Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Zavestni ukrepi na podlagi astrološkega znanja


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
71 komentarjev na to temo

#26 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 5. november 2008, 13:15

Evo ti expander,

sem mal pobrskal in našel tale tekst od Ksenije Nassif iz Maribora, ki se ukvarja z djotišem - kako se ona loteva praktične aplikacije:

PREVENTIVNI UKREPI
- post za zdravje na individualno izbran dan
- nošenje ali izogibanje določenih barv
- nošenje ali izogibanje določenih dragih in poldragih kamnov, kristalov ter dragih kovin
- uživanje ali izogibanje določene hrane in pijače (po ajurvedi)
- nošenje janter (ploščic z numerološkimi zapisi določenih planetov)
- duhovna praksa (Integralna meditacija z osebno mantro glede na trenutek posameznikovega rojstva, Planetarna meditacija (ponavljanje določenih manter za vse planete in s tem harmoniziranje), Rasa tehnike (meditativne tehnike z mantrami zmanjševanje neg. in povečevanje poz. karme).
- Vastu (znanje o odnosu človeka in njegovega bivalnega prostora, okolja-ind.feg-šui)

Z vsem tem lahko vplivamo na določeno naravno načelo, utelešeno v enem ali več izmed planetov v smislu harmoniziranja ali uglaševanja določenih načel v nas in naši okolici.


#27 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 5. november 2008, 13:52

[quote name='č.v.e.k.a' date='4. Nov 2008, 18:27' post='1055462717']
Prepričana sem, da navedeno vprašanje zahteva obširnejši odgovor, do katerega se najlažje dokopljemo v 'živi' debati .

:palec: Se strinja, Čveka, edino tak način je pravi, se strinjam.

#28 Bogdana

Bogdana
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 5. november 2008, 17:57

Pozdrav vsem! x;)x

Nekaj časa se že sprehajam po tem forumu gor in dol, pa me ma, da bi se vmešal v debate. Do zdaj je bil problem, ker se mi pač ni dalo v prazno govorit, a nič več. Domislil sem se konkretnega vprašanja, odgovori na katerega me zelo zanimajo.

Sam se z astrologijo ukvarjam že leto in pol. Že leto in pol prebiram vse, kar mi pride pod roke v knjižnicah in na spletu. Pred kratkim sem prvič kupil astrološke knjige (knjigi) in tako začel z izgrajevanjem osebne knjižnice na tem področju. To je vsaj moj zelo dolgoročni namen.

Kakorkoli, prebranega je bilo dosti, pravtako je bilo dosti poglabljanja, introspekcije, analiziranja. Nekako mi ne uspeva vsega tega znanja zavestno izkoriščat, npr. da bi sprejel neko konkretno odločitev na podlagi tega, kar sem se s pomočjo astrologije »naučil« o sebi.

Zdaj bi pa rad vedel, če je kdo od vas kadarkoli sprejel odločitev, ki je temeljila na razumevanju neke problematike, ki izhaja iz rojstne karte? Če ja, kako se je zadeva obnesla, so bili rezultati zadovoljivi/v skladu s pričakovanimi?

Ali v enem vprašanju: se je astrologija za vas že kdaj izkazala za praktično/aplikativno koristno?

V nestrpnem pričakovanju odgovorov xDDx ,
expander

Še enkrat pozdravljen!
Veliko pisanja, konkretnega nič. Osebno mislim , da nekaterih stvari v karti ni mogoče spremeniti. Če si pesimist potem ne boš nikoli postal optimist, pa če ti še tako govorijo, da se zavestno odločaj drugače. Če imaš očeta, ki te je zapustil in nikakor ne moreš tega preboleti, se lahko še tako zavestno odločaš, da bi bilo drugače, pa ti ne uspeva, npr. kdaj dobiš partnerja ti je napisano v karti in ko bo prišla prog. Luna v ustrezno znamenje, ki bo povezana s tvojim partnerjem, ja takrat ga dobiš pa konec. Sem pa brala spodaj napisane prispevke, ki dejansko ne povejo ničesar. Tako astrologija ne deluje. Neptun ne deluje na vsakega enako, ko pride v aspekt na asc., kajti na nekatere sploh ne deluje, če ni povezan s Soncem , Luno ali katerim bolj osebnim aspektom. Zato je astrologijo razlagati tako kot jo razlagate popoln nesmisel ali drugače, podobno horoskopu , ki ga beremo v časopisu. BREZ ZAMERE.
Lahko pa je uporabna v vsakdanjem življenju in sicer pri saditvi in presajanju rož, zalitju rož,obrezovanju, .....nakupu......Kadar je Merkur retro, ne vpliva ne vse enako, kajti mora biti v istem znamenju itd..... Lahko pa je prav uporaben in začnemo pisati spomine, toda zopet, biti mora v pravem znamenju.
Lp, Bogdana x^x

#29 Infatuation

Infatuation
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 108

Objavljeno: 5. november 2008, 19:00

Bogdana - imaš osebno sporočilo ;).

