Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Lunin mrk


 • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
228 komentarjev na to temo

#1 lunca

lunca
 • Lunatik
 • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 27. junij 2002, 01:00

Vem,da se ob lunininih in sončnih mrkih dogajajo ponavadi hude stvari.Zanima me, kako je to čutiti v osebnem horoskopu, npr.da je lunin mrk na ASC in koliko časa drži. Nekatere knjige navajajo,da lunin mrk drži od mrka do mrka ali celo nekaj mesecev? Kaj pa pomeni prenatalni mrk? Ali so prizadeti vsi planeti, ki stojijo na istih stopinjah kot je mrk, ne glede na znamenje, oziroma trigon ali kvadrat?

#2 Jupi

Jupi
 • ŽeČistoDomači
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 200

Objavljeno: 30. junij 2002, 01:00

Solarni mrk se pojavi takrat kadar stoji luna in sonce med ozemljo, s tem odreze soncu svetlobo. Luninmrk nastopi tedaj ko stoji ozemlje med luno in soncem in odreze svetlobo soncu od lune.
kako torej lahko ravnamo v takih primerih
1. Mrki so tako rekoc drasticne "divje kart" v nasem radiksu. Ravno takrat prihajajo kadar se nekdo pocuti varno, in pretrese s misli, da nas pripleje v novo stopnjo razmislanja. Dodgodki ki seldijo mrku imajo vecjo teznjo kot dododki na dan mrku s dodokom moramo racunati en dan prej ali en dan po mrku. Naprimer traja lunin mrk okrog tri dni. Soncni mrk nekaj vec. V zgodovini so ob mrku imeli ludje vedno strah,razlog zato je bilo da takrat se ni bila razvita astronomija in b dejstvu da je veliko ludji verjelo v vec bogov, na kar so ocenili mrk kot groznja bogov in se skrivali. Danes se ne skrivamo vec ampak poznamo razlog zato, ce pomislimo na mrk leta 2000 je bila prava atrakcija :). Zgodovinkso gledano se je resnicno veliko neprijetnih stvari zgodilo ob mrku, vendar to ne pomeni za posameznika da je delezen katastrofe. Povzroca pa to da se okrog teh dni dogajajo nepricakovane stvari, spremembe. Pa tudi ne vedno, ce pade v osebnem radixu nekje ker nima vpliv na druge planete. Najbolj pomemben mrku je tedaj ko pade na radiksovo sonce na dan lastnega rojstnega dne, tedaj bo leto ki sledi mrku precej razburkano in razburljivo v dobrem ali slabem smislu - mirno tisto leto sigurni nebo. Ce pada na ascendent potem vpliva na zunanjnost odvisno tudi kaj od tega vpliva potem na nas, kajti upostevati je treba druge planete. ce je mars vkljucen bomo posvetilo vso energijo v to kako izgledamo in postali bol samozavestni in energicni itd.

2. S Mrkom so povezani tudi naslednji veliki dogodki v zivlenju : rojtsvo, partnerstvo, pomoc financne ali poslovne ravni, pomembni sestanki, ki se izkazejo sele nekaj mesecov po tistem kako pomebna je bil, novo dejavnost, ustanovlenje podjetja (tukaj je pomebna ta luna ne pada ampak se zopet polnI), selitve, potovanja, krediti itd.. Eklipse lahko oznaci tudi konec nekega velikega projekta ( na delovnem mestu ali konec gradnje), lahko kaze tudi prve pojave tezkega dela, ki bo kasneje pokazalo sadove, mrki se pojavijo tuid tedaj ko je treba preveriti resnicnost ali zaupanje odnosov, resevanje tezav (pomembnih nevsakdanjih), ki ga dolgo vlecemo seboj pa mu ne damo prevec pozornosti, dokler dogodek ki se zgodi na dan mrku nas nato opozarja in nas prisli k razmislanju in dejanju

