UŽivanje hrane
#1
Objavljeno: 26. maj 2004, 07:22
Kako uživamo hrano, ali si vzamemo čas zanjo, ali jo samo zmečemo vase. Se nahranijo naši okuševalni organi, oči in tudi ali občutimo vonje, ki nam jih nudijo kava,čaji, pa tudi vsi naši obroki?
Jaz osebno priznam, da v glavnem žal zmečem hrano vase. Se moram v bistvu zbrati, če želim uživati v vsem, kar mi lahko en obrok, pijača ali sladica nudi in da je to velika škoda, da imam v bistvu mogoče le tretjino užitka, ki bi bil možen.
Kako pa vi jeste? Si vzamete čas in zaposlite vse čute ?
#2
Objavljeno: 26. maj 2004, 09:31
Jem, ker sem nepopravljivi užitkar. Počasi mezim in pri vsakem požirku vina pred tem šnofam žlahtno kapljico v kozarcu.
Potrudim se, da dobro skuham . Pazit moram le, da si ne dopustiim občutka lakote, sicer se zgodi tragedija: tečem v trgovino po večjo količino hrane, začnem kuhat neke porcije
Kar se tiče uporabe čutil, so na prvem mestu oči , hrana mora tudi lepo zgledat, mmora biti lepo servirana. Kakšni ostanki kuharije me ubijejo v pojem. Prav tako me moti jesti v prostoru, kjer se je pripravljala hrana, ker sočasno začne delovati še nos.
Vonj po pečenem kruhu me naredi lačno.
Ne cenim ljudi, ki imajo v službi posla s strankami, pa se gredo za malico najest čebule in česna
Kakšne hrane se pa tako zelo razveselim, da imam usta do ušes
Ko spomladi dobim regrat, se mi začne takoj mudit domov. Po dveh kolesih prat regrat in kuhat krompir....
#3
Objavljeno: 26. maj 2004, 09:40
Ruby, se podpišem pod tole! Razen regrada,tega pa ne maram!Vedno si vzamem čas za hrano, na račun zajtrka vstanem prej.
Jem, ker sem nepopravljivi užitkar. Počasi mezim in pri vsakem požirku vina pred tem šnofam žlahtno kapljico v kozarcu.
Potrudim se, da dobro skuham . Pazit moram le, da si ne dopustiim občutka lakote, sicer se zgodi tragedija: tečem v trgovino po večjo količino hrane, začnem kuhat neke porcije
Kar se tiče uporabe čutil, so na prvem mestu oči , hrana mora tudi lepo zgledat, mmora biti lepo servirana. Kakšni ostanki kuharije me ubijejo v pojem. Prav tako me moti jesti v prostoru, kjer se je pripravljala hrana, ker sočasno začne delovati še nos.
Vonj po pečenem kruhu me naredi lačno.
Ne cenim ljudi, ki imajo v službi posla s strankami, pa se gredo za malico najest čebule in česna
Kakšne hrane se pa tako zelo razveselim, da imam usta do ušes
HONORE DE BALZAC
#4
Objavljeno: 26. maj 2004, 10:24
K. Čapek
#5
Objavljeno: 26. maj 2004, 11:51
Hrana mi pomeni zadovoljstvo, ne pa užitka. Jem, ko je čas za hrano.. mogoče malo čudno. Pri hrani tudi nisem izbirčna, jem vse.. je pa res, da prehitro.. mogoče je stil življenja takšen, da hitim preveč..
Vendar takšna sem.. in drugje ne jem rada. Najraje imam doma pripravljeno hrano, tisto ki jo pripravimo v našem domu. Ta hrana ima okus po ljubezni..
Lep sončen dan vam želim še naprej.. in dober tek pri kosilu
#6
Objavljeno: 26. maj 2004, 21:26
#7
Objavljeno: 26. maj 2004, 21:31
tudiZelo rada spečem pico
moji špageti so "čisto posebni"... rada kuham ampak potem imam slabo vest ker redi... - in seveda moraš poskusiti to kar "ustvariš"... tato zelo malo vadim, ampak kar skuham je "čisto posebno"
#8
Objavljeno: 26. maj 2004, 21:37
K. Čapek
#9 Gost_sanjalica_*
Objavljeno: 26. maj 2004, 21:56
Ampak lahko je še tako dobra hrana, če na mizi ni prižgane svečke, rože v vazi, pogrinjka...to ni to...
Tako sem tudi pri gostilnah zelo izbirčna - ne maram nobel (sterilnih) gostiln, ampak gostilno, kjer diši po čistem...
