Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ljubosumje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
542 komentarjev na to temo

#26 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 11. december 2002, 01:00

Objavljena slika

ISKALKA

Vem, ti ne lazhesh.
Ti si ogenj,
ki s plameni ishche
novo pogorishche.

Vem, ti ne varash.
Ko preko moje rame
njega vabish,
naj te vzame,
si kot voda,
ki ob jezu
ishche nove struge.

Ti si, kot vse druge,
osojena na iskanje.




Objavljena slika ma vas she kr rad

chasa ni...je samo prostor in situacija
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#27 hannah

hannah
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 27

Objavljeno: 13. december 2002, 01:00

Ne, Tamara!
Bojim se, da ni prav nobene razlike. Ljubosumje je pač ljubosumje. Pa naj bo utemeljeno ali pa ne. Prav iz "takšnega" nastane potem bolestno ljubosumje.
Ljubosumje je samo izkazovanje nekiih negativnih čustev, ki se nabirajo v tebi, pa naj bo takšno ali pa drugačno. In nikakor ne more biti koristno za zvezo.
Ne rečem pa, da ni dobro, tako kot je rekla Astra, da te malo počrvinči po trebuhu, ko pomisliš na svojo ljubljeno osebo, ko ne veš kje je in kako je, ...
Ampak, to še nikakor ni ljubosumje, ampak samo skrb za svojo ljubljeno osebo oz. nekoga, ki ga imaš rad.
Ljubosumnost pa na žalost rada preide v posesivnost, ta pa zvezo definitivno ubije.
A ne?
:)

#28 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 13. december 2002, 01:00

Točno tako hannah:)) Ljubosumje ubije zvezo. Definitivno.
Ker na koncu bom srečala sošolca iz osnovne šole, ki ga nisem videla desetletje in pol, kakšno rekla, pa bo to toliko, kakor da sem se najmanj dol dala z njim:))


natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#29 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 13. december 2002, 01:00

Hmm...

Utemeljeno ljubosumje se mi zdi tisto, ki te črviči po trebuhu, ker ima tvoj partner poleg tebe še drugo/drugega. S tem nimam lastnih izkušenj, ker se mi še ni zgodilo (vsaj ne da bi vedela), da bi me kdo varal - bil z drugo, medtem ko bi imel razmerje z mano.

Tisto črvičenje po trebuhu, ko ne veš, kje je partner, pa res ni ljubosumje, ampak skrb za partnerja (skrbiš, kje je, kako je...)

Neutemeljeno ali bolano ljubosumje pa je tisto sumničenje, ko si namišljaš, da je partner z drugo/drugim, čeprav nimaš razloga za to. S tem pa imam lastno izkušnjo: partner me je zjutraj vozil na delo in popoldne ali zvečer prihajal pome; na delovnem mestu sem sama zaposlena in imam stike izključno z ženskimi strankami; okoli nisem mogla hoditi, ker drugače ne bi bilo denarja doma; ves preostali čas, ko nisem delala, pa sem bila doma in gospodinjila ali počivala. In kljub temu si je moj (sedaj bivši) partner namišljal, da imam drugega! A ni to BOLANO ljubosumje?

Seveda, hannah, da je to ljubosumje ali posesivnost zvezo definitivno ubilo! Hvalabogu - zame! Objavljena slika

Tamara

*******************

#30 Marjetica

Marjetica
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 14. december 2002, 01:00

quote:
vanja pravi:

Tamara naj ti bo v tolažbo : takšen tip si ne zasluži živeti s takšno kot si ti.

Zato išče tisto, ki je na istem nivoju kot sam, verjemi, čaz čas boš videla, da je tako najbolj prav.

Pravijo: če ni za biti, je za iti.




Oprosti Vanja, nikakor ne želim izzvati kakšne jeze, pač, tvoj post sem vzela za primer....

