Čaji
#651
Objavljeno: 17. oktober 2011, 19:33
Picasso
#652
Objavljeno: 17. oktober 2011, 22:28
#653
Objavljeno: 18. oktober 2011, 08:37
to je kar frka (naša bobnarka je to imela in je morala nosit naušnike), pa kar vleče se lahko.
Vseeno ne bi bilo odveč, da piješ omelo, lahko si z njo tud splahuješ uho oz. daš obkladke gor - kot tudi z rmanom, meto, meliso in kamilico.
Morda bi slednja bila super skupaj z omelo.
Pa vato si daj notri..
Picasso
#654
Objavljeno: 19. oktober 2011, 00:44
Jah, sej.a dej!
to je kar frka (naša bobnarka je to imela in je morala nosit naušnike), pa kar vleče se lahko.
Kolkr sem gledu po netu, v glavnem pišejo, da če zadeva ne zgine v parih tednih, ti bo piskal cel lajf. Upam sicer, da to ne drži.
Ja, thanks, bom probal še mal s čajčki...Vseeno ne bi bilo odveč, da piješ omelo, lahko si z njo tud splahuješ uho oz. daš obkladke gor - kot tudi z rmanom, meto, meliso in kamilico.
Morda bi slednja bila super skupaj z omelo.
Pa vato si daj notri..
#655
Objavljeno: 19. oktober 2011, 08:32
Jah, sej.
Kolkr sem gledu po netu, v glavnem pišejo, da če zadeva ne zgine v parih tednih, ti bo piskal cel lajf. Upam sicer, da to ne drži.
Bo kar držalo.Meni piska že 4 leta.Sluh sem si poškodoval v eni izmed takratnih diskotek ko smo imeli obletnico valete.Sem bil takrat pri zdravniku,pa mi je rekla,da bi moralo izzveneti v dveh do treh tednih.Meni ni izzvenelo.
To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)
#656
Objavljeno: 19. oktober 2011, 08:34
Moji frendi je dolgo dolgo zvenelo, je tud kazalo da ji ne bo nikdar nehalo, no pol je pa enkrat nehalo.
(ona je pa to dobila, ker smo vadile v K4 v kleti, kjer so ble v placu ploščice -keramične - in se je vse odbijalo, za bobni si pa ravno v takem položaju, pa je vse to *lovila*)
Picasso
#657
Objavljeno: 19. oktober 2011, 21:10
So, there is still hope!
PS - Marsa, mogoče bi to o piskanju (uradno: tinitus) premaknila v svojo temo tja med Zdravje... mogoče kdo še kakšno izkušnjo napiše...
#658
Objavljeno: 19. oktober 2011, 21:13
Bom vidla, ta hip nisem imela tacga plana.
po 20 letih?
No frendi se je to skuliralo menda v kake pol leta.
Picasso
#659
Objavljeno: 19. oktober 2011, 22:23
Jah, hmmja smiselno bi že bilo, samo to pomeni da jo moram jaz odpret oz. prestavit poste, začnejo se pa z: "a se bele omele res ne sme prekuhavati?"
Even more hope!No frendi se je to skuliralo menda v kake pol leta.
#660
Objavljeno: 15. december 2011, 12:10
Če kdo ve, kje se dobi Šentjanževka, naj prosim napiše. Drugo leto jo bom pa nabral v narav,i za dve leti naprej.
LP
#661
Objavljeno: 15. december 2011, 12:24
skoraj gotovo jo imajo v zeliščni lekarni Maximarket (vsaj včasih so jo imeli, morda je zdaj kaj drugače, je že dolgo nisem kupila, jo tud jaz navadno naberem - ali pa frenda)Če kdo ve, kje se dobi Šentjanževka, naj prosim napiše. Drugo leto jo bom pa nabral v narav,i za dve leti naprej.
Picasso
#662
Objavljeno: 19. december 2011, 14:24
Tko da bom zdej še mal tega pila spet.
Ga že štimam.
Picasso
#663
Objavljeno: 19. december 2011, 21:25
prav fajn deluje name.
mensezdi da sem clo mal shujšala dons.
(sem prejle prebrala da je tudi za hujšanje... ok pač to pomeni da dobro čisti pa to, pa se idealno lohk *ponudi* pol tud tko... ampak pošteno)
No meni je prav zadišal v bistvu, so mi všeč taki *navadni* okusi, pa recimo *zemeljski* (tko kot mate tudi).
pa ajdov čaj mi je blazno všeč, sem ga prinesla tud sem k mami pa stresla po špajzi tudi.
Sem ga danes uočila med vsemi, mi je v uč skočil, samo ga nisem kupila. pol k tam gledaš, bi jih kar zelo veliko imel.
(me pa mal moti, da je zeleni čaj -recimo-, pa pol nekakšna "naravni identična aroma". Halo. Zakaj ni lepo pač naravna.)
Picasso
#664
Objavljeno: 19. december 2011, 22:38
http://www.40zelenih...n-yogi-tea.html
In tale mi je tud zelo všeč
http://www.feng-cha....darjeeling.html
Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat
#665
Objavljeno: 1. februar 2012, 12:46
(*citiran Pinkin post je pa sicer iz Dnevnika)
Marsa priporočam ti domač ingverjev čaj. Naribaš za dve do tri žličke ingverja v liter vode, katera mora potem vret cca 10 minut. Čaj potem ocediš in sladkaš z medom ter dodaš svež sok polovice limone ali pomaranče. To res vedno pomaga, ko se nas kaj loteva. Meni vedno pomaga.
