Piknik
#1
Objavljeno: 18. maj 2007, 11:44
mesa imamo vedno preveč, pa nam ne paše več toliko.
Zbiram ideje za piknik prilogice ... z nasveti na plan ...
Ena ideja:
Polento skuhaš prejčnji dan in jo na dan piknika narežeš na 2 cm debele rezine. Popčeš eno stran na žaru, obrneš in obložiš z mozzarelo. Mmmm.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara
NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI
#2
Objavljeno: 18. maj 2007, 12:33
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#3
Objavljeno: 18. maj 2007, 13:45
Daš gor vse mogoče; več vrst paprike, bučke, malancani, paradižnik, gobice, čebula ali por...mesojedci seveda vmes dajo kakšno meso, ampak tudi zelenjavne so same po sebi odlične Nekje sem prebrala, da so fajn začinjeni z rožmarinom. Sama tega nisem poskusila.
Potem sem našla še recepte z jajčevci, ki zvenijo slastno
Jajčevci na žaru
Sestavine
1 kg podolgovatih, tenkih in trdih jajčevcev
2 žlici sojine ali worchester omake
sol in poper po okusu
hren po okusu
Jajčevce spečemo na mreži na žaru. Pečemo jih tako dolgo, da postanejo mehki. Nekoliko jih ohladimo in olupimo (olupke zavržemo). V lončku zmešamo sol, poper, hren in sojino omako ter prelijemo po jajčevcih. Nato jih ohladimo v hladilniku.
Čeprav jaz jih najraje jem tople.
Jajčevec z mozzarelo
večji jajčevec, pribl. 45 dag
olivno olje za mazanje
22 dag mocarele
2 večja paradižnika
sol in poper
šopek bazilike
Jajčevcu odrežemo pecelj, dobro ga operemo in osušimo ter vzdolžno prerežemo na 8 rezin, debelih pol centimetra. Rezine jajčevca z obeh strani premažemo olivnim oljem. Sir in opran paradižnik narežemo na 8 rezin.
Na srednje vročem žaru pečemo rezine jajčevca samo na eni strani, dokler se ne zmehčajo (okoli 3 minute), nato jih preložimo na večji krožnik s popečeno stranjo navzgor. Solimo in popramo. Na sredo vsake rezine položimo rezino mocarele, nanjo rezino paradižnika, na paradižnik pa listek bazilike. Čez preganemo oba konca jajčevca in spnemo z zobotrebcem, ki smo ga prej namakali v vodi. Zavitke jajčevca nato zopet položimo na žar in spečemo do konca, enkrat jih obrnemo.
Preden nadevane jajčevce ponudimo, jih okrasimo s lističi bazilike.
***
Pa naprimer paradižnik z mocarelo...ga narežeš, daš na žar, položiš gor mocarelo, začiniš z baziliko in to je to. Preprosto, pa dobro.
Meni je všeč tudi krompir na žaru, čeprav mi je bolje, če je prej kuhan...
Pri prilogah mi najprej pride na misel krompirjeva solata, makaronova solata, francoska solata...samo to sama "težka" hrana Jaz sem pristašica kumarčine solate
Polenta je ful dobra ideja, lahko daš vmes mocarelo (spet)...jaz sem jo nazadnje z gorgonzolo...začuda sem pojedla...
Potem pa kakšne sadne solate...za posladek....
Ma tolko je tega
#4
Objavljeno: 18. maj 2007, 14:19
Zanimivo, kako imate nekateri radi jajčevce. Meni se pa obrača... Oh, kako smo si različni.
#5
Objavljeno: 18. maj 2007, 14:24
ma js jajčevce niti povoham ne....mam rajš bučkeČe bi ga našel v trgovini, bi poskusil zadnje čase tako hvaljeni Olimski sir za žar.
Zanimivo, kako imate nekateri radi jajčevce. Meni se pa obrača... Oh, kako smo si različni.
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#6
Objavljeno: 18. maj 2007, 14:26
#7
Objavljeno: 21. maj 2007, 06:14
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara
NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI
#8
Objavljeno: 21. maj 2007, 13:34
če ni druzga je dobra za prilogo tudi Lutenica (kt ajvar, sam da ni ajvar) pa bel kruh, pa je
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#9 Gost_sstane_*
Objavljeno: 21. maj 2007, 13:52
Melancane so boljšeNo, kokrkoli že, se jajčevce da zamenjat z veliko drugimi zelenjavnimi poslasticami
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0