Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Multipla skleroza


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
259 komentarjev na to temo

#76 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 13. marec 2005, 23:33

<{POST_SNAPBACK}>Delovanje timusa-lahko ponovno regeneriraš z jogijskimi in tao vajami....

-pa z obsevanjem s polarno lučko  :vio: ne vem ji sicer pravega imena ..nek poseben snop polarne svetlobe.... x8Dx

Pa pravijo, da tibetanci tud to aktivirajo... :palec:



Ja. To me je zanimalo. Bom raziskala.

Micki xsrcx True.
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#77 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 13. marec 2005, 23:37

<{POST_SNAPBACK}> Je pa res, da bolnike MS nič ne vpraša, kako jih naj opozori.... :o|o:

Dvomim, da ta bolezen prileti, kot strela z jasnega, gotovo so pred tem kakšni milejši simptomi. Če jo tako dobro poznaš, se pa poskusi česa spomniti, kajti analiza preteklosti je najboljša metoda za ugotovitev napake.

#78 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 13. marec 2005, 23:44

Ne poznam osebno takšnih, ki jih je MS takoj tako zelo močno prizadela, vem pa, da nekateri pred tem niso zaznali nobenih posebnih težav.
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#79 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 13. marec 2005, 23:47

Zakaj pa posebnih, na debalans v organizmu te opozarja že vsaka malenkost.

#80 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. marec 2005, 23:50

Sej ne recem... sam niso samo 1 nivoji pomembni za nas obstoj!
Kot laik v bistvu ne morm trdit, si lahko pa predstavljam. Recimo, ce ma nekdo za sprejet, da bo umrl kmal, ma pac to nalogo. pri sebi za nardit; si je mogoce sam tako izbral; se inkarniral v doloceno okolico, k dolocenim starsem, etc... Ne vem, mogoce je tudi mozno tako. Ima nalogo sam pri sebi nekaj... to naredi in se inkarnira drugic ponovno z drugo nalogo. Poenostavljeno in verjetno zlo grobo receno. Kajti definitivno ni lahko bit invalid, pa ceprou nism, mi je ze predstava o tem huda.
Ampak, ce pogledamo iz tega zornega kota (ki sem ga navedel) , pa so stvari lazje razumljive oz. lahko drugace sprejemljive.

Da, verjetno 0 ne vprasa. Je pa morda zanimivo vprasanje: ali oseba lahko morda sluti na nekih nivojih???
In cetudi lahko sluti, ali to uposteva ali ne? Ker ce si je izbrala pac v nasih oceh nekaj tezkega, recimo biti invalid, ali bi hotela vedeti naprej? Se posebej, ce ima zadevo z doloceno nalogo, ki si jo je sama izbrala?

Medicina, alernativa in se mnogo tega... clovek, skoraj vedno isce vzroke za dolocena stanja, posledice ipd.... katere pa v bistvu ne sprejmemo take kot so!! Ce nasi osebnosti nekaj ni po godu, bomo iskali vzrok zakaj se nam je nekaj zgodilo. Ze prav, toda ali vedno v celoti razumemo pravzaprav 'zakaj' se je nekaj zgodilo!? Morda ja, morda ne. In ponavadi iscemo vzroke v tistem kar lahko dojamemo z dokazanimi stvarmi, teorijami, cuti, etc... se zdalec pa nismo vajeni dojemati vzroke za posledice globje kakor v okviru zemeljskega. In tu smo omejeni.
Iscemo vzroke, namesto, da bi situacijo predvsem najprej sprejeli; ker vcasih so vzroki globje skriti, kakor le v recimo nepravilnem nacinu prehrane. vsaj jaz tako mislim sedaj. Dva zivita v istem okolju, uzivata iste obroke z manjsimi odstopanji, pijeta isto vodo, povžcneta podobne stvari... 1 zboli mocno, drugi ne. Zakaj?
Ali sta drugace razmisljala? Ali sta drugace cutila? Ali sta gensko tako mocno drugacna (ceprva sta recimo brata)... zakaj torej? no?
Torej obstajajo verjetno razlogi, ki so globji kakor jih za sedaj v povprecju dojemamo! pomoje. In verjamem, da ima vse svoj namen in razlog. Le ti so lahko tudi posledica prejsnjih zivljenj, karme, ipd... ali pa tistega kar sem zgoraj pisal, ali pa necesa kar moj omejeni um se ni sposoben doumeti in razumeti.
Kako vemo, da si nasa dusa ni izbrala dolocenih okoliscin nasega zivljenja ali starsev ali ipd...? No, ja, nekateri verjetno ze vejo! x;)x
------------

