Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

"razvlečena" menstruacija


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
21 komentarjev na to temo

#1 najada

najada
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 22

Objavljeno: 12. maj 2004, 08:06

Ojla! Tole se verjetno ne bo razvilo v kaksno pravo temo, ker ne gre za tako zelo "obči" problem, ampak ko sem prebirala temo o plodnih dnevih, sem videla, kakšne mojstrice ste (menstruacija na točno 28 dni, pa da ne govorim o tem, da veste, kdaj imate ovulacijo!!! :palec: ), sem si rekla, ni šment, mogoče boste pa imele kak nasvet za moje nevšečnosti. Navadno je bilo pri meni vedno tako, kot naj bi bilo (?): najprej malo, naslednji dan pa ornk menstruacija. Zadnje mesece pa se je ta "malo" razvlekel že na dober teden, tako da traja vse skupaj že 14 dni in me fant že zafrkava, da imam itak pol življenja menstruacijo. Ali kdo/katera ve, zakaj prihaja do tega? Na drugih forumih sem videla, da se to dogaja razmeroma pogosto, vendar jim svetujejo le to, naj gredo h ginekologu.
Vsem skupaj želim en prav lepo cvetoč dan! :flower:


#2 majica

majica
  • D član
  • Št. objav: 4 304

Objavljeno: 12. maj 2004, 08:54

Pojma nimam, zakaj do tega prihaja...ti pa lahko povem iz lastnih izkušenj, da 14 dni trajajoča menstruacija ponavadi ni nič hujšega....razen tega, da lahko pripelje do lažje oblike slabokrvnosti. Po drugem porodu so se mi zadeve, kar se tiče časovnega razpona mensr., uredile...sedaj traja do 7 dni... vseeno pa ne bo odveč, če obiščeš ginekologa...to je pač treba dat skoz... x:)x
majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!


Objavljena slika

#3 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 12. maj 2004, 08:56

Ojla, Najada, dobrodosla! :palec: :vio:

Tole je sicer pogosto in ocitno kar nekaj obicajnega, samo cisto kul pa po mojem ni - tako ti tudi jaz lahko dam samo tak nasvet - ginekologa.
Mislim pa, da imamo tu prav iz stroke kaksne sodelujoce, pa ti morda kdo kaj konkretnejsega odgovori.

V bistvu je najbrz res tako, da se neka dolocena kolicina pac precisti - in ce imas mocnejso menstruacijo, je je pac hitreje konec, vendar ce 14 dni malo krvavis, je drugace, kot ce mocno - v tem primeru nenehno zgubljas tudi Fe, Ca itd...
Ali je torej vseh 14 dni mocna ali samo 'toliko da je' - po mojem ce mocno krvavis tolk cajta, se moras narocit pri giniju.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#4 najada

najada
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 22

Objavljeno: 12. maj 2004, 09:46

Ali je torej vseh 14 dni mocna ali samo 'toliko da je'


Ne, ne, ni ves čas enako. Najprej en dober teden traja tisto 'samo toliko da je', ko si vsakič rečem, no, zdaj bo pa zares in čakam in čakam... Potem pa pride povsem tako, kot mora bit. Tako da če odštejem tisto neskončno dolgo 'pripravljalno' obdobje, bi bilo vse kul. Pri ginek. sem se se naročila, a saj veste, kako je... Če obstaja kakšen očem neviden vzrok, ti ne znajo kaj dosti povedat, zato me je že izučilo, da skušam najprej poiskat kakšen odgovor sama.
Hvala za pomoč! xrosex

#5 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 12. maj 2004, 10:05

Pametno - najbrz gre za kako blokado (*to je seveda samo spekuliranje, prvic 'postavljati diagnoze' takole na daljavo... - drugic pa tudi nisem kompetentna - vendar mislim pa si lahko takole kaj o cem... x:)x)...
To mi je na misel prislo, ce pravis da je ona 'cakalna' oz. 'pripravljalna' doba to oz. je zaradi tega menstruacija potem tako razvlecena....
To bi si dolgorocno seveda lahko uredila najbrz sama, s pomocjo recimo joge - ali pa probaj kaksne tao vaje - vendar celostne, ne izkljucno sexualnih... Vendar ce se ti to ne bo uredilo, pojdi vseeno h ginekologu - saj itak najbrz cakas dolgo, tako se cimprej naroci.
Izvajaj tudi kaksno vajo/meditacijo za to (spolno) cakro, morda je nekako zablokirana tvoja ustvarjalnost, morda si tudi pod stresom, ful je moznih dejavnikov, to bi morala predvsem ti vedeti oz. pac najbolje...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#6 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. maj 2004, 10:23

