Regrat
#26
Objavljeno: 24. april 2005, 18:14
Aja če kdo nabira koprive za čaj ali špinačo. A je zdaj pravi čas?
#27
Objavljeno: 24. april 2005, 18:18
Kako pa pripraviš ocvrte cvetove?
thanx
#28
Objavljeno: 24. april 2005, 20:45
Očišcene in osušene mlade rozete pomakamo v testo za cvrtje, zlato ocvremo, osušimo na papirnati brisaci in postrežemo kot predjed. Rozete lahko tudi prevremo, povaljamo v moki in ocvremo
#29 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. april 2005, 20:54
So rozete cvetovi ali stebla<{POST_SNAPBACK}>Ocvrte regratove rozete
Očišcene in osušene mlade rozete pomakamo v testo za cvrtje, zlato ocvremo, osušimo na papirnati brisaci in postrežemo kot predjed. Rozete lahko tudi prevremo, povaljamo v moki in ocvremo
#30
Objavljeno: 24. april 2005, 21:25
že ko akacijo cvrem mi vsi po glav trkajo, meni je pa njamsi
#31
Objavljeno: 24. april 2005, 21:30
#32
Objavljeno: 25. april 2005, 13:43
SIRUP IZ REGRATA
I. recept:Sirup iz regrata: 2 skodelici regratovih cvetov polijemo z 1 litrom vode in zavremo. Dodamo 1,5 kg sladkorja ter na majhnem ognju kuhamo, da se sladkor raztopi, dodamo še 6 žlic limoninega soka, dobre premešamo in še toplo nalijemo v kozarčke.
Če bi nam sirup slučajno zavrel dobimo iz njega šampanjec.
II. recept: v 1 liter vode dodamo 2 kg sladkorja, kuhamo tako dolgo, da se sladkor raztopi. Ohladimo dodamo 400 regratovih cvetov in kuhamo na majhnem ognju (ne sme vreti) še dodatnih 15 minut. Na koncu primešamo še 6 žlic limoninega soka. Še toplo nalijemo v kozarčke ali steklenice.
Yann Martel
#33 Gost_sstane_*
Objavljeno: 25. april 2005, 14:32
Vse bi šlo, le to kuhanje regrata in limone mi ne gre v račun. Jaz bi prekuhal le sladkano vodo in ko bi se ohladila na 65°C, dodal regrat in limono in jasno, še epruvetko zdrave soli.<{POST_SNAPBACK}>Našla sem tale recet. Ker je sezona regrata torej:
SIRUP IZ REGRATA
I. recept:Sirup iz regrata: 2 skodelici regratovih cvetov polijemo z 1 litrom vode in zavremo. Dodamo 1,5 kg sladkorja ter na majhnem ognju kuhamo, da se sladkor raztopi, dodamo še 6 žlic limoninega soka, dobre premešamo in še toplo nalijemo v kozarčke.
Če bi nam sirup slučajno zavrel dobimo iz njega šampanjec.
II. recept: v 1 liter vode dodamo 2 kg sladkorja, kuhamo tako dolgo, da se sladkor raztopi. Ohladimo dodamo 400 regratovih cvetov in kuhamo na majhnem ognju (ne sme vreti) še dodatnih 15 minut. Na koncu primešamo še 6 žlic limoninega soka. Še toplo nalijemo v kozarčke ali steklenice.
Tako se vlagajo tudi kumare, le da namesto sladkane vode uporabiš rahlo sladkan kis
#34
Objavljeno: 25. april 2005, 15:41
Lahko pa čisto preprosto, 1 plast cvetov regrata, pa plast sladkorja .itd...
To seveda v steklen kozarec, nato pa na sonce...tako kot bi npr delala sirup iz smrekovih vršičkov. je pa to.. drugo malo bolj zamudno, ker se sladkor težje raztopi. Je pa po okusu veliko bolje.
regratovi cvetovi..ocvrti....bom poskusila
Pozdravček
#35 Gost_sstane_*
Objavljeno: 25. april 2005, 16:16
To, kar okušaš kot boljše, je po navadi tudi zdravo, kajti okušaš biokodo<{POST_SNAPBACK}>
To seveda v steklen kozarec, nato pa na sonce...tako kot bi npr delala sirup iz smrekovih vršičkov. je pa to.. drugo malo bolj zamudno, ker se sladkor težje raztopi. Je pa po okusu veliko bolje.
#36
Objavljeno: 26. april 2005, 10:41
Zdaj mi pa naj se eden pove za kaj je ze ta sirup zdravilen
Ma pa moja mami eno dobro izkusnjo z regratom:mezik: in sicer tako:
Ko je bila noseca, so ugotovili, da ima zelo slabo kri in so jo hoteli celo obdrzati v bolnici. Ampak je vztrajala, da gre domov, zato so ji dali tablete za izboljsanje krvi. Nasa mami pa jih sploh ni jedla, ampak si je vcasis tudi po 3X na dan pripravila solato iz regrata. Ko je cez 14 dni prisla na kontrolo, so jo vprasali od kje tako izboljsanje. Pa jim pove za regrat, ampak se jim je zdelo cudno, da bi zaradi tega bilo kaj bolje.
Ker regrat vsebuje veliko zeleza, je logicno da izboljsa kri, saj je zelezo glavna sestavina hemoglobina v rdecih krvnih celicah (eritrociti), na katerega se veze kisik, ki ga te krvicke prenasajo do vsake celice v nasem telesu.
V glavnem regrat je zakon.
Yann Martel
#37
Objavljeno: 26. april 2005, 15:06
<{POST_SNAPBACK}>Zdaj mi pa naj se eden pove za kaj je ze ta sirup zdravilen
torej sirup krepi organizem in ga prečiščuje Izboljšuje apetit.
Vzame se pa po žličkah..eno žličko pred vsakim obrokom.
Pozdravček
#38 Gost_sstane_*
#39
Objavljeno: 26. april 2005, 16:54
#40 Gost_sstane_*
#42 Gost_sstane_*
#43 Gost_sstane_*
Objavljeno: 26. april 2005, 20:02
#44 Gost_sstane_*
Objavljeno: 26. april 2005, 20:29
Nič verjamem, to moraš občutit<{POST_SNAPBACK}>
bom jaz regrat solila s tvojo soljo,...
se mi ni treba prepricevat, verjamem jaz tud tako.
#45
Objavljeno: 26. april 2005, 21:16
<{POST_SNAPBACK}>. Nikjer ne najdem regratovega semena ali podtaknjencev za kupit.
dej naslov, ti pošljem semenčke ko odcveti
Bora
#46
Objavljeno: 28. april 2005, 14:41
<{POST_SNAPBACK}>saj bo regrat tu tudi enkrat odcvetel, pa mislim da to ni dovolj...
se rabmo pridne cebele, ki napravijo svoje delo...
.
mislim da tu čebelce nimajo kakega ekstra dela, ko regrat odcveti, veter raznosi semena(padalce) okoli in iz tega zrastejo nove rastlinice
Bora
#47 Gost_sstane_*
Objavljeno: 28. april 2005, 14:54
Ne vem, ali je regrat dvospolnik, da bi se kar sam oplodil<{POST_SNAPBACK}>mislim da tu čebelce nimajo kakega ekstra dela, ko regrat odcveti, veter raznosi semena(padalce) okoli in iz tega zrastejo nove rastlinice
#48
Objavljeno: 28. april 2005, 15:00
Bora
#49 Gost_sstane_*
#50
Objavljeno: 28. april 2005, 15:03
Bora
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0