Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Predzakonska spolnost


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
309 komentarjev na to temo

#201 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 1. julij 2015, 14:37

v bistvu Satan predstavlja virilno pohotno beštijo mikavnega izgleda, ki skuša sestre  v puščavi


prenos.jpg


#202 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 1. julij 2015, 14:43

... O  gopa Andreja, pa saj spremljate,  Dober dan ! smile.png

 

P. S.

 

Evo Brezo...pa imava protiutež zahodnjaškega raja in nebes ...biggrin.png


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#203 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 1. julij 2015, 14:55

Gospa Andreja , kako je s tem odlomkom iz svetega pisma ? icon1_blush.gif

 

 

Kdo je Satan? Ali je resničen?

NEKATERI sodobni učenjaki pravijo, da Satan ni resničen, ampak da je le plod človeške domišljije. Ta polemika ni nič novega. V 19. stoletju je pesnik Charles-Pierre Baudelaire napisal: »Največja Hudičeva prevara je, da nas je prepričal, da sploh ne obstaja.«

Ali je Satan resničen? Če je, od kod je potem prišel? Ali je nevidna sila, ki stoji za problemi našega sveta? Kako se lahko ognete njegovemu hudobnemu vplivu?

Ali je Satan nevidna sila, ki stoji za problemi našega sveta?
Kaj piše v Bibliji?
Biblija opisuje Satana kot resnično osebo, ki prebiva v nevidnem duhovnem področju. (Job 1:6) Razkriva nam njegove zlobne in krute lastnosti ter njegova hudobna dela. (Job 1:13–19; 2:7, 8; 2. Timoteju 2:26) Beremo lahko celo o tem, kako se je Satan pogovarjal z Bogom in Jezusom. (Job 1:7–12; Matej 4:1–11)

Od kod pa je to hudobno bitje prišlo? Bog je veliko pred človekom ustvaril svojega ‚prvorojenega‘ Sina, ki je nazadnje postal znan kot Jezus. (Kološanom 1:15) Sčasoma so bili ustvarjeni tudi drugi »sinovi Božji«, imenovani angeli. (Job 38:4–7) Vsi so bili popolni in pravični. Toda eden od teh angelov je kasneje postal Satan.

Satan na začetku svojega obstoja ni imel tega imena. To ime je opisno in pomeni »nasprotnik, sovražnik, tožnik«. Takšno ime je dobil zato, ker je ubral pot, s katero se je uprl Bogu
.

Ta uporni angel je postajal vedno bolj ponosen in se je želel Bogu postaviti ob bok. Hotel je, da bi ga drugi častili. Celo Božjega prvorojenega Sina, Jezusa, je medtem, ko je bil ta na zemlji, skušal pregovoriti, naj ga ‚počasti‘. (Matej 4:9)

Satan »ni vztrajal v resnici«. (Janez 8:44) Namigoval je na to, da Bog laže, dejansko pa je bil on sam lažnivec. Evi je rekel, da bi bila lahko kakor Bog, pravzaprav pa je sam želel postati enak Bogu. Pretkano je dosegel svoj sebični cilj. Evo je pripravil do tega, da ga je imela za višjega od Boga. Satana je poslušala in ga tako sprejela za svojega boga. (1. Mojzesova 3:1–7)

Ta angel, ki je bil nekoč vreden zaupanja, je s podpihovanjem upora postal Satan – torej Božji in človekov nasprotnik in sovražnik. Dobil pa je tudi naziv »Hudič«, kar pomeni »obrekovalec«. Sčasoma je ta glavni pobudnik greha vplival tudi na druge angele, da so se obrnili od Boga in se mu pridružili pri uporu. (1. Mojzesova 6:1, 2; 1. Petrovo 3:19, 20) Ti angeli nikakor niso izboljšali razmer človeštva. Ker so posnemali Satanovo sebičnost, je bila »zemlja [. . .] napolnjena s silovitostjo«. (1. Mojzesova 6:11; Matej 12:24)

Kako vpliven je Satan?
Zločinec v prizadevanju, da na kraju zločina za seboj ne bi pustil nobenih sledi, morda zbriše vse svoje prstne odtise. Vendar ko pridejo policisti in vidijo, da je bil storjen zločin, vedo, da mora biti nekje tudi zločinec. Satan, prvi »ubijalec«, skuša za seboj zabrisati vse sledi. (Janez 8:44; Hebrejcem 2:14) Ko je govoril z Evo, se je skril tako, da je govoril po kači. Tudi danes skuša ostati prikrit. ‚Neverujočim je zaslepil um‘, tako da ne bi vedeli, kako zelo vpliven je v resnici. (2. Korinčanom 4:4)