Sem povedal svoje mnenje, ti pač svoje. Po podanju tvojega vztrajam pri svojem......ker pri taki pohabi zaradi MS okrevanja namreč ni. Žal. Nikoli.  x;)x In takega opozorila ne rabim. Ker kterih stvari se naj pol v lajfu zavem......da sem biljka, ki še sam vegetira? Pih. Je pa res, da bolnike MS nič ne vpraša, kako jih naj opozori.... :o|o:



#81 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 14. marec 2005, 00:00

<{POST_SNAPBACK}>Zakaj pa posebnih, na debalans v organizmu te opozarja že vsaka malenkost.


Pismo, če vsako težavico, ki se mi kdaj pojavi, vzamem resno, sem potem al že na pol mrtev al pa postanem hipohonder. A ti nimaš nobenih težav?
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#82 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 14. marec 2005, 00:13

Ha ha x:Dx jst mam tezave kdaj ze s tem, k se u spegu pogledam... x:Dx k se itak ze vse skor na faci vidi.
ja, mas prou, ker bi si s tem spet morda prevec zafiksirali umove; oz. prav je da pazimo na prehrano recimo, toda paziti je posledica neposlusanja samega sebe!! Pomeni, da ce bi se poslusali, ne bi potrebovali preventive, saj bi tocno vedeli kaj potrebujemo v dolocenem momentu! Ker pa se ne znamo poslusati povsem, pa smo si izmislili preventivo! - neke okvire, ki naj bi zaradi izkusenj in dognanj pomagali, da se cim manj ukvarjamo z kurativo x;)x bla bla...
---------

Pismo, če vsako težavico, ki se mi kdaj pojavi, vzamem resno, sem potem al že na pol mrtev al pa postanem hipohonder. A ti nimaš nobenih težav?



#83 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 14. marec 2005, 00:19

Vrbičica, mi dol visi kako in kaj v Nemčiji, mi zadostuje, da je enako v Sloveniji. x;)x Opisal sem ti zakaj ga priporočajo bolnikom z MS, razen tvoje pretirane skepse do psihoaktivnih učinkov nisem dobil nobenega konkretnega odgovora. Kaj pa mene briga kaj je legalno in kaj ne, ko gre npr. za moje zdravje in moj lajf, pa s tem ne škodim drugim.

Nisem rekel, da mi kaj ponudiš, če si se že vključila kot "znalac" sm te povabil, da nam, ki nas to zanima, o tem čim več napišeš. x;)x

Pogovor s tabo je težak, ker pišeš, v znanju kot ga verjetn imaš, kot pa da smo mi vsi na pol butli oz. podcenjujoče in oholo. Sam se npr. ko me kdo prosi za pravni nasvet potrudim, da mu to napišem čimbolj enostavno in razumljivo, brez da mu pri tem med vrsticami dam vedet kak butl je, ker tega ne ve.... x;)x

Me ne zanima denar. Napisal sem, da še bolj pojasnim, da človek pogosto dobi občutek, ko vas nekatere posluša kako v višave povzdigujete svojo doktrino in podcenjujete druge, da gre sam za denar in da bolnike s takim nastopom samo zmedete.

Nič takega mi še nisi povedala, da bi ti karkoli plačal, sicer pa je tvoje pisanje tukaj res samo tvoja dobra volja. x;)x

Pa se mi zdi, da ne nastopaš tu samo z enim niknejmom.....
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#84 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 14. marec 2005, 00:31

Ha ha haha x:Dx
se se nasmejemo pred spanjem! :palec:
--------

......, brez da mu pri tem med vrsticami dam vedet kak butl je, ker tega ne ve.... x;)x
...



#85 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 14. marec 2005, 00:32

Ja, fajn, ne x;)x A misliš drugače? :inocent:
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#86 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 14. marec 2005, 00:37

ne vem, se nism poglabljal :inocent: sam si neorginalno stvar originalno napisal, kar me je vrglo v smeh! kot bi rekel: eni clovek foro pove, pa se nihce ne smeje, drugi pove, pa je smesno. pravim, da obvladas govorit, pisat!! :palec: :palec:

