Pravilna uporaba jajc v prehrani
#1 Gost_sstane_*
Objavljeno: 20. november 2005, 10:34
Pri semenu je C vitamin obrnjen navzven, nahaja se v olupu, sol pa v jedru, pri jajcu je položaj obraten, C vitamin je v rumenjaku, sol pa v beljaku.
Če uživamo eno ali drugo živilo v surovem stanju, torej pod 65°C, poteka presnova normalno, sicer pa ne, ker se informacija biokode spremeni in to tako, da nastane natrijev askorbat, ki je konzervans, torej preprečuje presnovo vsem organizmom, tako bakterijam, kot tudi človeškemu.
Metoda presnojedstva temelji na tem dejstvu.
Kako postopati pri pripravi termično obdelane hrane, da se tej nevšečnosti izognemo?
#2
Objavljeno: 20. november 2005, 11:08
je samo primerna ali neprimerna.....kar je enemu v pogubo je drugemo vnebovzetje
neumestna pripomba.press
grem srkat surova jajca
#3 Gost_sstane_*
Objavljeno: 20. november 2005, 11:15
Se strinjam, res sem uporabil napačen izraz.pravilne uporabe ni
je samo primerna ali neprimerna.....kar je enemu v pogubo je drugemo vnebovzetje
Tudi mazohizem je pravica posameznika
Veliko jajc v palačinkah je že taka stvar
#4
Objavljeno: 20. november 2005, 11:49
#5 Gost_sstane_*
Objavljeno: 20. november 2005, 12:30
#6
Objavljeno: 20. november 2005, 12:44
Naj ugibam...hm, s tem, da uporabljamo tvojo sol ?Kako postopati pri pripravi termično obdelane hrane, da se tej nevšečnosti izognemo?
Pa ne samo to, uporabniki le-te soli, lahko tudi kadijo kolikor jim srce zazeli,
spijejo alkohola na litre, hej, celo sexajo lahko brez kondomov.
Njim tako nic ne more do zivega.
Lahko celo reciklirajo svoje papirnate rokovnike, v katerih so za vsak slucaj imeli zapisane telefonske stevilke zdravnikov,homeopatov, psihijatrov, zeliscarjev, kiropratkikov in podobnih ticev.Ti postanejo popolnoma nepotrebni.
Sem se kaj pozabil...?
#7
Objavljeno: 20. november 2005, 12:49
#8 Gost_sstane_*
Objavljeno: 20. november 2005, 12:57
Razen v moji, ni zapisano nikjerStane, imaš zanimiv pristop, ampak na netu in v knjigah je že vse zapisano, kako je s tem. Ampak ne v "Kuharici".
#9
Objavljeno: 20. november 2005, 13:03
Aja, pa pri 65 stopinjah so encimi že bye bye!
#10
Objavljeno: 20. november 2005, 13:04
Tkole čist na impro.. jaz bi rekla, da beljak spečeš, rumenjak pa dodaš naknadno.. ker itak nima nič drugačnega okusa, če je spečen al pa če ni... pol pa še mal posoliš po vrhu x:o)
#11 Gost_sstane_*
Objavljeno: 20. november 2005, 13:13
Napačno, zdravo sol uporabljaš v času uravnotežanja z biodieto, potem pa lahko tudi katero dobro naravno. Če se ti pa ne ljubi testirati, ali nimaš časa, ali se bojiš tveganja, pa lahko seveda zdravo sol uporabljaš tudi stalnoNaj ugibam...hm, s tem, da uporabljamo tvojo sol ?
Skoraj ničPa ne samo to, uporabiki le-te soli, lahko tudi kadijo kolikor jim srce zazeli,
spijejo alkohola na litre, hej, celo sexajo lahko brez kondomov.
Njim tako nic ne more do zivega.
Lahko celo reciklirajo svoje papirnate rokovnike, v katerih so za vsak slucaj imeli zapisane telefonske stevilke zdravnikov,homeopatov, psihijatrov, zeliscarjev, kiropratkikov in podobnih ticev.Ti postanejo popolnoma nepotrebni.