#30 expander

expander
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 5. november 2008, 19:42

Veliko vas je tu očividno polpismenih, očitate meglo in nič napisanega, ampak očitno si niste prebrali uvodnega sporočila ali pa ste ga samo preleteli in potem v odgovor natresli, kar vam je prvo padlo na pamet.

Mislim, da 1. post jasno kaže na to, da sem se najprej na kratko predstavil, hkrati pa sem povedal, kaj me zanima: ste že kdaj v neki problematični situaciji na podlagi astrološkega znanja zavestno sprejeli kak ukrep, ravnali na način kot sicer ne bi?

Naj razložim na konkretnem primeru (enem izmed možnih), saj če prvič ni šlo razumet vprašanja, obstaja velika verjetnost, da tudi drugič ne bo šlo:

Recimo, da si imel-a Neptunov (če smo se že obesili na njega) tranzit čez AC, v življenju si imel občutek, da si čisto izgubljen in kaj jaz vem kaj vse se ti je dejansko pripetilo takrat, pa si se, ker se paš spoznaš na astrologijo, odločil-a, da se boš začel-a učiti igrati na kitaro (ker si upal-a, da bo to nekako bolj konstruktivno usmerilo neptunske energije in ker te je to morda od nekdaj zanimalo, manjkal pa je pravi motiv). Torej imamo astrološko znanje in konkretno "rešitev" problema na podlagi tega znanja. Je to že kdo kdaj naredil? Se je obneslo?

Lahko, da se že celo življenje mantraš z izražanjem, ker imaš morda ne najbolje plasiran ali aspektiran Merkur v raku, leva na vrhu 3. hiše, v njej pa Saturn v devici. Ker si se začela učiti astrologijo, si ugotovila, da je Saturn planet reda/strukture, si se na podlagi tega znanja odločila, da se boš udeležila tečajev pisanja/retorike, saj se boš tako učila vnašat red v svoje misli in boš torej izboljšala svoje komunikativne sposobnosti.

Naj ponovim, da me je zanimalo, če je kdo od vas že naredil kaj takega (zavestno ukrepal na podlagi astrološkega znanja) in če ja, se mu je zdelo, da mu je zadeva res pomagala, kot bi lahko to sklepal iz teorije? Zanimali so me konkretni primeri, vaše izkušnje - seveda, če ste jih bili pripravljeni delit (vsak ima svoj prag, kar se tiče deljenja osebnih izkušenj na internetu).

In potem je bilo seveda od vsakega odvisno ali je to že kdaj naredil in če je pripravljen delit intimno izkušnjo z astrološko srenjo vesoljne Slovenije.

#31 expander

expander
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 5. november 2008, 19:57

@dayu

Hvala za ta seznam. :)

Sicer moj stil življenja ni ravno tako alternativen, ampak že to je dobro, da djotiš predvideva neke konkretne akcije. V skrajnem primeru, če bi se res počutil kot zgažen cucek, bi poskusil tudi kaj takega, da bi si pomagal.

Veš, kaj me zanima, na katerem zodiaku temelji - tropikalnem ali sideričnem (nisem siguren, če sta to prava izraza v slovenščini)?

Lahko pa je uporabna v vsakdanjem življenju in sicer pri saditvi in presajanju rož, zalitju rož,obrezovanju, .....nakupu......Kadar je Merkur retro, ne vpliva ne vse enako, kajti mora biti v istem znamenju itd..... Lahko pa je prav uporaben in začnemo pisati spomine, toda zopet, biti mora v pravem znamenju.
Lp, Bogdana x^x


To so predlogi, kaj lahko počnemo, kaj pa dejansko počnete? x^x

#32 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 5. november 2008, 20:01

expander samo toliko:

v primeru, da si nas (beri forum) zares dobro prelistal bi, poleg ostalih, našel tudi tale post:

lkako čutimo tranzite]


Torej vse kaže na to, da foruma le nisi tako natančno preučil oz. v njem iskal odgovore na vprašanja, ki te zanimajo..
Iz posameznih postov in replik se da zares veliko prebrati. Če se želi, seveda.
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#33 expander

expander
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 5. november 2008, 20:08

@č.v.e.k.a.