Vendar je Jezus Satana razkril kot glavnega zločinca, ki stoji za tem pokvarjenim svetom, v katerem živimo. Imenoval ga je »vladar tega sveta«. (Janez 12:31; 16:11) »Ves svet [. . .] leži v oblasti hudobnega,« je napisal apostol Janez. (1. Janezovo 5:19) Satan uspešno zlorablja »želje mesa, želje oči in bahavo razkazovanje [. . .] življenjskih sredstev« ter s tem »zapeljuje vso naseljeno zemljo«. (1. Janezovo 2:16; Razodetje 12:9) On je tisti, ki ga človeštvo na splošno uboga.

Tisti, ki ubogajo Satana, so podobni Evi, saj je Satan v bistvu postal njihov bog. Zato se imenuje »bog te stvarnosti«. (2. Korinčanom 4:4) Posledice njegovega vladanja so med drugim hinavščina in laži, vojne, mučenje in propad, kriminal, pohlep in pokvarjenost.

Kako se lahko ognete njegovemu vplivu?
Biblija svari: »Bodite razsodni, budno pazite.« Zakaj? Zato ker »vaš nasprotnik, Hudič, hodi okrog kakor rjoveč lev in si prizadeva, da bi koga požrl«. (1. Petrovo 5:8) Resda je ta stavek streznjujoč, vendar je tolažilno vedeti, da bo ‚Satan ukanil‘ samo tiste, ki niso razsodni oziroma ne bedijo. (2. Korinčanom 2:11)

Zelo pomembno je, da priznamo Satana za resničnega in pustimo Bogu, da ‚nas utrdi in okrepi‘. Le tako se bomo lahko Satanu ‚postavili po robu‘ in ostali na strani Boga. (1. Petrovo 5:9, 10)

 

Od kod pa je to hudobno bitje prišlo? Bog je veliko pred človekom ustvaril svojega ‚prvorojenega‘
Sina, ki je nazadnje postal znan kot Jezus. (Kološanom 1:15) Sčasoma so bili ustvarjeni tudi drugi »sinovi Božji«, imenovani angeli. (Job 38:4–7) Vsi so bili popolni in pravični. Toda eden od teh angelov je
kasneje postal Satan.


Satan na začetku svojega obstoja ni imel tega imena. To ime je opisno in pomeni »nasprotnik, sovražnik, tožnik«.
Takšno ime je dobil zato, ker je ubral pot, s katero se je uprl Bogu.

 

Evo, pa smo spet pri teh dilemah namere vsevednega, vsemogočnega in dobronamernega Boga ...

 

Torej gospa Andreja...Zakaj je v popolnosti, ki je vladala ustvaril bitje- angela, ki je v sami osnovi po njegovi volji imela zametke zla, da je lahko padlo, ker Boga ni upoštevalo ?

Ali bi angel lahko padel....če bi Bog bil dobronameren in ne bi skreiral v svoji vednosti, vsemogočnosti tako bitje za katerega je v naprej vedel , da bo izbralo ta padec ?

 

Torej a je bil po vaše  Bog res dobronameren , da ni to preprečil že z načinom in izidom kreacije ?

....saj mu j bilo v naprej jasno kaj bo angel naredil ?

 

Kaj je njemu bilo...da se je tako zaštrikal s programom ...od kje nepopolnost pri Bogu ?

 

Lahko prosim nekaj iz vaše glave  in ne iz citatov svetega pisma ?


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#204 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 1. julij 2015, 14:57

... Ja Brezo vem o tem kar nekaj ....

Je pa res, da se tudi ta debata glede delovanja čistilcev negative začne s tem....kako so prispeli v ločeno sfereo...

(Čeprav tudi to razlago poznam...sem jo že slišala )

 

Vse se spet začne s tem...Ko je bitje izbralo s svojim delovanjem to in to...

 

Ampak moje vprašanje je;  Ali smo vsa nastala bitje izvor Boga...po njegovi volji in kreaciji ?

In če smo....vključno s temi padlimi čistilci, ki imajo vlogo vzdrževanja materialnega planeta v svoji hierarhiji.....je spet moje vprašanje isto...

