gastroezofagealna refluksna bolezen
#51
Objavljeno: 14. januar 2010, 21:40
Life is like a game...play it...
#52
Objavljeno: 14. januar 2010, 22:17
Namrec, ce bi tvoja teorija vedno v celoti delovala, bi lahko pomenilo, da je vseeno kaj jEmo, ker bi telo zaradi primernega delovanja zlez itaq samo proizvajalo vse potrebno. Ker pa pac vecina ljudi se ni zmozna zivet od prane mestnega okolja, pa ne moremo ravno brez hrane ane. Pomeni, da moramo za primerno delovanje vnasat tudi hranila od katerih je odvisno nase delovanje organizma.
Kar v vsakem primeru pomeni tudi doloceno obremenitev in razbremenitev organizma in s tem tudi zlez.
In ce govorimo o samozdravljenju, bi k temu vsekakor dodal se soncno energijo. Zal te pozimi primanjkuje.
#53
Objavljeno: 14. januar 2010, 22:53
Vsekakor, toda ce fizicna okvara je, ter s tem pomanjkanje encimov, jih lahko z doloceno hrano dovajamo.
Namrec, ce bi tvoja teorija vedno v celoti delovala, bi lahko pomenilo, da je vseeno kaj jEmo, ker bi telo zaradi primernega delovanja zlez itaq samo proizvajalo vse potrebno. Ker pa pac vecina ljudi se ni zmozna zivet od prane mestnega okolja, pa ne moremo ravno brez hrane ane. Pomeni, da moramo za primerno delovanje vnasat tudi hranila od katerih je odvisno nase delovanje organizma.
Kar v vsakem primeru pomeni tudi doloceno obremenitev in razbremenitev organizma in s tem tudi zlez.
In ce govorimo o samozdravljenju, bi k temu vsekakor dodal se soncno energijo. Zal te pozimi primanjkuje.
če pomisliš, da člouk 6x več energije, ki jo rabi za življenje dobi iz zraka in ne iz hrane, pol je loh hitr jasn, da je treba jest samo tko, da čim manj obremenjuješ organizem.
nisem pa reku, da je to enostawn in da sem loh za uzgled.
pa plis ne me uprašat, kje sem to zwedu, ker se ne spomnim in pojma nimam če in kolk je prewerjeno.
#54 Gost_sstane_*
Objavljeno: 14. januar 2010, 23:52
Najbrž drži za vse živali, saj bi brez kisika iz zraka vsa hrana bila mrtva, za rastline pa itak, saj je CO2 poleg vode in soli glavni komponenta rastlinske hrane.če pomisliš, da člouk 6x več energije, ki jo rabi za življenje dobi iz zraka in ne iz hrane,
Vse je v luftu in vodi
#55 Gost_sstane_*
Objavljeno: 15. januar 2010, 00:00
No, kaj pa se tebi zdi, da uzivam prevec soli?
Meni se nič ne zdi, ti praviš, da veliko, sicer te pa pri vsem, kar praviš, da trpaš vase, najbrž še moja sol ne bi uravnotežila, kaj šele kakšna običajna, četudi naravna.
Si se po prenehanju kajenja kaj zredil?
#56
Objavljeno: 15. januar 2010, 00:29
Kje pa sem kaj pravil da trpam vase? Od kej ti to zdej? razen predvsem sporne cokolade, k isem jo omenil v tej temi. Kar se dodatkov prehrani tice, pa ze kar nekaj casa zares malo, pa se ti so ponavadi iz ekoloske pridelave. Drugo pa je v vecini bolj ali manj dobra hrana. Zal pomanjkljiva z neprimernim zivljenjskim stilom, itaq.
Sicer pa, ce bi vsi tako jedli kot jaz, verjetno vecina bolezni ne bi bilo. A tudi to je odvisno od posameznika in njegovega zivlj. stila ane in predvsem psihe, obdobja, genov itn.
Hocem rect, da sol ne dela "tolk" k ti misls in potrjuje to, da je zgolj en mali, a pomemben delcek prehrane.
Meni se nič ne zdi, ti praviš, da veliko, sicer te pa pri vsem, kar praviš, da trpaš vase, najbrž še moja sol ne bi uravnotežila, kaj šele kakšna običajna, četudi naravna.
Si se po prenehanju kajenja kaj zredil?
