Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Klošar in vroč hlebček kruha


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
97 komentarjev na to temo

#76 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 8. marec 2005, 21:24

k moji mami in očetu je enkrat prišel en klošar (kdo ve, kako je zašel v to ulico, ki ni v centru in je strnjeno naselje vrstnih hiš, kjer klošarjev ne srečaš prav pogosto... in ravno pri njiju se je 'ustavil'...)... dala sta mu nekaj denarja, oče pa mu je šel še pripravit nekaj hrane.... zdaj pride vsak mesec.... sem bila tam in pozvoni pri vratih, pa se oba zasmejita in oče vstane in vzame že pripravljen denar in nekaj hrane ... 'naš klošar je prišel po plačo' ... všeč mi je bilo, ko sta bila tako dobre volje pri tem, prav nekaj posebnega je to zanju, kar ju spravlja v dobro voljo... pa rečem v hecu očetu, kakšno delo pa je opravil, če dobiva plačo in reče, da zagotovo kakšno, ampak vseh del se pač ne vidi x:)x :palec:

#77 vasudeva

vasudeva
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 111

Objavljeno: 8. marec 2005, 21:39

<{POST_SNAPBACK}>pa rečem v hecu očetu, kakšno delo pa je opravil, če dobiva plačo in reče, da zagotovo kakšno, ampak vseh del se pač ne vidi  x:)x  :palec:

xokx
maš pa zlo razumevajoča starša.. ma svaka čast jima..

tega pri nas v familiji ne vidiš, obadva sta bolj kritična glede tega.. držita se kot pijanec plota v svojih prepričanjih..

če pa si le malo bolj izuriš pogled lahko vidiš, da je ali to politik, klošar ali bilokaj že, vsak ima svojo mesto na svetu in zato ni vrednote ker je boljši al slabši.. vsak pri sebi je najboljši..

#78 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. marec 2005, 02:36

delovanje in nedelovanje.
gresta 2 po cesti. srecata klosarja, ki prosi za denar. eden seze v zep po denar in mu ga nekaj da, drugi pa 0 in gre naprej.
prvi se razjezi na drugega, zakaj ni klosarju dal denarja, ko pa ga ima.
drugi pravi, jaz bi tudi tebe lahko obsojal, ker podpiras klosarja in mu s tem sploh ne koristis, ker bi si morda moral najti sluzbo. Vidis, pa te ne obsojam, ker vem, da si ti zacutil da denar das, jaz pa pac nisem. In morda bo drugic ravno obratno.
Vsak izmed nas ima svoj tok energije in ce nekaj pocnemo ker mislimo da je prav in ne zato ker tako cutimo, se ni nujno da bo tudi primerno.
Potem lahko zacenmo govoriti o delovanju in nedelovanju.
Seveda pa bi verjetno mnogi nas lahko dosti vec pomagali kakor pomagamo.In ne samo klosarjem, temvec tudi vsem okoli nas, pa se sebi ne znamo najbolje :o|o:
Spet pa e lahko vprasamo, ce bi nam kdo ponudil 1 miljon dolarjev ali bi ga vzeli?
Tesko damo in zelo radi vzamemo - taki smo ljudje! o teh stvareh je morda vredno kdaj razmisliti, saj kaze na naso disharmonijo in strahove, ki jih imamo in celo vec...

Da, ko je iz ljubezni (kaj je ze to?) je vse prav. Glava pa si lahko umislja karkoli. x;)x

