Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Sončnično olje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
38 komentarjev na to temo

#1 shaya

shaya
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 80

Objavljeno: 25. januar 2005, 22:38

A je že kdo poskusil grgrati hladno stiskano sončnično olje ? Baje po 20 min na dan , 14 dni. Naj bi bilo dobro za čiščenje raznih strupov iz telesa. Opišite postopek če ga veste, ker jaz ne vem točno kako naj bi bilo.

xokx

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. januar 2005, 07:16

Tko kot si rekla... --- najmanj 10 minut, ne vec kot pol ure.
Jaz ravnokar zvrkljam olivca.
Lahko pa uporabis tudi soncnicnega. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 26. januar 2005, 10:27

a NAJMANJ 10 minut, a ni dost par minut, da olje postane tekoče.. torej bolj vodeno... tekoče je že itak. x:Ix
Mushi

#4 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. januar 2005, 10:50

Kao da ne - naj bi celo dlje, jaz sem ugotovila pri sebi, da je 10 minut dovolj.
Da je glih prav v bistvu, tja do 15.
Ampak nekateri pa svetujejo 20 minut, najmanj. meni se zdi dost nesmiselno tolk cajta.
Ja, postane taksno bolj vodenkasto. :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#5 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 26. januar 2005, 11:21

pred časom sem to izvajala, sam ne tolk časa,
zdej me pa neki voha.. pa sem začela jest Brokolin pa ene tablete od Aloe vere od Medexa, pa Folno kislino (3 mesece pred načrtovanjem) torej se hočem ven spravit, da bo na naslednji kontroli vse cool.. Pa nek ženski čaj od Ašiča bom tud pila.. pizdarija kak babe našpukamo.. vedno nek sranje.. nimam ne vnetja in nič, samo "neki" se dogaja.. tko kot sem že imela, pol pa če spet operacija pade, pa spet nosečnost se prestavi za kr en določen čas. :inocent:
ne paše glih v TO temo, samo kako imunost krepit.. x:Ix da se zvlečeš iz najavljenih problemov...
Mushi

#6 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. januar 2005, 12:11

VSE je v tem... ce si zdrav, si zdrav. xyesx

Jaz imam izkusnje sam z olivcem, lohk potrdim da dela... saj je logisch - na nek nacin (se) puca (cez) jezik.
In - obloge, totalka pmaga!! samo moras bit vztrajen... ce bos parkrat, pa hitel pred ogledalo, ne bo nic.
A ce bos en mesec ali celo samo 14 dni redno - totalni rezultati; probajte! :palec:
Tud od caja, pa od chikov, ki se hitro nalaga na zobe.
Ful zakon.. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#7 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 26. januar 2005, 12:35

bom jst tud spet začela s tem, a res od čaja da ti dol spravi obloge oz. obarvanost. Zeleni čaj je užas, ko vidiš kak se na skodelico prime, komaj dol zdrgneš, tisti rob, kolk se mora to na zobe obesit..
Ampak kar se zdravja tiče, ma nimam pojma kok mi lahk skoz to imunost pod nos mečejo, da jo moram si zvišat, nič prehlajena, odporna sem pa to, no tole pa tko podtalna reč.. počutje fajn in to, razen tega da sem eksplozivna to pa res, pa tud sekirancije kr dost pade.. sicer bolim pa to na vsakega ki si zasluž, sam ne morem pol to kr iz glave vn brisat, mogoč je pa psihično.. pol mi pa nbene recneje ne pomagajo razen Persena al pa Apaurinov.. Lexaurinov.. xrolleyesx al pa dveh metrov pod zemljo, pol si pa tak ql.. :kulgreen: :P
Mushi

#8 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 26. januar 2005, 13:27

Tudi jaz sem slišala za to in tudi provala cca. 14 dni. Že ko sem prvič naredila se mi je energija ful povečala. Moram povedat, da se mi je takrat tudi koža popravila, vendar sem prekinila zaradi hudega kašlja. Mogoče je bil to znak notranjega čiščenja, ker se nisem slabo počutila, samo kašljala sem kot divja, zato nisem upala nadaljevat s terapijo. Kasneje se nisem več lotila z njo, ker mi je zjutraj 20 minut (tako piše v mojem članku, ki ga prilagam)to muka izvajat.....

