
Acidoza - Zakisanost
#26
Objavljeno: 16. marec 2005, 17:26
Vprasaj kaksnega kemika, kje jih on dobavja, "njihovo" pakiranje je veliko kot cigaretna skatlica, notri pa jih je nekaj deset.
#27
Objavljeno: 16. marec 2005, 17:27
<{POST_SNAPBACK}>Glede nabave lakmusa:bognedaj ga kupiti v lekarni, bos placala vsaj nekajkrat vec kot drugace.

Imas prav, thanx!

***
KEMIKI!!!
Kje nabavljate lakmus?

Picasso
#28
Objavljeno: 16. marec 2005, 17:37
Takole je rekel:lakmusov papir je za en kurac (njegove besede, se opravicujem).
Obarva se samo modro (baza) ali rdece (kislina).To je vse kar zves.Brez kakrsnekoli vrednosti kot 5.5 ali 7.5 ali...
Ti potrebujes "pH listice", da zves tocno vrednost.
Kefo, Sanolabor, od tujih proiz. pa Merck (ti so baje odlicni).
P.S.Samo kazem sto su meni kazali, pa ako su oni lagali...


#29
Objavljeno: 16. marec 2005, 17:40
Da si reces, a je mogoce bolj modrikasto? tam ene, kok?, cca 7.3.


od oka, po barvi.

Picasso
#30
Objavljeno: 16. marec 2005, 17:42
In kaj to pomeni ?
Da kiselim ?

#31
Objavljeno: 16. marec 2005, 17:43


Picasso
#32
Gost_sstane_*
Objavljeno: 16. marec 2005, 18:11
Če bi moral izbirati, bi seveda izbral cigarete


#33
Objavljeno: 16. marec 2005, 18:17


stane!!


Picasso
#34
Gost_sstane_*
Objavljeno: 16. marec 2005, 20:46
Ko pa sem postavil te svoje hipoteze o vzroku večine bolezni in so se potrdile v praksi, se mi pa res zdi brez veze svetovati ljudem ne vem kakšno diagnostiko, če je pa terapija vedno enaka.
To, da mu nekaj manjka, pa tako vsak čuti in se mi sploh ne zdi pomembno, kako se taki bolezni reče, najpametneje je, da začne takoj usklajevati kalorije in elektrolite v svoji prehrani, pa je.

Se pa seveda ta metoda zdi mnogim zaradi enostavnosti morda čudaška

#36
Objavljeno: 17. marec 2005, 16:14
Pravo Sol je pac zdravo jest in ce je ne, pac verjetno ni najboljs in lahko cloveku cesa primanjkuje! predvsem elektrolitov! in to je to, filozofija pa je skor brezveze zravn

kljub temu, da jem himalajsko sol, sem zadnjic kupu uno iz piranskih solin! Probam in le, full mi pase! Pojem scepec kar tako. In zdej sopam to piransko!

Ce bi ljudje uzivali cimbolj naravno in cimbolj razlicno hrano, bi bili mnogi dosti bolj zdravi! V to se vkljucuje tudi prava sol!

------------
...
To, da mu nekaj manjka, pa tako vsak čuti in se mi sploh ne zdi pomembno, kako se taki bolezni reče, najpametneje je, da začne takoj usklajevati kalorije in elektrolite v svoji prehrani, pa je.![]()
Se pa seveda ta metoda zdi mnogim zaradi enostavnosti morda čudaška
#37
Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. marec 2005, 16:21
Kdor bo pa neslano pristopil tudi do naravnih soli, kot sedaj do prejodiranih, brez da bi si pred tem nastavil svoj "frgazer", ga lahko čakajo še večje težave.
Free, upam, da si si z biodieto že nastavil svoj "vžig"

#39
Objavljeno: 31. marec 2005, 12:50



#40
Objavljeno: 31. marec 2005, 13:18



jst tut ne maram dovgih clankov ,






itak stvar prioritete pomoje.





