Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kako dolociti ASC


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
66 komentarjev na to temo

#26 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 16. februar 2004, 08:03

Kako določiti ASC osebi, če ne veš, kdaj je rojena.
Imam par primerov, ampak enostavno se ne morem sprijazniti,da sonce dam v 1.hišo, ker vem, da ni tam, tolk vem da ni tam blizu MC-ja, kjer ga imajo znane osebnosti, mogoče bi lahko rotiral tako dolgo karto,da mi pride saturn v 3.hišo, ker ta oseba se ne zna voziti s kolesom niti nima vozniške....ima kdo še kakšen pameten in koristen predlog....bi bil zelo hvaležen :palec:  x;)x


Pravi sistem ne obstaja. Če bi, bi ga že zdavnaj opisali v knjigi, ki bi postala bestseler. Tako si različni astrologi pomagajo z različnimi prijemi.

Tu sta dva principa. Če imaš rojstni čas vsaj približno ("rojen sem bil enkrat zjutraj"), potem je šans nekaj več, če pa nimaš čisto ničesar, je pa kriza (za astrologa). Da se pomagati na ta način, da se ufuraš v pogovor, gledaš neko izhodiščno karto, potem ti pa kapne in pikiraš na nekaj, kar te je pritegnilo - čista intuicija. Potem gradiš na tem in se ti eventualno posveti. Ampak čisto gotovo to ni. Sem se opekel na ta način, ker mi je oseba kasneje sporočila čas.

Nekje gori je bilo rečeno, da se v primeru, da RČ ne poznamo, postavi Sonce kao ascendent (torej: "Sonce na 15°Ovna" postane "ASC na 15°Ovna"). Obstajajo najmanj še trije taki principi, in sicer: - šteti datum kot 0.00 (polnoč) za izhodišče (narediš horoskop rojstnega dneva ob polnoči), - postaviti 0° Ovna za ASC in - postaviti 0° Sončevega znamenja za ASC (se pravi, če je nekdo rojen v znamenju Ovna (kadarkoli), se na ASC postavi 0°Ovna).

Sam sem s tem poskušal že nekajkrat (drugače ne gre) in se mi slednji najbolj izkazuje za verodostojnega. Težava je le v primerih, kadar je človek rojen v zadnjih dnevih znamenja, ko se po Cardanusovem pravilu že vmešava naslednje znamenje. Tu mi stvar še ni najbolj jasna. Kadar gre pa za rojstni dan nekje v znamenju (tudi na začetku), pa zadeva presenetljivo dobro deluje. Ni sicer isto, kot če bi imel čas (torej je na voljo manj informacij), deluje pa čisto dobro.

Je pa potem zanimivo, če imaš kasneje na voljo še RČ. Primerjava je zelo zanimiva. Samo čas je treba imeti zanjo.

In če/ker deluje, to pomeni, da ni iz trte zvito Frawleyevo poudarjanje starodavnih principov o aspektih in pa predvsem o ocidentalnosti in orientalnosti ("levo od Sonca", "desno od Sonca") planetov. Zanimive stvari se odpirajo. Malo jasneje tudi postaja, zakaj je hamburška astrološka šola hiše enostavno vrgla ven. (Čeprav jih imam jaz kar rad.)

Lep pozdrav!

#27 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 16. februar 2004, 08:10

Hvala Bern, bom še eksperimentiral naprej.....lep dan tebi in tvojim x;)x :palec:

#28 mayan

mayan
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 999

Objavljeno: 10. marec 2008, 19:10

Đisz, finna sem jaz, marsa, dol bom padla, sploh sem pozabla na to, da sem tu spraševala. Morm zdaj predihat tole ...
~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

#29 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 10. marec 2008, 19:22

x:o)x
a dej!!!!! xhypnox
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#30 ananta

ananta
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 518

Objavljeno: 8. april 2008, 06:17

Predvsem ascendent je nekaj kaj se spreminja. Dolochamo tudi brez rojstva. ascendent je lahko Hydra, Cetus, Lepus itn, torej ozvezdje katero se raja na levantu.

Velik je planetov po katerima lahko dolochamo ascendent, denimo kentavrjev je 50, in se karakter po kentavrju dolocha, ... pa morash bit astrolog da bi poznala kakshnih 500 planetov...

#31 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 1. julij 2008, 09:34

to je pa kako?

vprašam, ker bi rada preštudirala od stare mame horoskop... ja ne, takrat še niso zapisval ure rojstva pa to... se ne spomni ništa. Vse kar vem do zdej je samo, da je po sončnem znamenju Devica (glej no glej .. :8): ), luno ima pa v Ribah. Po ascendentu je pa nikakor ne morem poštekat. Ubistvu me zanima, kje v karti se nakazuje, za katere bolezni/nesreče bo oseba bolj dovzetna.


V primeru, da je po soncu devica, je to zanjo prva hiša, zato ji zdaj verjetno tranzitni saturn malo nagaja pri njeni vitalnosti. Saturn je že, oz. šele bo, odvisno od stopinj, kvadriral še natalno luno v ribah. Tranzit urana ji je tudi že povozil luno, zato je bilo nekaj čustvenih sprememb, nemira?
Postavi vsaj celoten datum, bomo pogledali.

