Nepogresljivo v kuhinji
#1
Posted 13. February 2003, 01:00
Kaj je tisto, kar bi najbolj pogresali pri pripravi jedi in cesar vam pri kuhi in v gospodinjstvu nikakor in nikoli ne sme zmanjkati?
Picasso
#2
Posted 13. February 2003, 01:00
To dvoje imam vedno doma, prav tako tudi domac jabolcni kis.
Pa cebulo, cesen in petersilj.
Vedno imam tudi med, limone in sojino omako.
...sicer pa mi nikoli ne zmanjka majoneze, a to sodi v drugo, ze odprto in se ne dokoncano zgodbo... ;>)
Picasso
#3
Posted 13. February 2003, 01:00
Pa cetudi korencek, koruzo, papriko, zelje, redkvice, olive, kumarice, paradiznik... ... ...
Najraje pa zeleni radic (a ta mehek), pa rdeci radic, potem pa vse ostale ljubljanke in kristalke etc.
ce ne gre drugace, se skuha krompir, spedena fizol...
Skratka - solata rules!
Picasso
#4
Posted 13. February 2003, 01:00
V dobro očiščeno posodico(steklenico, ipd.) nalijem olje in potem razpršim olje kjer je treba. Vedno je ravno prav naoljeno. Poraba olja pa je 5-10 krat manjša!
Lep pozdrav!
Kljuka
#5
Posted 13. February 2003, 01:00
P°k0w<
#6
Posted 13. February 2003, 01:00
česen pa čebula
mast in ocvirki
majaron pa mleta paprika
pa jajca, moka in krompir
pa kakšna klobasa se zmeraj izkaže za koristno.
Uživajte!
#7
Posted 13. February 2003, 01:00
P°k0w<
#8
Posted 13. February 2003, 01:00
Nikoli ne sme zmanjkati testenin.
Pa olivnega in bučnega olja.
Juho skuham iz česarkoli, iz testenin naredim gala
večerjo, če je treba.
Kakšna zelenjava, ki jo naredim v obliki solate.
Astra
#9
Posted 13. February 2003, 01:00
ja makarone pa je treba met doma vsaj zato, ker je rezervna´ hrana, ta pa se zlo tezko pokvari
P°k0w<
#10
Posted 14. February 2003, 01:00
Izdam vam skrivnost, kaj je pri meni nepogrešljivo v kuhinji. Ročna razpršilka. ...
Ravno včeraj sem v Interšparu gledala praktične razpršilke za olje - pri začimbah. Imajo tudi mlinčke za začimbe- take čisto enostavne, lahke, dokaj poceni.
daisy
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.
#11
Posted 14. February 2003, 01:00
Imam pa navado imeti v zmrzovalniku vedno kakšen kos kruha (če ga slučajno pozabim kupit, ko ga rabim) in skuhan fižol v jogurtovih lončkih (za na solato). Pa še kaj bi se našlo, tako da ni panike, če pridem zvečer domov, ne da bi šla prej v trgovino.
#12
Posted 14. February 2003, 01:00
In kot Astra, lahko naredim gala vecerjo iz cesarkoli.
Aja - pa vsec mi je, ce je kruh vedno doma oz. mora biti - ce ni kruha, sem kar naprej lacna.
Picasso
#13
Posted 16. February 2003, 01:00
Juha iz česarkoli:
Odprem hladilnik,pogledam, kaj je v njem in naredim juho.
Zato je včasih težko skuhati "tisto dobro juho od zadnjič".
Drugače pa...
krompirjeva mlečna juha
česnova juha
ali pa kar čista juha iz timijana, rožmarina,
par strokov česna in lovorja.Pa kakšna žlica
olivnega olja.
Dodaš star, opečen kruh.
Pokowc,dovolj?
astra
#14
Posted 16. February 2003, 01:00
Pa mlincek za poper, ki sem ga dobila lani za NY od prijateljice, in mi pride totalno prav! Sploh nisem vedela, da sem tak "poprar". :~)))
Ful pomembna je posoda - na sreco imam v zadnjem casu veliko boljso in tako je veliko vecji uzitek kuhati.