#41
Objavljeno: 31. marec 2005, 13:33

Odlično si napisal...sam folka to sploh ne zanima....včeraj po odbojki poslušam ....in gledam folk okoli sebe....
Kaj pa ti delaš da zdaj tako dobr zgledaš, a ja, pa nobenih zdravstvenih težav....
A veš kaj sem rekla ...Free ....
nič ne delam-.....
nimam zdrav.težav....
Sploh jih ne zanima....ker so že naročeni pri strokovnjakih, da jim bodo dali diagnozo...eno ,,,pa še eno,,,,pa da jih bodo zmerli...
Pa kaj jim pleteničim o hrani, pa nekih miselno in fizičnih telovadbah....
Ja tudi prav....sam butast se mi pa vseglih zdi...(nimajo cajta in nimajo dnarja,
Z A S E) kAKOR DA BODO KAJ S SEBOJ NESLI...če ne bodo s seboj ...bodo pa strokovnjakom...
No biznis lajk farmacevtski biznis

#43
Objavljeno: 1. april 2005, 06:13


drugač pa FREE PREDOLGE članke pišeš... bi blo ful fajn če bi mi v 3 stavkih napisu... hihihihi


silver ful dober dal gori tistole o hrani, kašna je kera. ugotovila da večinoma jem hrano z močnim bazičnim učinkom in močan kisel (tega je velik manj).
#44
Objavljeno: 1. april 2005, 09:53

NEKAJ NAVODIL ZDRAVEGA HRANJENJA
- Pozimi in tudi sicer ob hladnejšem vremenu uporabite nekaj toplih začimb,ki ustvarjajo toploto v telesu
(hren,muškatov orešek,ingver,cimet,majaron,materina dušica).
- Poleti in ob toplejših podnebnih razmerah jejte predvsem svežo hrano blagega okusa s čim manj toplimi (prej naštetimi)začimbami.
- Sadne in zelenjavne sokove pijte na tešče in med obroki.Kadar zajtrkujete žita,je po pitju sadnih sokov zaželen daljši,vsaj polurni presledek.
- Uživajte čim manj industrijsko predelane in konzervirane hrane.
- Uporabljajte čim manj jabolčnega kisa in gorčice in zmerno solite.Kis lahko nadomestite z limono, tej dodajte le malo oljčnega,sezamovega ali drugega hladno stisnjenega olja.
- Redno telovadite in bodite čim več na svežem zraku in v naravnem okolju.
- Ohranite duševni mir,ki vam bo povečal obrambne moči.
- JEJTE ČIM MANJ: belih testenin,krompirja,izdelkov iz jajc,izdelkov iz bele moke,jajčevcev, paradižnika,paprike,mesa in rib;
- mleka in polnomastnih mlečnih izdelkov (priporočljive so zmerne količine fermentiranih mlečnih izdelkov, ki vsebujejo zelo malo mlečnih maščob);
- ocvrte hrane (posebno omejite uporabo maščob živalskega izvora),arašidov,orehov,žveplanega suhega sadja (nežveplano suho sadje jejte v manjših količinah s presledki),banan (posebno,če so umetno dozorele ali premalo zrele),hrane,ki vsebuje več maščob in moke,umetnega ali pravega sladkorja.Sočasno uživanje teh živil upočasni presnovo in ustvarja obloge na sluznici prebavil,motena presnova pa ovira delovanje imunskega sistema in povzroči tudi otekanje bezgavk.
Za delovanje črevesnih bakterij je blagodejno,če v presledkih uživate majhne količine nemastnih mlečnih izdelkov (posnetih jogurti,kislo mleko,ke fi r ali sirotka).