Najada, ali imaš tudi kakšne splošne simptome pomanjkanja elektrolitov, od tresenja statične elektrike, alergije, belega toka, zgage, pogostih prehladov, prevelike teže in podobnega :8):

#7 najada

najada
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 22

Objavljeno: 12. maj 2004, 11:31

Najada, ali imaš tudi kakšne splošne simptome pomanjkanja elektrolitov, od tresenja statične elektrike, alergije, belega toka, zgage, pogostih prehladov, prevelike teže in podobnega  


Pozdravljen, sstane! Ne, nič od naštetega... razen o alergiji bi se dalo kaj reči. Še kakšno leto in pol nazaj sem bila prenasičena z oglj. hidrati (meso sem nadomeščala s kruh-sir varianto in podobnim - kaj hujšega!!) in mi je udarilo tudi na alergijo po obrazu. Potem sem začela, kar zadeva prehrano, hodit po bolj zdravih poteh in takoj je izginila tudi alergija. Vendar pa ob vsakem prekršku spet pokaže svoje kremlje.

Izvajaj tudi kaksno vajo za to (spolno) cakro


Tale spolna čakra mi daje že nekaj časa za mislit... Simtomi so definitivno tapravi... Sicer delam nekaj (tao) vaj, vendar premalo sistematično. Zdaj moram izbrskat kakšno ta pravo vajo, da bo odblokirala, kar je treba. Hvala, Marsa, res si carica! x;)x

#8 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. maj 2004, 11:38

Najada, vseeno ti svetujem, da prebereš mojo knjigo, Marsine in nasvete drugih pa le tudi preizkusi.
Nikoli ne veš, v katerem grmu tiči zajec x^x x:Dx

#9 najada

najada
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 22

Objavljeno: 12. maj 2004, 12:52

sstane, se popolnoma strinjam! :palec: x:)x

#10 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 12. maj 2004, 14:23

.....da gre pri tebi za nihanje hormonov,

:8): :palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#11 MUCAMACA

MUCAMACA
  • D član
  • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 13. maj 2004, 11:06

Poizkusi z dihalnimi vajami iz joge - konkretno pranajamo. Če si začetnik, ne smeš pričeti z najmočnejšimi (recimo mehom, ki ti po mojih izkušnjah pravzaprav kompletno zaustavi menstruacijo).
Izposodi si kkašno začetno knjigo joge ali na organizirani vadbi vprašaj vaditelja!


xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

#12 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 13. maj 2004, 21:41

http://www.lunin.net...f=21&t=1320&hl=
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#13 SKA - Vi

SKA - Vi
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 612

Objavljeno: 14. maj 2004, 17:39

Zadnje mesece pa se je ta "malo" razvlekel že na dober teden, tako da traja vse skupaj že 14 dni in me fant že zafrkava, da imam itak pol življenja menstruacijo.

Ne vem koliko casa to ze traja..
Ce se je zgodilo pred kratkim, potem se malo pocakaj in morda se bo uredilo samo.., ce pa to traja ze dlje casa pa pojdi takoj do ginekologa. Stvar je lahko preprosta in ni nic takega, lahko pa ni tako nedolzna..
Nikoli ne ves zakaj se je to zgodilo in kaksne so lahko posledice..
Jaz sem se npr. malo prehladila, ko sem sla v bazen in posledica je bila, da sem dobila majhno infekcijo. Ker nisem sla takoj do ginekologa, sem zaradi tega dobila se eno drugo infekcijo.. Na sreco nisem predolgo cakala in sem vse pozdravila ( z antibiotiki ) v enem tednu.. Ampak bog ve kako bi bilo, ce bi se cakala...
Zato.., ne cakaj!
Ni vse slabo, kar se ne sveti.