Evo članek.



Oljna terapija po dr. Karachu
Z oljno terapijo se dandanes zdravi že zelo veliko ljudi. Doslej nismo zasledili nobenega stranskega učinka in nobene kontraindikacije. Takšno zdravljenje priporočamo tudi tistim, ki so prepričani, da so popolnoma zdravi, ker sproti odpravlja strupe iz telesa. To je izredno pomembno, kajti dandanes uživamo industrijsko osiromašeno, manjvredno, ekološko onesnaženo hrano in v velikih mestih, a tudi industrijskih krajih, dihamo nezdrav zrak, poln strupenih snovi.
Kako poteka oljna terapija
Kakor pravi dr. Karach, je pri zdravljenju z oljno terapijo bistveno to, da je preprosto. Pred zajtrkom, na tešče damo eno jedilno žlico tega olja v usta , vendar ga ne pogoltnemo, temveč ga v zaprtih ustih skozi zobe obračamo in žvrkljamo. Čeljusti in brado tako razgibavamo 20 minut, da dobimo veliko sline, kajti to, kar počnemo, je pravzaprav ustna prebava. Olje v naših ustih postane židko, nato bolj tekoče in rumeno ali belo, obenem pa včasih tudi predivasto. Barva izpljunka je odvisna od načina predelave olja (domače, rafinirano). Po predlaganem času olje izpljunemo. Potem si ustno votlino večkrat izperemo z vodo, zobe pa očistimo z zobno krtačko in zobno kremo. Očistimo tudi umivalnik, kajti v izpljunjeni tekočini je veliko bakterij in drugih povzročiteljev bolezni ter škodljivih snovi. Po zjutraj opravljeni oljni terapiji je v ustih in v vsej ustni votlini občutek popolne higiene in slina, ki se nam nateka v ustno votlino, je kot bistra voda. Tako ugodno in prijetno začnemo dan, na delo ali kamorkoli že lahko odidemo brez kompleksov, ki nastanejo zaradi neprijetnega zadaha iz ust.

Preden se po terapiji lotimo kave, predlagam, da najprej izpijemo še kozarec vode z žlico jabolčnega kisa, počasi, po požirkih.

KAKO DELUJE OLJNA TERAPIJA IN KAJ VSEBUJE OLJE
Pri oljni terapiji gre za ustno prebavo. Ko v ustih obračamo olje, se nabere veliko sline, tako da se skozi ustno sluznico iz krvi izsesavajo strupi. Zato tega olja nikakor ne smemo pogoltniti, saj je postalo strupeno. Ko bi eno samo kapljico te tekočine pregledali skozi drobnogled, bi videli neznansko veliko mikroorganizmov. Nekateri so nepogrešljivi, ker sprožijo kemične spremembe za predelavo in prebavo hrane, drugi so patogeni in povzročajo bolezni.

Ko imamo med terapijo olje v ustih, se dogaja tole: ko smo lačni, se vse bakterije nabirajo v želodcu in čakajo na hrano, zoprn občutek v želodcu, kadar smo lačni, je zahteva bakterij po hrani. In ker jim hrane, namreč olja, ki ga ne pogoltnemo, ne spustimo v želodec, pridejo one v usta in tam sprožijo prebavo hrane – olja. Po dvajsetih minutah žvrkljanja olja v ustih, ko se nam je nabralo nič koliko kisline – bakterij - jih izpljunemo. Tako smo se jih znebili. Za nadaljnjo prebavo potrebne mikroorganizme pa naš osebni računalnik – možgani – takoj na novo programira (in telo proizvede), tako da obenem tudi osvežuje možgane.

Ta osvežitev se takoj pokaže: povrne se nam zdrav tek, spet dobro spimo in si lahko veliko zapomnimo. Naj še omenimo: zdrav tek pomeni, da bomo jedli toliko, kolikor zahteva naše telo, pa se bodo suhi zredili do optimalne teže in debeli počasi shujšali, dokler ne bodo dobili prave teže. Tistim, ki mislijo, da so predebeli, po vsakem obroku priporočamo kozarec vode z jabolčnim kisom.

