Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Zavestni ukrepi na podlagi astrološkega znanja


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
71 komentarjev na to temo

#51 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 7. november 2008, 20:17

No, potem me čudi, da si še vedno astrolog, če so tvoje raziskave dokazale, da astrologija ne funkcionira.

Tole pa glede tvojega dobitka ... Uran prihaja iz 8hiše ... x;)x


Kar se tiče eksaktnosti astrologije: tukaj se morda nisva razumeli, v smisli, kaj pod eksaktnost misliva. Astrologija NI eksaktna veda z vidika, da je njena simbolika arhetipska, kar pomeni, da se ista simbolika lahko izraža tako latentno, kot manifestno, torej na ravni idej in čiste subjektivnosti in na ravni konkretnega – manifestnega; nadalje se lahko izraža tako pasivno kot aktivno, torej na ravni projekcij in pa aktivnih manifestacij; ista simbolika se lahko izraža skozi fenomene narave, psihe, umetnosti, kulture, ustvarjalnosti, dela in še ne vem česa. Različni izrazi seveda lahko sovpadajo in se prepletajo. To arhetipsko naravo astrološke simbolike lepo potrjujejo med drugim tudi znanstvene raziskave s področja astrologije (ki pa seveda niso moje), pač pa delo male množice znanstvenikov in tudi astrologov. Ali so te raziskave smiselne ali ne, je drugo vprašanje; zagotovo pa nekaj o astrologiji povedo, kaj bolj natančno, pa je precej kompleksna in obsežna tema.

Če gledamo na »eksaktnost« drugače, potem astrologija tudi je »eksaktna« veda, saj njena simbolika sovpada in se sklada z opazljivimi življenjskimi fenomeni. Ravno zato se z njo tudi ukvarjam (kljub »mojim« raziskavam, ki jih omenjaš), saj na svoj način DELUJE IN FUNKCIONIRA. Treba pa se je seveda zavedati njenih realnih omejitev.

V kolikor ti kot astrolog zmoreš eksaktno – konkretno napovedovati iz karte (špekuliram), potem je po mojem to bolj odraz tvoje zelo dobre neptunske pretočnosti – torej jasnovidnosti in ne dejanskega razbiranja iz karte. Morda torej astrologije sploh ne potrebuješ. Astrologija se torej na tem nivoju lahko dotika magičnega, intuitivnega in iracionalnega. V zvezi s tem je morda zanimiva informacija, da kar nekaj astrologov priznava, da so že imeli odlične konzultacije z napačnimi kartami.

Kar se tiče mojega Urana v 8. hiši: po Placidovem sistemu hiš, se le ta nahaja malo pred konico 9. hiše, zato je njegova uvrstitev v hišo stvar debate. Sama ga uvrščam v 9. hišo (tako ga tudi doživljam, in to potrjujejo tudi nekateri konkretni življenjski dogodki, ki pa so preveč zasebni, da bi jih tukaj opisovala). Kar nekaj vidnejših astrologov (npr. Arroyo, Huber) je mnenja, da konica hiše ni začetek hiše, pač pa mesto najmočnejšega izraza hiše, kar posredno lahko pomeni tudi da meje med hišami niso ostre. Poleg tega je glede na različne sisteme hiš uvrstitev nebesnih teles »na mejah hiš« še toliko bolj problematična in stvar debate. Tukaj so po moje najboljše merilo tranziti in dogajanja, ki jih "sprožijo".

Glede domnevnega vpliva Urana iz 8. hiše na moj dobitek na lotu pa sledeče: če ima 8. Hiša vezo z dediščino, potem bi bolj pričakovali, da bo imel Uran v 5. hiši (»hiša iger na srečo«), v kolikor je aspektiran na 2. hišo, »vpliv« na dobitek na lotu. Morda, ne vem. Ob tem naj omenim, da ameriški astrolog Tierney v svoji knjigi o tranzitih Urana povezuje zadetke na loteriji z tranzitom Urana preko Jupitra. Uporablja izraz »often associated«. Ob tem nič ne omenja nujne prisotnosti 5. hiše. Domnevam, da ima tip tudi kaj praktičnih izkušenj, da to trdi.