Je pa res, da včasih prehitro zmečem hrano vase...ker se mi mudi na zrak. Sem pač hiperaktivna in sedeti pri krožniku juhe 20 minut...a-a...mene več ni.....................
#10
Objavljeno: 26. maj 2004, 22:59
Napisal sem, če kaj pojem, po doolgem času; ti polpismena roba in manipulativna jezična drogati ne ješ.. ti žreš. mlaskaš, cmokaš, ružiš s priborom, jao groza....
#11 Gost_sstane_*
Objavljeno: 26. maj 2004, 23:08
Mojim znancem/prijateljem se zdi čudno, da tudi če kosim sama (ko prihajam ob 16.30 iz službe domov) da si pripravim pogrinjek..., kozarec s pijačo zraven, servieto...
Ampak lahko je še tako dobra hrana, če na mizi ni prižgane svečke, rože v vazi, pogrinjka...to ni to...
Tako sem tudi pri gostilnah zelo izbirčna - ne maram nobel (sterilnih) gostiln, ampak gostilno, kjer diši po čistem...
Je pa res, da včasih prehitro zmečem hrano vase...ker se mi mudi na zrak. Sem pač hiperaktivna in sedeti pri krožniku juhe 20 minut...a-a...mene več ni.....................
#12
Objavljeno: 27. maj 2004, 10:38
A potem delas tako, kot je delal moj stari ata ?Je pa res, da včasih prehitro zmečem hrano vase...ker se mi mudi na zrak. Sem pač hiperaktivna in sedeti pri krožniku juhe 20 minut...a-a...mene več ni.....................
Ni mogel potrpeti da bi se juha ohladila, pa je kar deci mrzle vode zlil noter...
#13
Objavljeno: 27. maj 2004, 15:07
Bogi si mi tisti, ki si ne znajo vzet 20 minut da v miru vse prezvecijo...ce imajo tako stresno zivljenje, je pa kar hudo no
#14
Objavljeno: 27. maj 2004, 15:09
#15
Objavljeno: 28. maj 2004, 17:26
sem že lačna...
#16
Objavljeno: 28. maj 2004, 20:13
Saj se zgodi, da na hitro kaj pospravim, ampak to ni TO. Potem sem še kar lačna...
Pa tudi kuham rada, vedno preizkušam nove recepte.
Ja, živim tudi zato, da jem...
(Bob Dylan)
#17
Objavljeno: 28. maj 2004, 20:21
Najlepš mi je blo pa v Bosni, ko vsi sedijo na takih gobah na tleh, pa majo posodo (tepsijo) tud na tleh al pa na nizkih mizicah...
Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)
#18 Gost_sanjalica_*
Objavljeno: 29. maj 2004, 08:34
mejbi za tistega...ki mu je vseeno kje in kaj žreHm, diši po bistrumnem nesmislu...
Tako sem tudi pri gostilnah zelo izbirčna - ne maram nobel (sterilnih) gostiln, ampak gostilno, kjer diši po čistem...
Konkretno moj post pomeni: namizni prt mora biti čist in svež (ne 3x z rokami pobrisane drobtine, 5x sledi od kozarcev, kakšna kapljica bučnega olja na mizi...), ko vstopim na WC... da je le-ta snažen, da če se dotaknem stekleničke za olje, da le-ta ni od zunaj ves masten, da.... malenkosti, ki mi pač nekaj pomenijo. In ambient mora biti "topel".
Veliko dam na voh... tudi pri človeku... lahko si še tako lep...če mi nekaj ne "diši" potem... ni šans
Krokodil - ne boš verjel, tudi to sem že počela (kot tvoj stari ata - zgleda generacijska posebnost )
#19
Objavljeno: 29. maj 2004, 14:47
nevem kaj iz tebe serje˝ spet
živi dalje; srečno
človek,ki išče javno zadoščanje pravici ni nikoli zadoščen sebi
#20 Gost_sstane_*
Objavljeno: 30. maj 2004, 19:20
#21
Objavljeno: 31. maj 2004, 09:18
Uf, tudi jaz to počela, pa je bilo potem vse svinjsko.... . Zdaj sem in tja kako malenkost privlečem, še najraje na raztegnjen kavč pred Tv, največkrat sadje, ostale zadeve le izjemoma, ker pred TV nekak zadeve padajo kot v kanto in se nažiram kar tako, brez razloga .Jz pa rada jem kr v postli, ni zdravo, je pa zeloooo udobno.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0