 

Vračam se na pojem samega Izvora zla, ki ne bi izvorno nastal....če nam ga ne bi nekdo sprogramiral...

Torej ali smo sami krivi za krog karme ....ali je to prepuščeno izvornku ?

Ali imamo res potem lastno voljo....če se nekdo igra s tem ?

Kje se ta povezava začne...kje konča ....in spet prične... ?

 

Da ne govorim, da sem se tu oglasila v tem zaradi te zahodnjaške miselnosti učenja razumevanja Boga in Izvirnega greha  kot nekaj , za kar imajo osnovo v strašenju  človeka, češ, da je nečisto to in to..

Mal sem namenoma zavrtala v to, da se sektaštvo avtorjev te trditve glede predzakonskih spolnih odnosov... preveč ne razbohoti...rolleyes.gif

 

Vse izhaja iz Enega...Eno je postalo Tri...kasneje se je razdelilo v Sedem...eden od verzov o nastanku vesolja...določene razlage se lahko dobi na netu in v par knjigah...

 

Gospodarji materialnosti so bitjeca v višjem razredu kot obični ljudje...nahajajo se vse do pred nivoja tistega kar predstavlja "Buda"...v starih tekstih je to opisano kot borba med silami teme in svetlobe...ali v času Atlantide borba med belimi in črnimi magi...Nekateri so odradili svoje in šli v pokoj (dosegli nivo Bude), nasledili so jih drugi. Torej se ne more metati vseh v isti koš. Kot če podjetje posluje slabo ali so krivi vsi od direktorja do čistilke...

 

Zakon karme je samo eden izmed zakonov, ki vladajo v našem vesolju. Ne velja pa povsod...Zakone je postavilo Višje Bitje, ki je skrbnik našega vesolja po navodilih tistega čemur pravimo Bog...

 

Svobodno voljo imamo na razpolago v tem prostoru in času v katerem se nahajamo...Podobno kot če daš otroka v ograjeno otroško igrišče. Otrok se lahko giblje in dela (svobodna volja) samo na tem področju. Zmeraj pa lahko iz ovakvega ili onakvega vzroka starši posežejo v dogajanje. Podobno kot če se otrok igra z ostalimi in začne koga tepst ali pa kakšen večji njega, če se poškoduje, itd...

 

Začetek nima konca in konec nima začetka...kot da bi vprašala kje ima krog začetek in kje konec...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#205 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:01

...Brezo ...v bistvu ponavljaš isto kot gospa Andreja ...

Ni v tem point kaj je kdo rekel in kje kaj piše ....ampak v tem kar sem spraševala ....in tisto močno postavlja pod vprašaj gledišče na samega Boga , na obstoj človeka, kot  o tistem, ki je sam ustvaril karmo po lastni volji...Tudi te torije so zato pod vprašajem..smile.png


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#206 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:12

Oprosti, kaj je že bilo vprašanje?

če je bog vseveden vsemogočen vseprisoten in je človeka naredil po svoji podobi, zakaj je dopustil da je svet poln gorja zla in krivic..

kako je to uspel vkomponirati v svoj nezmotljiv plan, oziroma , če ga je namenoma, kot dober starš, zakaj je tako ciničen in krut..


prenos.jpg


#207 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:12

...Brezo ...v bistvu ponavljaš isto kot gospa Andreja ?

Ni v tem point kaj je kdo rekel ....ampka v tem kar sem spraševala ....in tisto močno postavlja pod vprašaj te teorije.smile.png

 

Ma nemoj...raje se vprašaj, če si ti sposobna razumet to kar sprašuješ in ali imaš sploh dovolj podlage...Lahko pa greš v Tibet. Naj ti dajo tekste o nastanku vesolja in čao. Samo potem se ne pritožuj, da ne znaš brat ker ne razumeš sanskrtskega oz. tistega jezika ki je bil pred njim...tongue.png

 

Al pa probaš budistično foro učenja...postaviš vprašanja...meditiraš...in odgovori pridejo, če pridejo...seveda samo toliko kolikor lahko na tej stopnji razumeš...potem pa ponoviš vajo čez kakšnih par let...in mogoče zveš še kaj več oz. razumeš nekatere stvari čisto drugače kot prej...Na tak način recimo uporabljajo mandale...tongue.png

 

A ti resno misliš, da se lahko vse znanje ubesedi s človeškimi besedami in spravi na papir...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#208 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:12

biggrin.png biggrin.png biggrin.png



#209 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:17

Oprosti, kaj je že bilo vprašanje?