#32 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 1. julij 2008, 09:34

da je po sončnem znamenju Devica (glej no glej .. :8): ), luno ima pa v Ribah.

ce nimas niti najmanjsega podatkca o pribliznem delu dneva (da bi sla lohk na ugibanje - po videzu, lastnostih, po chekingu, kaj se znajde v teh primerih v posameznih hisah itd., ker ce ves recimo da je nekdo rojen 'popoldne po kosilu' - in ves, da so imel tedaj zgodaj kosilo, recimo okol 12h, 13h.... lohk recimo vzames v obravnavo obdobje med 13. in 16. recimo ali celo sirse in ugotovis, da je tedaj mozen asc strelec, kozorog, morda se vodnar - skratka, potem lahko precej skrcis morebitne moznosti in si lohk celo zelo precizen - ce gres chekirat polozaje, kot sem prej omenila).
no ce tega ne ves, lahko vzames Sonce kot izhodisce za 1. hiso.
in pol je pac 1. hisa v devici in tako dalje - Luna v tem primeru v 6. ali 7. hisi) itd. x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#33 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 1. julij 2008, 09:53

Lunca, celotni datum je 4.9.1933 (kraj je pa: doma x:)x )

Kok kej pomaga, če vem, kaj sta po sončnem oz. po asc. njeni hčerki? Se lahko igram z izračunom, da gledam recimo 5 pa 7 bajto, ki naj bi bli kao pokazatelj, kaj bo otrok po znamenju?


Vem, da je rojena doma, vendar kraj rojstva pa vseeno pomaga pri določitvi geografske širine. Pride lahko do razlike, če je rojena v Ljubljani ali v Prekmurju.
Z izračunom se lahko igraš, lahko tudi luna v otrokovi karti pokaže mamin ASC ali sonce, večkrat najdemo skupen mozaik, če primerjamo vse karte, karte otrok in mame.

#34 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 1. julij 2008, 10:05

wau Marsa, to pa prvic slisim, hvala za ta podatek :palec:

Pol imam sonce v 1. hisi v robah
v 2. hisi Jupitra :o|o:
v 3. nic
v 4. hisi Mars :vragec:
v 5. hisi Saturna ( x^x )
v 6. hisi nic (lenoba do groba x^x )
v 7. nic
v 8. hisi Plutona ( ja wright x:o)x)
v 9. hisi pa Luno
v 10. hisi Neptuna xrolleyesx
v 11. hisi pa nic
v 12. hisi pa Venero in Merkurja x:o)x
ma ne, sem prevec odkrita, ta dva bolj kazeta na to, da sta v resncii v 3. hisi glede na pravo uro rojstva.
Toda nekaj pa sem delno poklopi, ce vzames 30* za vsako hiso in je stopinja Sonca vrh 1. hise.

hm, zanimivo! xDDx
"lenoba do groba" :D
ti pa kr zanimivo pride... x8Dx

sej pr men tud cist dela x:o)x - stelij v prvi hisi (*sonce, luna, merkur, mars). x:Dx x:px x;)x
sam ze pr 2. hisi se zalomi. x;)x x:o)x x:Dx (k je pol jupiter not) :D

Vem, da je rojena doma, vendar kraj rojstva pa vseeno pomaga pri določitvi geografske širine. Pride lahko do razlike, če je rojena v Ljubljani ali v Prekmurju.
Z izračunom se lahko igraš, lahko tudi luna v otrokovi karti pokaže mamin ASC ali sonce, večkrat najdemo skupen mozaik, če primerjamo vse karte, karte otrok in mame.

xyesx :palec:

tko sem se jaz za fotra igrala... k so pa se clo v 14 dni bli zamiki. x:Dx (k majo drugacen koledar)... in sem pol seveda gledala, kaj bo v 4. in 9. hisi... in tako dalje...
cist not pades. xDDx xyesx

za mamo sem pa tko ugotovila (k je ena teta rekla 'po kosilu') in se vse poklapa (itak je blo mozno sam devica al tehtnica, pa je blo rpec jasn x:Dx)

ker uro so zacel vpisovat sele po vojni, ne vem tocn kerga leta.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#35 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 1. julij 2008, 10:09

ma vpisoval so bol neredno..moja mama ma vpisano okvirno uro....fotr(leto mlajši) pa ne
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#36 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 1. julij 2008, 10:10

Vem, sam nisem dala točnih podatkov ravno zarad moje in njene zasebnosti.

