Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Hipertenzija - visok krvni pritisk


  • Prijavi se, če želiš komentirati
3 komentarjev na to temo

#1 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 26. februar 2002, 01:00

Zanima me, kateri hrani se moram izogibati, če imam previsok krvni
pritisk (hipertenzijo)?

#2 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 7. februar 2003, 01:00

"Sodelavca muči visok krvni pritisk in holesterol, ali nama lahko daste kaksen nasvet v zvezi s tem?"

#3 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 26. februar 2002, 01:00

Sama sicer medicinske izobrazbe nimam, a sem si visok pritisk in aritmijo ze pri 20-ih pozdravila skoraj izkljucno z jogijskimi vajami - zato vam najtopleje priporocam predvsem te.

Ce delate brez napora, do tocke, ko vam je se udobno, zapletov in tezav ne more biti.
Morda za zacetek izvajajte predvsem in samo Pozdrav soncu , da se s polozaji malo "seznanite", ce pa se boste navdusili, si izberite v knjiznici nekaj knjig s tega podorcja, si izberite tisto, ki je vam najustreznejsa, in si jo eventuelno v knjigarni potem tudi kupite.
Ce je stara (npr. iz antikvariata, bukvarne ipd), ni zato nic slabsa.

Poleg tega so izredno ucinkovite tudi razne dihalne vaje (jogijske vaje, npr., tudi vsebujejo veliko dihalnih tehnik, prav zato pa so tudi tako ucinkovite).

Hoja, zmeren tek, plavanje in kolesarjenje, cimvec gibanja na svezem zraku, cimmanj stresa oz. cimbolj pozitivno stalisce do zivljenja in vsega - to vse so "pravi prijemi"...
Zelo uspesne pa so seveda tudi pozitivne afirmacije, kot npr. "Vedno se vse uredi, zato se bo uredilo tudi zdaj", ali "Zaupam procesu zivljenja" ipd...

Seveda se morate izogibati mocni, pikantni in preslani hrani, zmanjsati dozo kave , alkohola in cigaret (ce to seveda konzumirate). Tudi z mesom (se posebno rdecim in mocno zacinjenim) in mastnim sirom se izogibajte.

Pri uzivanju cajev morate biti previdnejsi z meto, se posebej pa z zajbljem - sicer si oboje, posebno zdajle poleti, ker hladita, lahko privoscite, a zajblja si v cajno mesanico dodajte samo listic, meto pa si kar privoscite, se posebej ucinkovita je v mesanici z meliso, a je ne uzivajte redno dlje kot mesec ali dva.
Zelo pa sta priporocljiva caja iz omele in gloga (ki sta *univerzalna* caja za srce, torej ju lahko uzivamo pri vseh tezavah s srcem in pritiskom)...

Visok pritisk imajo ponavadi ljudje, ki od sebe in drugih zahtevajo prevec...
Predvsem se je potrebno malo umiriti in uvideti, da ni vse odvisno od nas in da torej NA VSE pac ne moremo vplivati...

#4 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 7. februar 2003, 01:00

Za visok pritisk je dober caj iz gloga in/ali bele omele.
Izvrstne so vaje iz joge (sama sem desetletje imela povisan pritisk, pa sem si ga pozdravila skoraj izkljucno z jogo). Pa dihalne vaje (ki pa tudi sodijo v bistvu k jogi).

ZELO pomaga ogrlica iz lapisa (samo ker je vas prijatelj najbrz moskega spola, dvomim, da bo to nosil... morda si kupi samo kristal, ali pa kot obesek za verizico, pa naj jo nosi okoli vratu, na podrocju zgornjega dela telesa).

Zelo dobro je tudi uzivanje olivnega olja - dve zlicki na tesce.
Ostalo vesta - ne prevec pikantnih, ne prevec slanih jedi, ne prevrocih, ne nenehno ocvrtih in pecenih... Veliko gibanja na svezem zraku, zmeren tek, hitra hoja in/ali plavanje.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0