Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Sončnično olje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
38 komentarjev na to temo

#26 katkica1

katkica1
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 30. januar 2005, 20:09

To nisem nikjer prebrala. Dva moja frenda sta to že počela in prav tako kot ti to po naključju ugotovila, zato me je zanimalo, če se je to še komu zgodilo. No, pa vidim, da se je tudi tebi Marsa. :palec:

Vsekakor bolje to, kot, da ti zobozdravnik čisti kamen, potem se ti pa dela znova in znova.ne x?x

x:Ix xDDx x:Ix

#27 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 8. februar 2005, 00:31

Ja. ola se zdej nisn nabavo :V:
Ma zih ga bom drugi teden.
SSlisal, da je za to zadevo bolj soncnicno kakor olivno;
in tudi, da naj bi olivca raje pili, ker naredi fajn oblogo v trebuhu al zelodcu...
Ampak zrihtas pa lahk useen x:px ce bos ze zase recimo.
x:Xx
----------

Zivjo katkica, dobrodosla! :) :palec:
Kje si pa tole slisala/prebrala?
namrec jaz tega nisem se nikjer videla, da bi to naj bilo kao tako, pac pa sem sama to ugotovila, pravzaprav po nakljucju skoraj oz. je pac bil nekaksen 'sopojav'... nisem vedela skratka, da je tudi to v igri. :)
Mi je pa vsec, ko zdaj se vidim, da je ocitno ze ugotovljeno - ne samo z moje strani.
Aja - vendar jaz sem to ugotovila pri zvrkljanju z olivcem...
S soncnicnim nimam izkusenj.



#28 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. februar 2005, 01:38

kar ti pase... pili, saj ga pac uzivas... ampak ja, tud to smo, vcasih ga se mal 'cuknem' zraven. xDDx
Zase ga zaenkrat ne bom rihtala, ker si ga privlecem s hvara, no letos bolj skrtarim, ker so blazotno dvignil cene, pa smo ga manj vzeli... saj se ga dobi, tud ful dobrega.
Nisem pa se nic vprasala... :8): x:Ix
ampak bom, ker tud mene zanima, ce je sploh se v igri to.
Pa tok je gost pa dober, mal trpkast, ampak enim to sede... no meni je vsak, ki je dober, vsec, pa cetudi mal trpek.
Soncnicno mi je pa dost brez okusa.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#29 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. februar 2005, 00:39

sej zt; ker ce ga um itak ven pluno, te je vseeno keri je x:Dx razen ce:
- kaj ma pa soncnicni drugega od olivca v smislu - ali da vlece vec strupov nase?
soncnicni pa je cenejsi, kakor dober olivc. slednji pa je boljsi za papat men in verjetno vecini.

#30 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 5. marec 2006, 10:31

VIR: http://www.viva.si/clanek.asp?id=1874

Razstrupljanje s sončničnim oljem

Strokovne raziskave s sončničnim oljem, ki jih je opravil dr. F. Karach, financirala pa Ruska akademija znanosti, so pred nekaj leti po svetu dvignile val začudenja in spodbudile nadaljnje raziskave, saj so rezultati pri zdravljenju limfnih obolenj in okvar - tudi v primerih raka in aidsa - izjemni.

Presenetljivo je, da ta zelo preprosta biološka metoda zdravljenja odpravi široko paleto simptomov brez stranskih učinkov. Z njo je možno pozdraviti ali odpraviti številna bolezenska stanja, pri katerih bi bila običajno potrebna operacija ali zdravljenje z močnimi antibiotiki, ki imajo pogosto precejšnje neželene učinke.


Kaj je treba narediti?

Metoda je zelo preprosta, vendar se je treba pri njej dosledno držati nekaterih smernic, če želimo doseči želene rezultate in si ne škoditi. V primeru hudih bolezni se je vedno dobro predhodno posvetovati z zdravnikom. Z upoštevanjem navodil, ki sledijo, ni možnosti, da bi se povprečno zdravemu človeku z manjšimi tegobami zgodilo kaj slabega.