Eden najvidnejših učinkov oljne terapije je utrditev majavih zob, vračati se jim začne belina, krvavenje se ustavi, olje pa obračamo dvajset minut v ustih zato, ker se skozi ščitnico vsakih 17 minut pretoči vsa človeška kri. Ščitnica in druge žleze v našem telesu namreč delujejo kot filtri. Celice, iz katerih sestoji ščitnica, privlačijo jod: njen z jodom bogati izloček v teh sedemnajstih minutah uniči patogene mikrobe, ki so prišli v kri zaradi kakšne kožne poškodbe, ranice ali pa skozi sluznico nosa in grla, ali z absorbirano hrano iz prebavnih organov. Močne virulentne klice pešajo z vsakim prehodom skozi ščitnico. Po vsakih nadaljnjih sedemnajstih minutah so bakterije vedno bolj šibke, dokler nazadnje ne izginejo. Toda to se zgodi edino tedaj, če ima ščitnica dovolj joda. Če ga nima, škodljivih mikroorganizmov, ki krožijo s krvjo, ne more uničiti, kakor je namenila mati narava.

Vse to pove, kaj zmore oljna terapija, kako dobro se počuti ščitnica, ko ji ni treba delovati z vso močjo, ker te bakterije, ki jih mora ščitnica uničevati počasi, ko kri kroži skoznjo, kratkomalo v ustih poberemo in izpljunimo. S tem ščitnico razbremenimo, saj ima še druge naloge, najpomembnejša od teh pa je obnavljanje energije za naše vsakdanje delo. Ščitnica in naša količina energije sta tesno povezani – torej je naša energija odvisna od pravilnega delovanja ščitnice. Zato se nam z oljno terapijo naglo vrača psihofizična moč, ščitnica deluje neobremenjeno, možgani delujejo sveže.

Po drugi strani se z oljno terapijo sproščajo zdravilne oljne sestavine v slino, ki jo kri neposredno vsrkava skozi sluznico. Kaj torej naša kri vsrkava iz sončničnega olja? Sončnično olje je pravi zaklad vitaminov in mineralov, najpomembnejši so: vitamini B, B1, B2 in E, minerali fosfor, kalij, magnezij, veliko nenasičenih kislin, karotinoidi, lecitin. S to preprosto oljno terapijo telesu samo nekoliko pomagamo. Vse nadaljnje zdravljenje opravi človeški organizem sam. Zdravi celice, tkiva in notranje organe hkrati. Preprečuje uničenje zdrave mikroflore in s tem tudi svoj razkroj. Človekovo ravnotežje ni več ogroženo, razne bolezni ne morejo več nastajati, živimo bolje in dlje.

KAJ POVSEM ODPRAVIMO Z OLJNO TERAPIJO?
V organizmu se pospeši presnova in to je pogoj za zdravje. Odpravimo glavobol, bronhitis, zobobol, tromboze, kronična obolenja krvi, artrozo, ohromelost, ekceme, želodčne čire, črevesne bolezni, srčna in ledvična obolenja, enefalitis, ženske bolezni. Oljna terapija zdravi tudi vse kronične bolezni, obolenja živcev, težave z želodcem, bolečine pljuč in jeter, epidemično razširjeno spalno bolezen in tudi bolezni, ki jih je povzročilo jemanje strupenih kemičnih zdravil. Dr. Karachi pravi, da je njegova metoda zdravilna za ves organizem hkrati in učinkuje tudi preventivno: to je posebno pomembno pri življenjsko nevarnih tvorbah in infarktnih stanjih. Glede na stadij bolezni rakastih bolnikov in bolnikov z aidsom ne more biti odveč upanje, da bo tudi njim pomagala oljna terapija, dopolnjena z vsakdanjo medicino, postom, makrobiotično hrano, poseben poudarek pa je na uživanju jabolčnega kisa, medu, limon, kvasa, ribjega olja, kalčkov (sploh sojinih), magnezijevega klorida in pozitivni usmerjenosti . Naše zdajšnje misli so preobrazba energije naše prihodnosti.

