Pri nas je blo za kosilo pa http://www.mojirecepti.com/recept/pasta-fizol.html Njam, njam, njam!
Kaj bomo dons jedl
#12401
Objavljeno: 9. december 2014, 17:22
#12402
Objavljeno: 9. december 2014, 19:24
Ni bilo čaaaaasaaaa... In je bil pomfri iz pečice in sojini polpeti in solata. Ta pomfri dvakrat na leto pa tud menda ne škodi. Sem pa pekla piškote v nedeljo... jeee S čokolado. Jih že ni več polovica.
#12403
Objavljeno: 9. december 2014, 23:45
Plus centrifuge je čista kuhinja.
Minus pa pokozlan in posran WC.
Ahhh, ravnovesje
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#12404
Objavljeno: 10. december 2014, 08:43
Plus centrifuge je čista kuhinja.
Minus pa pokozlan in posran WC.
Ahhh, ravnovesje
Kva???
nčjasn.com
#12405
Objavljeno: 10. december 2014, 08:56
Saj je ja jasno napisano
#12406
Objavljeno: 10. december 2014, 09:12
Saj je ja jasno napisano
Ja, napisan je jasno, sam men čist nerazumljivo
/btw, kje dobiš smeškote...a jih kopiraš, ker men prikaz smeškotov ne dela/
#12407
Objavljeno: 10. december 2014, 09:19
Ja, napisan je jasno, sam men čist nerazumljivo
/btw, kje dobiš smeškote...a jih kopiraš, ker men prikaz smeškotov ne dela/
Premal berem...zdej mi je jasn...Cookie, da bi centrifuga čimprej odjenala
#12408
Objavljeno: 10. december 2014, 09:22
A si našel smeškote , ja Cookie, pozdravite se
#12409
Objavljeno: 10. december 2014, 09:26
A si našel smeškote , ja Cookie, pozdravite se
Nisem...tvojga sem kopiral
#12410
Objavljeno: 10. december 2014, 09:35
Ne, meni tudi ne delajo smeškot, tiste znakce na tipkovnici uporabljam (dvopičje pa oklepaj)
Ker je tema o hrani: zadnjič sem morala na hitro narediti torto (sem pekla zraven kruh, pa pizze, pa palačinke, pa ni bilo veliko časa - je bilo miklavževanje, rojstni dan, obiski, vse na kupu) in sem naredila nadev s tistim, kar je bilo doma. S stepeno smetano, skuto in vloženim sadjem. Ni nek presežek, ampak za prvo silo gre. Pa ta nadev lahko uporabiš kot sladico: še malo svežega sadja noter in je super.
#12411
Objavljeno: 10. december 2014, 10:27
Hehe
Midva na podoben način delava sladice. Zase. Če pikici ostane kej od zajtrka /če je polenta, kaka kaša, gres, kuskus in podobno/, zvečer dava not še med, cimet, kurkumo, kakav...in voila...sladica je pripravljena.
#12412 Gost_Jeti_*
Objavljeno: 10. december 2014, 15:54
jetrnico ... ni bilo časa za kuhanje
jutri ajdove žgance s telečjo obaro
#12413
Objavljeno: 11. december 2014, 09:43
pol ananasa , 2-3 jabolka, suhe fige in orehe, malo sončničnih semen...
popoldan pa mam solato iz rumene in rdeče podolgovate paprike, radiča 2 vrst, paradajza, špinače... mam vse že v hladilničku svojem. me čaka papica, hmm, super.
špinača sveža je zakon...
#12414
Objavljeno: 11. december 2014, 22:01
Iskali smo danes kam je čudežno izginila ena klobasa... Pa smo ugotovili, da je nisem dala v ladilnik, ampak v predal kjer je shranjena alu folija in te stvari... Res me skrbi, kaj ja včasih delam - kar dam stvari nekam, ko ne spadajo, podzavestno in pol jih iščem. Nekaj stvari je že izginilo neznano kam.
Drugače sem eno juho iz vrečke... ojoj Not my style... Sam časa ni bilo, smo imeli sestanek (pa posel v zvezi z zdravo prehrano... ups no..).
#12415
Objavljeno: 12. december 2014, 15:06
Včeraj raštika s krompirjem in dimljeno klobaso.
Danes gremo v mesto (po presto), lučke gledat pravzaprav. Bomo šli z busom - svoje(prvo)vrstno doživetje za Razbojnika. Govori o tem busu že cel teden, tako se veseli.
No, torej ne bo časa za kuhanje - bomo morda kaj v mestu prigriznili, če ne - pa nas potem doma pogreje mlečni gres. Pol pa horizontala, jutri je treba zgodaj vstat (in kej narest - drva recimo), dopoldne imamo pa Dedka Mraza v moji službi. a še ima kdo to? Pomoje tole izumira. Smo starši morali kupiti darila (no, od firme smo dobili bone v nekem znesku), jaz sem mu kupila balone (ker s temi se lahko žoga V hiši), jih bo neizmerno vesel. Pa PEZ bonbone (ja, čisti cukr, mea culpa maxima).