#87 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 14. marec 2005, 00:40

Aja. x:o)x No, thx. x:Ix Lahko noč....... vsem budnim. :vragec: x:Dx
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#88 bela vrtnica

bela vrtnica
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 655

Objavljeno: 14. marec 2005, 07:21

Ne vem zakaj, ampak ful sem razočarana nad ljudmi
:xx!:
:xx!:
:xx!:
:xx!:
:xx!:
:xx!:
Non-cooperation with evil is a sacred duty.
Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.
Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.
Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.
Mahatma Gandhi

#89 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 14. marec 2005, 08:06

<{POST_SNAPBACK}>Ja, saj. Na koncu vsi meljejo, meljete ali kakorkoli že, na svoj mlin in človek dobi od vseh silnih zdravnikov, zdravilcev itd., ki "klamfajo" vsak po svoje in s tem popolno zmedejo bolnike, počas občutek, da vsem gre v bistvu predvsem samo za............denar.  :xx!:



k da gre pravnikom za kej drugega...kak si že enkrat omenil..da človeka pred kaznijo ne ščiti nepoznavanje zakonov xrolleyesx

isto je z zdravjem... x8Dx
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#90 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 14. marec 2005, 08:08

<{POST_SNAPBACK}>Ne vem zakaj, ampak ful sem razočarana nad ljudmi 
:xx!: 
:xx!: 
:xx!: 
:xx!: 
:xx!: 
:xx!:



nč hudega....nisi edina :o|o: ampak to še gre....ko si sam nad seboj to je pa res hudič...
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#91 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 14. marec 2005, 08:29

<{POST_SNAPBACK}>k da gre pravnikom za kej drugega...kak si že enkrat omenil..da človeka pred kaznijo ne ščiti nepoznavanje zakonov xrolleyesx

isto je z zdravjem... x8Dx


Ignoratio iuris nocet......je stari rimski pregovor, ki pomeni nekak v smislu "nepoznavanje prava škoduje" in si ga nisem izmislil jaz, tako kot ne zakone katere moram pri svojem delu uporabljati. Pravo pa pozna tudi npr. instituta dejanske in pravne zmote, ki to pravilo deloma korigirata.

Meni je pravo poklic in normalno, da ne delam zastonj. Se pa za ljudi, ki jih tako ali drugače zastopam borim trdo in vestno, denar pri tem ne igra odločilne vloge. Žal je pa v alternativni medicini vse preveč "mutibaričev", ki mečejo grdo luč tudi na tiste, ki to niso, poleg tega, da očitno nikomur ni v interesu, da se na področju alternativne medicine, kako naj rečem, naredi nek red.
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#92 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 14. marec 2005, 08:30

<{POST_SNAPBACK}>Ne vem zakaj, ampak ful sem razočarana nad ljudmi 
:xx!: 
:xx!: 
:xx!: 
:xx!: 
:xx!: 
:xx!:


Tvoja ugotovitev je v nasprotju sama s seboj.........ne vem kako si lahko nad nečim razočaran, pa ne veš zakaj. Si pa očitno do dejanj in ravnanj drugih ljudi zelo kritična, do sebe pa ne. x;)x
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#93 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 14. marec 2005, 08:44

<{POST_SNAPBACK}>Ignoratio iuris nocet......je stari rimski pregovor, ki pomeni nekak v smislu "nepoznavanje prava škoduje" in si ga nisem izmislil jaz, tako kot ne zakone katere moram pri svojem delu uporabljati. Pravo pa pozna tudi npr. instituta dejasnke in pravne zmote, ki to pravilo deloma korigirata.

Meni je pravo poklic in normalno, da ne delam zastonj. Se pa za ljudi, ki jih tako ali drugače zastopam borim trdo in vestno, denar pri tem ne igra odločilne vloge. Žal je pa v alternativni medicini vse preveč "mutibaričev", ki mečejo grdo luč tudi na tiste, ki to niso, poleg tega, da očitno nikomur ni v interesu, da se na področju alternativen medicine, kako naj rečem, naredi nek red.



nepoznavanje delovanja človeškega telesa in psihe tudi, škoduje x8Dx

zdravniki se tudi borijo trdo in vestno :o|o:

ampak kaj ko imajo premalo znanja :vio:

Pred šštiritisoč leti je na Kitajskem bil zdravnik plačan od tega koliko ljudem je ohranil zdravje in ne od tega koliko bolnih je imel x8Dx
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#94 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 14. marec 2005, 08:48

Ja, se strinjam. x^x NEKATERI zdravniki se borijo trdo in vestno, nekateri pa ne. Tako kot je to v vseh poklicih. Znanja pa ni nikoli dovolj. x;)x
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#95 strelka02

strelka02
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 831

Objavljeno: 14. marec 2005, 09:37

vidim da se malo tudi od konoplje pogovarjate...pa podajam en link...