Obudimo v spominu, kako vitamini v sončničnem olju delujejo proti raznim boleznim.
vitamin E: jetra, koža, lasje, motnje v rasti, neplodnost, arteroskleroza, srčna obolenja, motnje v meni, revmatične bolezni, rakaste novotvorbe
vitamini B, B1, B2: mišice, motnje v živčevju, pomanjkanje teka, motnje v presnovi, v krvnem obtoku in v nosečnosti, nemir, slaba koncentracija, utrujenost, vnetje sluznice, poškodbe kože, oči, motnje v vegetativnem živčevju

vitamin D: rahitis, omehčanje kosti, krči mišičevja, zobje

fosfor: telesu pomaga absorbirati vitamine, je prenosnik kalcija po telesu, pospešuje delovanje kostnega mozga pri obnavljanju rdečih krvnih zrnc, pri rahitisu in mehčanju kosti, pospešuje zaraščanje zlomov

kalij: povečuje obrambno sposobnost organizma, sanira obolela mesta, utrjuje vezivna vlakna mišic in jih krepi

lecitin: v vseh celicah telesa pomaga spodbujati metabolizem, pospešuje spomin in moč duha, ko hrani možgane in živčevje, odpornost glede na poškodbe. Ob živčni izčrpanosti in pomanjkanju energije lecitin obnavlja izgubljeno moč. Naši vzhodni pradedje so že pred sto in sto leti vedeli, da lecitin v določeni hrani veča moč in vzdržljivost, hitrost in gibčnost, mladostnost in vitalnost.

magnezij: njegovo pomanjkanje veča nevarnost za kardiovaskularne bolezni in neuravnoteženost želodčne kisline.

Na vprašanje, kako dolgo je potrebno izvajati oljno terapijo, naj si vsak sam odgovori. Tudi ko začutimo, da smo odpravili kako bolezen, ne odnehajmo. Neprecenljiva pomoč in prednost za nas je, če lahko telesu tako preprosto in nič kaj drago dajemo izredno pomembne vitamine in minerale, ki jih z vsakdanjo hrano ne dobimo, in po drugi strani odpravljamo strupe iz telesa.

Oljno terapijo priporočamo tudi po napornem fizičnem delu, ko nas boli hrbtenica, ali nas bolijo roke ali noge. Po končanem delu, preden se lotimo hrane, v ustih žvrkljajmo sončnično olje. Čez uro bodo izginile vse akutne bolečine in počutili se bomo kot da nismo težko delali.

Hladno stiskano sončnično olje lahko uporabljamo tudi v drugačni obliki. Po vsaki oljni terapiji, ko smo si očistili ustno votlino, pogoltnemo eno žlico tega olja in na ta način dovedemo svojemu telesu vitamine in minerale. Seveda se olje priporoča tudi za pripravo solat, marinad, in ostalih hladnih jedi. Pri postopkih temperaturne priprave hrane (dušenje, pečenje) pa se olje doda v zadnji fazi kot začimba oziroma kalorični dodatek.


besedilo je pretipkano z letaka, ki sem ga dobila ob nakupu hladno stiskanega nerafiniranega sončničnega olja iz oljarne Kocbek (Stara gora)

#9 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 26. januar 2005, 13:32

Ja, da naum spet neki 'forsiral' zadeve; je za imunski sistem in se mnogo drugega zelo priporocljiv FHES (komercialno - Active-H, ki je najmocnejsi znan antioksidant).
glej forum GOH Slovenija oz. mojo spletno stran: http://cokolada.net

Frendica je zaradi let, bila ze brez menstre, pa jo je spet dobila.
Za zenske tezave menda velikokrat pomaga uzivanje 'manj toksicne' prehrane. Vec zive hrane in manj take, ki ima veliko 'odpadka'. Antioksidanti pa razgrajujejo toksine, strupe v telesu, zato so vsekakor priporocljivi. Tudi in predvsem pri vnetjih, ipd.

#10 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 26. januar 2005, 13:38

Super clanek. Hvala.
Zanima pa, ce ima taka oljna terapija kakrsnekoli stranske ucinke?
Ali kje pise tudi o tem?
Hm, tale je kr 'mocna', da si nekdo upa trditi, da se vse tiste tegobe odpravi z tako terapijo :o|o: v bistvu dvomim. Dejstvo pa je, da ce ne probas ne mors vedet! :palec:
Torej se v kratkem lotim zadeve!
Kaksen ole je najbols? olivc, soncnicno, bucno, sezamovo, ipd...
vem, da naj bo biolosko pridelan in hladno stisnjen, kajne?
---------

<{POST_SNAPBACK}>Tudi jaz sem slišala ....
Evo članek.
Oljna terapija po dr. Karachu....