vir: dr. ki ne zeli biti omenjen
#45
Objavljeno: 1. april 2005, 10:06
MAŠČOBE: OLJA, MASLO, AVOKADO, OLJČNI PLODOVI
Dobro: z zelenjavo
Dopustno: sadje – sladko, sladila, med, škrob, stročnice, beljakovine.
- Maščob ne segrevajte, dodajajte jih jedi, ko je kuhana.
- SOL: dopustna je le s stročnicami in zelenjavo, v kruhu.
(dodajam - raj uporabljajte sstanetovo ali uno direkt iz solin, neprecisceno)
- KIS: kislina ni združljiva s škrobom (solate!). Kis lahko nadomestite z limono.
- Največ hrane jejte surove, hrano kuhajte čim manj časa, žita prepražite ali namočite in jejte surova (pšenica, ajda, proso …).
- Oreške in semena (lan,sezam) namočite.
(dodajam: lan se dobi ze zdrobljen v trgovinah DM in je dovolj poceni).
- V enem obroku kombinirajte največ od 4 do 6 vrst sadja ali zelenjave.
- BELJAKOVIN in ŠKROBA ne jejte v istem obroku.
(Izjema je avokado in škrobna zelenjava, zelenjava in žita.)
- SADJA ne kombinirajte s ŠKROBOM.
- SADJA ne kombinirajte z BELJAKOVINAMI.
- Lahko kombinirate ŠKROB s ŠKROBOM, BELJAKOVINE z BELJAKOVINAMI in ZELENJAVO z ZELENJAVO.
- Delajte PREMORE MED OBROKI:
SADJE: 30 minut do 1 ure (banane,suho sadje)
ZELENJAVA: 2 uri
ŠKROB: 3 ure
BELJAKOVINE: 4 ure
Zelenjava, sadje, zrnje in oreški imajo encime, vsebujejo 70 odstotkov vode. Encimi delujejo do tem per a ture 54 Celzija,zato jih s kuhanjem uničimo (surovo mleko). Vsak dan bi morali jesti do 70 odstotkov jedi, ki vsebujejo večinoma vodo in 30 odstotkov zgoščenih jedi (škrobi,beljakovine).
Škrob v želodcu razkroji baza,beljakovine pa kislina, zato jemo tovrstne jedi v ločenih obrokih, sicer se baza in kislina nevtralizirata in traja prebava tudi 8 ur v želodcu in 20 ur v črevesju (škrobna živila zavrejo, beljakovine razpadejo,sadje gnije, sladkorji zavrejo).
vir: dr. ki ne zeli biti omenjen
#46
Objavljeno: 1. april 2005, 10:23
Sladko-kisla špinačna solata
500 g mlade špinaèe
pol avokada
50 g orehovih ali mandeljevih jedrc
olivno olje,limonin sok,curry,zmleta kumina
Rozine namoèimo,da se napnejo.Jabolka in avokado
narežemo na kocke.Dodamo odcejene rozine,orehova
ali mandeljeva jedrca,olje,limono,poper ali curry in
premešamo.Špinaèo operemo in liste narežemo na rezance,
jo naložimo v skledo in polijemo z omako ter previdno
premešamo.Lahko zaèinimo še z mleto kumino.
Regratova solata
sveže nabran regrat
kuhan . žol
korenje
osatovo olje,sol,limonin sok
sezamova semena
Opran regrat damo v skledo,narežemo in
dodamo korenje in kuhan . žol ter zaèinimo
z osatovim oljem,limoninim sokom in
soljo.Solato lahko potresemo s praženimi
sezamovimi semeni.
CICERIKA NA KROŽNIKU
Humus
1 skodelica èièerik
2 žlici olivnega olja
3 žlice sezamovega semena
sol ali tamari,peteršilj,žlièka mlete kumine
Èièeriko namoèimo preko noèi,nato jo skuhamo do
mehkega.Ko je kuhana jo zmiksamo ali pretlaèimo
z malo vode,dodamo ostale sestavine in ponudimo
kot prilogo ali namaz.
Pire iz čičerike
skodelica èièerike
400 g špinaèe
sol,bazilika,malo muškatnega orešèka,
sezamova semena
Kuhano èièeriko pretlaèimo,kuhano špinaèo
zmiksamo in dodamo zaèimbe.Potresemo s
praženimi sezamovimi semeni.
Pšenična torta
350 g pšenice v zrnju
50 g sojinih kosmièev
250 g jeèmenovega slada ali medu
200 g lešnikov,mandeljev,orehov ali pšeniènih kalèkov
100 g rozin
Pšenico zmeljemo in jo namoèimo preko noèi.Sojine
kosmièe prelijemo zs pol decilitra vode in pustimo,da se
napnejo.Lešnike,orehe ali mandeljne zmeljemo.Skupaj
zmešamo vse sestavine in dobro premešamo.Paziti moramo,
da masa ne bo prevlažna.Maso damo v model za torte in
pustimo èez noè v hladilniku.Naslednji dan torto okrasimo
in ponudimo.
SENDVICI -IZHOD V SILI
Poletni sendvič
2 košèka polnozrnatega kruha ali prepeèenca
3-4 rezine kumar
nekaj rezin avokada
list zelene solate
maslo
Kruh tanko namažemo z maslom ali
sonèniènim namazom,dodamo rezine avokada,
kumar in solate ter pokrijemo z drugo rezino.
Zimski sendvič
1 polnozrnata štruèka
6 rezin korenja
tofu
kalèki alfa-alfa
list zelene solate
Štruèko prerežemo,tofu pretlaèimo in mu dodamo tamari,
nato ga namažemo na kruh.Dodamo korenje,solato in
kalèke.Pokrijemo z drugo polovico štruèke.
SLADKO ZA DUŠO
Ovsene rezine
500 g ovsenih kosmièev
250 g opranih rozin
100 g zmletih lešnikov,mandeljev ali orehov
1 jedilna žlica olja (sonènièno,buèno...)
nekaj narezanih jabolènih krhljev
2 skodelici moke iz celega pšeniènega zrna
Ovsene kosmièe namoèite v vodi za 30 minut,
nato dodajte vse ostale sestavine in dobro
premešajte,nato zmes dodajte v pekaè.Peèite
40 minut pri 200 stopinjah C.
BREZ SOJE MI ŽIVETI NI
Avokado s tofujem
(dodajam: bydwey: tofu je zdej full cenejsi in ga majo v merkator stacunah).
2 avokada
1 žlica osatovega ali olivnega olja
100 g tofuja
bazilika,sezamova semena,kvasovi kosmièi
Avokado razpolovimo,odstranimo košèico in ga nekoliko
izdolbemo.V mešalcu zmešamo vse preostale sestavine z
avokadovo maso.S tem napolnimo avokadove polovice
in potresemo s kvasovimi kosmièi.
Sojini cmoki
70 g sojinega pireja
30 g pšeniènega zdroba
sol,bazilika,peteršilj
Sestavine zmešamo in poèakamo,da se zdrob
napne.Oblikovane žliènike lahko zakuhamo v
zelenjavne juhe ali samo v vreli vodi 10 minut,
ter ponudimo kot prilogo.
LECA-ZELO BARVITA STROCNICA
Juha iz leče
400 g leèe
200 g razliène zelenjave (korenje,brokoli,koleraba...)
sol,peteršilj,poper,drobnjak,kvasovi kosmièi
Vse vrste leèe,razen rdeèo namakamo 12-24 ur.Kuhamo
jo 20 minut v vodi,nato dodamo narezano in oprano
zelenjavo ter kuhamo še 10 minut.Dodamo tudi sol,
poper ai peteršilj.Drobnjak in kvasove kosmièe potresemo
preden juho postrežemo.Kadar uporabljamo rdeèo leèo,jo
damo v vodo skupaj z zelenjavo in vse kuhamo le 15-20
minut.
Leča z gobami
300 g leèe
100 g suhih gob (lahko shitake)
sol ali tamari ali miso,peteršilj,bazilika in
drobnjak,kombu alga,poper
Namoèeno leèo skuhamo v osoljeni vodi.
Gobe namoèimo in odcedimo ter jih dušimo
v malo vode s kombu algo,primešamo
odcejeno leèo,dodamo sol in dišavnice.Pred
serviranjem jed potresemo z drobnjakom in
dodamo poper.
vir: dr. ki ne zeli biti omenjen
#48
Objavljeno: 1. april 2005, 10:50