Torej nejasnosti je kar nekaj in astrologi niso (nismo) enotni. Zato se jaz izogibam pretiranega »cementiranja« astrološke simbolike in puščam odprta vrata, saj je navzezadnje le ta kot arhetpska na nek način brez omejitev. Druge, ki to morda poskušajo, pa pozivam naj svoje poglede utemeljijo.

Pa lep pozdrav! x:)x

#52 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 8. november 2008, 17:12

Še enkrat pozdravljen!
Veliko pisanja, konkretnega nič. Osebno mislim , da nekaterih stvari v karti ni mogoče spremeniti. Če si pesimist potem ne boš nikoli postal optimist, pa če ti še tako govorijo, da se zavestno odločaj drugače. Če imaš očeta, ki te je zapustil in nikakor ne moreš tega preboleti, se lahko še tako zavestno odločaš, da bi bilo drugače, pa ti ne uspeva, npr. kdaj dobiš partnerja ti je napisano v karti in ko bo prišla prog. Luna v ustrezno znamenje, ki bo povezana s tvojim partnerjem, ja takrat ga dobiš pa konec. Sem pa brala spodaj napisane prispevke, ki dejansko ne povejo ničesar. Tako astrologija ne deluje. Neptun ne deluje na vsakega enako, ko pride v aspekt na asc., kajti na nekatere sploh ne deluje, če ni povezan s Soncem , Luno ali katerim bolj osebnim aspektom. Zato je astrologijo razlagati tako kot jo razlagate popoln nesmisel ali drugače, podobno horoskopu , ki ga beremo v časopisu. BREZ ZAMERE.
Lahko pa je uporabna v vsakdanjem življenju in sicer pri saditvi in presajanju rož, zalitju rož,obrezovanju, .....nakupu......Kadar je Merkur retro, ne vpliva ne vse enako, kajti mora biti v istem znamenju itd..... Lahko pa je prav uporaben in začnemo pisati spomine, toda zopet, biti mora v pravem znamenju.
Lp, Bogdana x^x


Tudi ti nisi v tem postu nič konkretnega odgovorila Expanderju, ampak samo kritiziraš. Brez zamere, ampak danes glih nimam najboljše tolerance.

Upam, da svojim depresivnim strankam (če jih imaš) ne govoriš, da iz njih nič ne bo, ker tako piše v njihovi karti.

Kaj na koga deluje ne moreš videti samo iz karte, ker je karta predvsem pokazatelj razvojnih stremljenj duše, njenih notranjih napetosti, intenzitete in kvalitete njene notranje dinamike. Aktualna duhovna in osebnostna zrelost inkarnirane duše je druga spremenljivka, ki soodoloča potek notranjega zorenja in s tem tudi zunanjih projekcij in manifestacij. Kako hitro duša predeluje lekcije zapisane v horoskopu ne moreš z popolno gotovostjo oceniti iz karte, tranzitov ali še česa. Zato potrebuješ živ stik s stranko. Rojstna karta res precej človeka determinira, ne pa popolnoma. Življenje je polno zgodb ljudi, ki so se osvobodili velikih karmičnih zank, torej kompleksov, obsesij, norosti in še ne vem česa - običajno preko najdenja notranjih duhovnih razsežnosti. Notranja religioznost je zato, kot pravi Jung, pomemben terapevtski faktor. Največji "geniji" in največji "norci" so ljudje z najtežjimi horoskopi.

Lp

#53 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 8. november 2008, 17:20

Sama ne verjamem v nekaj takega - iz natalne karte se ne da človeku določiti življenja. Pač pa lahko rečemo, češ, to in to ima v natalni karti, torej lastnosti ... toda to besedovanje spet ne pove veliko o tem, KAKO se bojo njegovi načrti končali, dobro ali slabo, ali še naprej, ali se bojo morda širili ali ne...

se popolnoma strinjam, kot je rekel Forrest: iz ene karte se lahko razvije 10.000 različnih oseb... :palec:

...lažje je verjet v karkol-tut v eksaktnost astrologije, kokr pa vase... a ne tete??? x8Dx xrolleyesx x;)x
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#54 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 8. november 2008, 19:32

Ker je zelo malo dobrih astrologov, je tudi zelo veliko neplodnih debat na temo astrologije. Zato bi se vsi neposvečeni astrologi morali prvenstveno ukvarjati sami s sabo in bistveno manj "modrovati" naokoli.



z napisanim se v celoti strinjam čeprav tudi sama, zadnje čase sem se disciplinirala, kakšno čveknem.