Me ne zanimajo samo izkušnje s tranziti, poleg tega pa si lahko pogledaš koliko strani ima ta tema: 119!!! Od tega je vmes veliko nekega čveka, ki nima ravno veze s samo temo in ravno to je ena izmed slabosti na tem forumu.

#34 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 5. november 2008, 20:29

se boš moral pač malce potrudit xrolleyesx
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#35 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 5. november 2008, 21:28

Mmm, zdaj si mi dala eno dobro konkretno idejo v zvezi z Neptunom: požrtvovalnost. Ni mišljeno kot nekaj slabega, ampak kot nesebična pomoč, saj ko pomagaš drugim, pomagaš tudi sebi - na koncu koncev smo vsi del tega sveta, kajne?

tudi ja...se strinjam..... x:)x

.......sam ne rečt, da nihče ni napisal nč konkretnega......z neptunom lohk tud:plešeš, rišeš, slikaš, se ukvarjaš z glasbo, se kdaj zapiješ.......ma saj veš, kako je to.....enkrat nas potegne nekaj, drugič pa kaj drugega......kadar je recimo aktiven mars, imaš recimo več energije...pa jo pač skanaliziraš v nekaj...lahko prekoplješ vrt, cepiš drva, kolesariš, greš v fitnes, se vpišeš na karate, yogo, tečeš......pač nekaj počneš, kar ti daje dober filing, brez da bi si škodil.......s saturnom se vadiš v pozornosti, potrpežljivosti, odgovornosti....pa tud v tem, da si pogosto samozadosten, resen, včasih kar nekako odmaknjen......ma miljon variant.......lahko ti vsak od nas našteva, sam sej veš, ni univerzalnega recepta.......zato pa mora vsak od nas sebe poslušat in delovat skladno s tem.....in nato lepega dne ugotoviš, da te tranzit al pa aspekt, ki te je včasih zadepral, ob živce spravljal in kdo ve kaj še, kr naenkrat ne gane več......in si čist skuliran in ok, kot da se na nebesnem svodu čist nč ne dogaja.......... x;)x .......
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#36 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 5. november 2008, 22:58

Veš, kaj me zanima, na katerem zodiaku temelji - tropikalnem ali sideričnem (nisem siguren, če sta to prava izraza v slovenščini)?

Djotiš temelji na sideričnem.

#37 zvezdanka

zvezdanka
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 6. november 2008, 06:16

Zdaj bi pa rad vedel, če je kdo od vas kadarkoli sprejel odločitev, ki je temeljila na razumevanju neke problematike, ki izhaja iz rojstne karte? Če ja, kako se je zadeva obnesla, so bili rezultati zadovoljivi/v skladu s pričakovanimi?

Ali v enem vprašanju: se je astrologija za vas že kdaj izkazala za praktično/aplikativno koristno?

expander


Živjo

Sama sem začela astrologijo študirati ljubiteljsko že v rosnih letih. Vzrok: ZAKAJ se mi dogaja, kar se in seveda iskala sem odgovor KAKO bom stvarm prišla do dna.

Kot iskalec sem bila dolga leta /tudi med drugimi vedami/, mi je pa astrologija dala s časom in vedno več in vedno boljše odgovore, kako lahko sama sebe najbolj razumem. Ko sem razumela sebe, sem s proučevanjem kart lažje razumela tudi druge.

Severno karmično zanko imam namreč v 7 hiši - torej me je karmična os vodila v proučevanje sebe in mojih odnosov z drugimi.

Kaj vse se je dogajalo je seveda za eno veliko debelo knjigo, pa še v tako bi bilo težko opisovat življenje nekoga, ki je po naravi /beri natalni karti/ raziskovalec.

Skozi tranzitno dogajanje sem tudi vedno bolj razumela svojo natalno karto, torej sebe. Moje reakcije, odzive, ukrepanja, odločitve, spremembe. Skozi čas /Saturn/ sem se naučila tudi uporabljat energije sebi v prid še bolj in še zavestneje kot v začetku moje poti zavedanja.