#14 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 8. junij 2005, 09:53

Sem pred 4 meseci nehala tabletke jemat.. Imela en mesec priblizno normalen cikel, pol se je pa spet vse zmesalo xrolleyesx
Najprej skor 2 meseca nic, da sem sla ze vsa panicna 2x test delat, pol pa en teden normalno, pa en teden nic, zdaj pa kr skoz po mal.. ze kak mesec..
Hja, ginekologi pravjo, da morm pocakat, da se bo ze uredil.. Druga varianta, da nazaj zacnem tabletke jemat.. Kar pa v bistvu ne bi..

Berem knjigo Tao ljubezni.. za zenske.. so neke vaje not, pise da ti lahko tud cist ustavijo menstro.. ne bi imela nic proti, ce je res tko, kot pise, da pac energijo pretvoris v drugo, bolj koristno.. A ima morda katera izkusnje s tem? Se mi zdi precej komplicirano, ko berem tisto..
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#15 julijana

julijana
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 034

Objavljeno: 9. junij 2005, 07:18

<{POST_SNAPBACK}>Sem pred 4 meseci nehala tabletke jemat.. Imela en mesec priblizno normalen cikel, pol se je pa spet vse zmesalo  xrolleyesx
Najprej skor 2 meseca nic, da sem sla ze vsa panicna 2x test delat, pol pa en teden normalno, pa en teden nic, zdaj pa kr skoz po mal.. ze kak mesec..
Hja, ginekologi pravjo, da morm pocakat, da se bo ze uredil.. Druga varianta, da nazaj zacnem tabletke jemat.. Kar pa v bistvu ne bi..

Berem knjigo Tao ljubezni.. za zenske.. so neke vaje not, pise da ti lahko tud cist ustavijo menstro.. ne bi imela nic proti, ce je res tko, kot pise, da pac energijo pretvoris v drugo, bolj koristno.. A ima morda katera izkusnje s tem? Se mi zdi precej komplicirano, ko berem tisto..


Menstruacija je največje razstrupljanje v ženskem telesu.Ne vem. jaz nimam tolk čistega telesa, da bi si to privoščila x;)x Sem si včasih želela, da bi bla brez, zdaj pa se prav veselim, ko vem, da bo spet šlo iz mojega telesa (skoraj)vse kar ne sodi vame. In se mi zdi, da je tudi pms v blažji obliki, pa krči me ne dajejo več...če pa me začne matrat se pa v mislih skoncentriram na to, da telesu z dihanjem pomagam, da izloči strupe...deluje :palec:
fish is mute-fish knows everything-G.B.

#16 jadas

jadas
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 110

Objavljeno: 9. junij 2005, 09:09

<{POST_SNAPBACK}>Ojla! Tole se verjetno ne bo razvilo v kaksno pravo temo, ker ne gre za tako zelo "obči" problem, ampak ko sem prebirala temo o plodnih dnevih, sem videla, kakšne mojstrice ste (menstruacija na točno 28 dni, pa da ne govorim o tem, da veste, kdaj imate ovulacijo!!! :palec: ), sem si rekla, ni šment, mogoče boste pa imele kak nasvet za moje nevšečnosti. Navadno je bilo pri meni vedno tako, kot naj bi bilo (?): najprej malo, naslednji dan pa ornk menstruacija. Zadnje mesece pa se je ta "malo" razvlekel že na dober teden, tako da traja vse skupaj že 14 dni in me fant že zafrkava, da imam itak pol življenja menstruacijo. Ali kdo/katera ve, zakaj prihaja do tega? Na drugih forumih sem videla, da se to dogaja razmeroma pogosto, vendar jim svetujejo le to, naj gredo h ginekologu.
Vsem skupaj želim en prav lepo cvetoč dan!  :flower:


Živjo vsem!

Sem tudi jaz imela podobne težave. Neredno in po 14 dni. Groza! Pa sem šla h ginekologinji in mi je dala tabletke. Seveda so mi prav prišle, pa še za kontracepcijo. Sem za naravne metode, pa v tem primeru nisem našla nobene prave alternative. Mogoče bi se našlo kaj za "nerednost in dolgost", kot pravite - joga... - pa sem ginekologinjo vprašala, kaj mi svetuje še namesto tabletk za kontracepcijo. Veste kaj mi je rekla? STERILIZACIJA! Tega si pa še ne morem predstavljat, kaj šele, da bi kaj takega naredila. Mogoče to ni prava tema, ampak kaj menite ve in tudi moški lahko kaj poveste, če slučajno berete tole.