#57
Objavljeno: 15. januar 2010, 09:58
Kar se pa naravnih dodatkov tiče je pa dobro poznat proces kako jih naredijo. Če samo izvlečejo kakšne ekstrakte je to bolj vprašljivo, kot če neke alge posušijo in jih oblikujejo v tabletke. Kako pa te dodatki delujejo še s drugimi stvarmi, ki so v telesu so pa samo domneve, nobenemu se pa ne sanja kaj preveč. V organizmu je preveč zapletenih procesov in s tem tudi še dosti neznank.
Zato pa je presna hrana toliko zdrava, ker se s kuhanjem ali kako drugače ne uničijo encimi. Pa pustmo ob strani špricanje in ostalo umetno pridelavo. Jaz ne poznam tolk teh zadev okol dodatkov. Se mi pa zdi to samo začasna rešitev. Človeški organizem je pač toliko sposoben da tudi če kakšna žleza odpove, lahko to druge nekak nadoknadijo. Na začetku s pomočjo dodatkov na koncu pa tudi brez. Medicina še marsikaj ne ve o žlezah.
Life is like a game...play it...
#58 Gost_sstane_*
Objavljeno: 15. januar 2010, 12:16
Free, ti misliš, jaz pa vem, kako pomembne so stvari, ki se marsikomu zdijo malenkostne.Hocem rect, da sol ne dela "tolk" k ti misls
Cela homeopatija temelji na dejstvu, da je tudi človeški organizem krmiljen čisto enako, kot najsodobnejše vesoljsko plovilo.
Človek mu je vgradil program in kode za odpiranje in startanje programov.
Kdo je program vgradil vsem živim bitjem sicer ne vem, vem pa, da se tudi ti programi odpirajo s kodami, ki niso materialno nič drugega, kot pari molekul z različnim potencialom, ki sproščajo elektrone in s tem kode za odpiranje.
Senzorje, tipke na tastaturi tvojega kompjuterja, pa imaš posejane po celem organizmizmu.
Jezik jih je poln
#59
Objavljeno: 15. januar 2010, 13:50
Tako, da (pomoje) tvoja teorija velja zgolj za neko normalno delovanje cloveka, manj pa za situacijo kjer oseba ne dovolj zivi vskladu s seboj oz. je izpostavljena razlicnim okoljskim vplivom.
Ce govorimo, je dobro in morda potrebno najprej razjasnit kaj razumemo pod imenom umetni in kaj naravni dodatki prehrani.
Kot drugo pa, se ze v posamezni klasifikaciji med seboj zelo razlikujejo in jih vecine ne poznamo in ni primerno metat vse v isti kos.
Ce pa govorimo o dodatkih prehrani nasplosno, torej ne zgolj "umetnih" dodatkih prehrani, pa je zadeva povsem druga. Kajti, ce govoriva o dodatkih splosno, se lahko kamot vprasamo, ali ali sta kruh in mleko lahko se sploh tretirana kot zivili ali bolj kot dodatek prehrani! Da o (ponavadi) predelani hrani, niti ne govorim
Koliko se komu sanja je res vrpasanje, toda zato obstajajo raziskave in pricevanja ljudi. Namrec prav tako bi lahko govorili o tem. da ne vemo kaj se dogaja v organizmu ce uzivamo surov paradiznik, a neke raziskave in pricevanja ljudi pricajo dolocena izkustva. Ker je organizem kompleksen, se delovanje zivila in produkta lahko spreminja glede na razlicne okoliscine in potrebe, in zato so trditve o delovanju zivila ali dodatka prehrani lahko vedno vprasljive in ne zagotove. Kljub temu, da mislim, da se nekateri znanstveniki s to trditvijo ne bi strinjali, semi zdi bolj varna teorija, kakor pa verjetni raziskavam; saj napeljuje na to, da se oseba odloca glede na zaznavne lastne potrebe in ne teorije ali potrebe drugih.