Kako lahko kritično oceniš nekoga, ki ga sploh ne poznaš? Kako veš, da moški, o katerem je pisala Tamara, je bil resnično tak kot ga je opisala... Ona je videla svojo bolečino, svojo jezo, iskala je svojo srečo. Takrat ni razmišljala kako bo osrečila njega, ker je njo dušilo! Prepričana sem, da obstaja še druga plat medalje in da je zgodba iz njegovih ust povsem drugačna.... (op. Tamara tvojim besedam lahko verjamem ali ne, kar pa sem hotela povedati je to, da vsak na svojstven način doživlja ljubosumje, lahko pa verjameš, da ni prijetno biti v koži tistega, ki ga žre vsak tvoj najmanjši korak!)

Z napisanim ne želim nikogar prizadeti ali razjeziti, vse kar sem želela povedati, da nekdo, ki je ob nekom ljubosumen še ne pomeni, da bi bil prav tak ob drugi osebi.
Zelo zanimiv primer je moj brat, ki je ob različnih ženskah drugačen. Odvisno je od odnosa, ki ga ima, od načina kako jo je spoznaval in kako jo je in ali jo spoštuje... Veliko je faktorjev, ki v nas vzbudijo ljubosumje... vseeno pa sem mnenja, da je kanček ljubosmunosti bil in bo ostal zdrav. Tako vsaj damo, na drugi strani dobimo, občutek, da je odnos živ, da je nevidna vez še zmeraj tam kjer je bila na začetku poti postavljena.

malo sem spet zašla! Objavljena slika

____________________
=> Women have to go through such a tremendous struggle before they are free in their own minds; that freedom is more precious to them then men! <=
(Oscar Wilde)

#31 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 14. december 2002, 01:00

Zame nč bat, Marjetica - me nisi niti malo prizadela ali razjezila!
Popolnoma prav ti dam, da ne moreš soditi o neki stvari, dokler ne slišiš oba zvona! Jaz pač tule pišem tako, kot "zvoni moj zvon", njegovega pa seveda ni slišati.
Skratka - strinjam se s tem, da ne moremo ocenjevati nikogar, ki ga ne poznamo!

Sem se pa tule malo zamislila nad sabo. Namreč, če tako grdo pišem o mojem bivšem (da mi nekateri celo verjamejo - vedeti pač ne morejo), pomeni, da še vedno gojim jezo do njega - in to ni dobro zame. Bo treba še delat!!!

Marjetica, hvala! Dosti bolj mi pomagajo taki komentarji, kot je tale tvoj, kot pa tiste tolažbe: tip si ne zasluži živeti s tabo... To slednje je samo dolivanje olja na ogenj jeze, ki me uničuje.

Tamara

*******************

#32 Marjetica

Marjetica
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 14. december 2002, 01:00

Draga Tamara,

nisem oseba, ki ovinkari, raje povem kar mislim. Zato... ne bom rekla da boš sčasoma "izrinila nakopičeno" jezo do Njega, saj se stvarem ne streže tako. V sebi moraš poiskati odgovor zakaj je do tega prišlo.

Prepričana sem, da si odgovorna oseba in ljubeča mama, ampak nikakor ne smeš pozabiti, da si lahko tudi "strastna ženska", ki ob moškem vzcveti... in v teji točki se mi zdi, da si se nekoliko izgubila, saj nisi še pripravljena prestopiti stare zamere.
Glede slednjega ti pa žal nihče od nas ne more pomagati, to je tvoja "naloga", ki pa še zdaleč ni tako preprosta...

Upam, da ti bo prihajajoče leto prineslo mariskaj novega in v tebi vzbudilo žensko, ki se je zdaj ovila v tančico.