Na začetku sem se zavestno pripravljala na tranzitno dogajanje, pisala dnevnik, proučevala. Dostikrat sem videla, da kljub pripravam in kljub zavedanju nisem mogla spremeniti tistega, kar je bilo zapisano, ker dokler se ni zgodilo, nisem mogla ozavestiti principa zapisa. Še danes me moja karta včasih preseneti, naprimer zadnji primer:

Moja natalna luna je precej "slabo postavljena". Če sem hotela biti mati in žena sem morala vložiti kar precej svojega zavedanja v to dinamiko. Ker Luna seveda govori tudi o prednikih je jasno, da je težava tudi v moji mami in seveda koreninah, ki se vlečejo po tej strani. V tem času imam T Neptuna, P Luno, T in N Kirona izmenično v slabih odnosih z vladarjem karte in N Luno.

Torej tranziti nas opomnijo, ker nas /nekatere nezavedno, astrologa pa lahko zavestno/ peljejo v situacije, da se dogaja kar se pač dogaja. Tile aspekti bi bili lahko precej naporni jaz pa sem se odločila za meditacijo /Neptun/ in zdravljenje /Kiron/.

Z meditacijsko tehniko Theta Healing sem pogledala malo v moje korenine in prosila za odgovore o srži moje bolečine. In seveda sem našla odgovore, takoj odpravila zadeve, počistila z vzorci in sem polna energije in elana, tako na osebnem, kot poslovnem življenju. Pa še moja poroka je pred vrati.

In da se vrnem na moje presenečenje: ko sem šla v prejšnja življenja in v odnose z mojimi predniki sem videla sliko koncentracijskega taborišča. Mama in hči sta stali v prostorih, jaz pa nisem vedela katera je katera. No, pa to je bistveno za mojo zgodbo, tukaj bi rada podala samo da je zapis smrti v moji karti neptunska tema in si nisem mogla predstavljat, da sem bila reinkarnirana tako hitro.....

Evo še vedno se učimo in dokler bomo tu se tudi bomo. Natalna karta je fantastična slika zemljevida o nas samih, naših prednikih, naših prijateljih, znancih, sosedih, sorodnikih ............... ni konca

Po 28 letih proučevanja me stvari še vedno facinirijo. In v sebi še vedno odkrivam potenciale in moja natalna karta je še vedno tako živa, kot bi se pred mano in z mano vedno znova dopolnjevala.

Me zelo veseli, da si k astrologiji pristopil na način, ki je tudi meni blizu. Instant rešitve v odogovorih kaj bo jutri tudi mene ne zanimajo. Imamo fantastično orodje v rokah, ki nam lahko spremeni življenje v pozitivno in srečno.
In astrologija je sigurno tista veda, s katero lahko dosežemo spoznanje o sebi.

Veliko veselja in uspehov ti želim na tvoji poti

#38 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 6. november 2008, 08:00

[quote name='mantis' date='5. Nov 2008, 17:15' post='1055462895']
lažnivega, zmuzljivega, varljivega, pijanega, igralskega, prevaranstkega in ne vem kakega vse) - Neptuna, kot pač on zna to včasih bit - posebej v 1. hiši in najbrž veš, da ga imam tud sama.

x:)x Jupiter v moji prvi hiši dopušča tudi tako napadanje, nikakor pa nima ničesar s hinavščino, je pa dovolj zrel, da se ne spopada s pripadniki, ki jačajo svoj EGO na tak način. Nisem nasprotnik drugačnosti, razumem jo in zato ne napadam nikogar.


Tako da NI potrebno imeti Neptuna v 1. hiši, da bi bil hinavski. :vragec:
Pri tem bi rekla, da ni nujno, da kaže na hinavščino, nekateri jo izkoristijo za precej drugačne mehke energije, to so višji neptunovski tipi, umetniki, nekateri pa žal padajo na taka klevetanja.





No ja, mogoče pa da so res eni in isti butalci, ki potem izginejo. Ampak mene ni med njimi. To ti povem, če slučajno sumiš mene, ker si mene citirala , vsa prijazna in nič direktna. Kot ponavadi. Sem se navadla tvojega prijaznega načina in zato vem, kam meriš, a veš. Četud ne izrečeš x;)x Lp

S tem, da nekdo izgine, nisem mislila nate, to si lahko prepričana, sem pa že dostikrat ugotovila, da nekateri pridejo delat reklamo, nardijo gužvo in izginejo in jim niti ne zamerim. Vesela sem, da me kljub temu ni zapustil optimizem in vera v dobre ljudi, ki jih je na forumu veliko. Hvala, ker ste, tudi ti Mantis. :palec: x:)x

#39 Mojca Aleksandra

Mojca Aleksandra
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 56

Objavljeno: 6. november 2008, 09:44

Ekspander, si postavil zelo zanimivo vprašanje... :palec:

Ali v enem vprašanju: se je astrologija za vas že kdaj izkazala za praktično/aplikativno koristno?