#79 MiTjA 22

MiTjA 22
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 127

Objavljeno: 9. marec 2005, 17:24

Eni so pristal med klošarji ker se jim je "sesulo" življenje drugi ker jim tako pač ustreza tretji ..... Pač so si izbrali tak način življenja Nooo sej če tako pomisliš kako je še lažje zaslužit denar kot pa se postavt pred interspar kjer hodi vsk dan res veliko folka po nakupih pa Fehtat! jast poznam eno kera je bla naša soseda ko smo živel privat blizu interspara pa je kr čez popoldan nažicala okrog 10 čukcev kar ni glih slabo za tako delo! Jast če le mam kak drobiž mu neki prmaknem sam bedno se mi pa zdi da mi kdo laže kot enkrat mi je eden reku da če mu dam 200 sit za sendvič pa sm mu še reku ja da pomoje bo tud ta denar za sendvič on pa da itak da bo ker je lačen > sam usdeu sm se v avto zapeljal proti cest je že bil iz trgovine Hmm seveda brez sendviča! pa kaj sej sm itak vedu da to že ne bo šlo za sendvič ampak upam da sm mu vsaj malč polepšal dan! He moja super mama pa ko jo je en klošar vprašal za denar ravno tako za hrano mu ga pa ni hotela dati ampak mu je šla sama po sendvič v trgovino! x:)x

#80 vijolična metulčica

vijolična metulčica
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 27

Objavljeno: 9. marec 2005, 22:29

Js mislim, da ma vsak pravico do izbire, se pravi on je izbral, da se sistemu upre na svoj način in živi tako, brez odgovornosti upam, da je v tej odločitvi srečen, jas imam svoje odločitve in odgovornosti, se pravi vsak gre po svoji poti. :inocent:

#81 PIJAkoma

PIJAkoma
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 67

Objavljeno: 9. marec 2005, 23:57

<{POST_SNAPBACK}>Js mislim, da ma vsak pravico do izbire, se pravi on je izbral, da se sistemu upre na svoj način in živi tako, brez odgovornosti upam, da je v tej odločitvi srečen, jas  imam svoje odločitve in odgovornosti, se pravi vsak gre po svoji poti. :inocent:



:palec:

Ce se clovek odloci, da postane klosar, potem mora znat s tem zivet - ne sme jamrat in se smilit samemu sebi..
Je pa drugace, ce je clovek v to prisiljen oz nima izbire.... - ceprav jaz mislim, da vedno obstaja neka boljsa pot, kot je klosarstvo - samo potruditi se moras....

Pa se nekaj je res - da se ne boste jezili name.... Vem,s polno ritjo je lahko srat. x;)x
Objavljena slika

#82 ribica Katja

ribica Katja
  • D član
  • Št. objav: 2 491

Objavljeno: 10. marec 2005, 01:39

Sem imela izkušnjo, ko me je ena ženska (sicer ne vem, če je bla dejansko klošarka) poleti med malico dobila na klopci pred šolo, ko sem jedla sendvič. Pa je rekla, da je lačna, da naj ji dam nekaj denarja. Denar, ki sem ga imela pri sebi, ni bil moj, tako da sem ji ponudila svoj sendvič. Ni hotela sendviča, hotela je denar. xrolleyesx

Enkrat drugič pa je prišla klošarka v lokal, kjer smo bli na kavi, pa sva ji s prijateljico vsaka dali 20 tolarjev - vem, ni veliko, samo takrat tudi midve nisva imele. In ženska ni hotla it stran, ko je pričakovala, da ji bova dale ne vem kakšen znesek! Naju je FUL grdo pogledala, pobrala denar in šla fehtat druge goste..... :xx!: :xx!: Hvala lepa.

Včasih sem ful ljudem dajala denar na ulici, zdaj pa vedno manj. Ponavadi nimam drobiža razen kovancev, bog ne daj pa da odpreš denarnico in imaš notri jurja..... so mi tudi za jurja že težili, naj jim ga dam. To je pa mal preveč.

What you resist, persists.
What you can't be with, won't let you be.