Naj vam sonce sije. :flower: :flower: :flower:

#17 Tan

Tan
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 37

Objavljeno: 9. junij 2005, 21:26

<{POST_SNAPBACK}>Sem pred 4 meseci nehala tabletke jemat.. Imela en mesec priblizno normalen cikel, pol se je pa spet vse zmesalo  xrolleyesx
Najprej skor 2 meseca nic, da sem sla ze vsa panicna 2x test delat, pol pa en teden normalno, pa en teden nic, zdaj pa kr skoz po mal.. ze kak mesec..
Hja, ginekologi pravjo, da morm pocakat, da se bo ze uredil.. Druga varianta, da nazaj zacnem tabletke jemat.. Kar pa v bistvu ne bi..


Jaz pa sem jih nehala jemat po sedmih letih in se mi zdi, da je cel kaos v meni... menstruacija se mi pojavlja na dva, tri tedne, polna sem mozoljev, lase imam v enem snevu mastne... Kaj naj naredim??

Tan

#18 triple x

triple x
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 521

Objavljeno: 9. junij 2005, 21:36

<{POST_SNAPBACK}>Sem pred 4 meseci nehala tabletke jemat.. Imela en mesec priblizno normalen cikel, pol se je pa spet vse zmesalo  xrolleyesx
Najprej skor 2 meseca nic, da sem sla ze vsa panicna 2x test delat, pol pa en teden normalno, pa en teden nic, zdaj pa kr skoz po mal.. ze kak mesec..
Hja, ginekologi pravjo, da morm pocakat, da se bo ze uredil.. Druga varianta, da nazaj zacnem tabletke jemat.. Kar pa v bistvu ne bi..
.



Si mislm, da kontracepcijske! Js ti bi vsen svetvou hormonsko terapijo, ne kt kontracepcijo, sam kt hormonsko terapijo. Enim se uredi po prvm porodu, enim nkol. Je pa vsen fajn, da maš to mal porihtan, sej sploh ne morš cikla spremlat na ta način, malo mešano, tako i onako! x;)x
Baby don´t forget my number!

#19 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 9. junij 2005, 21:55

<{POST_SNAPBACK}>Si mislm, da kontracepcijske! Js ti bi vsen svetvou hormonsko terapijo, ne kt kontracepcijo, sam kt hormonsko terapijo. Enim se uredi po prvm porodu, enim nkol. Je pa vsen fajn, da maš to mal porihtan, sej sploh ne morš cikla spremlat na ta način, malo mešano, tako i onako! x;)x


Ja, se popolnoma strinjam.. Saj sem se ravno dans zmenla za ginekologa, bom se probala za kake cim bolj nezne tablete zmenit.. Ker je res bedno tkole..
Thanx x:)x
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#20 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. junij 2005, 22:39

kako pa zgleda takale hormonska terapija sploh? a so to kake hormonske tablete?
ali ni tako, da so vsi hormoni sestavljeni iz beljakovin!!?? :vio: in ce so, ali potemtakem ne bi bilo primerno zdraviti zadevo tudi z dolocenimi vrstami beljakovin oz. aminokislin? :inocent: - sam prasam. x:Ix
----------

Si mislm, da kontracepcijske! Js ti bi vsen svetvou hormonsko terapijo, ne kt kontracepcijo, sam kt hormonsko terapijo. Enim se uredi po prvm porodu, enim nkol. Je pa vsen fajn, da maš to mal porihtan, sej sploh ne morš cikla spremlat na ta način, malo mešano, tako i onako! x;)x



#21 pomlad

pomlad
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 871

Objavljeno: 10. junij 2005, 08:21

A lahko samo vprašam koliko si stara najada?
Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

#22 astroMATRIX

astroMATRIX
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 293

Objavljeno: 13. junij 2005, 14:15

pogO5t probelem. Rešitev lahko z O5 tehniko. http://ipy.95mb.com/2.html

Gre se tudi sem pa tja za astrološko varijanto.
True Zodiac http://www.lulu.com/zodiac True Ascendant




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0