Indijski čaj
#1
Objavljeno: 21. februar 2007, 18:56
#2
Objavljeno: 21. februar 2007, 20:13
rdeči ali črni?
->oolong ali rdeči čaj:
-žličko čaja prelijemo s skodelico vroče vode, pustimo 4-5 minut ter precedimo
-ali na skodelico odmerimo dve žlički ali celo več čaja in ga prelijemo z vročo vodo.
pustimo minuto in precedimo. postopek večkrat ponovimo, vedno s sveže zavreto vodo,
in čas namakanja lističev vsakič podaljšamo za minuto
-oolong čaje vedno pijemo BREZ dodatkov
->črni čaj:
-na skodelico odmerimo zvrhano žličko črnega čaja, ga prelijemo z vročo vodo in
pustimo 3-5 minut ter precedimo
ki verjamejo v svoje sanje ...
#3
Objavljeno: 23. februar 2007, 14:00
#4
Objavljeno: 23. februar 2007, 14:07
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#5
Objavljeno: 23. februar 2007, 14:47
Pozdravljeni! Dobila sem paketek za pripravo indijskega čaja direktno iz Indije, samo so malce težave s pravilno pripravo? Morda kdo ve, kako se ga pravilno (no, vsaj približno...) pripravi? Hvala za nasvete!
hm, kateri indijski čaj imaš?
rdeči ali črni?
->oolong ali rdeči čaj:
-žličko čaja prelijemo s skodelico vroče vode, pustimo 4-5 minut ter precedimo
-ali na skodelico odmerimo dve žlički ali celo več čaja in ga prelijemo z vročo vodo.
pustimo minuto in precedimo. postopek večkrat ponovimo, vedno s sveže zavreto vodo,
in čas namakanja lističev vsakič podaljšamo za minuto
-oolong čaje vedno pijemo BREZ dodatkov
->črni čaj:
-na skodelico odmerimo zvrhano žličko črnega čaja, ga prelijemo z vročo vodo in
pustimo 3-5 minut ter precedimo
Atem omenja indijski čaj, torej bržkone ne gre za oolong, ki je kitajski.
Če gre za klasičen črni čaj, npr. vrste assam, potem je recept druidke klasičen recept.
Vseeno pa je stvar okusa, koliko čaja daš in koliko časa ga pustiš. 3-5 minut naj bi bilo idealno. V tem času se izluži največ teina. Če ga pustiš dalj, čaj ne bo močnejši, bo pa bolj grenak, ker se izloči veliko taninov. Nekateri imajo radi trpek okus črnega čaja in zanje je dobro, da se čaj namaka malo dalj.
Veliko ljudi si čaja ne sladi, zato je pomembno da čaja, če ga strežeš gostom, ne osladiš temveč ponudiš sladkor in mleko. Ni neobičajno, da nekateri čaj, tudi črni, pijejo z limono. Ta navada izhaja iz Rusije, ki je ena največjih svetovnih proizvajalk čajev.
Osebno ga najraje pijem čistega ...
Pod "pravi indijski čaj" pa se prodaja lahko še marsikaj drugega. Lahko gre tudi za mešanico črnega čaja z različnimi začimbami (npr. kardamom, cimet ... )
Verjetno je priprava podobna, ponavadi pa je napisana na zavojčku ...
Pa veliko užitkov
Kdor ne pesni, bere pesmi
#6
Objavljeno: 23. februar 2007, 14:58
oolong čaji- ni nujno, da gre za kitajski oolong.Atem omenja indijski čaj, torej bržkone ne gre za oolong, ki je kitajski.
lahko gre tudi za tajvanski (formosa oolong) in indijski oolong: recimo darjeeling oolong namring
ki verjamejo v svoje sanje ...
#7
Objavljeno: 23. februar 2007, 16:14
oolong čaji- ni nujno, da gre za kitajski oolong.
lahko gre tudi za tajvanski (formosa oolong) in indijski oolong: recimo darjeeling oolong namring
Priznam, da darjeeling oolonga ne poznam ... kljub vsemu pa je oolong tipičen kitajski čaj (tudi formosa je kitajska provinca, začasno politično v rokah ameriških vazalov).
Malo možnosti je, da bi kdo pod "pravi indijski čaj" prodajal čaj vrste oolong ... ampak, saj to ni važno ... če bo Atem zajadrala v čudoviti svet čajev, ji bo tudi tvoj recept za oolong brez dvoma prišel prav
Pa veliko užitkov ob pitju čaja
Kdor ne pesni, bere pesmi
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0