____________________
=> Women have to go through such a tremendous struggle before they are free in their own minds; that freedom is more precious to them then men! <=
(Oscar Wilde)

#33 bigm

bigm
  • D član
  • Št. objav: 907

Objavljeno: 14. december 2002, 01:00

Tamara, res imaš prav, da jeza na tvojega bivšega ni v redu. S tem škoduješ izključno le sebi in samo tebi bo pomagalo, če boš to jezo spravila iz svoje duše. Samo potisnjenje nekam v kot ne bo pomagalo. Moja prijateljica pravi, da sta jeza in sovraštvo kot kislina, ki te znotraj razjeda. Poskušaj si pomagati z meditacijo in morda boš bivšemu res tudi v srcu odpustila. Pred kratkim sem prebral tole lepo misel o odpuščanju: "Odpuščanje je kot vonj vijolice, ki ga ta spusti peti, ki jo je pomendrala".

Že prej enkrat pa sem napisal tole misel s tujih logov: "Ko nekomu odpustimo, se vozli razvežejo in preteklost je spuščena na prostost". Želim ti Tamara, da bi ti uspelo in da bi se brez čustvene obremenitve lahko spominjala preteklih dogodkov, saj sta prav gotovo poleg pekla ljubosumja imela tudi lepe trenutke.

Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!


bigm
Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

#34 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 14. december 2002, 01:00

Marjetica, hvala za tvoje lepe želje!

Tale tema LJUBOSUMJE ni ravno najbolj primerna za širše razpravljanje o moji razpadli zvezi, saj ljubosumje ni bil edini vzrok za razpad. Si pa neskončno želim najti odgovor na vprašanje, zakaj ne znam biti ženska, žena, ljubljena... Objavljena slika
Marjetica, a si iz Kopra?

Bigm, tudi tebi hvala za lepe želje in čudovit verz, ki si ga moram nekam zapisati:
ODPUŠČANJE JE KOT VONJ VIJOLICE,
KI GA TA SPUSTI PETI, KI JO JE POMENDRALA.


Ja, seveda sva imela tudi lepe trenutke - prelepe! Vendar ne razumem, zakaj se lahko tako lepi trenutki spremenijo v tako sovraštvo.
Pravijo: kjer ni ljubezni, tudi do sovraštva ne more priti. In to je res. V začetku zveze sem bila prepričana, da je On edini človek, s katerim lahko preživim vse življenje srečno. Počasi pa se je zgodilo to, o čemer si pisal že v temi KLJUČ DO SREČNE ZVEZE - moja idealna predstava o njem je začela bledeti in pokazala se je realna slika. In enako se je najbrž dogajalo tudi pri njemu z njegovo idealno predstavo o meni...
Najhujše pa se mi zdi tole: ko sva se spoznala in se vzljubila, so mi vsi govorili, da ta ni zame, da ima ogromno masla na glavi, da je njegova preteklost vse prej kot spoštljiva... Vsi (starši, prijatelji, sorodniki...) so me hoteli zaščititi, meni pa je šlo vse to na živce - mislila sem si, da vsi pretiravajo in da ga sploh ne poznajo dovolj in ga neupravičeno blatijo, tako da se mi je že skoraj smilil, saj mu nihče (razen mene) ni dal priložnosti, da pokaže svojo dobro plat...
Potem, ko je zbledela moja idealna predstava o njemu, pa sem spoznala, da drži rek:
KJER JE DIM, JE TUDI OGENJ.


In sedaj se sprašujem: ali sem bila toliko naivna, ker sem verjela njemu, ali toliko pametna, ker nisem verjela vsem drugim... [?][?][?]

Joj, če bi hotela napisati vse o najinem razmerju, bi nastal debel roman! Za astrologe naj povem, da je bila to zveza dveh Levov - ASC Dvojček in ASC Strelec! Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika Zelo burno!

Ampak zdaj je treba naprej - z novim znanjem...