#83 strelka02

strelka02
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 831

Objavljeno: 11. marec 2005, 15:33

Klošarji ja čedalje več jih je...in če povem po pravici mi ni čisto nič prijetno, ko grem po Ljubljani pa me na vsakih toliko metrov nekdo "pocuka" in prosi za denar.

nekaj let nazaj,,,na poti na faks sem vedno srečala klošarja. Hm tak zanimiv človek srednjih let, nikoli težil včasih povedal kaj "svetovljanskega" al pa te je spravil v smeh...ja sem mu kdaj šenkala magar en študentski bon al pa cigaret..no ja pa včaih kak dinar za sendvič..hja dobro vedala da bo liter vina.
Zanimivo rekel je vedno ..sončno jutro..pa čeprav je lilo kot iz škafa. x:)x

vedno pa primišljevala sama pri sebi kaj potegne človeka v tak način življenja...je res svoboda, kot jo kakšni razlagajo ko kaki novinar "raziskuje" življenje klošarja...al obup, revščina...al pač tak način življenja....kaj vem.

Sedaj priznam malokrat komu dam kaki tolar..

Opažam pa tudi klošarji niso več taki kot so bili...

Pozdravček xsrcx

#84 kamikaze

kamikaze
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 205

Objavljeno: 18. maj 2005, 09:21

Pri kakšnem klošarju res mal pritegne nejgova podoba - kr pomisliš na potujoče menihe z vzhoda.... sam kaj k take loh na prste ene roke prešteješ. V splošnem pa se mi zdi, da klošarji samo životarijo in da niso za svojo zunanjo bedo poplačani z ničemer "višjim"...... žal :mellow:
cosmic dancer

#85 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 31. avgust 2006, 21:34

danes grem domov s šihta in me na banhofu ustav en tipo 25 let in reče: "sori a maš kej drobiža?" ga vprašam:"za kaj pa rabiš?" in pravi, da je mogu dat za najemnino in sta s punco brez gnara. jaz pa rečem: "čak mal, takoj, sej men se tut lahko zgodi že jutr, da sm brez gnara (kar zdej tut dejansko sm, sm dala zadnje tolarje za čike in kavo x:Dx ), vsakmu se lahk zgodi, sam čak, tut jaz sem zdej brez, mam pa nek drobižek, na evo, dam ti vse do zadnjega tolarja. sej ti pravim, razumem te, vsakmu se lahk zgodi. pa velik sreče!" sem mu dala tistih sramotnih 40 sit. :V: xredx ampak tipo si je moral tut mislit, kok sem utrgana. :vio: sam ko sem dobre volje in optimist kot jaz znam bit tko en jebiveter Strelc, ki ga boli za jutri, ki živi sam za zdej, pol tut rada zvem, zakaj folk rabi gnar, da lahk povem še kako spodbudno besedo zraven ... ker pač menim, da pomaga. ala sem pa tok naivna, ker sem pač en srečkovič in vidim povsod samo dobro ... v bistvu sem res, tipo je mel učke take :vio: , morda ni rabu za hrano, ampak za drogo ... no ja, skoraj 100 %. :C: ampak tak je pač lajf ...

#86 5rca

5rca
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 532

Objavljeno: 31. avgust 2006, 21:42

Samo tebi je blo bad da bi rekla "nimam" ker točn veš da si imela 40 tolarjev v denarnici, lagat pa ravno ne moreš ane hehe x;)x
5rca Objavljena slika
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

#87 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 31. avgust 2006, 21:49

sej se jim veliki večini zlažem, ponavad takim k so ful zapiti in se derejo za mano kej v stilu: "Ej deklca, a rabiš enga fanta, ki zna dobr kuhat, še raje pa je?" - to mi je zanč na Trubarjevi pribil en, sta dva sedela na klopci in kazal na svojga prbitga kolega. x:Dx x:Dx x:Dx men je smešno, OK, mal zlobno ... jaz pač delam po filingu in odvisn, kok sem odprta za različen folk, pa kako sem razpoložena. načeloma ne delam razlik med ljudmi, sam znam bit včasih mal nesramna, pač ne da se mi ukvarjat čist vedno z enim folkom na ulci ... ampak ko naredim kako tako plemenito dejanje, je sigurn iz srca. x:)x