3. Tam ker sonce iin luna padeta , s tem govorim o hisah, bodo tiste reci dobile tisti dan posebno teznjo. Naprimer ce pade na bika v drugi hisi in strelca v 8 hisi, imamo 100% opraviti z financami. Tisto leto ker bo padel sonci mrk v nasem osebnem radiksu v sedmo hiso je zanano da se srecamo tedaj cloveka s katerem bomo zaceli partnerstvo ce bo saturn v povezavi z njim bo to zelo trajna veza.
4. mrak se morate predstavlajti kot sestavljanko, ki ob dodgodki tistega dne vam da delcek necesa, kar do tedaj niste razumeli ali nni bilo upostevano. Tedaj se vam odpre vrata in vse postane jasno. Tudi to spada k mrku. Ni nujno da smo vedno sami vkljuceni v to, lahko nam daje pojasnilo tudi k okolici. Naprimer ze tedne razmislajti o tem zakaj je vasa novo sodelavka do vas hladna in nedostopna. Mesece prej ste morda izjavili da greste in nova je o tem slisala in upala da bo zasedla vas prostor, vendar ste ugotovili da tam ker ste nameravali iti ni primerno za vas inse odlocili da ostanete. Na dan mrku pride na dan zakaj je jezna na vas.
5. Pa se eno dejstvo se dogaja ob mrku - tedaj zacenjamo z necem ali koncujemo z necem. Es ist Sie kann gehen unwahrscheinlich zurück zu, wo Sie entstanden, weil später Sie hoch entwickelter und erleuchtet fühlen. 6. Dejanja ki ga izvrsimo na dan mrka, se kasneje ne uresnici tako kot smo ha nacrtovali, posebno ne tedaj ce je v povezavi z merkurjem kki tece nazaj. Ali pa ce nacrtujemo otroka in marsa se vraca, nikakor ne rata . Kasnje ko se pa oblazi je zanositev brez problema. Nedavno je ena znanka zanosila mars se je vracal in bil v ostrem aspektu z uranusom kar je vse nato kazalo da ne bo nic iz tega ratalo - na kar je v drugem mesecu zgubila otroka. ceprav sem ji svetovala naj se malo pocaka s narocanjem.
7. Kadar se postopimo uresnicevanja necesa ince vidimo da je mrk v blizini je vedno bolje pocakati da gre mimo, to velja za nacrte blizu mrka. ker ravno na dan mrka pride do necesa ki popolnoma spremeni vse ali pokaze nekaj cesa sploh nismo predvidevali in kar potem vzame dvakat toliko casa ce smo ze z projektiom zaceli ob mrku dobimo boljse rezulatate
No toliko o mrkih in vrazovernost, da je tisti dan katastrofalen.
NI ! Je le sansa da naredimo stvari in samega sebe boljse. Jaz menim da je mrk sansa necesa popraviti, cemu smo posvetili premalo pozornosti.
Lep pozdrav
Jupi

#3 lunca

lunca
 • Lunatik
 • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 15. julij 2002, 01:00

Jupi, hvala ti za tako dobro in optimistično razlago.Upam,da mi boš še kdaj odgovoril na kakšno vprašanje?

#4 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
 • Lunatik
 • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 27. marec 2006, 15:19

ker je Jupi prima opisala mrke in eklipse sem zadevo malo osvežila .

Menim,da je zoprno ker se vse dogaja v znamenju Ovna kar pomeni tudi našo glavo.
Torej možni glavoboli,migrene-pojačane,pogostejše... .... možni celo kakšni tumorji v glavi.
Enostavno...ni fajn :(

Pozabila dodat:bolezenske spremembe se znajo,če se sploh bodo, pojaviti v primeru,da je stelij v znamenju Ovna oz.znamenje Ovna v VI.hiši.Da se mi ravno vsi ne prestrašite x:Dx x:Dx

Ampak kot pravi Jupi...ne se preveč bat. Bo minilo. Predvsem pa so eklipse precej neraziskano področje tako,da .....
Vsekakor pa naj bi njene vpliva čutili že nekaj tednov predno se dovrši.

LP
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#5 Ruby72

Ruby72
 • D član
 • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 27. marec 2006, 19:00

:eek: A bi se dalo na kakšen način popraviti Jupin tekst?

Komaj kaj človek razume zaradi pravopisnih in slovničnih napak. Morda je avtorica tujka in potrebuje pomoč pri izražanju znanja v slovenskemu jeziku?

#6 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
 • Lunatik
 • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 27. marec 2006, 19:30

Ruby ojla,

ne moreš popraviti ker Jupi bolj,kot naš,obvlada nemški jezik tako,da ji sploh ne moreš zameriti tehle napak.
Glavno,da se da iz podanega izluščiti bistvo.

LP
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#7 lunca

lunca
 • Lunatik
 • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 28. marec 2006, 07:48

[quote name='č.v.e.k.a' date='27. Mar 2006 ob 15:20' post='663228']
ker je Jupi prima opisala mrke in eklipse sem zadevo malo osvežila .

Menim,da je zoprno ker se vse dogaja v znamenju Ovna kar pomeni tudi našo glavo.
Torej možni glavoboli,migrene-pojačane,pogostejše... .... možni celo kakšni tumorji v glavi.
Enostavno...ni fajn :(

No skušam osvežit vpliv mrka pred 19 leti. Takrat je bil 29.3 1987 mrk na 8. stopinji mrka. Nisem dobila tumorja, migrene, glavobola, enostavno se ne spomnim nič pretresljivega. Je pa verjetno deloval točno na isto hišo, kot letos, to pomeni samo tri stopinje stran od mojega natalnega sonca. Je pa res, da mrki nekaj pričenjajo, nekaj pa končujejo, zato moram biti pozorna na to.