Torej k postopku:
* V trgovini z zdravo prehrano kupite hladno stiskano sončnično olje. Nujno mora biti hladno stiskano!
* Po odpiranju steklenice vedno poskrbite, da takoj po uporabi trdno privijete zamašek. Ko je olje izpostavljeno zraku, nenasičene maščobne kisline v njem, ki so pomembna učinkovina, hitro reagirajo z zrakom in potem ni več učinkovito.
* Zjutraj še pred umivanjem zob, preden karkoli spijete ali pojeste, dajte v usta žlico olja, vendar ga ne pogoltnite. Z blagim pritiskanjem jezika in obraznih mišic ga od 15 do 20 minut pretakajte po ustih naprej in nazaj, levo in desno. Poskusite ga spraviti tudi skozi presledke med zobmi, hkrati pa spodbujajte žleze slinavke, tako da čeljust pomikate gor in dol, tako kot pri žvečenju.
* Prek slinavk v ustih se bodo iz telesa izločili številni strupi, bakterije, plesni ... Tako boste očistili kri. Vse nečistoče se bodo nabrale v olju, zato ga nikakor ne pogoltnite, saj bo vsebovalo veliko strupenih snovi. Sprva bo olje precej viskozno, čez nekaj minut pa bo postalo tekoče in belkasto. Če tudi po 20 minutah ostane rumeno, nadaljujte z žvrkljanjem, dokler ne pobeli.
* Ko olje na koncu izpljunete, usta nekajkrat temeljito splaknite z vodo (kozarcu vode za splakovanje lahko dodate 1/2 žličke soli in 1/2 žličke sode bikarbone), nato si temeljito umijte zobe, na koncu pa dobro operite še zobno ščetko in umivalnik. Če si kapljico mešanice olja in sline ogledate pod mikroskopom, boste v njej videli obilo glivic, bakterij, njihovih spor in številnih drugih mikroorganizmov.
Že kmalu po žvrkljanju je pri mnogih ljudeh zaznati opazno okrepitev limfnega in krvožilnega sistema. Zdravje se okrepi zaradi razstrupitve in stimulacije imunosti. Pozitivni stranski učinki terapije so, da okrepi majave zobe, izboljša prekrvljenost dlesni, poveča belino zob ter izboljša spanec in spomin.
Čeprav je terapijo najbolje izvajati pred zajtrkom, jo je v primeru hujših bolezenskih simptomov koristno opraviti tudi pred drugimi glavnimi obroki. Poskrbite le, da 20 minut pred in po terapiji ne pijete tekočine.


Pri katerih boleznih je metoda uporabna?

Po raziskavah dr. Karacha so vidni rezultati opazni pri migreni, bronhitisu, zobnih obolenjih, arteriotrombozi, kroničnih krvnih boleznih, kot je levkemija, artritisu in podobnih obolenjih, nevrofiziološki paralizi, ekcemih, črevesnem katarju, vnetju potrebušnice, srčnih boleznih, boleznih ledvic, meningitisu, ženskih hormonskih težavah in drugih.
Prednost metode dr. Karacha je v tem, da trajno zdravi ves organizem. Pri smrtno nevarnih boleznih, kot so rak, aids in kronične infekcije, se je metoda izkazala kot učinkovito nadomestilo za druge, pogosto škodljivejše terapije. Evidentiran je primer ozdravitve kronične levkemije, potem ko so bolnika že štirinajst let neuspešno zdravili. Neki bolnik je odpravil akuten artritis že po treh dneh uporabe te metode. Precej bolnikov priča o dobrih rezultatih zdravljenja ali blaženju simptomov pri sicer neozdravljivih boleznih.


V nekem primeru je bil pri posamezniku, ki so se mu zaradi nepravilno izpuljenih zob v spodnji čeljusti nabirali strupi, učinek zdravljenja viden že po enem dnevu. Obraz na območju izpuljenih zob je pordel in postal luskast, stanje pa se je v naslednjih dneh še stopnjevalo, dokler ni zajelo vse brade. Simptomi so izginili šele po dveh tednih terapije. Poleg tega je že po prvem dnevu začel kašelj, s katerim se je iz pljuč čistila sluz.
Akutne bolezni naj bi bile po trditvah in izkušnjah dr. Karacha ozdravljive že v dveh do štirih dneh (pri sebi je tako pozdravil hud artritis). Kronične bolezni, ki so se razvijale veliko let, potrebujejo sorazmerno daljše zdravljenje. V nekaterih primerih traja terapija tudi leto dni. Pomembno je samo, da ne obupate in odnehate.


Mar res ni neželenih učinkov?

Dr. Karach je ugotovil, da se pri nekaterih ljudeh, ki nosijo v telesu več bolezni, zdravje sprva navidezno poslabša. Zaradi izčrpavanja primarne infekcije začasno prevlada sekundarna infekcija. Čez nekaj dni utegne sekundarna izginiti in se aktivirati naslednja. Taki simptomi so običajno opazni pri kroničnih bolnikih in tistih s smrtno nevarnimi boleznimi. V takem primeru dr. Karach svetuje, da bolnik vztraja pri terapiji, kljub začasni vročici, bolečinam ali drugim simptomom. Hudo bolnim, a tudi drugim kronično ali akutno obolelim vsekakor priporočamo predhoden posvet z zdravnikom, v najtežjih primerih pa opravljanje terapije pod nadzorom razumevajočega zdravnika.
Po mnenju dr. Karacha je hitro ozdravljenje možno samo v primeru, da se pri težkih boleznih pojavijo ti mehanizmi. Če terapijo zaradi kakršnegakoli razloga pretrgate, bodo učinki zdravljenje manjši in počasnejši. Zato dr. Karach meni, da je navidezno poslabšanje zdravja odlično znamenje, da bolezen postopoma čistimo iz telesa. Metoda je povsem naravna, zato ob dosledni uporabi nima neželenih učinkov.