:: Navodila_za_prehranjevanje.pdf ::
#49
Objavljeno: 1. april 2005, 10:56
Zakisanost organizma
Zakisanost organizma povzroča način prehrane v kateri je preveč kislinotvornih sestavin predvsem beljakovin. Zaradi vedno večjega onesnaževanja okolja postajata tudi voda in zrak vse bolj kisla.
Z beljakovinami bogata živila se namreč v telesu pretvorijo v kisline. Telo se težko prilagaja velikim spremembam kislinsko-bazičnega ravnovesja v krvi, zato nevtralizira kisle presnovke z dvema alkalnima agentoma- natrijem in kalcijem. Ko telo porabi svoje zaloge natrija, črpa kalcij iz kosti. Zato velja - bogatejša kot je hrana z beljakovinami več kalcija iz kosti lahko porabimo.
Zelo nezdrave so številne šumeče osvežilne pijače, ki vsebujejo fosforno kislino. Za nevtralizacijo le te pa je spet potreben kalcij, ki je v kosteh. Mnogi znanstveniki menijo, da je problem zakisanosti organizma, ki izhaja iz nezdrave prehrane tisti, ki povzroča naraščanje osteoporoze in to že pri mlajših ljudeh.
Prekomerno pitje alkohola uničuje kostne celice, poleg tega pa ruši ravnotežje med vitamonom D in kalcijem.
Če pijemo preveč kave, z urinom in blatom izločamo preveč kalcija.
vir: http://www.medicaart...eoporoza.htm#12
Torej clanek govori o procentu odpadkov, ki jih ustvarijo zauzite beljakovine!
Namrec po odkritju MAP, so odkrili da se beljakovine locijo na kvalitetne in neklavitentne. Pomeni take, ki gradijo telo in ne povzorcajo dusicnih odpadkov (katabolitov) in ne dajejo kalorije, ne zakisujejo; in take, ki to povzrocajo in ne gradijo telesa!
To je bilo ravno obratno kakor je bilo sprejeto dolga leta mnenj o beljakovinah, ces, da so dobre vse, kakor tudi zivalske, ki pravzaprav najbolj zakisujejo telo.
No, torej po meritvah so ugovtovili, da ima najbolji izkoristeh za gradnjo misic materino mleko- kolostrum, in to kar cca. 70% (glej temo: :: KOLOSTRUM ::
Ker nam pac kolostrum oz. materino mleko ni na voljo vsak dan, so druga alternativa jajca , ki imajo to razmerje 48% (torej izkoristek najvec 48% kot dobri gradniki); meso ima cca. le 30%; soja nekje 18%, mleko in orescki nekje 17%
Kaj to pomeni:
Pomeni, da bistven problem ni to, ali bomo zauizili zadovoljivo kolicino beljakovin (kakor pise zgoraj, da le te najbolj zakisujejo telo), temvec kako bom predelali toliksno kolicino dusicnih odpadkov, ki jih le te povzrocajo!!?? recimo jajce, ki ima po vseh raziskavah najboljsi izkoritek, pa ima kljub temu 52% dusicnih odpadkov oz. izkoristi kot dobre belajkovine le 48%
NO, tu velja omeniti izjemen produkt in posebno dobra alternativa je produk MAP (Master amino acids pattern) - najcistejse aminokisline v kristalni obliki na svetu! (taki obliki kot so beljakovine v telusu). 100% naraven produkt! Odkritje in ne izum! Izvlecki iz strocnic!
Zelo primeren za vegetarijance, sportnike, beljakovisnko podhranjene, oslabele, rakave bolnike in druge tezke bolnike.
Nase izkusnje o ucinkih so ponekod izjemne!!