#8 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
 • Lunatik
 • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 28. marec 2006, 11:27

Lunca ojla,

ja...caka je v tem da ne vemo kaj končujejo in kaj začenjajo :)
Vsekakor mora tole eklipso prit tranzit,da jo aktivira.

Seveda pa pozornost ni odveč.Čeprav je teže,ko enkrat opazimo,karkoli popravljati.

Da pa gre za glavo vemo že s tem ker znamenje Ovna predstavlja
ravno glavo. Ni pa rečeno,da se mora to zgoditi pri vsehSaj tudi ostali tranziti ne prinašajo vsem enake posledice.Aneda? :D
Eh ja :))
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#9 lunca

lunca
 • Lunatik
 • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 28. marec 2006, 11:35

Ni pa rečeno,da se mora to zgoditi pri vsehSaj tudi ostali tranziti ne prinašajo vsem enake posledice.Aneda? :D
Eh ja :))
:palec: Seveda, malo mešano, tko je tud bolj zanimivo. x;)x

#10 Ruby72

Ruby72
 • D član
 • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 28. marec 2006, 17:53

Ruby ojla,
ne moreš popraviti ker Jupi bolj,kot naš,obvlada nemški jezik tako,da ji sploh ne moreš zameriti tehle napak.
Glavno,da se da iz podanega izluščiti bistvo.
LP


Čveka :sori: ,
nič slabega nisem mislila, le ponudila morebitno pomoč!
Mislim, da ima ista oseba tudi svojo astro spletno stran. Vsebinsko zelo bogato :palec: in v slovenskem jeziku.
No, slovnične in pravopisne napake so istega kova kot tukaj.

#11 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
 • Lunatik
 • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 28. marec 2006, 18:58

Čveka :sori: ,
nič slabega nisem mislila, le ponudila morebitno pomoč!
Mislim, da ima ista oseba tudi svojo astro spletno stran. Vsebinsko zelo bogato :palec: in v slovenskem jeziku.
No, slovnične in pravopisne napake so istega kova kot tukaj.Ruby ej,

saj vem,da nisi mislila slabo. Želela sem samo povdariti,da je Jupi dober astrolog in da je njena interpretacija
mrka oz.eklipse,prima. Včeraj sem po netu iskala kaj več napisanega o eklipsah in našla ravno na LF in
seveda,kot je v moji navadi,takoj posredovala.


Lep pozdrav :palec:
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#12 Ruby72

Ruby72
 • D član
 • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 28. marec 2006, 19:17

Bravo Čveka!
Super, da takoj posreduješ!

Želim ti, da ti jutrišni mrk prinese kakšno dobro zadevo :palec: xgoldfishx xcrossfingx

#13 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
 • Lunatik
 • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 28. marec 2006, 21:10

Bravo Čveka!
Super, da takoj posreduješ!

Želim ti, da ti jutrišni mrk prinese kakšno dobro zadevo :palec: xgoldfishx xcrossfingxenako tudi jaz tebi.

Z ozirom na to,da mrki dokončajo nekaj starega in prinesejo nekaj novega upam,da se bo tudi
pri tebi 'nekaj' premaknilo v nove,srečnejše, tire .

Lep pozdrav :palec:
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#14 klarus

klarus
 • Lunatik
 • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 10. januar 2008, 15:10

le kak pretres se mi bo zgodil..letošnji l.mrk se bo zgodil skor na isti stopinji, kot mam postavljeno n. luno in na podobni stopinji kot je asc.....
žurka xsuperx
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#15 Gost_Mačona_*

Gost_Mačona_*
 • Gost

Objavljeno: 11. januar 2008, 12:57

pa ne spet na osi Devica/Ribi?! :o|o:

#16 lunca

lunca
 • Lunatik
 • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 11. januar 2008, 13:27

pa ne spet na osi Devica/Ribi?! :o|o:


Letošnji mrki

sončni 7.2.08 obročast 6.30 vodnarja (sonce in luna v vodnarju)
lunin 21.2.08 popoln na 1.52 ribi (sonce)-devica (luna)
sončni 1.8.08 popoln na 9.32 leva (sonce in luna v levu)
lunin 16.8.08 polsenčen na 24.21 leva (sonce) in( luna v) vodnarju

#17 klarus

klarus
 • Lunatik
 • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 11. januar 2008, 13:37

a ne bo prvi sončni mrk na 16° ?

upam, da ne, ker mam tam točko duha
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#18 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
 • Lunatik
 • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 16. januar 2008, 19:13

pa ne spet na osi Devica/Ribi?! :o|o:


lunin pa res :sori:

Lunca, tole v mesecu avgustu pa zna bit eklipsa,kaj? :vragec:
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#19 lunca

lunca
 • Lunatik
 • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 17. januar 2008, 07:35

[quote name='klarus' post='932259' date='11. Jan 2008, 13:38']a ne bo prvi sončni mrk na 16° ?

upam, da ne, ker mam tam točko duha[/quote]

Na 16.stopinji ni letos nobenga mrka, pa tudi če pade na kakšno točko duha, nč bat, so drugi precej bolj pomembni (ASC, luna, sonce).