#88 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 5. september 2006, 18:26

Ubogi klošarji. Jih ne bi raje pustili njihovi radosti? xcheersx
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#89 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 5. september 2006, 18:29

to je tako edina radost, ki jo sami imajo, najdejo oz. so sposobni jo živeti .. :sori: mi jim pa dajmo še kakšno drugo radost .. spodbudno besedo, pogovor, poslušanje, ... x:)x

#90 anarhist

anarhist
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 571

Objavljeno: 6. september 2006, 18:13

Ubogi klošarji. Jih ne bi raje pustili njihovi radosti? xcheersx


Ko dobim pravno neodvisnost in honorarno zaposlitev se jim pridružim, da bomo skupaj uživali lepote sveta in prispevali k čistosti našega planeta.
Če ma kdo denarja odveč vzamem.

#91 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 10. september 2006, 09:14

Veliko sreče v njihovi družbi. Samo jetra raje kar daruj, saj jih ne boš potreboval x:Dx
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#92 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 10. september 2006, 09:33

x:Dx

Kaj ste osvezil! xDDx :palec:
100 let ze ni blo te teme na tapeti. x8Dx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#93 Pika Pikica

Pika Pikica
  • Lunatik
  • Št. objav: 16 659

Objavljeno: 10. september 2006, 09:59

Jst če mam, ponavadi vedno dam in tudi ne sprašujem, za kaj pa rabiš? To se mi v bistvu zdi bedno. Če ne bo od mene dobil za litrco, bo pa od koga drugega. Sej se zmer kak drobiž najde... x:Ix
Enkrat se spomnim, da sm eni dala 50 tolarjev, pol sm pa popoldne našla nekje 500 sit, sm si rekla, eto, tvoja dobrota danes je bla 10x poplačana. x;)x xDDx

#94 Piko

Piko
  • D član
  • Št. objav: 2 943

Objavljeno: 11. september 2006, 13:56

So klošarji in so žicarji.
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

#95 anarhist

anarhist
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 571

Objavljeno: 12. september 2006, 13:24

Jst če mam, ponavadi vedno dam in tudi ne sprašujem, za kaj pa rabiš? To se mi v bistvu zdi bedno. Če ne bo od mene dobil za litrco, bo pa od koga drugega. Sej se zmer kak drobiž najde... x:Ix
Enkrat se spomnim, da sm eni dala 50 tolarjev, pol sm pa popoldne našla nekje 500 sit, sm si rekla, eto, tvoja dobrota danes je bla 10x poplačana. x;)x xDDx


Ravno berem bukvo, v kateri je zapisano, da se vsak dar podeseteri. Če to primerjam z ostalimi življenjskimi zakoni se mi zdi vse preveč matematično, a zgleda da deluje.
Drugič moraš vsekakor dati 500 tolarjev.
Če ma kdo denarja odveč vzamem.

#96 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 28. februar 2011, 18:01

Nedavno sn od Gogija hotel kupiti Kralje ulic, kot običajno, ko ga srečam. Me pogleda, pa pravi, ne, ne, ti to številko že maš. x;)x Heh, brezdomec, ki mu prav pride vsak evro, te to opozori. Veliko prodajalcev bi na to gladko "pozabilo", po moje. Ja, tak je to.......Mu pa naslednjič dam vsaj 5 €........Je pa to tud njegov dober "poslovni" potez.....ker vsekakor bo po tem od mene vedno dobil več kot bi sicer.
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#97 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 1. marec 2011, 21:28

x:)x

Jaz se pa sedaj učim, da Takoj dam vsakemu klošarju kolikor pač lahko , razen če ni pijan oziroma zadrogiran x:)x

Lp + #xsrcx#

#98 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 1. marec 2011, 21:33

od časa do časa kupim Kralje uliceObjavljena slika, pa mu dam še kaj več kot je cenaObjavljena slika




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0