Mislim, da 1. post jasno kaže na to, da sem se najprej na kratko predstavil, hkrati pa sem povedal, kaj me zanima: ste že kdaj v neki problematični situaciji na podlagi astrološkega znanja zavestno sprejeli kak ukrep, ravnali na način kot sicer ne bi?


Sem ljubiteljica astrologije, vendar ne spremljam tranzitov čez svojo karto. Vem, da to zveni čudno, ampak tudi v času, ko sem se v okviru šolanja v astrološki šoli posvečala vsem tranzitom in drugim stvarem v svoji karti, nisem mogla narediti NIČESAR, kar ne bi bilo v skladu z mojim namenom bivanja.

Na tranzite in ostale stvari sem pač reagirala na svoj običajen način - ker drugače tudi nisem mogla. In četudi bi vnaprej sprejela kakšne "ukrepe", ne vem, če bi jih lahko uresničila, če se pač nisem notranje spremenila v tej smeri. Proti sebi pa itak ne moreš delati (pardon - lahko delaš, ampak me prav zanima, kakšni so na koncu rezultati).

Spremembe lahko narediš, ko si nanje notranje pripravljen - ne pa zato, ker bi to naredil od strahu pred nekim tranzitom. Poleg tega ljudje v tranzitih vidijo predvsem slabe stvari (lahko mi oporekate, ampak tako pač je).

Zame je vsak tranzit ali pa aspekt dober. Stvari jemljem tako, kot pridejo v moje življenje - in če je potrebno, jih rešujem takrat, ne pa, da od strahu "padavam" dol in se sekiram, kaj moram nujno spremeniti pri sebi, da mi nek tranzit (ali aspekt) ne bo naredil škode.

Kako mi lahko nekaj zunanjega sproži stvari, če jih že prej nimam v sebi? Torej jih spravi samo na površje, da se lahko soočim z njimi - niso pa prišle iz bogvekjeneznanih krajev, amapk sem že ves čas živela z njimi, le da se jih nisem zavedala.

Od tega je vmes veliko nekega čveka, ki nima ravno veze s samo temo in ravno to je ena izmed slabosti na tem forumu.

Priznam, tudi sama se ne maram brskati dosti tu gor, ker je med konkretnimi posti veliko balasta. xrolleyesx


Lp, M.
Omnia mea mecum porto.

#40 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 6. november 2008, 22:49

Mislim celo, da si z njo ne da bistveno pomagati v življenju xnckrivx Razen da je to izjemno zanimivo področje in bo vedno.

Tud sam mislim podobno (mogoče z izjemo djotiša, ki ima konkretna praktična "zdravila" za negativne vplive).
Hecno pa, da je kljub temu tolk astrologov na tržišču, ne?

#41 expander

expander
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 6. november 2008, 23:31

Nekaj dobrih komentarjev je padlo. x:)x

Zvezdanka in Mojca Aleksandra, omenili sta eno pomembno zadevo, namreč da je skoraj nemogoče narediti sprembe (če prav razumem, sta jih vidve poskušali narediti), dokler ne pride do neke ozavestitve problema, pa četudi vnaprej poznamo temo dogajanja.

Jaz sem upal, da je komu to uspelo, se pravi, da bi astrologijo uporabljal na bolj zavesten in konkreten način, ker meni je včasih preveč neoprijemljiva in se zgubim v konceptih. Vrtam in vrtam v posamezne aspekte, kaj bi lahko pomenili, a se čez čas zavem, da kljub ogromno vloženega časa in energije pri sebi nisem spremenil ničesar. In potem se človek vpraša, kam vodi študij astrologije ...

Izgleda, da so koristi astrologije precej subtilne in posredne: stežka se v vrtincu dogajanja zavemo, kaj je bistvo vsega skupaj, morda pa ga lahko s pomočjo astrologije vseeno prej ozavestimo in potem na podlagi tega zavedanja sprejmemo konkretne odločitve, ki pa ne izhajajo več iz astrološkega znanja, ampak iz same življenjske situacije, v kateri se nahajamo.

Nekaj konkretnih primerov pa je vseeno padlo: regresije na podlagi »slabo postavljene« Lune, meditacija in avtogeni trening ob negativnem tranzitu Plutona (to sem dobil v obliki osebnega sporočila), meditacija ob tranzitu Neptuna, zdravljenje ob tranzitu Kirona ...