Picasso
#666
Objavljeno: 1. februar 2012, 22:14
O ingverju smo že večkrat debatirali (tu in v temah po forumu) in podali 'recept' za pripravo, a naj kar bo tudi in spet tukaj, da je vse na broju.
(*citiran Pinkin post je pa sicer iz Dnevnika)
Sam dodam, da krepi odpornost, sploh pa takrat, ko se vas loteva prehlad ga toplo priporočam. Sicer je pa ingver tudi fajn proti slabosti
#667
Objavljeno: 11. februar 2012, 14:01
saj je kar škoda da ni posebne teme...
no kakorkoli...
Zadnje dni pogosto kuham ingverjev čaj. Ful mi paše.
Je učinkovit pri vsem mogočem (no meni je všeč tudi zaradi okusa in mi ga je všeč piti, tudi če ne bi bil spet tako zdravilen ); pomaga pri vseh prebavnih težavah (po eni strani učinkuje proti driskam, po drugi pa lajša prebavljanje in izločanje, odpravlja napenjanje), pomaga pri glavobolu, je antiseptik, antioksidant, čisti jetra in ledvica, dober je proti otekanju, zastajanju vode, učinkovit je tudi pri revmi oz. artritisu... itd. itd. skratka, ni da ni. Menda pa celo učinkuje kot blagi afrodiziak.
meni je zakon.
(pa čeprav je zelo jin, podobno kot npr. česen)
...
danes sem se počutila zelo slabo (čist sesuta pa boleče mišice, kar malo taka gripozna al kakšna), pa sem si skuhala pu erh (nekako mi je najbolj 'potegnil', po filingu) in je že po 2 skodelicah (cca 1/2l) ful boljše počutje, tako da je *deloval* kar takoj.
Morda zaradi njegovih antibakterijskih učinkov (ki jih ima, poleg številnih ostalih)...
Picasso
#668
Objavljeno: 11. februar 2012, 17:50
#669
Objavljeno: 11. februar 2012, 18:03
mate furam že več kot 15 let in ga sploj ne morem prehvalit, men je zakon, za vse in povsod in vedno.
pu erha pa nisem tolk furala, kdaj pa kdaj, no zdaj ga imam spet in je res super.
Jaz sem ga kupla v čajnici, dobim pa jih od vsepovsod, čajev imam vedno dost oz. ful...
vse maram in pijem; beli čaj, rdeči čaj, zeleni, vse, sam ne črnih oz. najmanj...
aja pa zeliščne, razen janeževih in koromačevih in takšnih.
pa da niso sladki oz. izjemoma, z medom (s slednjim samo zeliščni).
prejle sem pa skuhala matki in Nejcu beli čaj z vrtnico.
(pai mu tan, kamor sem dodala vrtnice) in ga Nejcu naštimala z medom, pravi da je njami.
fajn so čaji, brez čajev bi pa res kar težko. ...
Picasso
#671
Objavljeno: 12. februar 2012, 19:48
najprej naredimo eno "bazo" v lonec vode jabolko zrežemo pa pest šipka, malo cimetove skorje in še par klinčkov.... pa pokuhamo ene pol urce... potem pa dodamo po okusu zeliščne ali sadne čaje...
***********************************************************************************************
Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field.
I'll meet you there.
When the soul lies down in that grass, the world is too full to talk about.
Ideas, language -even the phrase "each other"- doesn't make any sense.
(mevlana jelaluddin rumi - 13th century )
#672
Objavljeno: 29. februar 2012, 11:21
res je zelo dober, samo enim ni všeč, mal podobno kot mate (čeprav je mate drugačen, čist oz. še bolj specifičen), no oba imata nekako okus po zemlji in veljata za carja čajev.
mate furam že več kot 15 let in ga sploj ne morem prehvalit, men je zakon, za vse in povsod in vedno.
pu erha pa nisem tolk furala, kdaj pa kdaj, no zdaj ga imam spet in je res super.
Jaz sem ga kupla v čajnici, dobim pa jih od vsepovsod, čajev imam vedno dost oz. ful...
vse maram in pijem; beli čaj, rdeči čaj, zeleni, vse, sam ne črnih oz. najmanj...
aja pa zeliščne, razen janeževih in koromačevih in takšnih.
pa da niso sladki oz. izjemoma, z medom (s slednjim samo zeliščni).
prejle sem pa skuhala matki in Nejcu beli čaj z vrtnico.
(pai mu tan, kamor sem dodala vrtnice) in ga Nejcu naštimala z medom, pravi da je njami.
fajn so čaji, brez čajev bi pa res kar težko. ...
Ja pravi čaji po okusu res niso bogvekaj, veliko je odvisno tudi kako dolgo filter pustiš v vodi. Tudi sama sem oboževalka čajev pijem črnega, puerh čaj, poskusila sem tudi čaj zelene ajde, ki naj bi blagodejno vplival na srce in ožilje. Naročam pa jih iz spletne trgovine, kjer imajo res veliko izbiro ekološko pridelanih zeliščnih čajev.
To temo je popravil/a rumeni tulipan: 29. februar 2012, 11:23
#673
Objavljeno: 29. februar 2012, 20:29
Ravno danes sem si prvič za na job naštimala pu erh - 1/2l flaško.
(sicer imam *praviloma* mate[ta]).
Mi je prav rdeči (in prav pu erh) zapasal.
~
... kaj bi jaz brez čajev...
Picasso
#674
Objavljeno: 4. marec 2012, 10:19
s koprivo.
#675
Objavljeno: 4. marec 2012, 10:29
Picasso
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0