Ja, to, da imata obe hčerki luno v istem znamenju ( v tem primeru rak) je tudi res. In moja mami je rak tudi v sončnem znamenju, tako k jest x:)x .

hvala za namige, obema x:)x


No, na tak dan je rojenih mnogo oseb, tako, da iz teh podatkov težko pogruntamo kdo je kdo.
V primeru, da je vsaj datum točen in kraj rojstva dam Ljubljano, potem lahko rečem, ne glede na postavitev hiš, da v tem času saturn še vedno tvori konjukcijo z merkurjem, zato verjetno ene blokade z mlajšimi osebami.
Od 18.7. do 22.7 naj pazi na vročična obolenja, opekline, poškodbe z ostrimi predmeti, kajti mars je v konjukciji z njenim soncem.
Od 23.8 do vključno 7.9 ji saturn objame sonce, vpliv je možno čutiti že malo prej, vendar se bo na vitalnosti sigurno poznalo. Večkrat je oseba prehlajena, ima težave s kostmi, zobmi ali kožo.

od 12.9. ji saturn še oponira luno, kar je precej napeta opozicija, ker sta pri rojstva tako sonce kot luna v opoziciji in ji zdaj izbije opozicija na kvadrat. Precej zatežen zna biti še cel september, ker sta mars in pluton v napeti, precej agresivni poziciji.
Če bi imeli pravo uro rojstva, bi lahko govorili glede na tranzite, na katerem področju bo to precej izbilo.

#37 Gost_VilaSonca_*

Gost_VilaSonca_*
  • Gost

Objavljeno: 1. julij 2008, 10:49

Lunca, celotni datum je 4.9.1933 (kraj je pa: doma x:)x )

:wOOt: xsmx
Devica z Luno v Ribah.
jaz bi "morala" biti rojena 25. 8. pol bi mela Luno v Ribah. :O: pa jo mam v Levu.

#38 Gost_VilaSonca_*

Gost_VilaSonca_*
  • Gost

Objavljeno: 1. julij 2008, 11:19

ja, blazno srčna sem, ja. x:Dx kup straha in plašnosti. x:Dx res pa se občudujem ... kako zmorem taka kot sem sploh preživet. x:Dx

#39 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 1. julij 2008, 12:54

Đisz, finna sem jaz, marsa, dol bom padla, sploh sem pozabla na to, da sem tu spraševala. Morm zdaj predihat tole ...

zakaj pa se enostavnone poigraš z nihalom :) al pa kermu drugemu rečeš naj se poigra x;)x prvo določiš dop al pa pop...potem uro in nazadnje minute.... ;)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#40 mayan

mayan
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 999

Objavljeno: 1. julij 2008, 13:06

Klarus, kako se preprosto sliši :) , ampak meni nič jasno.

Ne poznam nobenega z nihalom, ki bi mi to naredil. Pa še eno najbrž za nasmejat vprašanje: morm bit zraven za nihalo? :)
~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

#41 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 1. julij 2008, 13:29

pa res Klarus, na nihalo pa sploh pomislila nisem...
nekak se pr astrologiji posluzujem sam astrologije... al kaj... xDDx

jp, z nihalom se najbrz da, Mayan, in ne rabis bit nujno zraven.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#42 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 1. julij 2008, 13:30

ni ti treba bit zraven..morš pa dat dovoljenje :)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#43 mayan

mayan
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 999

Objavljeno: 1. julij 2008, 13:33

No, pol pa kr tukaj povprašam, če je kdo pripravljen ugotoviti moj asc. z nihalom, se naj javi :)
~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

#44 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 1. julij 2008, 13:35

lahka se probam poigrat :)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#45 mayan

mayan
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 999

Objavljeno: 1. julij 2008, 13:36

Ja, super no :) Ti posredujem podatke na OS.
~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

#46 mayan

mayan
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 999

Objavljeno: 1. julij 2008, 14:13

Klarus report: Rojena 9,36 to je, sem pogledala Ascendent RAK. xOOx
~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

#47 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 1. julij 2008, 15:08

klarus, lahko poskusiš še pri meni, če je ura točna?
sprašujem zaradi stopinje asc, ker je na 18°

3 min prej ;)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#48 mayan

mayan
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 999

Objavljeno: 1. julij 2008, 16:43

Zdaj pa je nastal en drug problem :ermm: . Klarus pravi, da ji po karti pokaže Asc. Bik, meni je po izračunu tukaj na LN pokazal Rak, ko pa sem izbrala čist x izračun pa mi pokaže 21,58 kar je še Dvojčka, 59 je pa že Rak. Kva zdej orka malorka? x:o)x

http://www.astro-sta...nascendenta.htm
~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

#49 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 2. julij 2008, 06:45

Zdaj pa je nastal en drug problem :ermm: . Klarus pravi, da ji po karti pokaže Asc. Bik, meni je po izračunu tukaj na LN pokazal Rak, ko pa sem izbrala čist x izračun pa mi pokaže 21,58 kar je še Dvojčka, 59 je pa že Rak. Kva zdej orka malorka? x:o)x

http://www.astro-sta...nascendenta.htm

mogoče dejstvo, da se nisi rodila v evropi ;)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#50 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. julij 2008, 09:59

pa mi pokaže 21,58 kar je še Dvojčka, 59 je pa že Rak.

tegale ne stekam - kot si postavla.
21.58 je v dvojckih, 59 pa rak?? x?x a si misla 21:59?
ampak ce tko, a si sla na ugibanje ure al kako?
skratka, tole je tko cudn napisan, da nc ne stekam... iz tega tezko kej sklenem, potegnem....
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0