indijska konoplja

Vrba super :palec: ..te rada berem... x:)x

pozdravček xsrcx

#96 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 14. marec 2005, 10:00

<{POST_SNAPBACK}>


Ah, ne delat iz tega najinega dialoga doktorata, no......pa psihoanalize.......pa kaj jst vem kaj vse..... :o|o:

Dol mi visi trenutn mickeni x:o)x :inocent: Ker pa je to prispodoba, ki je očitno zaradi nepoznavanja slovenskega jezika nisi razumela (to ni kritika), ti prevedem......to pomeni, da mi je vseeno. x^x

Hehehe, nehaj se sprenevedat, no. Točno veš kaj sem mislil glede legalnosti. In če bi šlo zame, za moje življenje, zdravje, drži kar sem napisal. Ob poudarku, ki si ga nalašč spregledala.... da nikomur ne škodim. x;)x

Smešno :o|o: . Vrba, niti malo me ne moti, da veš kaj več od mene, niti za hip nisem pomislil, da bi o tem lahko vedel več kot ti, ker sem ti vseen verjel, da se s tem ukvarjaš in o tem nekaj veš. Skoraj ne dvomim, da ti na tem področju ne sežem niti do......gležnjev. x:o)x

Ah, brez veze. Odgovarjaš tudi tam kjer ni bilo namenjeno tebi. Latinski izraz (ki ga sicer pozna vsak študent 1. letnika prava) sem uporabil le v pojasnilo, da tak, kot je bil moj komentar, sloni na starem rimskem pravu, toliko močnem, da nekatera pravila veljajo še zdaj in da ni zrastel na mojem zelniku. x^x

Na kak moj vzorec bi naj naletel pri teb, lepo te no prosim. Poznam šalo, definitivno. Boš presenečena, znam se celo šaliti tudi na svoj račun, ne dovolim pa, da se kdo šali na moj račun na podcenjevalen način. Lahko, da se pri opredelitvi načina kdaj motim, vendar v tem primeru ponavadi s to osebo hitro najdem stik. Pozitiven.

Ok, v ostalem te nekak razumem, ja. Ni blema, počni in piši koliko pač hočeš, ne, sam ti ne bom vež težil. Ni prvič, da sva se "zahaklala" na tem forumu, skoraj prepričan pa sem, da nisva tako narazen, kot je videti.

Lep pozdrav.... x:)x
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#97 krokodil

krokodil
  • D član
  • Št. objav: 2 868

Objavljeno: 14. marec 2005, 10:13

Deco, nemojte se prepucavati ovdje x;)x , tema je multipla skleroza. x^x

Glede na temo: Vsak se pozdravi SAM.Ne tablete, ne terapevti, ne...
Pomagajo, jasno, ampak prehoditi moras se vedno SAM.
Neumno, kar sem napisal, vem, ampak nekateri to ne razumejo.

#98 bela vrtnica

bela vrtnica
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 655

Objavljeno: 14. marec 2005, 10:30

<{POST_SNAPBACK}>Tvoj ugotovitev je v nasprotju sama s seboj.........ne vem kako si lahko nad nečim razočaran, pa ne veš zakaj.


Bo že res, ker drugače bi bila v drugi temi.
Non-cooperation with evil is a sacred duty.
Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.
Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.
Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.
Mahatma Gandhi

#99 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 14. marec 2005, 10:34

<{POST_SNAPBACK}>Pismo, če vsako težavico, ki se mi kdaj pojavi, vzamem resno, sem potem al že na pol mrtev al pa postanem hipohonder. A ti nimaš nobenih težav?

Micki, nič ti ni potrebno jemati resno, tudi rdeče luči na semaforju ne, saj je tveganje igra življenja. x:Dx
Tvoji klienti so tudi sami taki, ki so tvegali, pa so jih dobili, ne x;)x

#100 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 14. marec 2005, 10:36

Ne bod tolk vztrajno tači x;)x . Mal se pač ne strinjamo, pa kam bi pa prišli s samo strinjanjem..... x:)x

Sam že dolgo več nisem glih razočaran nad ljudmi. So pač takšni kot so. Včasih me ujezijo, razžalostijo, pa vendar me dokaj hiter mine. Ne oziraj se name in podobne, ki ti niso všeč, osredotoči se na tiste, ki ti so in razočaranje bo zagotovo manjše. x:)x
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0