Predvsem me moti nepoznavanje, določenega dela astroloških ved.
Trenutno sem v fazi učenja genetike oz. prenatalne astrologije, drugače povedano, astrologije začetka. Gre za čas pred rojstvom in
prav to karto moramo (bi morali) interpretirati hkrati z natalno oz. rojstno karto.

Z ozirom na to, da sem v fazi učenja tudi ne bom komentirala, bom pa vesela vsakega poduka, v tej smeri.

Srečno!
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#55 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 9. november 2008, 08:25

Ja, tete in pa tudi stric! x:)x

Res je veliko modrovanj tukaj, ampak forum je vendar namenjen čvekanju, mar ne. Kresanje mnenj je lahko tudi koristno. Je pa res, da smo kdaj malo nestrpni drug do drugega, vključno z mano. Zanimajo me tudi tvoje izkušnje Korenjezeljekoleraba. V kolikor mi kdo lahko da kakšno zanimivo iztočnico, bom zelo vesela.

Z ozirom na Čvekin post: Vedno mi gre malo na živce, ko se govori kaj vse bi astrolog MORAL interpretirat. Vsak astrolog ima svoj pristop in svoj način in naj interpretira tisto kar misli, da je zanj pomembno. Jaz mislim takole: Če zmoreš že samo natalno karto dobro interpretirat - potem si že car. Astrologija je namreč tako zelo zahtevna veda, da ti množica tehnik ne bo nič kaj dosti pomagala, če astrolog ne zapopade temeljnih konceptov in če nima zadostne kilometrine iz katere zna tudi kaj potegnit. Pri uporabi velikega števila tehnik naenkrat je po moje lahko tudi navernost, da boš vedno našel to kar hočeš najti; v smislu, če ne pokažejo tranziti, bodo pa progresije, če te ne pa direkcije, če to ne pa harmonska karta itd. Na to nevarnost opozarjajo tudi nekateri vidnejši astrologi v svojih delih.

O prednatalni astrologiji ne vem nič (čeravno mislim, da se že iz rojstne karte da videti določene prednatalne specifike - v kolikor so te relevantne) - me pa zanima, če gre tukaj za karto spočetja. Nekaj okvirnih stavkov opisa te tehnike bi bila vesela.

Lp

#56 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 9. november 2008, 10:02

[quote name='č.v.e.k.a' date='8. Nov 2008, 19:33' post='1055463513']
z napisanim se v celoti strinjam čeprav tudi sama, zadnje čase sem se disciplinirala, kakšno čveknem.

:palec: Jaz sem pa v fazi odučitve svojega EGA, zato mi že ratuje, da sem kar tiho. x;)x

#57 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 9. november 2008, 12:37

Trenutno sem v fazi učenja genetike oz. prenatalne astrologije, drugače povedano, astrologije začetka. Gre za čas pred rojstvom in
prav to karto moramo (bi morali) interpretirati hkrati z natalno oz. rojstno karto.


Zdravo Čveka, :palec:
bi mi prosim povedala kako narediš prednatalno karto s Solar Firejem?
Katero Pre-natal opcijo klikneš?
Hvala lepa za odgovor.
Pred leti si mi dala nekaj astroloških napotkov in inštrukcij, katere s pridom uporabljam, tnx x^x x:Xx xDDx

#58 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 9. november 2008, 13:00

Trenutno sem v fazi učenja prenatalne astrologije, drugače povedano, astrologije začetka. Gre za čas pred rojstvom in
prav to karto moramo (bi morali) interpretirati hkrati z natalno oz. rojstno karto.
Z ozirom na to, da sem v fazi učenja tudi ne bom komentirala, bom pa vesela vsakega poduka, v tej smeri.
Srečno!