Tamara

*******************

#35 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 15. december 2002, 01:00

Objavljena slika

stresa Objavljena slika stresa...ruka ga de je joj...Objavljena slika
ampak lushtn je pa useen Objavljena slika

Objavljena slika ma vas zmer bl rad

chasa ni...je samo prostor in situacija
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#36 Marjetica

Marjetica
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 17. december 2002, 01:00

Tamara, ja, sem iz Kopra, ampak med tednom živim v LJ! Objavljena slika

____________________
=> Women have to go through such a tremendous struggle before they are free in their own minds; that freedom is more precious to them then men! <=
(Oscar Wilde)

#37 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 17. december 2002, 01:00

Marjetica, jaz tudi, le da sem jaz tudi med tednom v Kopru!
Mogoče se poznava ali pa se kdaj še bova! Objavljena slika

Tamara

*******************

#38 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 17. december 2002, 01:00

Objavljena slika

drage moje dame in gospodi...Objavljena slika

ljubosumje....hmmm
mogoche se vam bo zdel trapast, ampak jst na zadevo gledam takole:
dokler se oseba s katero sem (ki jo ljubim) vracha k meni, me en drek briga s kom se daje dol in zakajObjavljena slika

Objavljena slika ma vas vse rad

chasa ni...je samo prostor in situacija
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#39 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 17. december 2002, 01:00

Aakhut, pa si res trapast! Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

Tamara

*******************

#40 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 17. december 2002, 01:00

hmmObjavljena slikatut jest tko razmišljal..rekel sem davno od tega in onega..še vedno se vračam nazajObjavljena slika
tale misel je bolj poetično navdihnjena, ampak vohajo jo le tisti, ki to prekletObjavljena slikarazumejoObjavljena slika

Pokowc

#41 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 17. december 2002, 01:00

Ooo, aakhut Objavljena slika

Si pa verjetno eden redkih, ki takole gleda na " dol dajanje"...
Zame je dol dajanje zlo intimna zadeva, pomeni, da ne gre samo za seks, ampak za veliko več.In, če mi nekdo pomeni toliko, da delim intimnost z njim...pomeni, da gre drugje ljubezen h koncu.

Kako so se pa končale tvoje zveze, kjer so se tvoja dekleta z drugimi dajala dol? Kako dolgo so se še vračale?
Se res nikoli nisi vprašal, zakaj to počnejo?

Mogoče so se pa sam želele prepričat, če tut pri drugih orgazmi tko dolg trajajo?? Objavljena slika

Se tut ti dol daješ naokoli in se potem vračaš v objem svoje ljube?

Ne vem, zveni zanimivo, sam jaz si takšnega odnosa ne bi več želela.
Želim si, da mojega moškega zanima s kom sem in kaj počnem..

V zakonu sem imela in dajala popolno svobodo, pa se je izkazalo, da
sva si sčasoma postala tuja.Objavljena slika

Sicer pa, pri vseh teh tvojih planetih v vodnarju....

Astra
Per aspera ad astra

#42 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 18. december 2002, 01:00

Objavljena slika

Astra...
eno je dol dajanje, eno ljubljenje...
dokler se naokrog daje dol, ni blema Objavljena slika...
ko se ljubi nekje drugjeObjavljena slika, lahko tam drugje tudi ostaneObjavljena slika

to, de so se zhelele preprichat o dolzhini orgazmou drugje je pa njihova intimna stvarObjavljena slika...

mogoche si ti zhelish, da ti nekdo visi za vratom, ampak tako izkushnjo imem jaz zhe za sabo...precej huda oblikaObjavljena slika

kar se pa tujosti tiche...hehe
marsouci so tut tujci...pa jih she vidl nismo Objavljena slika

Objavljena slika ma vas vse rad...Astro pa she posebi

chasa ni...je samo prostor in situacija
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#43 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 18. december 2002, 01:00

Lepo je zjutraj prebrat, da te ima nekdo rad, pa čeprav sam Objavljena slika

Razlika? Ja, očitno se ne znam dol dajat Objavljena slika

Visi za vratom? Objavljena slika Narobe, tega ne maram, pa tut sama tega ne počnem.