Se pravi, najbolj neposredni ukrepi na podlagi astrologije so bolj take duhovne oz. ezoterične narave (podobno kot pri djotišu, kot je zapisal dayo).

Mantis, ti si dala ene primere, ki sploh niso slabi, pa si jih že vnaprej obsodila kot neuspešne. Daleč od tega, da se bodo stvari 100 % zgodile, ker pač imaš tranzite, probaš pa lahko. :) Če maš kake ugodne tranzite, lahko mogoče bolj pogosto igraš igre na srečo kot sicer, zakaj pa ne. Vprašanje je seveda, če se je že komu kdaj posrečlo kaj dobit na ta način ...

#42 zvezdanka

zvezdanka
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 7. november 2008, 07:40

Nekaj dobrih komentarjev je padlo. x:)x

Zvezdanka in Mojca Aleksandra, omenili sta eno pomembno zadevo, namreč da je skoraj nemogoče narediti sprembe (če prav razumem, sta jih vidve poskušali narediti), dokler ne pride do neke ozavestitve problema, pa četudi vnaprej poznamo temo dogajanja.

Jaz sem upal, da je komu to uspelo, se pravi, da bi astrologijo uporabljal na bolj zavesten in konkreten način, ker meni je včasih preveč neoprijemljiva in se zgubim v konceptih. Vrtam in vrtam v posamezne aspekte, kaj bi lahko pomenili, a se čez čas zavem, da kljub ogromno vloženega časa in energije pri sebi nisem spremenil ničesar. In potem se človek vpraša, kam vodi študij astrologije ...

Izgleda, da so koristi astrologije precej subtilne in posredne: stežka se v vrtincu dogajanja zavemo, kaj je bistvo vsega skupaj, morda pa ga lahko s pomočjo astrologije vseeno prej ozavestimo in potem na podlagi tega zavedanja sprejmemo konkretne odločitve, ki pa ne izhajajo več iz astrološkega znanja, ampak iz same življenjske situacije, v kateri se nahajamo.

Nekaj konkretnih primerov pa je vseeno padlo: regresije na podlagi »slabo postavljene« Lune, meditacija in avtogeni trening ob negativnem tranzitu Plutona (to sem dobil v obliki osebnega sporočila), meditacija ob tranzitu Neptuna, zdravljenje ob tranzitu Kirona ...

Se pravi, najbolj neposredni ukrepi na podlagi astrologije so bolj take duhovne oz. ezoterične narave (podobno kot pri djotišu, kot je zapisal dayo).

Mantis, ti si dala ene primere, ki sploh niso slabi, pa si jih že vnaprej obsodila kot neuspešne. Daleč od tega, da se bodo stvari 100 % zgodile, ker pač imaš tranzite, probaš pa lahko. :) Če maš kake ugodne tranzite, lahko mogoče bolj pogosto igraš igre na srečo kot sicer, zakaj pa ne. Vprašanje je seveda, če se je že komu kdaj posrečlo kaj dobit na ta način ...



Hm
težko je postaviti ločnico med astrologijo oz. bolje rečeno natalno karto in življenjem samim. Zame je to eno in isto. Kot sem že rekla v eni drugi temi, nič kar ni zapisano, se tudi ne bo dogajalo. Odreagiramo pa seveda na princip, ki je zapisan v natalni karti....
Torej če nadaljujem. Vsak zapis, ki ga imamo v natalni karti, pa je mogoče postavljen nekoliko disonanten z zavesnim delovanjem lahko spremenimo. Ravno tako vsak zapis npr. trigonov, ki klasično prinašajo lenobo, oz. se ob njih le redko kaj dogaja zavestno, lahko spodbudimo.

Ampak kdaj se bo to dogajalo. Takrat, ko bodo tranzitni planeti vplivali na naše natalne zapise.

Če gledamo osebne planete, govorimo o naši svobodni volji /razen luna, ki je delno karmična, torej je stvar usode/. Socialna planeta in v še večji meri generacijski planeti, pa so stvar usode.

Kaj hočem povedat. Ti zunanji gredo tako počasi preko kroga natalne karte, da se vsem ljudem ne dotikajo npr. AS, ali MC ipd. In tudi prehodi so pri nekaterih ljudeh lahko strnjeni, pri drugih pa posamični. Torej je obravnavana tema za temo.