Ob tem se mi zdi vredno omeniti tudi do, da je naravno stanje nasega crevesja ZELO BAZICNO okolje!!! Docim sodobni clovek uziva predvsem hrano ki zakisuje in je mrtva (pomeni, da je ORP +, namesto - !! Naravno stanje crevesja je od - 200 do -300 ! Vemo pa da ima povrprecje vode iz pie v sloveniji nekje + 120; prav tako usteklenicena. Hamburger pa nekje + 600 recimo

Za to je primerno da v telo vnasamo vec bazicne prehrane kakor take, ki zakisuje!
Pravilno razmerje baktrerij v crevesju naj bi bilo nekje 85% dobrih in 15% slabih. Sodobni clovek ima to ponavadi obratno!

Temu bi bilo primerno omeniti produkt FHES (glej: :: Forum GOH Slovenija :: (glej: Nase izkusnje ob uporabi FHES), - FHES - mineralni prah, ki ozivi vodo in zivila - najmocnejsi znan antioksidant, ki po nasih meritvah doseze ORP tudi do -750. Kar pomeni da je zelo ziv! Torej potemtakem v telesu povzroca bazicno okolje in onemogoca kislo!!
Vec na: :: Forum GOH Slovenija :: (glej: Nase izkusnje ob uporabi MAP)
#50
Gost_sstane_*
Objavljeno: 1. april 2005, 10:56

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0