#11 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 26. januar 2005, 14:11

V bistvu lahko uporabljaš različna olja npr.sončnično, oljčno...samo, da je hladno stiskano, nerafinirano...
Imam še nekaj člankov v mojem arhivu. Prilagam.

2.članek-zelo podoben prejšnjemu
Oljna terapija po dr.Karaču
Na zasedanju Ruskih onkologov je prof. Karač predstavil preprost proces zdravljenja telesa z uporabo sončničnega olja. Uspehi tovrstnega zdravljenja zbujajo občudovanje, a tudi dvome o vsebini Karačevega referata.Vendar se s preskusom njegove oljne terapije lahko vsakdo prepriča, da so njegove trditve utemeljene.
Res je, da zbuja začudenje že to, da je možno doseči tolikšen uspeh s tem povsem neškodljivim biološkim načinom zdravljenja, saj gre za izredno uspešne primere. S to preprosto metodo je mogoče zatreti najrazličnejše bolezni, tako, da se lahko celo odpovemo kirurškim posegom in uživanju raznih zdravil, ki imajo pogostokrat škodljive stranske posledice.
Za to vrstno zdravljenje je odločilno predvsem to, da je preprosto.
Sestoji se samo iz srkanja in mlaskanja olja v ustni votlini.vse nadaljnje zdravljenje opravi človeški organizem sam. Tako je mogoče zdraviti celice, tkiva in vse druge človeške organe hkrati, saj prav to preprečuje uničenje zdrave mikroflore in s tem tudi razkroj človeškega organizma. Če nastopi slednje je namreč ogroženo človekovo ravnovesje; to povzroči nastanek raznih bolezni, le te pa vplivajo na trajanje življenja. Zdaj človek v resnici preživi polovica življenja manj, kot bi jo lahko: to pa pomeni, da bi življenje sicer trajalo140 do 150 let pravi dr. Karač.
Z oljno terapijo povsem odpravimo:
Glavobole, bronhitis, zobobole, kronična obolenja krvi, artrozo, ohromelost, ekceme, želodčne čire, črevesne bolezni, srčna in ledvična obolenja, encefalitis, ženske bolezni.
Ta terapija deluje tudi preventivno, saj preprečuje nastanek življenjsko nevarnih tvorb (mišljene so novotvorbe in tumorji). Lahko pa jih tudi zdravi, kot na primer pri kroničnih boleznih krvi, pri ohromelosti in obolenjih živcev, pri težavah z želodcem, pri boleznih pljuč in jeter, ter pri epidemični spalni bolezni. Potemtakem, tako meni dr. Karač, je mogoče zdraviti številne bolezni, tudi takšne,ki jih povzroča jemanje strupenih kemičnih zdravil. Dr. Karač pravi, da njegova metoda zdravi ves organizem hkrati kar učinkuje tudi preventivno; to pa utegne biti zelo pomembno pri življenjsko nevarnih tvorbah in infarktnih stanjih.Sam pravi ; z oljno terapijo sem si docela odpravil krvno bolezen, za katero sem bolehal 15 let. Tudi pri akutnem artroznem (obolenju sklepov) obolenju, ki je zahtevalo ležanju, sem ozdravel po treh dneh zdravljenja.
POTEK ZDRAVLJENJA
Kupimo hladno stiskano biološko pridelano sončnično olje (lahko tudi biološko pridelano , arašidovo, sezamovo ali deviško oljčno olje ) v trgovini z BIO izdelki. Zjutraj pred zajtrkom vzamemo eno jedilno žlico tega olja, vendar ga ne pogoltnemo.. Olje vsrkamo v usta brez naglice in brez napetosti, nato ga plunkamo, poljemo in srkamo skozi zobe, skratka v zaprtih ustih 15 do 20 minut. Pravilno gibljemo čeljusti in brado, tako dobimo veliko sline; tako kot pri Mayrovo terapiji – za ustno prebavo. Očitno se izsrkavajo bolezenski strupi iz krvi skozi ustno sluznico.Zaradi tega, v nobenem primeru olja ne smemo pogoltniti., saj je postalo strupeno. Olje samo je najprej židko, potem postane tekoče in belo kot volna, nato se izpljune(ko se izpljune je tekočina rumena le, če ni bila dovolj dolgo, temeljito in kvalitetno predelana v ustih.
Po tem si ustno votlino speremo z vodo, zobe pa si umijemo z zobno ščetko. Očistimo tudi umivalno korito, kajti v izpljunjeni tekočini je poleg strupenih snovi tudi veliko bakterij. Ko bi pogledali eno kapljico te tekočine skozi drobnogled, bi zagledali mikrobe v razvojnem stadiju. Posebej je pomembno poudariti, da se med sproščanjem sestavin olja v slini poveča presnova. Eden najvidnejših učinkov tega zdravljenja je učvrstitev majavih zob, vračati pa se jim prične tudi belina, hkrati pa ustavi krvavitev dlesni.
Opisano opravilo, ki omogoča sproščanje zdravilnih oljnih sestavin v slini in njihovo učinkovanje, se najbolje obnese zjutraj pred zajtrkom.
Lahko pa zdravljenje pospešimo s tem, da to opravimo trikrat na dan, vendar vsakokrat pred jedjo in na tešče.s tem organizmu ne škodujemo, zdravljenje pa poteka hitreje in je tudi učinkovitejše.
Koliko časa naj zdravljenje traja ?
Opisana terapija mora trajati toliko časa, kolikor je potrebno, da se organizmu povrnejo prvotna trdnost in svežina ter mirno spanje- drugače povedano. Vsa dotlej , dokler npr. jutranje prebujanje ne pomeni več premagovanja občutka utrujenosti; počutiti se moramo spočiti in ne smemo imeti solznih vrečic pod očmi.
Zdravljenje nam mora najprej vrniti zdrav tek, dobro spanje in nemoteno zmogljivost pomnjenja.
Kaj pomeni začetno slabšanje stanja? Pri bolnikih, ki bolehajo za več boleznimi, se utegne zgoditi, da se splošno zdravstveno stanje navidez poslabša. Lahko se celo zgodi, da med zdravljenjem eno bolezensko gnezdo vpliva na drugo, ki bi sicer šele pozneje utegnilo povzročiti kako drugo hudo, nemara celo smrtno bolezen. Ob pojavu domnevnega poslabšanja ne prenehajte s terapijo! Svetuje Dr. Karač. Niti enega resnega razloga ni, ki bi terjal ustavitev zdravljenja , celo takrat ne, če se zviša temperatura (zdravilna vročina). Prav to je znamenje, da se terapija mora nadaljevati nepretrgoma. Ko bi jo iz kakega razloga res morali ustaviti, si je treba biti na jasnem o tem, da se resnično ozdravljenje lahko doseže samo med izvajanjem oljne terapije. Poudarjam pravi Dr Karač, da je ravno to poslabšanje znamenje, da bolezen izginja.
Kako pogosto?
Na vprašanje, kolikokrat na dan je potrebna oljna terapija, lahko odgovori samo posamezni bolnik, ki se je kure že lotil. Po svojem občutku naj odloči, ali je potrebuje več ali manj.akutne obolevnosti se odpravijo nenavadno hitro, to je v dveh do štirih dneh. Kronična obolenja zahtevajo ponavadi dalj časa, včasih do enega leta, prav tedaj je terapijo nujno nadaljevati.