 

Lili , zdaj pa že res ponavljam na vsaki strani ..biggrin.png

ajde...še enkrat povzamem, pol bo pa dost s tem...;

 

Bog pa je popolen...zato je že pred človekom krožil v  popolnem okolju, v katerem njemu samemu kot energiji ni manjkalo ničesar .

Tam tudi zla potemtakem ni bilo...

 

Zakaj bi se kar naenkrat odločil za ustvarjanje nove situacije ...v kateri bi sam s svojim vsevednim, vsemogočnim in vsedobrim znanjem naredil bitje,
ki to ni.... in to popolnost lahko povsem pokvari?

 

S tem, da je zanimivo že to, da sam Bog ve, ko še človek ni niti izbral padec ....da bo ta izbral ta padec .Seveda ve...saj vse ve. !

(Ker je Bog in je vseved....vidi v naprej )

 

Bog sam se je odločil, bog sam je imel vsevedno znanje in bog sam je skreiral...

Torej on pa vseeno to izbere, ja zraven pa mu da izbiro....ampak on ve kaj bo človek izbral...

In ta izbira je trpeča.

Ali ni to element zla v nekomu, ki je popolen in vsedober porušil mit o tem , da je Bog točno to ?

Zlatar z znanjem zlatarstva, ki v rokah drži košček zlata ne izdela železno palico.....

Torej  Bog se je odločil (očitno napačno )

Bog je skreiral program človeka kot ga je sam želel....torej tud takšnega , da se v njem sploh lahko sproži bes, sovraštvo, jeza, maščevanje ....

Zakaj ga ni naredil tako popolnega kot je sam...?

In Bog je na to kot bi mačka miško za rep prikrempljala...člioveka opazoval v krogu karme 

(Sam seveda ne trpi, ne doživlja nesreč, ne oboleva, ...)

Torej sam si je priviligiral položaj in čeprav ve kako to končat....nima toliko sočutja, da ta trpeči krog prekine...

 

Ne gre mimo dejstva ....saj do te faze ugotovitev;

- Da je v nebesnem kraljevstvu in v bogu samemu le toliko zla, da je sam prišel in ustvaril možnost za to

-
Da tudi v popolnosti okolja lahko najbolj popolnemu , vsevednemu , vsemogočnemu bitju in seveda vsedobremu ....vseeno rata dolgčas....da se
kar tako po šrek odloči zafrknt zadevo....

 

V popolnem svetu kot učijo si blažen v nirvani....do neumnosti ti nima kaj hodit na pamet....partyy.gif

 

Eeee, men se dozdeva da marsikaj ne vemo, res...

 

neka višja energija in programi obstajajo....je pa zgodba po mojem videlu mal drugaćna kot nam jo servirajo...


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#210 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:17

em119.gif



#211 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:19

 zakaj je tako ciničen in krut..

 

tko vidmo sam tisti, ki vidmo sam prvo potezo pr šahu in ne vidmo kaj je za četrto in peto



#212 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:21

...Ja res...laugh.png smej se človek...to je tvoje edino orožje proti neumnostim sveta....tongue.png  biggrin.png


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#213 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:22

tko vidmo sam tisti, ki vidmo sam prvo potezo pr šahu in ne vidmo kaj je za četrto in peto

 tale prilika ni najbl na mestu..

 s prvo potezo namreč ne vidimo ama baš nč

 bolj je na mestu da vidmo črnega kralja v mat poziciji z vseh koncev.. in zmagovite bele figure kr naenkrat predajo partijo


prenos.jpg


#214 anne

anne
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 137

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:22

Mogoče se je samo dolgočasil biggrin.png. Pa si je naredil takšno res doooooooooooooooooooooooooooolgo igrico za zabavo linktongue.gif


Life begins at the end of your comfort zone. 


#215 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:22

domoljubka klele testira kdo je taprav guru. jz sm žal padu. bogsigavedi pa če ni ona moj padec že prej sprogramirala?



