Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Zdravstevni nasveti preko spleta


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
Ni komentarjev na to temo

#1 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. junij 2007, 10:04

Obisk pri spletnem zdravniku

Čakalne vrste, polna čakalnica kašljajočih ljudi in zdravnik, ki vas odpravi z nasvetom: »vzemite Lekadol«. Vsemu temu se lahko izognete, če nasvet poiščete na spletu. A le-ta je prava poplava informacij, med katerimi le stežka razločimo dobre in slabe nasvete. Prva stran, na katero se lahko obrnete, je www.nhsdirect.nhs.uk, ki je preprosta in lahka za uporabo. Vnesete vaše simptome ter odgovorite na nekaj vprašanj, sistem pa bo izbral in izločil ustrezne nasvete. Če imate resnejši zdravstveni problem, pa vas bo napotil k zdravniku.
Največja britanska spletna zdravstvena stran www.netdoctor.co.uk ponuja nasvete 250 strokovnjakov in svetovalcev. Vsak mesec jo obišče 3 milijone obiskovalcev.
Dober spletni vir je tudi www.patient.co.uk, na katerem lahko najdete preproste podatke, katerih avtorji so zdravniki. Britanski pacienti se lahko na tej spletni strani naročijo za pregled in naročijo recepte.
Če vas zanima potek zdravljenja ali tveganja operacije, se odpravite na www.besttreatments.co.uk. Na tej strani lahko najdete raziskave britanskega medicinskega dnevnika in na tisoče načinov zdravljenja.
Za iskanje zdravstvenih podatkov raje kot navadne iskalnike uporabite medicinske, kot je www.hon.ch, ki so ga ustanovili ugledni švicarski zdravniki in išče izključno po priznanih medicinskih straneh.

KPa

vir
>>>

V Sloveniji pa je to seveda spletni portal http://med.over.net/





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0