3.članek
Oljčno olje kot zdravilo
Flavonidni polifenoli, in drugi antioksidanti prisotni v vrhunskem deviškem olivnem olju, preprečujejo okvare celic. Vežejo proste radikale in znižujejo možnost mutacije celic Zato številni znanstveniki priporočajo uživanje 20 do 40 ml olivnega olja dnevno. Podobne izkušnje in rezultate z uživanjem olja vrhunske kvalitete ima tudi primarij J.Tasič kardiolog, ki se dolga leta ukvarja s sekundarno preventivo bolezni srca in ožilja.
Priporoča preprosto obliko zdravljenja. Osnova zdravljenja je sprememba presnove celic. Potrebno je zdraviti strukture celic, celotno tkivo in vse organe hkrati. Zdravljenje z oljčnim oljem preprečuje uničenje zdrave mikroflore in odstranjuje snovi, ki so nevarne za vitalnost in delovanje celic.
Za zdravljenje uporabljamo in nabavimo le vrhunsko, hladno stiskano in biološko pridelano olje v trgovini z BIO izdelki.
Primarij Tasič ima najboljše izkušnje z naslednjo obliko uporabo oljčnega olja. Poleg varovalne diete in redne fizične aktivnosti priporoča:
zjutraj pred zajtrkom vzamemo eno jedilno žlico tega vrhunskega olja, vendar ga ne pogoltnemo. Olje vsrkamo v usta brez naglice in brez napetosti. Zadržimo in valjamo ga v ustih, srkamo skozi zobe od 15 do 20 minut. Pravilno ga predelujemo in valjamo, tako, da dobimo veliko sline; podobno kot pri znani Mayrovi terapiji – za ustno prebavo. Bolezenski strupi se odstranijo iz krvi skozi ustno sluznico. Zaradi tega, olja ne smemo pogoltniti, saj je postalo strupeno. Po 15 minutah ga izpljunemo.
Opisano opravilo, ki omogoča sproščanje zdravilnih oljnih sestavin v slini in njihovo učinkovanje, se najbolje obnese zjutraj pred zajtrkom. Opisana terapija mora trajati toliko časa, kolikor je potrebno, da se organizmu povrnejo prvotna trdnost in svežina. Tudi več mesecev.
Olje vsebuje izredno kvalitetne aminokisline v velikih količinah, zlasti metionina in triptofana, ki sta pomembni za delovanje jeter, ledvic, izkoriščanje vitamina B kompleksa. Vsebuje pa tudi veliko kalcija, kalija, fosforja, železa in vitamina B
Ima močno protibakterijsko delovanje. Očisti kožo in uničuje predvsem stafilo in streptokoke, a tudi glivice, ter ima proti vnetni vpliv. Pri raziskavi z oljno terapijo ust, so zmanjšali število patoloških bakterij v ustih v 85 %, predvsem bakterij, ki povzročajo vetja dlesni. Dobre rezultate so imeli tudi pri zdravljenju kroničnega sinuzitisa in psoriaze.
Toda primarij Tasič priporoča uživanje čistega oljčnega olja tudi zvečer, a največ 5 ml pred spanjem. Antioksidanti in antioksidantni vitamini, prisotni v deviškem oljčnem olju imajo čas, da v času nočnega počitka očistijo organizem nastalih prostih radikalov in dvignejo totalni oksidacijski status organizma v normalne vrednosti (2.4 – 3.6 mmol/L).
Ker veže v maščobah topne toksine in jih odstranjuje iz telesa podaljšuje aktivno in ustvarjalno življenjsko dobo.

