Glasba za dušo
Objavljeno: 18. november 2005, 22:05
Objavljeno: 18. november 2005, 22:34

Drugace pa...zame bo za "duso" vedno rock. To tisti pravi rock, v smislu Rollingov. Mi kar malce pulz naraste, ko si dam naglas in prbijam in se spominjam na koncerte...kar boljse volje ratam..
In ce nadaljujem s spominjanjem...tudi to je za duso...komadi, ki me na nekaj spomnejo pac...na doloceni dogodek v zivljenju...kaj pa vem...
Pri meni so glede glasbe neke stalnice. Od malega so mi vsec doloceni rockerji ( Rollingi, Floydi, Purpli...naprimer). Ne poslusam jih skos, ampak se jih nikoli ne navelicam. Tako kot se teh popastih komadov, ki so mi vsec takoj in me minejo, ko jih dvakrat poslusam...
Tezko je govorit o "glasbi za duso"..
Od klasicne...imam pa najraje Griega.
Objavljeno: 19. november 2005, 00:59
odvisno je vcas tud, na kaksen nacin - hocem rect, da lohk je za mojo duso, pa blazota za druge.
recimo men bi za duso totalno pasal, da bi enkrat tedensko nabijala bobne ko shus...
ostalim, sobivalcem pa najbrz mal manj za duso tole.![]()

Pri men je tud čist odvisno od filinga. Lohk je to veličasni Bethowen, živahni Mozart, zmešani Zappa, odtrgani Beatli, odpihnjeni Floydi, mistični Shanti.......... težko je rečt... Zdej imam trenutno v avtu Beatle in na poti v službo sem glasno prepevala Strawberry fields forever

Sicer pa je vsaka glasba za kakšno dušico!
M. H. Alderson
Objavljeno: 19. november 2005, 01:30

Objavljeno: 19. november 2005, 11:22

Jarrettov koncert iz Kölna ... res za mojo dušo
neverjetno, vsak atomič zvoka je na pravo mesto postavljen
vedno znova me prevzame popolnoma

Objavljeno: 19. november 2005, 13:12
'naj ti bo', Indigo -

Danes Secret garden Nocturne........

Drgač me pa vrže v trans tut filmska muzka:boter,poslednji mohikanec,Gladiator itak,gospodar prstanov mij sploh kul....
Drgač me izredno potegne tut inkovska muska in japonska.Vsaka ma specifično energijo.Pr Japonski se prov čut un kod časti, ponosa,reda....hudo in pr inkovski (piščali mmmmmmmmm) una misterija,meglica
Objavljeno: 20. november 2005, 00:30

Drugače pa za mojo dušo je Etno glasba...ZAKON !

Objavljeno: 20. november 2005, 12:32

Picasso
Objavljeno: 20. november 2005, 12:57

Od Bacha je ta zelo fajn: Tokata in fuga v d-molu

Objavljeno: 20. november 2005, 13:14

(*no tile dons so mal fusal

Shizim na tele hite tud, recimo blazno (sem skoz morila sosolko, naj zaigra, naj me nauci -ko je hodila h klavirju) na Beethovnovo sonato v mesecini. noro.
se bolj pa na albinonijevo neko nevemkajze v G.duru.
saj je ze orson welles ponucal v procesu pa se v dostih filmih je bla, tko da je kar zgonjena, sam se vedno shizim in mi grejo mravljinci.
mater, skor nic nimam klasike, pa ne znam najt al kaj...
Picasso
Objavljeno: 20. november 2005, 14:17
Liza Minnelli ko poje New york, New york...
Pavarotti ko poje Nessun dorma in Caruso...seveda v italjanščini

Byork...
Edith Piaf...
Pesmi ob katerih mi gredo mravljinci po koži...

Objavljeno: 20. november 2005, 14:28

vedno me potegne čvrsta in zanimiva ritem sekcija.. pa topli ženski vokali mi pašejo zadnje čase, npr. morcheeba, al pa tracy chapman...
Objavljeno: 20. november 2005, 15:26
moji duši (in telesu
) zadnje čase najbolj leže psy trance... tok fajn pele... se kr ne morš ustavit, ko začneš plesat
![]()
...