Kako dolgo vztrajati?

Vse je odvisno od posameznika. Običajno ozdravitev in izboljšanje počutja sledita že po nekaj dneh uporabe. Včasih je potrebnih nekaj tednov, samo v izjemnih primerih več mesecev. Terapijo lahko pretrgate, ko začutite, da se vam je povrnila moč, da sta se dolžina in kakovost spanca vrnila v naravno stanje, ko imate zdrav tek in ko ob jutranjem prebujanju ne zaznavate znamenj utrujenosti. Sekundarni učinek je znatno izboljšanje spomina. Terapija ni več potrebna, ko začutite zadostno izboljšanje teh dejavnikov.
Dr. Karach predvideva, da lahko ljudje z redno uporabo oljne terapije obrnejo nagnjenost k bolezni v nagnjenost k zdravju. Ko zdravje postane prevladujoče stanje telesa, bi s tem lahko podaljšali povprečno starost na 150 let, kar je dvakrat več kot danes. Pri tem stališču ni osamljen, saj se z njim strinjajo številni drugi strokovnjaki in raziskovalci po svetu.


Prirejeno po članku Metoda zdravljenja limfnih obolenj, skupaj z aidsom in rakom, objavljenem v Žurnalu Ukrajinske onkološke zveze in različnih virih s svetovnega spleta.

Po raziskavah dr. Karacha so vidni rezultati opazni pri:
- migreni,
- bronhitisu,
- zobnih obolenjih,
- arteriotrombozi,
- levkemiji,
- artritisu,
- evrofiziološki paralizi,
- ekcemih,
- revesnem katarju,
- vnetju potrebušnice,
- srčnih boleznih,
- boleznih ledvic,
- meningitisu,
- ženskih hormonskih težavah.

AVTOR: Nikola Petrovič

#31 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 5. marec 2006, 10:39

Znane so tudi variante z ekstra deviškim oljčnim oljem. Če ima kdo kakršnekoli izkušnje s tem postopkom ali pozna koga, ki jih ima, naj malo pokomentira.

#32 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. marec 2006, 12:08

sem prikljucila k obsotjeci, gor po temi si poglej, smo ze mal pisal, pa mroda se se kdo prikljuci.

:palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#33 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 5. marec 2006, 12:16

Hvala Marsa, se opravičujem za spodrsljaj.

#34 girly

girly
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 891

Objavljeno: 2. avgust 2006, 06:44

Moj 4. dan oljne terapije.

Kot že povedano, sem prvič mislila bruhat in se počutila zamaščeno ves dan (pa še slabo mi je bilo do večera).

No, naslednje jutro sem vseeno vztrajala naprej in je bilo veliko boljše, okusa po olju po umivanju zob in aquafreshu praktično več ni bilo (enako vse naslednje dni).

Nekih (telesnih) sprememb sicer ne opazim, je pa tip komentiral, da - odkar izvajam to terapijo - vso hrano jem bolj slano kot prej (prej sem uporabljala ful malo soli in so se vsi pritoževali, zdaj si solim celo bolj od tipa).

A je kdo od vas tudi dobil ta "stranski učinek"?

Sem prepričana, da bo Sstane imel na to kaj povedat ... Hehe

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...


#35 free rider

free rider
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 3. avgust 2006, 20:45

Vztrajaj in uporabljaj tudi čistilec jezika.Poglej v spl. trgovina Lotosov cvet. Srecno pot.Ker nisva daleč narazen se lahko srečava pošlji os ko boš doma.


free rider

#36 Boštjan77

Boštjan77
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 14. junij 2007, 22:11

Ja baje se dobi tako hladno stiskano bučno, kot sončnično olje, pa še pošljejo ti ga lahko po pošti na : http://www.sanus.si

#37 kukica

kukica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 118

Objavljeno: 26. september 2007, 15:48

Tole je pa za probat ... imam že dalj časa probleme s krvavečimi dlesnimi ... mogoče bo pa pomagalo. x8Dx
Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara


NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI

#38 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 26. september 2007, 15:57

Žverkljanje (NE pitje) lastnega urina večkrat dnevno. 100% odpravi/bistveno izboljša zdravstveno stanje paradentoze... v nekaj dneh.

Zaceli rane v ustih...

_________

Sliši se NAGRAVŽNO

DELUJE pa sigurno!!! :)

LP

#39 kukica

kukica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 118

Objavljeno: 26. september 2007, 16:04

Žverkljanje (NE pitje) lastnega urina večkrat dnevno. 100% odpravi/bistveno izboljša zdravstveno stanje paradentoze... v nekaj dneh.

Zaceli rane v ustih...

Thx, ampak mislim, da nisem ready za kaj takega. Bljak.
Bom najprej z oljem probala.
Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara


NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0