Prenatal Astrology [by Chandra Dutt]
Info source [List of Vedic Astrology Books]
http://www.indiadivi...logy-books.html

#59 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 9. november 2008, 14:02

Zdravo Čveka, :palec:
bi mi prosim povedala kako narediš prednatalno karto s Solar Firejem?
Katero Pre-natal opcijo klikneš?
Hvala lepa za odgovor.
Pred leti si mi dala nekaj astroloških napotkov in inštrukcij, katere s pridom uporabljam, tnx x^x x:Xx xDDx



Pozdravljena,

zelo rada bi ti povedala vendar, žal, ne vem. Obiskujem namreč začetna predavanja, kjer se o izrisih kart še ne pogovarjamo. Ko bom vedela vsaj malo več, ti povem.
Tantra, hvala za dane linke.
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#60 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 9. november 2008, 17:06

Se bojite reči bobu bob x:o)x Al pa nočete zamer od drugih tukaj, medtem ko vam za dotično osebo niti malo ni mar. Ampak da drugi ne bi vidli, kako mislite v resnici in da to ni vedno tako sladko, kot pa se sicer uspešno prikažete :)
Ok. Saj je fajn bit fin, ampak mora bit človek diplomat za kaj takega, mora TO ZNATI, mora bit tak, ki mu za resnico ni preveč mar, pač pa za zunanje fino in dobro.
In se celo disciplinirata pri tem, čeprav očitno mislita isto glede na sledeče si citate, ko si ti, Čveka citirala KZK, nakar si ti, Lunca, citirala Čveko B)

Kar se tiče mene, pač lahko čveknete karkoli in se ne držite nazaj pri tem , saj pa kar se pokaže in kar vidijo vsi, je itak res in pravzaprav 'upravičeno opravljani' ne more zanikat ;) Smo, kakršni smo xnckrivx


Glede nepoznavanja pa : nihče ne ve vsega in četud kaj veš, ne moreš vsega uporabljat in četudi si že vedel, pa kdaj pozabiš. Itd.


:palec:

Jaz doživljam takšne pristope pogosto na ta način, da ob vsej sladkobi ljudem rado skoraj iz ušes buta njihova jeza in zavračanje. Nesprejeta in morda neozaveščena agresivnost se tako rada pokaže v raznih oblikah pasivne agresivnosti. Tudi molk in pokroviteljska vzvišenost je ena izmed njih.

Čveka že nekajkrat si omenila prednatalno astrologijo (prej samsonu, sedaj tukaj), vendar opažam, da je očitno samo za "posvečene", saj o njej nočeš nič konkretnega povedati. Morda se ti fajn zdi, ko delaš skomine nam nevednim. Ob tem mojem komentarju ti privoščim en stoičen in meditativen molk velikega modreca.

#61 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 9. november 2008, 17:34

Čveka že nekajkrat si omenila prednatalno astrologijo (prej samsonu, sedaj tukaj), vendar opažam, da je očitno samo za "posvečene", saj o njej nočeš nič konkretnega povedati. Morda se ti fajn zdi, ko delaš skomine nam nevednim. Ob tem mojem komentarju ti privoščim en stoičen in meditativen molk velikega modreca.



predvidevam, da tega nisi prebrala....


zelo rada bi ti povedala vendar, žal, ne vem. Obiskujem namreč začetna predavanja, kjer se o izrisih kart še ne pogovarjamo. Ko bom vedela vsaj malo več, ti povem.


There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#62 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 9. november 2008, 18:06

predvidevam, da tega nisi prebrala....


Klarus, sem prebrala. Vendar mene prvenstveno ne zanima kako se nariše prednatalno karto, ampak me zanima samo kaj pravzaprav prednatalna astrologija je. Ali gre za karto spočetja ali kaj drugega, ker nič o tem ne vem, in to sem čveko tudi vprašala v enem od prejšnih postov, pa mi ni odgovorila.

#63 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 9. november 2008, 19:10

Klarus, sem prebrala. Vendar mene prvenstveno ne zanima kako se nariše prednatalno karto, ampak me zanima samo kaj pravzaprav prednatalna astrologija je. Ali gre za karto spočetja ali kaj drugega, ker nič o tem ne vem, in to sem čveko tudi vprašala v enem od prejšnih postov, pa mi ni odgovorila.



gre za karto začetka (spočetja) oz. čas ko se dve duši odločita, da skupaj ustvarita novo, tretjo. V bistvu gre pri karti začetka za genetiko.


lp.
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#64 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 9. november 2008, 19:18

Razlaga karte "spočetja"
http://www.astrolook...in/doc/84.shtml

Drugi post v topiku ...
http://www.domaci.de...pic.php?t=20130

#65 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 9. november 2008, 20:01

gre za karto začetka (spočetja) oz. čas ko se dve duši odločita, da skupaj ustvarita novo, tretjo. V bistvu gre pri karti začetka za genetiko.


lp.