Sem se kaj pozabil...?
Bedrco je žena povaljala v beljaku, pomokala s koruzno moko, ocvrla, na krožniku pa pokapala z dresingom iz limoninega soka in solimorš ponudit nagrado za pravilni odgovor
Tkole čist na impro.. jaz bi rekla, da beljak spečeš, rumenjak pa dodaš naknadno.. ker itak nima nič drugačnega okusa, če je spečen al pa če ni... pol pa še mal posoliš po vrhu x:o)
Kaj pa rumenjak
Kdor zadene, ima eno dozo v dobrem. Ko se naberejo tri, pošljem brezplačno
Kar ni potrebno, ne kuhaj, pa boš imel tudi encimov dovoljVsa tvoja teorija temelji na vit.C, biokodi in še nekaj izrazih. Misliš, da je vse odvisno samo od tega? Prosim, če mi razložiš izraz "biokoda"!
Aja, pa pri 65 stopinjah so encimi že bye bye!
#12
Objavljeno: 20. november 2005, 13:25
Aja, jaz sem tole razmišljala o jajcu na oko... ločiš rumenjak od beljaka, pač beljak spečeš, rumenjak pa surov na vrh postaviš potem..Bedrco je žena povaljala v beljaku, pomokala s koruzno moko, ocvrla, na krožniku pa pokapala z dresingom iz limoninega soka in soli
#13 Gost_sstane_*
Objavljeno: 20. november 2005, 13:34
Dobra idejaAja, jaz sem tole razmišljala o jajcu na oko... ločiš rumenjak od beljaka, pač beljak spečeš, rumenjak pa surov na vrh postaviš potem..
#14
Objavljeno: 21. november 2005, 11:49
Aja, jaz sem tole razmišljala o jajcu na oko... ločiš rumenjak od beljaka, pač beljak spečeš, rumenjak pa surov na vrh postaviš potem..
Sam okus mora bit pa blazen , vsaj kokr si predstavljam (ker je rumenjak pač hladnomlačen). No mogoče pa komu paše
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#15
Objavljeno: 21. november 2005, 12:06
Sam okus mora bit pa blazen ,
[quote name='krokodil' post='574471' date='20. Nov 2005 ob 12:45']
Naj ugibam...hm, s tem, da uporabljamo tvojo sol ?
Pa ne samo to, uporabniki le-te soli, lahko tudi kadijo kolikor jim srce zazeli,
spijejo alkohola na litre, hej, celo sexajo lahko brez kondomov.
Njim tako nic ne more do zivega.
Lahko celo reciklirajo svoje papirnate rokovnike, v katerih so za vsak slucaj imeli zapisane telefonske stevilke zdravnikov,homeopatov, psihijatrov, zeliscarjev, kiropratkikov in podobnih ticev.Ti postanejo popolnoma nepotrebni.
Sem se kaj pozabil...?[/quote]
si...zobozdravnike
#16 Gost_sstane_*
Objavljeno: 21. november 2005, 12:23
Okus je enak, kot če jajce vržeš na zelo vročo podlago in ga takoj odstaviš, da beljak zakrkne, rumenjak pa se ne pregreje nad 65°C.Sam okus mora bit pa blazen , vsaj kokr si predstavljam (ker je rumenjak pač hladnomlačen). No mogoče pa komu paše
Enako je pri mehko kuhanem jajcu.
Okus je pa v vsakem primeru blazen brez soli, razen, če popiješ kar srovo jajčko
Seveda je najboljša zaščita pred kariesom in zobnim kamnom zdrava sol, stare luknje ti pa res ne zaflikasi...zobozdravnike
#17
Objavljeno: 21. november 2005, 13:10
Okus je enak, kot če jajce vržeš na zelo vročo podlago in ga takoj odstaviš, da beljak zakrkne, rumenjak pa se ne pregreje nad 65°C.
Enako je pri mehko kuhanem jajcu.