Picasso
Objavljeno: 20. november 2005, 16:13

Objavljeno: 20. november 2005, 19:25

pa všeč mi je od Cristine Aguilere - I'M BEAUTIFUL

pa Bolero
in od Andrewa Lloyda - FANTOM IZ OPERE
uffffffffffff še jih je
M. H. Alderson
Objavljeno: 20. november 2005, 19:35
Zdej sem se spomnila od Sinatre MY WAY
![]()
pa všeč mi je od Cristine Aguilere - I'M BEAUTIFUL![]()
pa Bolero
in od Andrewa Lloyda - FANTOM IZ OPERE
[/color]
se podpišem pod vse

men je še Houstonova dobra za dušo, s svojimi baladami
Objavljeno: 20. november 2005, 19:39

Objavljeno: 20. november 2005, 20:25
odvisno je vcas tud, na kaksen nacin - hocem rect, da lohk je za mojo duso, pa blazota za druge.
recimo men bi za duso totalno pasal, da bi enkrat tedensko nabijala bobne ko shus...
ostalim, sobivalcem pa najbrz mal manj za duso tole.![]()

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.
Lord Alfred Tennyson - Ulysses
Objavljeno: 20. november 2005, 20:32

Odvisno od razpoloženja...
VEDNO pa Bjelo dugme - Lipe cvatu in Padaju zvjezde
Pa U2, Dire Straits, Queen, Enigma...
Gospel, blues, reggae...
Od klasike - Verdi, Nabucco - Zbor sužnjev
Moja duša zna poiskati tisto kar jo potolaži ali dvigne...

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.
Lord Alfred Tennyson - Ulysses
Objavljeno: 21. november 2005, 06:41

drgač pa riblja čorba

jethro tull........

uriah heep........
no pač zagrizena rokerca

Bora
Objavljeno: 21. november 2005, 09:00
deep purple- the book of taliesyn
definitivno album k me vrže čist
![]()
drgač pa riblja čorbavedno in povsod....bora definitivno dbest poet na balkanu
![]()
jethro tull........![]()
uriah heep........
no pač zagrizena rokercani mi pomoči
Dons mi sede power.
Metallica(LOAD) + Guns n roses (USE YOUR ILLUSION 1,2)+ pa mal Kreslina za destert na konc.........Kreslin zakon si
Objavljeno: 21. november 2005, 09:26
In še zgodbica za danes: Lani sem si kupil CD The Chieftains - The Wide World Over, A 40 Year Celebration (Datum izida 5.3.2002). Prijetno zveneč in ne tako zelo zahteven CD, na kateri mi je bil tudi všeč peti komadek The Magdalene Laundries z Joni Mitchell. V petek sem že drugič malo brskal v knjižnici in pod roke mi je prišel album od Joni Mitchell - TURBULENT INDIGO (datum izida 25.10.1994), z istim komadom.
Ali obstaja drugačna glasba za Duhovnost in osebno rast? Ne verjamem. Ha, na misel mi je prišlo, da smo vsi enako duhovno razviti in da ni nihče bolj ali manj. Da smo le na različnih delih iste poti.
Objavljeno: 21. november 2005, 09:37
Indigo, malo sem razmislil o tej tvoji temi. Ne verjamem, da boš dobil tisto, kar si pričakoval. Kot so že nekateri pred menoj napisali, glasba za dušo je lahko karkoli.
Mogoče bi bil bolš naslov duhovna glasba. Tko bolj eterična, kot je Enja, pa Enigma, pa razne etno duhovne glasbe (hare krišna, maču pikču...). Ker izraz glazba za dušo res obsega vse, kar je komu všeč, tud težko-metalce.
da je samo ena čreda, in samo en pastir.
Objavljeno: 21. november 2005, 10:09
Katero glasbo poslušate ki vas dvigne, vam da mravlince, zarad katere se vam osolzijo oči.
...ne naredi to vsak komad..... na to sm ciljov

Indigo, malo sem razmislil o tej tvoji temi. Ne verjamem, da boš dobil tisto, kar si pričakoval. Kot so že nekateri pred menoj napisali, glasba za dušo je lahko karkoli. V tem pogledu ima Tinal, ki je prva omenila Pesem počutja, zelo prav.
Ali obstaja drugačna glasba za Duhovnost in osebno rast? Ne verjamem. Ha, na misel mi je prišlo, da smo vsi enako duhovno razviti in da ni nihče bolj ali manj. Da smo le na različnih delih iste poti.
Sej drgač mi je čist vseen Piko.Lahko tut zaključimo to temo če vam ne odgovarja....in the end is up to you

Glasba je krasna dajalka energije......zato jo duša dostikrat rabi....
Objavljeno: 21. november 2005, 10:15
so pa tudi posamezni pevci in skupine ki te premamijo,..taki vsekakor pojejo z dušo in srcem to pa se občuti kot zelo pozitivna energija saj so v svojo glasbo vložili vse. Taka muzika pa te čisto strese.

To temo je popravil/a taheboo: 21. november 2005, 10:15
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0