado olupiš in narežeš na majhne koščke. V skledi ga zmečkaš z vilico ali tlačilko za krompir. Priliješ sok limone, narezan paradižnik, čebulo in česen. Dobro premešaš in dodaš sol, poper, kajenski poper ter čili omako.
Zmes naj v hladilniku počiva vsaj 1 uro, da se okusi prepojijo.
#17
Objavljeno: 24. februar 2005, 23:56
Spomladanski zavitki
2 in pol skodele moke
2 jajci
1 žlica olja
ščepec soli
malo vode
Sestavine za nadev:
12 dag sojinih kalčkov
1 čebula
1 strok česna
malo zelja. dobro je kitajsko zelje
2 majhna pora
nekaj stebla zelene
2 žlici sojine omake
sol in poper po okusu
25 dag zmlete svinjine
2 žlici olja
Iz prvih sestavin naredimo tekoče testo in ga pusimo malo počivati.
Potem spečemo majhne tenke palačinke, pečene samo po eni strani.
Vso zelenjavo narežemo na tenke trakove. Na olju opražimo meso, dodamo zelenjavo in dušimo v pokriti posodi. Če je potrebno, dodamo malo vode.
Dodamo sojino omako,sol in poper. Ko je meso pečeno in zelenjava kar mehka, ohladimo. V vsako palačinko
z nepečeno stranjo navzgor, damo žličko nadeva in jo zložimo v obliki
kuverte. Robove zlepimo z beljakom, da se med peko ne odpirajo.
V olju segretem na 190 stopinj jih ocvremo zlato rumeno. Ocedimo jih na papirnatem prtiču in postrežemo s sojino omako.
Lahko pa jih imamo tudi kot obrok s solato.
Zelenjava v sladko kisli omaki
majhna rdeča paprika
1 majhna zelena paprika
1 čebula
1 koren
2 stebli stebelne zelene
1 žlica jedilnega škroba
1 žlica sojine omake
4 žlice rjavega sladkorja
malo več kot pol skodele jušne osnove ali vode
4 žlice kisa
sol po okusu
Razreži papriko na 2 cm velike trikotnike. Razreži čebulo in koren na kose, zeleno pa na poševne rezine. Zelenjavo vloži v vrelo vodo, v kateri naj se nekaj časa kuha.
Zmešaj škrob in sojino omako. Sladkor, jušno osnovo in kis daj v posodo, da mešanica zavre. Dodaj škrob s sojino omako. Mešaj. Zavri. Postrezi v topli posodi.
Prazeni spageti
( za 2 osebi)
500 g kuhanih špagetov
a)
150 g mesa po želji
50 g korenja
50 g zelja
velika žlica graha
1 jajce
Operemo in narežemo a) na tanke trakove, dolge pribljižno 2-3 cm. Umešamo jajce in skuhamo špagete.
Na močnem ognju segrejemo vok, dodamo 2 veliki žlici olja. Ko je olje 60% vroče dodamo a ). Kuhamo dokler meso ne porjavi in se ne drži več skupaj. Dodamo jušno žlico sojine omake in dobro premešamo. Odstavimo.
Ponovno segrejemo vok in dodamo 2,5 žlice olja. Ko se segreje vlijemo jajce in zmešamo. Ko je jajce kuhano dodamo špagete in dobro premešamo. Nato dodamo a) in po želji solimo. Mešamo pribljižno 2 min, nato serviramo.
Riz
1,5 dcl riža
2 jajci
bambusovi vršički
por
korenje
šampinjoni
zelena paprika
sojina omaka
sezamovo olje
olivno olje
začimbe
Riž skuhamo v slani vodi in ga ohladimo. Zelenjavo narežemo na drobne koščke.
Jajca stepemo in spečemo kot omleto, še tople zrežemo. V voku segrejemo sojino omako cca 3 žlice, vanj dodamo vso zelenjavo in jo na hitro prepražimo. Po 5. min. vzamemo zelenjavo ven, v vok dodamo še malo sojine omake, ter na visoki temperaturi prepražimo še riž. Dodamo malo olivnega olja(1 žlica), sezamovo olje(2 žlici). Pražimo 10 min, dodamo zelenjavo, ter omleto. Začinimo z začimbami.