Pa se pogovarjam s sodelavci, kaj so pa kaj oni nakupili za to priložnost. In me je skor kap - od 30E in navzgor. Legice, superavtočki,...ma ne dam ejjj za en avtoček 30E pa če nevemkaj.
No, kakorkoli, zavila sem v škatlo z lepim darilnim papirjem in zgleda zelo chic
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#12416
Objavljeno: 12. december 2014, 16:10
V Mercatorju je bila zadnjič pokušina. "Iverke panirane". Ribe, za tiste, ki kot jaz, tega niste vedeli. Ni se mi ljublo pripravit solate, pa sem domače kislo zelje, ki še ni bilo do konca skisano. In gor bučno olje Oljarne Kolarič in en malček česna. V pekarni sem vzela nad dobro pecivo. In ja, Cookie, tudi jaz. Čisti shoot sladkorja. Ampak tako dobrega peciva pa že dolgo ne, res, za pop.... dobro. Tako sem sedaj , da ne rečem v ekstazi, najbolj od zelja z noro dobrim bučnim oljem in peciva na vrh. Riba pa tudi ni bila švoh.
Olje sem kupila na kmečki tržnici. 17 eur liter. Povem vam, vredno vsakega centa. Sem že kupila domače bučno olje, a vseeno ni bilo tako gosto in izdatno kot tole. Res ga moram uporabit manj kot običajno in mešat z belim oljem, jz kar olivnim. Sicer bučnega, čeprav je kao 100 %, ne redčim. Dobila sem pa tudi domače olivno olje s Primorske in kivije.
#12417
Objavljeno: 12. december 2014, 21:50
Njoki s tartufato. Dvakrat od 16h. Sita.
Cookie, tudi pri nas imamo dedka mraza za otroke. Pa pri večini prijateljev, ki se jih zdaj spomnim in imajo otroke. Lansko leto je ena prijateljica prav rekla, da je tega čisto preveč, pa Miklavž v mestu, pa njen in možev dedek mraz, otroci sploh več ne vidijo nekaj posebnega v tem.
Tudi pri nas se dobijo boni + praznovanje - neka prireditev, darila so pa zelo različna, starši včasih še kaj dodajo, zato so, ja, v večini primerov kar ogromna.
Silvija, jaz sem vzela od Kolaričev mandljevo olje, uporabljam ga za kožo. Fajn prebrati, da je tudi bučno odlično, ga naslednjič vzamem od njih.
A kdo dela testo za pico brez kvasa? Kako?
Life begins at the end of your comfort zone.
#12418
Objavljeno: 12. december 2014, 22:11
Ane, meni pa tudi fajn info. Ker sem gledala njihova razno razna olja, pa še nisem vzela. No ja, sem pa zato še za darilček kupla dvakrat po pol litra za tamlade. Bom naredila paketke, ala bučno olje, sir, klobasa....
Za kožo pa jz, najceneje, olje iz ognjiča, Dvorec Trebnik. (smo še vedno pri hrani, pač hrana za kožo )
Brez kvasa po moje narediš čisto tanko testo, pa niti minute ne predolgo pečt, bo takšna "hrustljanka". Ali pa z vinskim kamnom in mal radenske...
#12419
Objavljeno: 13. december 2014, 09:40
Zaenkrat še ni bilo potrebe.
Life begins at the end of your comfort zone.
#12420
Objavljeno: 13. december 2014, 11:38
Nisem še delala pice brez kvasa. Zakaj, je boljša? Tisti, ki ste pekli pirin kruh z radensko - ste poizkusili razliko med navadnim pecilnim praškom in vinskim kamnom?
#12421
Objavljeno: 13. december 2014, 20:35
Hm, jaz sem pa danes šla na pico nekam, saj so ful fajne. Pozabila rečt za malo in sem skoraj celo potem... Saj ni čudn da imam zadnje čase mal okrogla lička... pa še kej...
#12422
Objavljeno: 13. december 2014, 21:08
Fuuuuuj, zato jaz ne jem češenj... In mandarin tud ne več. Od zdaj naprej.
#12423
Objavljeno: 14. december 2014, 21:16
Ja, sam se vidi takoj...
Mi smo pa danes naredili cmoke z bananami. In slivami. Samo jaz sliv ne jem isto kot češen ne... iz črvivega razloga. Marmelado še manj, ker si prav predstavljam kako so se črvi not skuhali... Jem zelene še nezrele slive in marelice, ker se mi zdi, da jih še niso črvi napadli... Kisle in trde so najboljše
#12424
Objavljeno: 15. december 2014, 07:55
Oznaka vegan na marmeladah... to maš prav, da ne vem, če to vse res drži Sploh če je BIO Si lahk res v dilemi - pojest stvari s polno škodljivih aditivov, konzervansov itd... ali pa ene par neškodljivih črvov....
#12425
Objavljeno: 15. december 2014, 09:34
presnožer proti bureku...
fight till the End.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (3)
Člani: 0 - Gosti: 3 - Skriti člani: 0