Kar zelim povedat je, da morda ni primerno trditi kaj je 100% za nas dobro, v kolikor v celoti ne sledimo svojim (pravim) obcutkom, intuiciji, organizmu; neglede na to, kaj uzivamo; torej umetne, naravne ali polnaravne dodatke prehrani oziroma hrano samo. Hkrati pa, je v tem primeru tudi intuinitivnost potrebe lahko nezadovoljiva iz stalisca, da se ta ravna predvsem v okviru danih moznosti. Torej, ce imamo na razpolago 3 zivila in intuinitivno izberemo enega od treh, se ne pomeni, da mi cetrto ne bi bolj ustrezalo. In to nas morda uci, da zgoraj (intuicija, luc, energija, bog, whatever..) ni dovolj, ce spodaj ni primernih pogojev (narava, planet zemlja). Smo prilagajoca bitja, kot vsa ziva bitja planeta, in vecja kot je sposobnost prilagajanja, vecja je moznosti za obstanek na tem planetu (ce izvzamem recimo epokalipticne vplive kot so kometi, vulkani, ipd).
Da Pa tudi ne vedno. Tudi nekatera presna hrana je lahko v nekih okoliscinah bolj skodljiva kot kuhana. Torej ni primerno posplosevat. Morda bi bilo bolj primerno, ce bi rekli, da nekatera zivila je v splosnem bolje uzivati surova in naj sestavljajo vecji del jedilnika v kolikor so ekolosko pridelana, kot pa da jih kuhamo; pa tudi to ne more drzati v vseh pogojih. Recimo v nekem onesnazenem okolju ali v primeru spricanja zivil, je morda bolje zivilo skuhati in s tem uniciti ali zmanjsati delovanje pesticidov, ce ugibam. Torej posplosevanje je lahko nevarno, saj dolocene razikave temeljijo na nekih optimalnih pogojih ali zgolj za neko doloceno obmocje, in ne vedno dovolj siroko okolje, in uporabnike dolocenega zivila z razlicnim zivljenjskim stilom in potrebami.
Kar se tice encimov, da, menda se res s kuhanjem nad 35 stopinj unici mnogo encimov. Kar seveda ne nujno pomeni, da bi bilo bolje zato neko zivilo ne kuhati. Odvisno od zivila in potreb ane.
da, marsikaj ve in marsikaj ne ve.
Hočem povedat samo to da če hrana ni osiromašena in je kao toliko pridelana na naraven način, telo ne rabi nobenih dodatkov.
Pri večini umetnih dodatkov ki jih propagirajo pa rabiš tudi naravne sestavine ki so v telesu, da se tisti dodatki sploh razgradijo. Drugače grejo samo skozi telo in organizem nima nič od tega.
Kar se pa naravnih dodatkov tiče je pa dobro poznat proces kako jih naredijo. Če samo izvlečejo kakšne ekstrakte je to bolj vprašljivo, kot če neke alge posušijo in jih oblikujejo v tabletke. Kako pa te dodatki delujejo še s drugimi stvarmi, ki so v telesu so pa samo domneve, nobenemu se pa ne sanja kaj preveč. V organizmu je preveč zapletenih procesov in s tem tudi še dosti neznank.
Zato pa je presna hrana toliko zdrava, ker se s kuhanjem ali kako drugače ne uničijo encimi. Pa pustmo ob strani špricanje in ostalo umetno pridelavo. Jaz ne poznam tolk teh zadev okol dodatkov. Se mi pa zdi to samo začasna rešitev. Človeški organizem je pač toliko sposoben da tudi če kakšna žleza odpove, lahko to druge nekak nadoknadijo. Na začetku s pomočjo dodatkov na koncu pa tudi brez. Medicina še marsikaj ne ve o žlezah.
Kakorkoli, primerna kolicina uzivanja soli za zdravje ni dovolj, in tudi ne zdravi vsega kar se pise. Dejstvo ali ne, izkusnja mnogih pa sigurno. Je pomemben element v prehrani sodobnega cloveka. In kot sem ze zgoraj pisal, mislim, da je vsako posplosevanje lahko v dolocenih okoliscinah skodljivo in ne drzi; kar velja tudi za sol.
Free, ti ...
#60 Gost_sstane_*
Objavljeno: 15. januar 2010, 16:41
Tak politični komentar je najboljši, jajn po štajerskoMorda, a morda ne.
#61
Objavljeno: 15. januar 2010, 21:32
Life is like a game...play it...