Z osebnimi planeti ozaveščamo principe. Vendar je spet pogojeno s tem, kje jih imamo /znamenje, hiša, aspekt/ itd......

eno brez drugega ne more, vse se vrti v krogu, kar življenje pravzaprav tudi je ........

Kako bo nek človek uporabljal astrologijo, kako jo bo dojemal, kako si bo z njo pomagal je tudi zapisano v natalni karti.

In najbrž me nisi dobro razumel. Jaz uporabljam astrologijo na konkreten način. Planetom v prehodu je pač treba dati hrano, torej tisto, kar od nas pričakujejo, pa ni nobenega problema več.

In loterija: hm ... sem že nekomu na drugem forumu tako mimogrede povedala datum, kdaj naj kupi listek. Povratna informacija: dobitek.

Poznam pa seveda ljudi, ki so principe ozaveščanja našli v drugih vedah. Tudi njim uspeva. Poznam tudi take, ki se ne ukvarjajo z ničemer, pa pridejo k meni na konsultacijo in presenečeno ugotovim, kako skladno živijo z ritmi vesolja po čisti naravni intuiciji.

In če se navezujem na ribištvo in kmetijstvo. Še vedno se uporablja astrologija /lunini koledarji/ za njihovo dejavnost. Tudi v tem sodobnem času.

Astrolog je samo človek, ki zna simbolni jezik prevesti v jezik razumljiv vsem. Imamo pa seveda različne prevajalce.

Jaz zagovarjam skozi svoje izkušnje tezo, da je astrologija eksaktna veda. Vsak pa ima pravico videti stvari po svoje. Dopuščam ...

#43 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 7. november 2008, 07:45

Tud sam mislim podobno (mogoče z izjemo djotiša, ki ima konkretna praktična "zdravila" za negativne vplive).
Hecno pa, da je kljub temu tolk astrologov na tržišču, ne?

tudi djotiš ni izjema...mogoče na določenih področjih malce več pove kot zahodna astrologija.....ampak ke pač ne upoštevajo 'težkih' planetov.....sploh pri natalu....lahka konkretno brcne v temo xrolleyesx

najboljši je miks vsega skupi....zahodne, djotiša, 9zk, tarot...pri tarotu ni šloganje, ampak računanje na osnovi rojstnega datuma....keri cikli ti pridejo....
ampak kljub vsem tem imamo še vedno proste roke, da se odločamo.....tu je še tudi vpliv izkušenj, karme iz naših prejšnjih življenj, karma družine v katero smo se rodili, karma države oz kraja v katerem smo se rodili in karma časa v katerem smo se rodili....vplivajo tudi naši starši.....kaj se je dogajal ob trenutku spočetja...kaj se je dogajal med nosečnostjo itd...
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#44 zvezdanka

zvezdanka
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 7. november 2008, 08:00

Rada bi samo dodala še to, da za "napovedovanje" dogodkov moramo poznati astrosimboliko. Sicer se zapletemo v splošna navajanja, kaj naj bi nekaj prinašalo.

Mantis, če dovoliš:

2 hiša ne prinaša dobitkov na loteriji. Gleda se 5 hiša, ki je tudi hiša iger na srečo, delno tudi 8 hiša, ki govori o denarju, ki ga nismo neposredno zaslužili.

otroci bogatašev imajo senar napisani v 8 hiši /dediščina/

In Merkur je planet, ki prinaša samo drobiž, pa nič več ....

In prazne hiše ne pomenijo, da se nekaj ne bo dogajalo. Imamo vladarja, ki nekam gre in dela aspekte .... itd...
Pravzaprav je dinamika neke hiše vedno bolj na teži vladarja, kot pa na planetih v njej.

Vsako astrološko ujemanje čutimo. Tako ali drugače.

V moji praksi se je pokazalo takole: dve zelo skladni sinastrični karti se bosta težko odločili za skupno življenje, če so v posamezni natalni karti disonantno postavljeni ključni planeti. Taki ljudje raje izberejo izziv in ta izziv potem vidimo v sinastričnih kartah, ki ga skozi življenje z nekom lahko premagujejo, oz. notranje zorijo.

#45 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 7. november 2008, 09:03

2 hiša ne prinaša dobitkov na loteriji. Gleda se 5 hiša, ki je tudi hiša iger na srečo, delno tudi 8 hiša, ki govori o denarju, ki ga nismo neposredno zaslužili.


