Morda te bo zanimalo, Cookie:
Bucno olje
Gomasio
Avtor teme:
Marsa
, 15. maj 2005, 15:31
#76
Objavljeno: 17. oktober 2005, 11:38
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso
Picasso
#77
Objavljeno: 17. oktober 2005, 11:55
TNX Marsa
Sm mal prečekirala, parkrat skor v luft skočila zarad nedoslednosti, ampak se je vmes že razjasnilo kako pa kej.
Zdej je cena 1.700 sit za liter bučnega olja, 900 sit za pol litra. Znamko sm pa pozabla. Bom doma pogledala pa pol dopisala.
Sm mal prečekirala, parkrat skor v luft skočila zarad nedoslednosti, ampak se je vmes že razjasnilo kako pa kej.
Zdej je cena 1.700 sit za liter bučnega olja, 900 sit za pol litra. Znamko sm pa pozabla. Bom doma pogledala pa pol dopisala.
You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#78
Objavljeno: 1. september 2006, 23:36
Jaz sem gomasio vcasih imela vedno doma. Ampak potem sem za nekaj casa nehala. Recepte sem posodila teti in stricu, ker je bratranec postal vegetarijanec in seveda se je vse vesolje trudilo okoli njega, da bo uzival cim bolj pestro in primerno hrano (kdo je zame skrbel, ko sem nehala meso uzivat, pa nisem mela pojma kaj nej zdej konzumiram, da bo zdravo), med njimi tudi knjigo od Ice SItarovasnik, kjer je bil recept za gomasio. Sezam imam pa ze ene pol leta doma, ampak ga nisem hotl ait pacat, ker ga nisem zezela pokvarit..in sedaj sem nasla tolele temo. S tem ste me pa tko razveselili. Zdej je gomaso ze u loncku, caka na uporabo, prow supr ste.
Drgac pa je boljse, da se gomasio da v terilnik in se ga tre, namesto zmelje in v tem primeru je prašnat namesto kašnat.
Drgac pa je boljse, da se gomasio da v terilnik in se ga tre, namesto zmelje in v tem primeru je prašnat namesto kašnat.
#79
Objavljeno: 3. november 2006, 23:08
Gomasio
četrtek, 13. maj 2004 @ 09:57 CEST
Objavil: Marjana Gomasio je mešanica sezamovih semen ter soli, ki jo precej uporabljajo na Japonskem. Je dober način, kako zmanjšati uporabo soli, hkrati pa doprinese k okusu. Gomasio je tudi ena od osnovnih sestavin makrobiotičnega jedilnika.
- 3 žlice sezamovih semen
- čajna žlička morske soli
V razmerju 10 proti 1 (po nekaterih receptih celo do 20 proti 1) dajte semena in sol v majhno, težko, suho ponev na srednji ogenj. Pražite ob stalnem mešanju 3 minute ali dokler mešanica rahlo potemni ter semena pričnejo pokati. Odstranite z ognja in zmeljite v dokaj fin prah (lahko npr. v kavnem mlinčku, vendar je seveda dosti boljše, če to naredite v terilnici).
Vsako zrnce soli se prepoji s sezamovim oljem, le-to pa s svojimi sestavinami krepi živčni sistem ter nevtralizira kislost telesa oz. krvi, medtem ko morska sol spodbuja izločanje prebavnih sokov in stimulira celotni metabolizem. Sezam je tudi bogat z lecitinom, kalcijem ter drugimi minerali, vitamini in aminokislinami.
Gomasio se lahko uporablja za juhe, solate, zelenjavo, žitarice oz. kadarkoli bi uporabili sol.
Hranite v neprodušno zaprti posodi, na hladnem in suhem, vendar ne dajajte v hladilnik. Mešanica drži nekaj mesecev, ne smemo pa je hraniti predolgo, ker lahko postane žarka.
Vir: internet
Več informacij: http://www.macrodiet.com/Gomasio.shtml
četrtek, 13. maj 2004 @ 09:57 CEST
Objavil: Marjana Gomasio je mešanica sezamovih semen ter soli, ki jo precej uporabljajo na Japonskem. Je dober način, kako zmanjšati uporabo soli, hkrati pa doprinese k okusu. Gomasio je tudi ena od osnovnih sestavin makrobiotičnega jedilnika.
- 3 žlice sezamovih semen
- čajna žlička morske soli
V razmerju 10 proti 1 (po nekaterih receptih celo do 20 proti 1) dajte semena in sol v majhno, težko, suho ponev na srednji ogenj. Pražite ob stalnem mešanju 3 minute ali dokler mešanica rahlo potemni ter semena pričnejo pokati. Odstranite z ognja in zmeljite v dokaj fin prah (lahko npr. v kavnem mlinčku, vendar je seveda dosti boljše, če to naredite v terilnici).
Vsako zrnce soli se prepoji s sezamovim oljem, le-to pa s svojimi sestavinami krepi živčni sistem ter nevtralizira kislost telesa oz. krvi, medtem ko morska sol spodbuja izločanje prebavnih sokov in stimulira celotni metabolizem. Sezam je tudi bogat z lecitinom, kalcijem ter drugimi minerali, vitamini in aminokislinami.
Gomasio se lahko uporablja za juhe, solate, zelenjavo, žitarice oz. kadarkoli bi uporabili sol.
Hranite v neprodušno zaprti posodi, na hladnem in suhem, vendar ne dajajte v hladilnik. Mešanica drži nekaj mesecev, ne smemo pa je hraniti predolgo, ker lahko postane žarka.
Vir: internet
Več informacij: http://www.macrodiet.com/Gomasio.shtml
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
#80
Objavljeno: 13. december 2007, 23:58
evo dons sem se lotla spet po stotih letih.
(se ni zmixan, zdej bom sele ugasnila plin)
(se ni zmixan, zdej bom sele ugasnila plin)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso
Picasso
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0