#62 Gost_sstane_*
Objavljeno: 16. januar 2010, 02:18
#63
Objavljeno: 6. julij 2011, 05:48
#65
Objavljeno: 10. januar 2017, 12:16
Za vse s problemi zgage ali druge bolezni prebavil, ščitnice, drugih avtoimunih bolezni podajam link na povezavo certificirane integrativne zdravstvene trenerke, nutricionistka funkcionalne diagnostike, farmacevtke, gluten terapevtke, z znanjem kombiniranja prehrane, živil pri raznih težavah in bolezni te vrste.....
FB na ime Simone Godina - zdravstveni trener ( še veliko zanimivega )
Ima tudi speltne delavnice, če jih zamudimo v živo lahko poslušamo tudi ponavljanje, ki si ga zavrtimo tudi po telefonu med drugimi opravili.
Po spletu ji lahko tudi pošlješ svoje izvide, opišeš težave in ti osebno odgovori .
V primeru težav pa se lahko udeležimo tudi raznih ostalih delavnic v katerih se naučimo kombiniranja živil, kuhe v primeru teh bolezni, naučimo se razpoznavanja izvirnih vzrokov zdravstvenih težav...
Razbremenite in regenerirajte svoje črevesje
(info. glede problemov z želodčno kislino in posledično s pojavom ostalih bolezni zaradi te motnje )
http://razbremenite_...evesje.gr8.com/
zakaj je želodčna kislina pomembna
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#66
Objavljeno: 10. januar 2017, 12:25
#67
Objavljeno: 15. januar 2017, 17:59
Pišuka gledam kam mi je ruknlo povezave ...kaj pa zdaj to ...še dobr , da je Gold dal eno tapravo....
Sam pišuka... sem mela eno drugo zadevo pripravljeno....bom probala še enkrat najdt in popravit....
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#68
Objavljeno: 17. januar 2017, 15:45
Ka duš....vsakič ko hočem zgoraj dat povezavo na ponovitev predavanja Simone Godina o želodčni kislini, ščitnici ....mi tale povezava veže Lunin net.
Nekaj spet šteka tale naša lunin forum ....
Bom poskusila še eno drugo info. vezat ..upam, da bo vsaj tole uspelo...
÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷
KMETIJA PLAVICA; jOŽE MAJES (ZELIŠČA . znotraj tudi druge povezave )
PREVEČ ŽELODČNE KISLINE
http://kmetija-plavi...o5p4aAn5L8P8HAQ
Kako težavo odpraviti?
Ko telo dobi dovolj vode, lahko hitro ustvari bikarbonatno raztopino, s
katero varuje želodec pred kislino in s katero pripravi tudi
dvanajstnik in črevesje, da ju kisla vsebina želodca ne bo »skurila«.
Pomembno je tudi, da hrano dobro prežvečite, želodca nikoli ne napolnite več kot 2/3 in ob hrani ne uživajte snovi, ki lahko povzročijo hitro vrenje (npr. alkohol ali sadne kisline, ki so v svežem sadju in paradižniku).
Tudi zelišča so pri tej težavi lahko zelo učinkovita in povsem uravnajo želodčno kislino. To so rastline, ki jih Jože zmeša v čajček JM 125 (Nevtral):
baldrijan, kamilica, islandski lišaj, regrat, melisa, slez, rman,
sivka, plešec, pelin, tavžent roža. Kakor so pokazale izkušnje ljudi, se
lahko težava pozdravi že po eni kuri, to je enem zavojčku čaja (100g).
Glede na učinkovine ričkovega olja JM 701 svetujemo, da se ga pije kar sočasno s čajem JM 125 - sploh za vse tiste, ki imajo želodčno sluznico razdraženo in vneto. Riček je namreč rastlina, ki zdravi sluznico od požiralnika do zadnjične odprtine.
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#69
Objavljeno: 9. marec 2017, 18:47
Ja, pitje dovolj vode je osnova za vzdrževanje zdravja in tudi blagodejno deluje, kadar želodčna sluznica izloča preveč kisline. Veliko ljudi, ki imajo težave s prebavili, je v resnici predvsem kronično dehidriranih.Pomaga tudi magnezij (lahko tudi kot donat). Bazični bikarbonati pa se ne izločajo v želodcu, ampak le v črevesju. Telo varuje želodec z izločanjem sluzaste prevleke, nekoliko pomagajo tudi čaji, ki vsebujejo sluzi (korenina sleza, islandski lišaj). Na izločanje kisline močno vpliva stres, frustracija, pa tudi potlačena jeza (dobesedno kuri želodec). Najboljše za želodec je poštimat svojo psiho. Do takrat pa baldrijan, kamilice, melisa in meta.