[quote name='č.v.e.k.a' date='16. Jan 2008, 19:14' post='934631']
lunin pa res :sori:

Lunca, tole v mesecu avgustu pa zna bit eklipsa,kaj? :vragec::palec: Avgusta je polsenčen lunin mrk na 24.21 vodnarja. Bližina neptuna na luno in v opoziciji s soncem zna situacijo precej zameglit. :xx!: Bom poročala, je precej blizu mojega ASC.

#20 Ruby72

Ruby72
 • D član
 • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 6. februar 2008, 15:30

Letošnji mrki

sončni 7.2.08 obročast 6.30 vodnarja (sonce in luna v vodnarju)
lunin 21.2.08 popoln na 1.52 ribi (sonce)-devica (luna)
sončni 1.8.08 popoln na 9.32 leva (sonce in luna v levu)
lunin 16.8.08 polsenčen na 24.21 leva (sonce) in( luna v) vodnarju


Evo jutri zgodaj zjutraj se štarta :inocent:
Točno v 12. hišo mi pade :sori:

#21 Lisbona

Lisbona
 • Lunatik
 • Št. objav: 3 566

Objavljeno: 6. februar 2008, 16:09

Letošnji mrki

sončni 7.2.08 obročast 6.30 vodnarja (sonce in luna v vodnarju)
lunin 21.2.08 popoln na 1.52 ribi (sonce)-devica (luna)
sončni 1.8.08 popoln na 9.32 leva (sonce in luna v levu)
lunin 16.8.08 polsenčen na 24.21 leva (sonce) in( luna v) vodnarju


Meni pa točno na ASC.... :vio:
Zanimivo... x?x
Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.
Richard Bach

#22 Samson23

Samson23
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 6. februar 2008, 16:36

..men pa aktivira os IC-MC in jupitra... :palec:
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#23 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
 • Lunatik
 • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 6. februar 2008, 18:34

Zoprni so mrki,ki nastopijo v konjunkciji s natalnim planetom (glej tudi opozicijo),vladarjem horoskopa, ali katero izmed točk horoskopa. Orbis je lahko 5. st., vendar najmočnejši vpliv nastane pri orbisu 2-3 st.
V bistvu mrk od nas zahteva, da delu življenja, glej hišo, posvetimo več energije. Verjetno nas v to prisili življenje samo.Ni pa nujno, da so vplivi mrka
slabi. Komod prinese v življenje nove, boljše energije oz.nove začetke. Tako,da se ne preveč bati tega ,zadnjega, mrka ( verjetno tudi ostalih xDDx ne)
Prima bi bilo, da tema ne zaide, do naslednjega mrka v pozabo, pač pa da pišete svoja doživetja(opažanja). Vpliv traja leto dni.

LP
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#24 Samson23

Samson23
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 6. februar 2008, 19:12

Mrki niso nujno slabi, kot je ze cveka povedala:
v osnovi obstajajo 4 vrste mrkov:
1) Soncni mrk na severnem vozlu-pomeni zacetke, pogum da se v zivljenje dovoli novi energiji-duh in ego
2) Soncni mrk na juznem vozlu-novi zacetki so odvisni od opuscanja stare energije, vzorcev-duh in ego-filtriranje
3) Lunin mrk na sev. vozlu-kulminacija skreira odprtje-duša in emocija-veselje
4)Lunin mrk na juznem vozlu-kulminacija in opuscanje-duša in emocija-filtriranje

Da je mrk oseben mora pasti na/v opozicijo z enim od planetov ali koti v karti v orbisu najvec 3 stopinje. Mrki imajo razlicno zivljenjsko dobo in njihov ucinek ponavadi traja vec let. Aktivirajo se lahko v casu samega mrka ali pa v dneh ko kateri od planetov akcije(sonce in planeti od Marsa naprej) tvori tranzit osmega harmonika na stopinjo mrka.

Par zanimivosti-v kartah zensk je zelo pogosto v primeru porok s tranzitom aktivirana stopinja mrka na kateri se nahaja Mars bodoce neveste.

Vir: Celeste Teal: Eclipses
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#25 VEČNOST

VEČNOST
 • ŽeČistoDomači
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 234

Objavljeno: 6. februar 2008, 21:45

Letošnji mrki

sončni 7.2.08 obročast 6.30 vodnarja (sonce in luna v vodnarju)Lunca, tale mi ne gre nekako skupaj; morebiti vpliv Retro Merkurja.
Kaj ni urca ob 4:43?
xrolleyesx
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0