Čveka, najlepša hvala!

In se ti opravičujem, če sem te užalila.

Najlepša hvala tudi Tantri.

#66 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 9. november 2008, 20:20

Spočetje s pomočjo Astrologije [Dr Eugen Jonas]
http://astro.axisdra...strologije.html
Taoistični pogled v zvezi s spočetjem
http://www.pozitivke...060803230254142
Eugeniko [željeni spol] podrobno v Tao Ljubavi je predstavil Dr. Stephen T. Chang.
In še kaj več ...

#67 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 14. november 2008, 21:20

Pozdravljena,

zelo rada bi ti povedala vendar, žal, ne vem. Obiskujem namreč začetna predavanja, kjer se o izrisih kart še ne pogovarjamo. Ko bom vedela vsaj malo več, ti povem.
Tantra, hvala za dane linke.


Tnx Čveka, rada te berem :palec: xsrcx

#68 Gost_Mineja_*

Gost_Mineja_*
  • Gost

Objavljeno: 17. november 2008, 09:06

No, tega pa nisem vedel. Za naštete »ukrepe« pa se mi zdi, da so primerni predvsem za Neptunove tranzite.

Seveda astrologija ni absolutna stvar, saj je na koncu koncev vse relativno. Vprašanje samo v kolikšni meri.


Mogoče je pa to to, da je vse relativno. V kolikšni meri ..pa je izgleda odvisno od posameznika. In zato je tudi težko povedati, kako kdo kaj rešuje pri sebi (?)
Mislim, da ti na tej točki astrologija ni več v pomoč, kot je nekdo že napisal v tej temi...iz Igre življenja ..v smislu da..če želiš, se lahko osvobodiš svoje karme, si pod milostjo, ne pod zakonom, kot ona reče... in astrologija ti tu ne more več pomagati.

Kje pa se njena pomoč konča... mi še ni uspelo ugotoviti.



Tukaj pa ne vem, če se strinjam s tabo. Naj torej svoje življenje usmerjam glede na rojstno karto in ne glede na to kako ga osebno doživljam? Verjetno sploh ne bom imel potrebe/želje delati na radiu, če v rojstni karti ne bo izražen potencial za to, kaj praviš?

Imaš prav.
Meni se je sicer že zgodilo da sem se znašla nekje kjer sploh nisem nameravala biti. Pa mi tudi poprejšnje analiziranje karte ne bi pomagalo.



#69 myrjam

myrjam
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 210

Objavljeno: 17. november 2008, 10:46

CITAT(myrjam @ 4. Nov 2008, 11:54)
Pravzaprav se mi najbolj pomembno zdi, da ko proučuješ simboliko planetov in znamenj, spoznavaš neke splošne arhietipe, resnice ki so se izgrajevale skozi generacije in pogled na svet postane drugačen, dojemanje se spremeni in v vsakodnevnih situacijah reagiraš drugače kot če tega vsega ne bi vedel...


Na tak način sem to počel do sedaj, problem se je pojavil, ker mi mojega razumevanja ni uspevalo prenest v prakso. Težko je zavestno manipulirati s temi notranjimi vzgibi, ki jih predstavljajo planeti. Na kaj bom pozoren, da imam situacijo pod kontrolo, da se izognem neprijetnemu ali da se osredotočim na doseganje, ne glede na vse ostalo.


No tu pa lahko konkretno povem, da je meni spoznavanje moje karte in pogled na dogodke za nazaj podkrepilo zaupanje v lastne odločitve...kadar koli sem delala v skladu z sabo sem sprejemala dobre odločitve in kadar sem šla proti prepričanju zadeve niso šle dobro. Če vzameš, da vsak položaj in vsak aspekt lahko pomeni več možnisti, potem je potrditev pravilne izbire (merilo za to pa je lastno počutje in lepo življenje vseh neposredno prizadetih) potem je poznavanje astrologije oz njenih arhietipov lahko dobro vodilo na naši poti.