#70
Objavljeno: 13. marec 2017, 18:22
Sem spregledala post št. 72. Simone Godina ne poznam.
Moram si malo prebrat o njej.
Sem vidla, da bo imela seminar o ščitnici v Kopru v naslednjem mesecu. Če bo služba dovolila, bom šla na seminar.
#71
Objavljeno: 13. marec 2017, 23:01
Sem spregledala post št. 72. Simone Godina ne poznam.
Moram si malo prebrat o njej.
Čebelica, Simone Godina mislim, da je celo nekje iz Primorske- Portorož ? ....pojdi na FB in tam od nje najdi povezave na ščitnico .....mislim, da ima tudi webinarje za nazaj
Veliko je predavala in svetovala na to temo - pa tudi vprašaš jo lahko osebno karkoli v povezavi s problemi - tudi pisno odgovarja glede na diagnozo in laboratorijske teste..
1.https://sl-si.facebook.com/simone.godina
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#72
Objavljeno: 14. marec 2017, 21:19
Iz Portoroža je? Pol sem pa že čula za njo.
#73
Objavljeno: 24. oktober 2017, 06:39
Za refluksno bolezen je potrebno imeti strog režim pri prehrani in mirne živce. Dvigni vzglavje ! Ne jej po 7-8 uri zvečer ! obroke zmanjšaj na več manjših obrokov 4-5x na dan.
Izogibaj se sladkim,pekočim hranam in ne pij gaziranih pijač ! Ko je zadeva v zagonu pomaga zelo pusta hrana pusto piščančje meso in pusti riž. Pij čaj od melise in mete .
ne sekiraj se
Otroška spletna trgovina Mali Vragci.Izbirajte med 20.000 artikli za dojenčke in otroke.Otroški vozički,otroški avtosedeži,otroške posteljice in zibelke ...
http://www.mali-vrag...oski-avtosedezi
http://www.mali-vrag...otroski-vozicki
http://www.mali-vrag...jice-in-zibelke
#74
Objavljeno: 24. oktober 2017, 11:26
pa glede na moje izkušnje zna bit uporabno tudi tole
http://www.slovenske...-prazen-zelodec
pa tole
https://med.over.net...c.php?t=6669334
(aja pa meta me zna tudi dražiti- zato jo ne uporabljam pogosto )
Fajn pa je nasplošno izboljšati črevesno floro s prebiotiki, probiotiki - ( dobra domača zdrava prehrana)
- pa tudi razmisliti, če je vzrok lahko kakšna že napredovana avtoimuna bolezen....
Je pa tu dober naslov za pomoč pri težavah ;
Jože Majes- zeliščar svetuje
https://www.kmetija-...74aAsLqEALw_wcB
Kako težavo odpraviti?Ko telo dobi dovolj vode, lahko hitro ustvari bikarbonatno raztopino, s
katero varuje želodec pred kislino in s katero pripravi tudi
dvanajstnik in črevesje, da ju kisla vsebina želodca ne bo »skurila«.
Pomembno je tudi, da hrano dobro prežvečite, želodca nikoli ne napolnite več kot 2/3 in ob hrani ne uživajte snovi, ki lahko povzročijo hitro vrenje (npr. alkohol ali sadne kisline, ki so v svežem sadju in paradižniku).
Tudi zelišča so pri tej težavi lahko zelo učinkovita in povsem uravnajo želodčno kislino. To so rastline, ki jih Jože zmeša v čajček JM 125 (Nevtral):
baldrijan, kamilica, islandski lišaj, regrat, melisa, slez, rman,
sivka, plešec, pelin, tavžent roža. Kakor so pokazale izkušnje ljudi, se
lahko težava pozdravi že po eni kuri, to je enem zavojčku čaja (100g).
Glede na učinkovine ričkovega olja JM 701
svetujemo, da se ga pije kar sočasno s čajem JM 125 - sploh za vse
tiste, ki imajo želodčno sluznico razdraženo in vneto. Riček je namreč
rastlina, ki zdravi sluznico od požiralnika do zadnjične odprtine.
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0