Madžarsko pecivo
#1
Objavljeno: 15. avgust 2005, 20:10
Doma že vrsto let pečemo Madžarsko pecivo, ampak po iskanju na spletu(iz radovednosti) nisem našel nikjer recepta in me zanima, če mogoče kdo pozna pravilno ime za to pecivo, saj dvomim, da nikjer ne bi obstajalo.
Pecivo je sestavljeno iz kakavovega biskvita(z mletimi lešniki oz. orehi in malo kuhane kave), ki je posredi namazan z kremo(mleko, jedilni škrob, vanili sladkor, rumenjak, rama)ter na vrhu prelit s čokoladnim prelivom.
Kakršnihkoli info o tem pecivu bom zelo vesel.
#2
Objavljeno: 16. avgust 2005, 08:59
Zdaj bos mislil, da sem uletela znalsko z imenom tega misterioznega peciva in morda bos razocaran, ker - pojma nimam.
Predvsem osvezujem temo, da jo bo se kdo drug videl, morda potencialni obvladator tega peciva.
Picasso
#3
Objavljeno: 24. avgust 2005, 20:58
lp, robidica
#4
Objavljeno: 26. avgust 2005, 11:07
Pr nas je to včasih mat dam prnesla iz menze v službi.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#5
Objavljeno: 13. september 2005, 14:41
#6
Objavljeno: 13. september 2005, 15:19
Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)
#7
Objavljeno: 13. september 2005, 15:42
Bora
#8
Objavljeno: 13. september 2005, 17:16
Recept 5008 : Madžarska torta
So v njem podobne sestavine kot navajaš ti.
Bom pogledala še drugje, v kakšni kuharski knjigi.
#9
Objavljeno: 13. september 2005, 18:18
Kakavov biskvit, mleti lešniki, malo kave - ja to je definitivno tisto kar naju z mamo apsolutno očara ko pride do peciv kmalu bo imela rojstni dan pa sem ji omenila in je rekla da naj dobim recept, mogoče ga probno naredi konec tedna seveda če se ne bomo odločili za klasiko - torta
PROSIM PROSIM PROSIM!
Hvala!
! ---
To je pa ta recept ane 5008 - http://www.kulinarik...ept.asp?ID=5008 sem ga našla na kulinarika.net, dbest! Pubi povej če je tvoj kaj drugačen, bi raje "domačega" oz. no pristnega, če ne pa bomo kar tega ponucal
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!
#10
Objavljeno: 17. september 2005, 19:13
TESTO:
6 jajc
1 vanili sladkor
6 velikih žlic sladkorja
6 žlic moke
1/2 pecilnega praška
2 kopasti žlici čokolade v prahu(lahko tudi kakav)
5 dag mletih orehov(ali lešnikov) ali majhna skodelica prave kave(kuhane) (lahko tudi kavo in lešnike ali orehe)
KREMA:
prvi del:
3dl mkela
3 velike žlice jedilnega škroba
drugi del:
1 vanili sladkor
20 dag rame za peko
20 dag sladkorja v prahu
1 rumenjak
PRELIV:
10 dag jedilne čokolade
5-10 dag margarine(dodajaš toliko, da je na koncu zelo gladko in gosto)
TESTO-BISKVIT:
Jajca in vanili sladkor in sladkor penasto umešaš.Moko in pecilni ter kakav prav tako zmešaš.To dvoje združiš.Potem dodaš zmlete lešnike ali orehe in šalčko OHLAJENE!!!! kave. To vse skupaj lepo, narahlo zmešaš(lahko z mixerjem) in vliješ v pekač(naj bo globok ter obložen s peki papirjem). Pečeš ga na približno 180 stopinj, približno 20-30 min. Ko je pečen, ga še vročega daš iz pekača ter ga pustiš, da se ohladi.Nato ga prerežeš(vodoravno) in obe polovici navlažiš z rumom(ki mu dodaš malo vode).Nato spodnjo polovico daš nazaj v pekač(zaradi lažjega nadaljnega dela) in jo namažeš s 3/4 mase.Ga pokriješ z drugo polovico ter ga premažeš z ostalo maso in ga preliješ z vročo čokolado. Daš ga v hladilnik za nekaj ur.Dober tek.
MASA:
Prvi del:
V hladnem mleku dobro razmešaš jedilni škrob.Med stalnim!!! mešanjem(mikser na 1, če ne mešaš bodo grudice) kuhaš na zmernem ognju približno pet 5min, da zavreje in se zgosti.Nato daš posodo v mrzlo vodo, da se krema ohladi.Večkrat premešaš, da ne bo grudic.
Drugi del:
Zmešaš ramo, vanili sladkor, rumenjak in sladkor v prahu v gladko maso.Nato k temu počasi dodajaš in umešavaš kremo(pred tem narejen škrob).To je končana krema.
PRELIV:(delaš ga na malem ognju, ramo dodajaš do prave gostote)
V posodi stališ ramo ter nato dodaš razlomljeno čokolado. Vse skupaj mešaš tako dolgo, da postane gosto tekoče in gladko.
#11
Objavljeno: 17. september 2005, 19:14
#12
Objavljeno: 17. september 2005, 19:16
Picasso
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0