#12 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. januar 2005, 14:20

Hudo, pridna, Bomboncek!!! :palec: xyesx

(*pa lepo si spodaj napisala in vse x^x)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#13 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 26. januar 2005, 14:27

Sem malo goljufala. Ti članki so že stari in mam spravljene v računalniku. Sem jih nekoč dol z spleta pobrala....So pa koristne zadevice. Bom ponovila, če se moja urinoterapija ponesreči....kar tako pa se že ne dam!
To terapijo mi je svetovala ena punca, ki je imela zelo problematično kožo in njej je pomagalo, samo je bila vstrajna!

#14 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. januar 2005, 14:32

ja, ce se ze gremo... je smiselno dat sanso metodi - katerikoli ze pac. :palec:

aja, p.s. Ce najdes vir se za te clanke, se to podaj, je fer. Ce pa ne najdes, pa nic - saj je samo na forumu za osebno rabo, ce bo pa kdo imel kake probleme s tem, bomo pa kasneje 'ukrepali. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#15 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. januar 2005, 14:50

Imam eno prijetno zgodbico na tole... :)

Nekoc dobim na urednistvo vprasanje o tejle kuri s soncnicnim oljem.
odgovorim, da prav konkretne ne poznam oz. z njo nimam izkusenj, da pa lahko uporabi (da jaz to uporabljam) olivno olje - ki pa mora seveda biti extra devisko, hladno stisnjeno in sploh cist bio. :)
Dobim nazaj odgovor - z olivnim oljem pa ne bo problem, ker imamo oljcni nasad in ga sami hladno stiskamo in vse.
In cez cas sem dobila na domac naslov se liter tega super olivca! x:Xx :vio:
Ful dobr! :)
Sam ga pa nisem imela za zvrkljat. :)
(*zelo kvalitetno slovensko olje, ponekod zelo, celo najbolj cenjeno).
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#16 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 26. januar 2005, 14:54

Super! :palec:
preberem podrobneje in zacnem s terapijo se ta teden! x:px
ani dobr k se lahk tko o zdravju pogovarjamo! x:Dx x:Xx
--------

<{POST_SNAPBACK}>V bistvu lahko uporabljaš različna olja ...