#18
Objavljeno: 3. avgust 2006, 17:50
SAMOSAS
testo:
pol kile navadne moke
175 g margarine oz. masla ali karkoli pač radu uporabljate - naj bo mehko
150 ml vode
soli po želji
nadev - vegetarianski:
žlica olja
noževa konica asafoetida prahu (tudi, če ga nimate, je čisto v redu)
žlička gorčičnih semen
pol kile krompirja, narezanega na majhne kocke (1x1 cm) ki ga skuhamo do vrenja (posoli!)
125 g kuhanega graha
čili (lahko svež ali po okusu, količino prilagodite okusu)
sol
semena granatnega jabolka (če imate oz. če je ravno sezona)
pol žličke garam masale
koriander - meni sicer , zato ga ne uporabljam
nadev - mesni:
žlica olja
mala naseckana čebula
pol žlice bele kumine (semena)
250 g govedine ali kakšnega drugega mesa - nareži na drobne koščke
čili (svež ali v prahu) po okusu
sol
125 g kuhanega graha
koriander
črni poper - mleti
priprava:
Moko stresite v veliko posodo in vanjo stresite na majhne koščke narezano margarino (maslo). Pregnetite s prsti, da dobite majhne mrvice. Počasi dodajajte vodo in vmes ves čas mesite (ne z mešalnikom, ker se margarina ne bo stopila!). Vodo dodajajte tako dolgo, fokler ne dobite "gladkega" testa. Oblikujte v hlebček in pokrijte z vlažno krpo.
Nadev vegetarianski: Na olju prepražite asafoetida prah, gorčična semena, krompir, čili in sol. Dobro zmešajte in v pokriti posodi kuhajte, dokler ni krompir več ni surov. 3 min pred koncem kuhanja dodajte še grah in granatno jabolko (semena). Odstavite z ognja, primešajte koriander in garam masalo in pustite, da se ohladi.
Nadev mesni: Na olju prepražite čebulo in kumino. Dodajte meso, čili in sol (po okusu) in zmešajte. Zmanjšajte ogenj in cmarite še 10 minut. Primešajte grah in cmarite še tako dolgo, dokler ne izgine vsa tekočina. Odstavite z ognja, primešajte koriander in poper in pustite, da se ohladi.
Testo, ki ste ga zmesili na začetku, razdelite na 12 kosov in vsak kos razvaljajte v "palačinko" debeline cca 2 mm. Robove palačinke namažite z mlekom, v sredino položite nadev, potem pa "palačinko" prepognite na pol in robove dobro zlepite, lahko malo zatlačite z vilico (čeprav že mleko naredi svoje). Če bi radi manjše samosase, lahko "palačinko" preden jo nadevate prerežete na pol in prepognete polovičke (dobite trikotnike).
V ponvi segrejte olje - veliko olja - in v njem scvrite samosase, da postanejo zlatorjavi in hrustljavi.
Naj pripomnim, da je jed blazno nasitna in sta 1 ali 2 samosasa povsem zadostno kosilo (zraven paše zelena solata). Zgoraj napisane količine nadeva so dovolj za približno 6 samosasov (vsak nadev posebej - torej oba skupaj 12).
Čas kuhanja je - s pripravo vred - okrog 45 minut. Testo ne rabi počivat.
Stvar je zelo kompaktna in se lahko vzame v roko (ne razpade), tako da lahko pripravite tudi za kakšen piknik.
Dober tek!
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#19
Objavljeno: 3. avgust 2006, 18:30
najprej ena pohvala vsem ki so dal recepte gor, ker vsi zvenijo tk slastno, da se sploh ne morem odločit kaj bi pripravla!
bi pa k tej zbirki še sama dodala en recept, ki je noro dober in zelo enostavn za pripravo...sicer jed ni kitajska ali pa mehiška, je pa vseeno dobra.
sestavine (za 4 osebe):
- puranji file
- česen
- šopek peteršilja
- 2 magi kremni juhi s šampinjoni
- 2 sladki smetani za stepanje (najboljše tista modra za kavo)
- riž
- zamrznjena zelenjave- grah, koruza (ni nujno)
postopek priprave:
1. puranji file narežeš čim bolj na tanke zrezke, ki jih položiš v teflonski pekač- zrezke zložiš tako, da prekriješ celo dno pekača
2. česen in peteršilj sesekljaš
3. smetano in juho streseš v skledo in dobro premešaš, kar z žlico (smetane ne stepaš!!!)
