Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Življenje po življenju?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
51 komentarjev na to temo

#51 none

none
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 400

Objavljeno: 17. januar 2013, 08:37

Če, bo tako smo pa lahko vsi lepo pomirjeni....biggrin.png

 

 

Iz biblijskih zapisov o vstajenju se veliko naučimo o vstajenju mrtvih v prihodnosti. Ljudje, ki so bili obujeni v življenje prav tukaj na zemlji, so bili znova skupaj s svojimi ljubljenimi. Tudi v prihodnosti bo podobno - a še veliko lepše. Kot smo spoznali v 3. poglavju, je Božji namen, da bo cela zemlja spremenjena v raj. Mrtvi torej ne bodo obujeni v svet, poln vojn, kriminala in bolezni. Imeli bodo priložnost živeti večno na zemlji v mirnem in srečnem okolju.

17 Kdo pa bo vstal od mrtvih? Jezus je rekel, da »bodo vsi, ki so v grobovih, slišali njegov [Jezusov] glas in prišli ven«. (Janez 5:28, 29) Podobno piše tudi v Razodetju 20:13: »Morje je dalo mrtve, ki so bili v njem, pa tudi smrt in had sta dala mrtve, ki so bili v njima.« »Had« pomeni splošni grob človeštva. (Glej dodatek.) Ta skupni grob bo izpraznjen. Vsi ljudje, ki v njem počivajo in jih je na milijarde, bodo ponovno živeli. Apostol Pavel je rekel: »Bo vstajenje pravičnih in nepravičnih.« (Apostolska dela 24:15) Kaj to pomeni?

18 Med 'pravične‘ spadajo mnogi, o katerih beremo v Bibliji in so živeli, preden je Jezus prišel na zemljo. Morda ob tem pomislite na Noeta, Abrahama, Saro, Mojzesa, Ruto, Estero in mnoge druge. Nekateri od teh vernih moških in žensk so omenjeni v 11. poglavju pisma Hebrejcem. Vendar med 'pravične‘ spadajo tudi Jehovovi služabniki, ki umrejo v našem času. Zaradi upanja na vstajenje smo lahko osvobojeni vsakršnega strahu pred smrtjo. (Hebrejcem 2:15)
Kaj pa bo z vsemi tistimi, ki niso služili Jehovu oziroma ga ubogali, ker zanj niso nikoli slišali? Te milijarde »nepravičnih« ne bodo pozabljene. Tudi oni bodo obujeni in bodo imeli na voljo dovolj časa, da bodo lahko spoznali pravega Boga in mu služili. V obdobju, ki bo trajalo tisoč let, bodo mrtvi obujeni in bodo dobili priložnost, da se zvestim ljudem na zemlji pridružijo pri služenju Jehovu. To bo čudovito obdobje. Biblija ga imenuje sodni dan.#

20 Ali to pomeni, da bo obujen vsak človek, ki je kdaj živel na zemlji? Ne. V Bibliji piše, da so nekateri mrtvi ljudje v 'geheni‘. (Luka 12:5) Gehena je ime dobila po smetišču, ki je ležalo zunaj staroveškega Jeruzalema. Tam so sežigali trupla in smeti. Mrtve, ki so jih vrgli na to smetišče, so Judje imeli za nevredne pokopa in vstajenja. Gehena tako ustrezno predstavlja trajno uničenje. Čeprav bo Jezus imel svojo vlogo pri sojenju živih in mrtvih, je končni sodnik Jehova. (Apostolska dela 10:42) Nikoli ne bo obudil tistih, za katere sodi, da so hudobni in da se ne želijo spremeniti.
Biblija omenja še eno vrsto vstajenja, pri katerem je človek obujen v nebesa kot duhovno bitje. (Razodetje 20:6) V Bibliji je zapisan samo en zgled tovrstnega vstajenja - vstajenje Jezusa Kristusa.

22 Zatem ko so Jezusa kot človeka usmrtili, Jehova ni dovolil, da bi njegov zvesti Sin ostal v grobu. (Psalm 16:10; Apostolska dela 13:34, 35) Bog ga je obudil, vendar ne kot človeka. Apostol Peter pojasnjuje, da je bil Kristus »usmrčen v mesu, oživljen pa v duhu«. (1. Petrovo 3:18) To je bil resnično velik čudež. Jezus je ponovno postal mogočno duhovno bitje! (1. Korinčanom 15:3-6) Bil je prvi, ki je bil obujen na ta veličastni način. (Janez 3:13) Vendar pa ni bil zadnji.

23 Jezus je vedel, da se bo kmalu vrnil v nebesa, zato je svojim zvestim sledilcem povedal, da jim bo tam 'pripravil prostor‘. (Janez 14:2) Za tiste, ki gredo v nebesa, je rekel, da so njegova »mala čreda«. (Luka 12:32) Koliko članov pa bo v tej sorazmerno majhni skupini zvestih kristjanov? Apostol Janez je v Razodetju 14:1 rekel: »Videl [sem], in glej: na gori Sion je stalo Jagnje [Jezus Kristus], z njim pa sto štiriinštirideset tisoč tistih, ki so imeli na čelu napisano njegovo ime in ime njegovega Očeta.«

24 Teh 144.000 kristjanov, med katerimi so tudi Jezusovi zvesti apostoli, je obujenih v življenje v nebesih. In kdaj naj bi bili obujeni? Apostol Pavel je napisal, da naj bi se to zgodilo med Kristusovo navzočnostjo. (1. Korinčanom 15:23) V 9. poglavju boste spoznali, da mi danes živimo v tem času. Torej so tisti maloštevilni, kar jih je še ostalo od 144.000 in ki umrejo v našem času, takoj obujeni v nebeško življenje. (1. Korinčanom 15:51-55) Veliki večini človeštva pa se obeta, da bo v prihodnosti obujena v življenje na rajski zemlji.
Da, Jehova bo našega sovražnika, smrt, zares odstranil, in to za vse večne čase! (Izaija 25:8) Vendar se morda sprašujete: 'Kaj bodo tisti, ki so obujeni v nebesa, tam delali?‘ Postali bodo del sijajne kraljestvene vlade v nebesih.

dReAM

 

 

 


#52 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 17. januar 2013, 20:23

mrtvi ne vstajajo ...

ob smrti duša opusti materialno telo ... materialno telo je s tem dokončalo smisel točno te učilnice za dušo ... in to materialno telo se razgradi nazaj v zemljo

To je sicer Res , ...  gledano materijalno .

 

Duhovno Gledano  pa T u d i  Mrtvi Vstajajo .

 

Ampak do Tega Globljega Spoznanja ti jehovci žal še niso prišli , in tudi še lep čas nebodo .

 

Namreč, oni si Sveto Pismo razlagajo Napačno , in sicer Dobesedno , kar pa je Skrita - P a s t , za takšnele ki mislijo, da so "naj od naj"  pred Bogom .

 

Samovolni samooklicani "edini" posvečeni razlagalci .

 

Ko bi le vedeli , kako gredo na živce Stvarniku , ... ma, skrili bi se 10 klafter pod zemljo .

 

Ma, kaj 10 , ... 1000 !!!!!!!

 

Lp + #

 


 


substanca "duša", pa ni ne rojena in ne umre ... je kontinuum izkušanja ... je prakreator "osebno" ... čeprav prakreator ni "oseben" ...

prakreator je inteligentno kreativno polje enosti ...

 

 

 

Čuj, daj ti meni povej, ... a ti zmoreš razločiti  Kreatorja od njegovih kreacij, in Duha od Duše ?

 

Hvala.

 

Lp + #






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0