#216 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:25

Mogoče se je samo dolgočasil biggrin.png. Pa si je naredil takšno res doooooooooooooooooooooooooooolgo igrico za zabavo linktongue.gif

 sem že večkrat pisal, kadar debatiraš neobremenjeno o nedokazljivemu, lahko prou veselo norca briješ od zagnanih trdobučnežev mojega pa še nekaterega kova.. Tko je recimo Anda Jagodic izmišljen nick, ki naokol po spiritualnih ezo forumih pa vse do med over neta trosi ene in iste zadeve, da mal razpaljotka narod..

V normalnih forumih jo sicer zbenajo že naslednji dan.. tko da ja....

več je takih modelov tuki gor

 

 k jih pustijo babe začnejo trolat po forumih,,,


prenos.jpg


#217 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:28

 tale prilika ni najbl na mestu..

 s prvo potezo namreč ne vidimo ama baš nč

 bolj je na mestu da vidmo črnega kralja v mat poziciji z vseh koncev.. in zmagovite bele figure kr naenkrat predajo partijo

 

pride še naprej



#218 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 1. julij 2015, 15:57

Ma nemoj...raje se vprašaj, če si ti sposobna razumet to kar sprašuješ in ali imaš sploh dovolj podlage...Lahko pa greš v Tibet. Naj ti dajo tekste o nastanku vesolja in čao. Samo potem se ne pritožuj, da ne znaš brat ker ne razumeš sanskrtskega oz. tistega jezika ki je bil pred njim...tongue.png

 

Al pa probaš budistično foro učenja...postaviš vprašanja...meditiraš...in odgovori pridejo, če pridejo...seveda samo toliko kolikor lahko na tej stopnji razumeš...potem pa ponoviš vajo čez kakšnih par let...in mogoče zveš še kaj več oz. razumeš nekatere stvari čisto drugače kot prej...Na tak način recimo uporabljajo mandale...tongue.png

 

A ti resno misliš, da se lahko vse znanje ubesedi s človeškimi besedami in spravi na papir...biggrin.png

 

đabe se ti je zdej vn vadit... prav da nimaš odgovora... padu si... seveda je tvoj padec že prej sprogramirala... po božji podobi... jeb. ga... to je tko k so ženske na oblast



#219 Silvija

Silvija
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 804

Objavljeno: 1. julij 2015, 16:00

em119.gif   OK2.gif

 

A je mgd-ju spet en ukradel računalnik? icon_smile_wink.gif  

Ne, mu je res. In to - Bog wink.png



#220 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 1. julij 2015, 17:17

Tudi "Bog" se še razvija, "Bog" preko nas izkuša, živi preko nas in mi preko njega, tudi v materialni obliki, v vseh mogočih dimenzijah, tudi taki,
ki je podvržena zakonu karme, pa takih, ki so podvržene zakonu, ki si jih mi v tej dimenziji težko predstavljamo. Izkušnje v tej dimenziji so
samo ena izmed izkušenj, in izkušanje bolečine, trpljenja, zla... je samo ena izmed izkušenj v tej dimenziji.

 

Zakaj trpljenje? To je vprašanje, na katerega skušajo, relativno neuspešno, odgovoriti vse religije. Eno krasno razlago sem našla v Anastaziji: Bog
je naš oče (okej, tudi mama), on ni naš gospodar. In kej je oče, imamo mi vse, kar ima on - tudi svobodno voljo, da izkušamo trpljenje.

 

V nekem širšem kontekstu pa je tudi to samo ena od dimenzij, v kateri živimo boga in smo bog.

 

.. aha...tole mi je že bližje Ceres...

Seveda moramo za takšne debate najbržda ovršt kar precej dosedanjlih predstav in religskih teorij o Bogu ...

 

Radovednost, dolgočaje ali pa neka nujna situacija zaradi česar je skreiral Bog bitje po svoji podobi...

- Seveda, če rečemo, da je bil radoveden ...potem s tem priznamo, da ni bil popolen, da ni vseveden....

- Če rečemo da se je morda zdolgočasil....potem bi to delovalo nezrelo....se pravi še ni dozorel.....je še v razvoju.

 

- Če pa je bla neka nujna situacija po kreiranju novega bitja bomo težko dobili pravi odgovor in misel-

Kaj naj bi to pomenilo za neko področje nirvane ?!...

Ali potemtakem nirvana, raj, nebesa obstajajo ?

 

Skratka, če izhajam iz teze, da se tudi Bog sam razvija.....potem pač porušimo mit o vsemogočnosti, vsevednosti in edino možni dobronamernosti...