Receptov pa ni in jih ne more biti, ker smo tu in sedaj, da se nekaj naučimo...tu smo z točno določenim namenom, kako bomo to udejanjali pa je naša lastna izbira. V nasprotnem se sploh ne bi rabili utelesiti in dajati to izkušnjo skozi. Meni pri tem zelo pomaga umiritev in poslušanje notranjega glasu...

Evo vzami zgornji primer, ko so se okoli lota nekaj prerekali...jupiter v drugi hiši je lahko v veliko pomoč pri spoznavanju lastne vrednosti, materijalne in še kakšne druge...dobitek na lotu je lepa stvar, je pa tako redka da vsak tranzit urana čez jupiter (jasno v različnih kartah) ne more prinesti te »sreče«, lahko pa kakšno drugo, pa čeprav »samo to«, da ti se za preživetje ni treba preveč pehati in ti ostane več časa za kakšne druge dejavnosti...stvar zornega kota... xscratchx

xrainbowx xyiyax
"Vse materialno je le navaden odsev duhovnega"
...človek ni le skupek celic, je tudi odraz svojih misli...
Martin Kojc

#70 Tagat

Tagat
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 99

Objavljeno: 12. december 2008, 15:41

Bom še jaz malo počvekala na tole temo, čeprav malo pozno, ker vidim, da ste že zaključili, vse povedali.

Odgovor na to, kako si lahko pomagamo z astrologijo, verjetno leži v vprašanju, kaj sploh je astrologija in še bolje, koliko nje lahko sprejmemo in razumemo. Astrologija je človek razlagalec plus astrološka karta. Ali je astrologija neuporabna ali smo mi tako neuporabni pri njeni uporabi? :O: To je pravo vprašanje.

Astrološka karta, posnetek slike neba v nekem trenutku, je sama po sebi tiho. Če bi sama od sebe govorila, bi bilo krasno in verjetno vse prav in zelo pametno. Toda razlagamo jo mi. In vidimo le toliko, kot smo zmožni videti. In za še omejeno človeško znanje astrologijo, ni kriva astrološka slika. xrolleyesx

Skozi astrologijo _ sistem, si želimo razlagati, da bi razumeli na nek zavesten način, kaj se nam dogaja. Mogoče je smisel ravno v naknadnem razumevanju in ne v vnaprejšnjem predvidevanju. Malo se moramo potruditi, poiskati po sebi, kje, kaj in kako se nam dogaja. :eek:

Astrološka karta je tako arhetipska in vsestranska karta, lahko da zajema vse ali vsaj zelo veliko vidikov življenja. Koliko vidikov življenja pa mi zajamemo? Še bolje, koliko vidikov sebe smo že sposobni zajeti na zavesten način? :xx!:
Je pa res, da se učimo sebe, in ko osvajamo sebe, osvajamo svet. Saj veste,...spoznaj sebe in ..... :C: :C:

Izhodišče je neznanje, to si moramo priznati. A je ravno toliko delnega znanja, ki drži, da nas skrivnostno vleče naprej, v novo spoznavanje.
Tako fajn je, ko neke stvari skoraj dobesedno držijo in potem, ko že mislimo, da znamo in vemo, spet nekaj ni tako, kot smo mislili. To je sporočilo, uči se dalje. In ko se učimo, vrtamo po možganih, kot v porodnih mukah odpiramo vrata zavesti.

Astrologijo morda ne smemo jemati kot znanje, delno že, a bolj se pokriva z načinom zavesti.

Astrološko karto imam za zemeljevid mojega življenja in tistega, ki se povezuje z vsem ostalim življenjem. Ko pride tranzit, vem, v kateri smeri razmišljat. In ker vsak tranzit, sploh transpersonalnih planetov, prinaša še nezavedne, nepoznane vsebine, nikoli ne morem vedeti, kaj se bo zgodilo, zunaj mene ali znotraj mene. Znanje uporabim le toliko, da nastavim pozornost na novo zavest. Torej, zgodilo se bo nekaj novega. Če pričakujem nekaj v okviru že osvojenega znanja, se želim zapreti, zavarovati pred neznano nevarnostjo. Torej temeljna je pozornost, ki jo nastavim v grobih okvirih astrološkega znanja, potem pa pride osvajanje življenjske lekcije, z nujno spremembo v meni. In med tranzicijo izkušam modrost na lastni koži, planeti in znamenja in koti in hiše se oblačijo v meso in kri, ker moram postati to, kar vem, ali postajam, kar še ne vem in šele potem tudi vem.

