Pijače
#1
Objavljeno: 3. maj 2004, 19:46
LIMONIN SORBET
Uporabiš limonin sladoled, po možnosti čim manj kremast...
Dodaš vodko in penino, zmiksaš, najboljše s paličnim mešalnikom...
Po želji...men je tole zadnje čase zelo všeč...dodaš zdrobljene brinove jagode...
V nekaterih trgovinah med sladoledi najdeš zadevo, na kateri piše LIMONIN SORBET...čist uporabna stvar, dodaš sam penino...in zmiksaš...
Aja, postrežeš v visokih kozarcih za penino..
Astra
#2
Objavljeno: 3. maj 2004, 19:52
Menda precej modna zadeva, prihaja iz Italije.Men osebno ni preveč všeč...je pa dobra za štos...
Torej...
Uporabiš kozarce za konjak, po možnosti čim manj vredne, ker lahko počijo...
Vanj naliješ malo sambuca, dodaš nekaj kavnih zrn...celih seveda..
Kozarec poševno nasloniš na kozarec za vodo in prižgeš.Kozarec počasi vrtiš, da se preveč ne zagreje.Nato naj povezneš kozarec za vodo in ogenj ugasne.Preliješ v takozarec in še vroče popiješ.Na koncu zgrizljaš kavna zrnca...
Tole je lepo nardit zvečer, ob soju sveč...ker tko lepo gori..
Sambuco je neke vrste janežev liker....morda bi se na isti štos dala uporabit mastika...
Astra
#3
Objavljeno: 3. maj 2004, 19:59
Izgovori se mohito, poreklo je Kuba...
V Havani obstaja lokal, kjer ga je vsak dan pil Hemingway...in ga še danes pripravljajo po starem receptu...
Potrebuješ beli rum, sok limone, lahko tut limete, sladkor in vejico sveže poprove mete...
Zmešaš sladkor in limonin sok, beli rum,dodaš sodo, jaz oporabim kar Radensko in veliko ledu..na koncu dodaš vejico mete...
Postrežeš s slamico, da lahko stiskaš meto in iz nje izvabiš sok...
Astra
#4
Objavljeno: 3. maj 2004, 20:09
Pa Mohitoti bodo uleteli spet!!!
Picasso
#5
Objavljeno: 3. maj 2004, 20:42
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?
#6
Objavljeno: 3. maj 2004, 21:06
rad mešam tekočine med sabo ,kot čaje
#7
Objavljeno: 3. maj 2004, 22:12
#8 Gost_sstane_*
Objavljeno: 3. maj 2004, 22:55
#9
Objavljeno: 3. maj 2004, 23:02
#10
Objavljeno: 13. junij 2004, 18:39
4 cl škotskega viskija
2 cl drambui
1 žličko sladkornega sirupa
1 celo jajce
dolijemo mrzlo mleko,dekoracija-muškatni orešček
V shaker-ju zmešamo led in vse sestavine, razen mleka, da naraste na trojno tekočino, razporedimo v tri koktejl kozarce in dolijemo mrzlo mleko, čez naribamo muškatni orešček.
Priljubljena pijača v angleških lokalih(zelo okusna)
različica, pa je malo blažja sadna varianta
SHERRRY EGG-NOGG
6 cl sladko šeri vino
1 j. žlica tekoče smetane
1 žlička sladkornega sirupa
1 celo jajce
dolijemo mrzlo mleko,dekoracija muškatni orešček(postopek priprave enak kot pri prvem)
HONORE DE BALZAC
#11
Objavljeno: 13. junij 2004, 18:46
PUSSY FOOT 1
6 cl pomarančnega soka
3 cl ananasovega soka
1 cl grenadine sirupa
1 cl tekoče smetane
rezina rdeče pomaranče za okras
Vse sestavine premešamo v shakerju ki smo mu dodali veliko ledu, nalijemo v koktejl kozarce in okrasimo z rezino pomaranče.
PUSSY FOOT 2
1,8 cl limoninega soka
4,2 cl pomarančnega soka
1 dash grenadine sirupa(en pljusk-al kako bi rekla temu drugače)
1 jajčni rumenjak
Vse sestavine z ledom fino premešamo v shakerju in takoj postrežemo!
HONORE DE BALZAC
#12
Objavljeno: 13. junij 2004, 18:57
Limono očistimo s krtačko pod toplo vodo in olupimo v obliki spirale, na rob kozarca, ki ga napolnimo z ledom na led vlijemo 2 cl grenadine sirupa in dolijemo Ginger Ale ali limonado!
SLADOLINO
1 jajčni rumenjak
2 kepice vanili sladoleda
1 cl mleka
2 žlički grenadine sirupa
dolijemo oranžado in vse sestavine zmešamo v električnem mešalniku. Sladolino imajo zelo radi otroci!(manjši in malo večji)
STILA
1,8 cl borovničevega sirupa
1,2 cl pomarančnega sirupa
0,6 cl ananasovega sirupa
2,4 cl stil limona
dekoracija-sveže sadje
Vse sestavine zmešamo v shakerju z veliko ledu, okrasimo s sezonskim sadjem in ponudimo!
WOODOO
1 cl limoninega soka
2 cl papaja nektarja
1 dash angostura bitter
V gostov kozarec, ki je do polovice napolnjen z ledom, damo sestavine, pokrijemo s shakerjem in pretresemo, da se lepo vidi mešanje sestavin, dodamo slamico in takoj postrežemo!
Veliko užitkov ob degustiranju, predvsem pa prijetno ohladitev želim!
HONORE DE BALZAC
#13
Objavljeno: 16. junij 2004, 10:26
#14
Objavljeno: 16. junij 2004, 10:46
Potrebuješ:
debelejše kozarce
rjavi sladkor
limete(ena na osebo)
led(zdrobljen)
slamice in Cachačo (Brasilianische Spirituose aus Zuckerrohr). jaz pijem brez alkohola.
Limeto razrežeš na osem delov in jo zmečkaš...da iztisneš sok. vse pustiš v kozarcu. dodaš 2-4 žličke rjavega sladkorja, zdrobljen led in cachačo (al pa vodo, da se lepše raztopi, če nočeš alkohola). Pa še slamico in zmešaš.
Ful paše, ko je blazno vroče...
#15
Objavljeno: 16. junij 2004, 10:52
#16
Objavljeno: 13. avgust 2004, 23:11
PA burbon: four roses s tremi kockami leda;
Ko sm še absorbiral take zadeve je blo to neki naj, naj..zame seveda
#17
Objavljeno: 13. avgust 2004, 23:30
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?
#18
Objavljeno: 13. avgust 2004, 23:32
Sicer pa glavno da ti paše in da je blo z užitkom
#19
Objavljeno: 13. avgust 2004, 23:38
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?
#20
Objavljeno: 13. avgust 2004, 23:41
2 dcl vode
pa z lato fejst chez hrbet......da fino zapeche
GORENSKI SHNOPC
666 zlomkou....tralala
#21
Objavljeno: 13. avgust 2004, 23:43
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?
#22
Objavljeno: 13. avgust 2004, 23:44
aja , hočeš rečt, da to bi se me primlo
glede na tistle : "primlo".....predvidevam, des shtajerc
v tem primeru treba po glavi z lato
666 zlomkou...tralala
#23
Objavljeno: 13. avgust 2004, 23:47
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?
#24
Objavljeno: 13. avgust 2004, 23:48
hi hi hi...maš prou sam 50 % ...kar dober rezultat
hehe
popravek: "SHTAJERKA"
666 zlomkou.....100% tralala
#25
Objavljeno: 13. avgust 2004, 23:52
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0