 

S tem seveda trčimo ob bok varnega verjetja teorij iz raznih religij in upanja v nekaj kar ima odgovor na vsako situacijo.

Porušimo trdnost hiearhije verjetja,

V istem trenutku so seveda tudi razne religije in institucije postavljene pod velik vprašaj dobronamernega obstoja....

Ampak pri tem tudi lažje razumemo njihove negativne energije. .. znotraj sicer tako popolne svetosti, ki nam jo prodajajo...

 

In tudi, če verjamemo, da Bog ni popolen v dobronamernosti....morda je popolen v tem, da poseduje sam v sebi ;  Tako dobro kot zlo....

Potem bi tudi lažje razumeli zakaj smo sami takšni kot smo..

Zakaj imamo elemente zla; razdiralnost, jezo, sovraštvo, vojne, ljubosumnost, uporništvo.....

 

V tej misli se bi morali sprijazniti, da še Bog ni idiličen...

Od tu morda lahko začnemo sprejemati misel, zakaj je marsikaj odvisno od naše volje....

In krivda ni priključena samo na našo karmo....

Zato bi jo naj tudi Bog potemtakem imel...kar pomeni, da se ta karma kaže v tem, da smo morda tu v enem z Bogom...ker je naše prizadevanje tudi vse dobro za Boga....

Najbrža od tu nek izvor misli, da si je potrebno prizadevat vsesplošno dobro...krepit, se naučit kontrolirat.

 

Morda je Bog zato želel ugotoviti -katerim komponentam znotraj sebe naj pritegne...in zakaj ne tistemu zlu.

Morda mu je manjkalo izkušenj....in je zato ustvaril bitje, ki mu je pustil svojo voljo, da se odloči sam

 

A ni zanimiva misel, da je tudi Bog odvisen na nek način od nas.... da v tem tudi mi gradimo Boga...

Seveda tu na veljavi in moči izgubijo razne religijske institucije ....in zato morda vpeljava mučeništva, strahospoštovanja, ponižnosti v te hiše....

Ker, če bi ljudje posedovali znanje o tej moči in souplivnosti naših odločitev na Boga....potem te institucije ne bi več imele svojih ovac, veljave...

.

Verjetno bi brez teh institucij morda celo hitreje odpravili vso zlo

Torej;

 

Morda Bog res sam raziskuje popolnost in je pri tem potreboval  izkušnjo sebe lastnega v drugačnem ogledalu.....

Ja Ceres .Še marsikaj se mi je porajalo ob tvojem zapisu.....

Zato je na mestu....

Mislim, da bi se dalo nekaj  gradit iz tega...hypnodisk.gifhypnodisk.gifhypnodisk.gif

 

Mogoče je bolj razumljivo videt smisel v nepopolnosti in samogradnji Boga...kot v tem, da je vsemogočen, vseveden in vsedoronameren skreiral zlo....in potem nastopil kot distanciran opazovalec in vzvišeni igralec...

 

L.P...love3.gif


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#221 Silvija

Silvija
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 804

Objavljeno: 1. julij 2015, 17:21

Domy, a boš verjela? Na pol sem spisala odgovor, ko se je računalniku spraznila baterija. I odeeee biggrin.png  Sekica me je nekaj urekla inno.gif

 

Skratka, če prav razumem vprašanje, te zanima, zakaj bi nas Bog nateral iz popolnosti? Tudi sama sem se to spraševala. 

 

Še najbližje mi je ta odgovor, Bono Baršek, Resnice življenja. Je dosegljiva tudi v pdf na netu. 

 

Citiram: 

 

"Vsi, kar nas je na zemlji, smo nekoč živeli v stanju zavesti, ki mu pravimo Enost. To je stanje brez dvomov, brez strahov in je stanje popolne ljubezni in enkratne povezanosti vseh bitij med sabo - čisto nasprotje temu, kar doživljamo tu. Težava je bila v tem, da smo imeli dobro zavest o zunanjem svetu, a zavest o sebi je bila dokaj šibka. Zato smo se odločili, da skozi ponovno rast spoznamo sebe. Da bi to nalogo uspešno opravili, smo morali najprej pozabiti na vse in pasti v nezavedno stanje. "

 

Mogoče bi lahko vzporednico potegnili na nek način tudi kao, da smo v Enosti bili še kot dojenčki, otroci, ki najprej samo SO, brez prepričanj, vzorcev, predsodkov... Nato pa morajo v Svet, v odraščanje, ki je pogosto prepredeno z preizkušnjami, da se oblikujejo, utrdijo, odrastejo. 