Zato pa, ko tranzit mine, je toliko vsega jasno. Potem, ko smo že ven in smo se skozenj že toliko predelali, da živimo nov košček in ga zato tudi razumemo. Vsaj malo bolj.

Torej, pomagajmo si z astrologijo na način, da ne vemo čisto točno, kako naj si pomagamo. To je čar pravega življenja. Tu ne sme biti pretirane gotovosti. Če je nekaj tako znanstveno, da prestane vsako ponovitev z istim rezultatom, je to neznanstvena znanost, taka kot je naša. Nekaj odkrijejo, trdijo, pišejo, učijo druge, ugotovitve postavijo za zakon. In kaj se zgodi čez nekaj časa, včasih že zelo kmalu, da odkrijejo nekaj novega, kar spodkoplje staro trditev in jo morajo ovreč, spremenit. In velja nova. Do naslednjega spoznanja. Do tja, ko znanost razpada v kaos. Kaos za našo znanstveno zavest, sicer pa je to velik kozmični red.

Spoznaj ga.
Tudi z astrologijo.

Torej, najnevarnejša je drža, da kar je do sedaj človek spravil v astrološko znanje, mora držati, in če ne, potem je nekaj narobe z astrologijo.

To je breme.

Kako je fino, da lahko ne vemo. Vemo in ne vemo hkrati. xDDx xDDx :palec:

Saturn sonce je integracija odgovornosti, upočasnjena življenjska sila, priznanje svojih omejitev, testiranje življenjske poti ali poklica, priklic novega vira ustvarjalnosti, bla, bla, bla do samouresničitve, in pa tudi stvari kot so zoprn šef, zagrenjen mož, odgovoren vodja, problematičen sin, star moški, moder moški, zrel moški, itd.
In le koliko manifestacij teh planetov funkcij še obstaja. Ni bistvo v natančni podrobnosti, spoznati je treba bistvo izza, to pa je prikazano z astrološko karto. To in to se mi dogaja, kaj se mi v navidez nepovezanih dogodkih in stanjih v resnici dogaja?
Besede imajo vrednost.
Kar pa je v besedah vrednega, je misel v njih.
Misel nekaj zasleduje, toda stvari, katere zasleduje, ni mogoce preliti v besede in predati potomcem.

#71 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 12. december 2008, 15:45

tagat :palec:
prav z užitkom sem to prebrala :kiss:
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#72 Vojko

Vojko
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 343

Objavljeno: 12. december 2008, 16:13

Pozdrav vsem! x;)x

Nekaj časa se že sprehajam po tem forumu gor in dol, pa me ma, da bi se vmešal v debate. Do zdaj je bil problem, ker se mi pač ni dalo v prazno govorit, a nič več. Domislil sem se konkretnega vprašanja, odgovori na katerega me zelo zanimajo.

Sam se z astrologijo ukvarjam že leto in pol. Že leto in pol prebiram vse, kar mi pride pod roke v knjižnicah in na spletu. Pred kratkim sem prvič kupil astrološke knjige (knjigi) in tako začel z izgrajevanjem osebne knjižnice na tem področju. To je vsaj moj zelo dolgoročni namen.

Kakorkoli, prebranega je bilo dosti, pravtako je bilo dosti poglabljanja, introspekcije, analiziranja. Nekako mi ne uspeva vsega tega znanja zavestno izkoriščat, npr. da bi sprejel neko konkretno odločitev na podlagi tega, kar sem se s pomočjo astrologije »naučil« o sebi.

Zdaj bi pa rad vedel, če je kdo od vas kadarkoli sprejel odločitev, ki je temeljila na razumevanju neke problematike, ki izhaja iz rojstne karte? Če ja, kako se je zadeva obnesla, so bili rezultati zadovoljivi/v skladu s pričakovanimi?

Ali v enem vprašanju: se je astrologija za vas že kdaj izkazala za praktično/aplikativno koristno?

V nestrpnem pričakovanju odgovorov xDDx ,
expander




Lepo pozdravljen, expander

DA

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!


Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0