Moram imeti tudi deske razlicnih velikosti; ena je samo za cebulo, cesen etc... druga pa je za kruh in druge stvari.
Nujna so mi tudi cedila, ker kar naprej prckam kaksne caje ipd.
Nekako pa kot zakleto nimam dobrega cajnika... Ali je premajhen ali pa razbit oz. pusca... :|
Zelo pomembni so tudi nozi (da je dosti izbire) - samo pa sem zelo storasta in divja pri rokovanju in se veckrat urezem.
Picasso
#15
Posted 16. February 2003, 01:00
P°k0w<
#16
Posted 14. March 2003, 01:00
Ne sme mi zmanjkati čokoladnega praha, maka, rozin in vina, najraje
pripravljam zelenjavne jedi, moj pa brez čokolade peciva ne je.
V glavnem imam veliko začimb, makaronov različnih oblik, koruze....
LP ! V!
#17
Posted 14. March 2003, 01:00
Kaj da juhi barvo?
Če delam čisto juho,dodam majčkeno žafrana
dobiš rumeno barvo
Če delam ragu juho ali obaro, ne boš verjel,
ampak res da barvo-malo mlete kave
če ne maraš paradižnika, poskusi s papriko
lahko je paprika v prahu-mleta
lahko pa spečeš rdeče paprike, jih olupiš
in drobno zmelješ
ne maraš čebule?
hm, lahko jo prepasiraš, pa je ne boš opazil...
Astra
#18
Posted 14. March 2003, 01:00
#19
Posted 14. March 2003, 01:00
....
a se ta Žafran dobi kt u prahu začimbe...
nouč verjela, ravno kar prakticiram juho iz prav gole´ vode, potem kr neki devam notr; ustvarjam
P°k0w<
#20
Posted 14. March 2003, 01:00
kje se kupijo, ker jih vedno kupim, ko sem kje na poti
ja, sam pazi, da bodo sestavine imele neko noto
Pa dober tek
Astra
#21
Posted 14. March 2003, 01:00
P°k0w<
#22
Posted 14. March 2003, 01:00
sol, poper, sladkor, sladko suho papriko, ingver, chili, baziliko, timijan, sojino omako, jajca, peteršilj - svež ali suh, zeleno, curry, brinjeve jagode in še ducat drugih začimb, sojine kosmiče, nekaj vrst moke, krompir, makarone, tofu, kisla smetana, pa oljčki: bučno, sončnično, oljčno, sezamovo, sezamovo maslo, pasiran paradižnik...
Najbolj pa bi pogrešal kuharico v predpasniku (spodaj brez) ha ha!
Živi ta trenutek - vsak trenutek
Vojko
Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!
Vojko J Kalan
e: vojko@9zvezd.com
t: @vojko_9ki
t: @vojko629
#23 Gost_sanjalica_*
Posted 26. March 2004, 09:23
Včeraj sem dobila za materinski dan darilo, pekač-strojček za peko kruha (kot presenečenje od prijateljice)
In danes bom preverjala, kaj je to za "umetnosti"
Nabavila svakojake moke, sezam, bučna semena.... in veselo na delo...
Bo postalo "nepogrešljivo" v naši hiši, ne vem (skoraj dvomim) ali pa bo doživel strojček usodo friteze, mikrovalovne, multipraktika in ostalih svakojakih elektromašinerij
#24
Posted 26. March 2004, 09:37
Brez paste, dolge in kratke, pa tudi jajcne mi ziveti ni....
#25
Posted 26. March 2004, 17:17
Kar tko ga jem in drobim ga kar iz nestrpnosti, v bistvu, ne iz kake fore.
Ful bogat, najkvalitetnejsi po vsebosti med siri, ja, celo kaj se mi zgodi recimo: ponoci (!) vstanem iz postelje, direkt v hladilnik in si vzamem slajs parmezana, to nekako sovpada s krchi ali mravljincenjem, pa presodim da je to zelo OK, ker mi ocitno primanjkuje Ca in/ali Mg.
Parmezan je zakon, vedno ga imamo doma.
samo ne tistega bedastega v vreckah (ki smrdi). Pac pa pis, ornk, da ga ne zmanjka.
Njami, parmezan.
Picasso
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users