Zvezdanka če dovoliš:

Bom pa svoj primer povedala. Imam Jupitra blizu konice 2 hiše v bikvintilu z Uranom (moji rojstni podatki na moji osebni strani, če te zanima). Ko se mu je preibliževal tranzitni Uran sem zadela šestico na lotu - ob dejstvu, da sem kupila eno samo srečko in še to takrat samo parkrat na leto. Če bi namesto števila 22 bila številka 23 bi bila sedmica. Kolikšna je matematična verjetnost za takšen dogodek?

Tko da, jaz bi pustila še nekaj odprtega prostora, predno bi definitivno opredeljevala astrološko simboliko - kljub morebitni dolgoletni praksi.

Kar se tiče otrok bogatašev. Sama nisem sicer bogataš, mi je pa življenje naklonilo precejšnjo srečo na materialnem področju - in to mislim, da po zaslugi mojega Jupitra v drugi hiši. Pri 28 sem bila lastnica že druge nepremičnine (prvo sem prodala in kupila večjo) ob sicer izdatni pomoči staršev in tudi precejšnji sreči (glede ugodne prilike in cene). Sedaj del te precej velike nepremičnine tudi oddajam za kar soliden dodaten zaslužek. Poleg tega imam tudi službo, kjer za relativno malo dela dobim kar solidno plačilo.

Morda mi pa Pluton v osmi hiši v undecilu z Jupitrom v drugi hiši (najeksaktnejši aspekt v moji karti) res prinese še kakšno dediščino.

Pa lep pozdrav!

#46 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 7. november 2008, 09:19

Če gledamo osebne planete, govorimo o naši svobodni volji /razen luna, ki je delno karmična, torej je stvar usode/. Socialna planeta in v še večji meri generacijski planeti, pa so stvar usode.


Lahko morda tole malo bolj pojasniš. Zdi se mi namreč precej poenostavljeno.

#47 zvezdanka

zvezdanka
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 7. november 2008, 09:26

Lahko morda tole malo bolj pojasniš. Zdi se mi namreč precej poenostavljeno.


Seveda je poenostavljeno. Kako bi drugače na forumskih temah tudi bilo. Astrologija je prezahtevna veda, da bi jo lahko napisali in orisali z nekaj stavki.

Ob priliki bom pogledala tvojo karto....če mi poveš še datum dogodka.

To temo je popravil/a zvezdanka: 7. november 2008, 09:30


#48 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 7. november 2008, 09:27

Jaz zagovarjam skozi svoje izkušnje tezo, da je astrologija eksaktna veda. Vsak pa ima pravico videti stvari po svoje. Dopuščam ...


Če je astrologija eksaktna veda, kako to, da ima tako silne težave z eksaktnim napovedovanjem in z eksaktnim dokazovanjem svojih hipotez? To potrjujejo skoraj brezštevilne raziskave s tega področja.

Seveda ima vsak pravico videti stvari po svoje, vendar pa ali so vsi ti pogledi pravi, utemeljeni, logični, smiselni in argumentirani? Štrevilni največji modreci tega sveta so poudarjali, da ima povprečen človek nemajhne težave z sposobnostjo razlikovanja, opazovanja in zaznavanja. Človekova domišljija znaj marsikaj "okrancljati" in "pobarvati" tako ali drugače.

Jaz vendarle menim, da se da priti do vsaj kolikor toliko prepričljivega in "objektivnega" bistva o stvareh - tudi kar se tiče astrologije.

Najlažje je govoriti: "jaz tako mislim". Jaz pa pravim - "utemelji to kar misliš".

#49 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 7. november 2008, 11:06

Seveda je poenostavljeno. Kako bi drugače na forumskih temah tudi bilo. Astrologija je prezahtevna veda, da bi jo lahko napisali in orisali z nekaj stavki.

Ob priliki bom pogledala tvojo karto....če mi poveš še datum dogodka.


Hvala, vendar sem tudi sama astrolog.

#50 zvezdanka

zvezdanka
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 7. november 2008, 11:41

Hvala, vendar sem tudi sama astrolog.


No, potem me čudi, da si še vedno astrolog, če so tvoje raziskave dokazale, da astrologija ne funkcionira.

Tole pa glede tvojega dobitka ... Uran prihaja iz 8hiše ... x;)x

Iskala sem razloge, zakaj nekaj DA in zakaj nekaj NE. In seveda prišla do tega, da si človek veliko vsega na svet prinese in da je dogajanje v njegovme življenju odvisno v veliki meri od natalne karte, ker ta odraža karakter, ta osebnost in ta pa usodo...


No, pa smo prišli tja, kjer smo bili v sosednji temi v nejasnosti. x:)x Hvala.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0