4. smetani in juhi dodaš še sesekljan peteršilj in česen ter vse skupaj dobro premešaš, nato pa zmes poliješ po zrezkih
5. vse skupaj pečeš v prej ogreti pečici 20 minut na 220 stopinj
6. za prilogo skuhaš riž in po želji poleg še grah in koruzo
dober tek!
#20
Objavljeno: 13. avgust 2006, 17:50
skratka, zadnjič je tip delal nekaj s turmerikom in se ni čisto natančno zavedal, kakšne posledice lahko pusti v kuhinji.
rezultat: rumeni fleki po mikserju, pultu (les), pomivalnem koritu (tu sicer počasi bledijo - ampak res počasi) in plastični skledi, v kateri mešam solato.
enkrat naslednji teden pride na obisk mama in že vidim, da bom fasala kilometrsko pridigo, če tega do takrat ne spravim dol.
pril in voda ne pomagata.
ima kdo kakšne izkušnje z odstranjevanjem te nadloge?
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#21 Gost_mačona_*
Objavljeno: 15. avgust 2006, 16:23
lačnaaaaato je pa meni danes moj dragi pripravil, ko imam ravno rojstni dan ... mmmm .. je pa indijsko
SAMOSAS
testo:
pol kile navadne moke
175 g margarine oz. masla ali karkoli pač radu uporabljate - naj bo mehko
150 ml vode
soli po želji
nadev - vegetarianski:
žlica olja
noževa konica asafoetida prahu (tudi, če ga nimate, je čisto v redu)
žlička gorčičnih semen
pol kile krompirja, narezanega na majhne kocke (1x1 cm) ki ga skuhamo do vrenja (posoli!)
125 g kuhanega graha
čili (lahko svež ali po okusu, količino prilagodite okusu)
sol
semena granatnega jabolka (če imate oz. če je ravno sezona)
pol žličke garam masale
koriander - meni sicer , zato ga ne uporabljam
#22
Objavljeno: 24. oktober 2006, 16:11
mogoče pa tole jutr pripravim....hey!
najprej ena pohvala vsem ki so dal recepte gor, ker vsi zvenijo tk slastno, da se sploh ne morem odločit kaj bi pripravla!
bi pa k tej zbirki še sama dodala en recept, ki je noro dober in zelo enostavn za pripravo...sicer jed ni kitajska ali pa mehiška, je pa vseeno dobra.
sestavine (za 4 osebe):
- puranji file
- česen
- šopek peteršilja
- 2 magi kremni juhi s šampinjoni
- 2 sladki smetani za stepanje (najboljše tista modra za kavo)
- riž
- zamrznjena zelenjave- grah, koruza (ni nujno)
postopek priprave:
1. puranji file narežeš čim bolj na tanke zrezke, ki jih položiš v teflonski pekač- zrezke zložiš tako, da prekriješ celo dno pekača
2. česen in peteršilj sesekljaš
3. smetano in juho streseš v skledo in dobro premešaš, kar z žlico (smetane ne stepaš!!!)
4. smetani in juhi dodaš še sesekljan peteršilj in česen ter vse skupaj dobro premešaš, nato pa zmes poliješ po zrezkih
5. vse skupaj pečeš v prej ogreti pečici 20 minut na 220 stopinj
6. za prilogo skuhaš riž in po želji poleg še grah in koruzo
dober tek!
#23
Objavljeno: 24. oktober 2006, 18:01
mogoče pa tole jutr pripravim....
probaj, ker je res božansko pa še nahitro je gotovo
#24
Objavljeno: 25. oktober 2006, 16:34
#25
Objavljeno: 25. oktober 2006, 19:44
Sicer je sedaj ze malo prepozno, mogoce za drugic -> poskusi z megliom, ta odstrani vse zivopril in voda ne pomagata. ima kdo kakšne izkušnje z odstranjevanjem te nadloge?
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0