#17 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 26. januar 2005, 14:55

Jeah, sliselno! :palec:
---------

<{POST_SNAPBACK}>ja, ce se ze gremo... je smiselno dat sanso metodi - katerikoli ze pac. :palec:

aja, p.s. Ce najdes vir se za te clanke, se to podaj, je fer. Ce pa ne najdes, pa nic - saj je samo na forumu za osebno rabo, ce bo pa kdo imel kake probleme s tem, bomo pa kasneje 'ukrepali.  :palec:



#18 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 26. januar 2005, 14:57

A lahk zrihtas?
---------

.. oljcni nasad in ga sami hladno stiskamo in vse....



#19 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. januar 2005, 14:58

Po mojem ja. :)
Ce zelis, lahko vprasam.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#20 Bombonček

Bombonček
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 147

Objavljeno: 26. januar 2005, 14:58

Marsa ma to je že tolko časa nazaj, a bom vseeno pobrskala po spletu, če dobim vire...samo nevem...Prvi članek je v bistvu prepis nekega letaka, katerega imam tudi sama in sem ga dobila v trgovini z zdravo prehrano pred kakšnimi 5-6 leti....je bil pa ta isti članek objavljen leta 1991 ali 92 v Auri....

#21 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. januar 2005, 15:00

Ma ce bi ravno vedela, saj je dbest, da si podala. :palec:
Pri enih stvareh sem pac natancna... pa tud - ce opazim, saj se valja tone vsega okol.... in kot pravim, je na forumu, nasvet prijateljem, takorekoc, za lastno rabo...
Najbrz je tudi avtorjem v interesu, ce so ze spisali tole, da se ravna folk po tem potem. :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#22 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 26. januar 2005, 15:29

Cool, prosim dej. x:Xx pa za ceno naj povejo. :vio:
--------

<{POST_SNAPBACK}>Po mojem ja. :)
Ce zelis, lahko vprasam.



#23 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. januar 2005, 15:39

Drag je, to ti pa vnaprej povem, samo tega je ze kake 4 leta ali 5, pojma nimam... kako je zdaj.
Ker je tolk nad... ne sam to je pa res (jaz sem ga itak dobila za darilo, a sem se jasno pozanimala in se frendici zrihtala in se sama kasneje narocila).
1x vmes vem da so imeli slabo letino, pa so imeli sam zase, ne za prodajo... tako da to ni nujno na broju, a najbrz pac je. :)
Ja, bom vprasala. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#24 katkica1

katkica1
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 29. januar 2005, 17:07

Jaz sem tudi danes začela tole brbotanje s hladno stisnjenim sončničnim oljem, ki sem ga kupila v eni bio trgovini. :inocent:

Sicer nisem zdržala celih 10 minut, ker bi kmalu :xx!: , a mislim, da bom vztrajala in potem poročala o učinkih.

Baje, da sčisti tudi zobni kamen x?x Je to morda res?

Ampak, če telo s tem razstrupljaš telo je pa res the best :palec:

#25 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. januar 2005, 21:53

<{POST_SNAPBACK}>

Baje, da sčisti tudi zobni kamen x?x Je to morda res?

Zivjo katkica, dobrodosla! :) :palec:

Kje si pa tole slisala/prebrala?

namrec jaz tega nisem se nikjer videla, da bi to naj bilo kao tako, pac pa sem sama to ugotovila, pravzaprav po nakljucju skoraj oz. je pac bil nekaksen 'sopojav'... nisem vedela skratka, da je tudi to v igri. :)

Mi je pa vsec, ko zdaj se vidim, da je ocitno ze ugotovljeno - ne samo z moje strani.

Aja - vendar jaz sem to ugotovila pri zvrkljanju z olivcem...
S soncnicnim nimam izkusenj.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0