Okus je pa v vsakem primeru blazen brez soli, razen, če popiješ kar srovo jajčko
Seveda je najboljša zaščita pred kariesom in zobnim kamnom zdrava sol, stare luknje ti pa res ne zaflika
Je.enti Sstane, a res misliš, da je tvoja ssol rešitev za vse? Od aidsa, raka, prehlada, kariesa, odprtega zloma, shizofrenije, marsovcev, padev tečajev na borzi, letalske nesreče, poplav...
Dej no že mir s to soljo, a se ti je pamet presolila, pa jo morš zdej drugim solit?
Je.enti, če bi vsi tok sol nažiral, pol bi ble ledvice taprve za zamenat
A maš kake znanstvene raziskave (pa ne v stilu: Jožica iz Spodnjega Kašlja: predno sem začela z uporabo ssoli, jo je revma že čist zvila, odkar pa uporablja ssol, lahko dela, teče, celo leti po luftu in to brez metle??!" Al ti to kr po občutku? Če je dobro zate, je tut za druge?
Pa še neki mi povej... če vržeš jajc na zelo vročo podlago in ga takoj odstaviš, da beljak zakrkne, rumenjak pa se ne pregreje nad 65°C... mislm, kako lahko beljak zakrkne (v celoti - predvidevam da si to mislu, lahk pa se tut motim), rumenjak pa se ne pregreje nad 65 st.? Zdej, če cel beljak zakrkne, se valda rumenjak pregreje, vsaj na tismu delu, ki je najbližje vročini.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#18
Objavljeno: 21. november 2005, 13:16
Je.enti, če bi vsi tok sol nažiral, pol bi ble ledvice taprve za zamenat
A maš kake znanstvene raziskave (pa ne v stilu: Jožica iz Spodnjega Kašlja: predno sem začela z uporabo ssoli, jo je revma že čist zvila, odkar pa uporablja ssol, lahko dela, teče, celo leti po luftu in to brez metle??!" Al ti to kr po občutku? Če je dobro zate, je tut za druge?
umetniški vtis +10 ....si kdaj razmišljala, da bi razvijala svojo žilico za pisanje
#19 Gost_sstane_*
Objavljeno: 21. november 2005, 13:22
Seveda, cukrček, tudi pri pečenju v voku se to dogaja, površina je pregreta nad 225°, notranjost pa ostane mlačna. Zato je tak način priprave hrane najboljši.Zdej, če cel beljak zakrkne, se valda rumenjak pregreje, vsaj na tismu delu, ki je najbližje vročini.
Če ne razumeš, pa pojdi v mačji kašelj po nasvet
Lia, kako pa blokiraš citiranje svojih sporočil
#20
Objavljeno: 21. november 2005, 14:12
me ne moti če se vse vleče in je na pol surovo
Bora
#21 Gost_sstane_*
Objavljeno: 21. november 2005, 14:26
Da nisi ti ono Cookie iz Zgornje Astmeno js mam rada jajc tak napol pečen, da sam beljak mal zakrkne pa fertik ne maram unih plastičnih ful pečenih jajc
me ne moti če se vse vleče in je na pol surovo
#22
Objavljeno: 21. november 2005, 15:08
Če te v prihodnje napadejo raznorazni nassoljeni apetiti, me prosim mirne duše izpusti, ker sem zakrknjena uporabnica solnega cveta.
Pa lep pozdrav.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#23 Gost_sstane_*
Objavljeno: 21. november 2005, 15:53
Se ti ne zdi, da si vrstni red malo obrnila, kaj grdega o naravnih soleh pa nisi slišala od mene nikoli.Veš kaj Sstane, ne drezaj vame s to svojo ssoljo! Mogoče pali pr drugih, pr men ne bo
Če te v prihodnje napadejo raznorazni nassoljeni apetiti, me prosim mirne duše izpusti, ker sem zakrknjena uporabnica solnega cveta.
Pa lep pozdrav.
#24
Objavljeno: 21. november 2005, 16:24
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#25
Objavljeno: 21. november 2005, 16:43
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0