 

Mogoče pa ne obstaja Bog kot neka Univerzalna energija, kot neka Zavest, ampak so to le tisti grški bogovi z Olimpa, ki nas prestavljajo po svoji šahovnici in uživajo v zapletih. Pa tekmujejo, kdo bo kakšno boljšo zgruntal, da nam še bolj zaplete življenje in se ponorčuje iz nas. Sploh tebe, ki navijaš za Grke, rajtam še ekstra majo na muhi wink.png tongue.png



#222 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 1. julij 2015, 17:32

Bog je drugo ime za človeško neznanje, nevednost, strah, pohlep in nadvlado.. Vse kar ne poznamoin od česar imamo neko korist poimenujemo kot božje, neugodno poimenujemo Satanovo delo, saj antipod mora bit. Bog je de facto  človeški konstrukt neznanja in strahu.. ki so ga malo manj prepričani v njegov obstoj spremenili v močno orožje nadvlade..

 

Pico Della Mirandola.. pisma Koperčanom..


prenos.jpg


#223 Silvija

Silvija
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 804

Objavljeno: 1. julij 2015, 17:34

Pico Della Mirandola.. pisma Koperčanom..

em119.gif



#224 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 1. julij 2015, 17:36

Domy, a boš verjela? Na pol sem spisala odgovor, ko se je računalniku spraznila baterija. I odeeee biggrin.png  Sekica me je nekaj urekla inno.gif

 

Skratka, če prav razumem vprašanje, te zanima, zakaj bi nas Bog nateral iz popolnosti? Tudi sama sem se to spraševala. 

 

Še najbližje mi je ta odgovor, Bono Baršek, Resnice življenja. Je dosegljiva tudi v pdf na netu. 

 

Citiram: 

 

"Vsi, kar nas je na zemlji, smo nekoč živeli v stanju zavesti, ki mu pravimo Enost. To je stanje brez dvomov, brez strahov in je stanje popolne ljubezni in enkratne povezanosti vseh bitij med sabo - čisto nasprotje temu, kar doživljamo tu. Težava je bila v tem, da smo imeli dobro zavest o zunanjem svetu, a zavest o sebi je bila dokaj šibka. Zato smo se odločili, da skozi ponovno rast spoznamo sebe. Da bi to nalogo uspešno opravili, smo morali najprej pozabiti na vse in pasti v nezavedno stanje. "

 

Mogoče bi lahko vzporednico potegnili na nek način tudi kao, da smo v Enosti bili še kot dojenčki, otroci, ki najprej samo SO, brez prepričanj, vzorcev, predsodkov... Nato pa morajo v Svet, v odraščanje, ki je pogosto prepredeno z preizkušnjami, da se oblikujejo, utrdijo, odrastejo. 

 

Mogoče pa ne obstaja Bog kot neka Univerzalna energija, kot neka Zavest, ampak so to le tisti grški bogovi z Olimpa, ki nas prestavljajo po svoji šahovnici in uživajo v zapletih. Pa tekmujejo, kdo bo kakšno boljšo zgruntal, da nam še bolj zaplete življenje in se ponorčuje iz nas. Sploh tebe, ki navijaš za Grke, rajtam še ekstra majo na muhi wink.png tongue.png

 

Ahaha Silvija ....ful lep odgovor...icon25.gif

Pa nasmejala si me tud....ker tud to o Olimpu velikokrat razmišljam....kulkim malim bogovčkom smo lahko igračkice in nas mal na daljinsko poganjajo....biggrin.png

 

Vidiš tudi tvoja razlaga iz citata lepo prikaže, da smo imeli šibko zavest o sebi...

in to bi lahko pomenilo, da nas kar nekaj razglablja o tem....da ni popolnega božjega sveta....icon1_thumbup.gif

 

Upam sam da tole zlo vseeno lahko kako premagamo....nekaj zadnje čase ne kaže dobro ....sssh.gif


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#225 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 574

Objavljeno: 1. julij 2015, 17:40

...Jou, kaj jst čamim tud, ko mi ni potrebno....bejžmo vn domoljubka....ylflower.gif


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0