Lepo pa je vedet, da nekomu ni vseeno...

Objavljena slika

astra
Per aspera ad astra

#44 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 18. december 2002, 01:00

Ha!
Hehe... Jaz pa priznam, da je vcasih takole:
Sama NE PRENESEM, da mi kdo visi za vratom...
a jaz pa vcasih visim za vratom, kot se nekako izkaze... Objavljena slika

In ceprav se tako nimam za ljubosumno, mi vcasih to lastnost kar nekako pritisnejo... :|||

Objavljena slika

Marsa

Cas ni ovira, temvec sredstvo za uresnicitev moznega. I CHING
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#45 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 18. december 2002, 01:00

He - koncno da si siknil tudi na ribe, sicer mi skoz to moje skorpijonstvo naprej meces in priznam - ko sem zdajle videla, da je Bobnar odgovoril, sem bila prepricana, da bo kaj v zvezi z ljubosumjem in Sco.
Ne - OBESAM se pa ne... samo "visim za vratom" - "diham za ovratnik", recimo (tako vcasih mojo "prakticnost" ali whatever jemljejo moji najblizji). Objavljena slika
Jaz pa ne morem pomagati, ce sem tako prodorna in vse prec postekam.. Objavljena slika

Marsa

Cas ni ovira, temvec sredstvo za uresnicitev moznega. I CHING
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#46 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 18. december 2002, 01:00

He he, Marsa, samo dihaš za ovratnik...Objavljena slika

Bobnar, ja, si mislim, da je tut name letelo...asc sco, pa luna in sonce v raku...

Objavljena slika

astra
Per aspera ad astra

#47 soncek

soncek
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 35

Objavljeno: 18. december 2002, 01:00

a je lahko to, da se das dol z nekom drugim, znak, da svojega partnerja ne ljubis vec dovolj Objavljena slika? Ker, ce naprimer ljubis svojega partnerja nimas potrebe da bi sexal skom drugim, ali pač Objavljena slika?
saj res, kaj pa je to sploh ljubezen [?]

sObjavljena slikancek

... v zivljenju je pomembna samo ljubezen ...

#48 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 18. december 2002, 01:00

Objavljena slika

che pijem union, she ni recheno, da ne bi poizkusil tudi lashko Objavljena slika

Objavljena slika ma vas rad

chasa ni...je samo prostor in situacija
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#49 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 20. december 2002, 01:00

quote:
a je lahko to, da se das dol z nekom drugim, znak, da svojega partnerja ne ljubis vec dovolj ? Ker, ce naprimer ljubis svojega partnerja nimas potrebe da bi sexal skom drugim, ali pač ?
saj res, kaj pa je to sploh ljubezen


[?][?][?]
Ja, jaz se tud to vcasih sprasujem... Glede na moje izkusnje .. bi lahko rekla da je res... ali pa tud ne, kaj pa vem...


Aliana
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#50 zmilena

zmilena
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 20

Objavljeno: 16. marec 2003, 01:00

V mojem zakonu ni ljubosumja. Vem pa, da je ljubosumje nekaj zelo hudega in grdega, ker ima moja prijateljica tako ljubosumnega moža, da k njihovi hiši ne pride nihče več. Ta možakar je ljubosumen na vse in vsakogar. Najtežje pa je to, da ona sploh ne opazi kdaj ga zagrabi ljubosumje. Nima namreč navade tega pokazati takoj, z vsemi je strašno prijazen, svoje ljubosumje pa stresa kasneje, ko se mu pokaže prilika. Ne pozabi niti čez več let, s kom je govorila njegova žena, vsako besedo obrne na slabo, z leti pa se še zaostruje. Menim, da je ljubosumje huda reč! Ker žensko zelo dobro poznam, vem, da mu nikoli ne daje vzroka zato.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0