Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Nova Doba


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
652 komentarjev na to temo

#401 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 2. julij 2017, 14:31

Ne ne, Bog ne dej. Bog je vedno mlad. In po resnic pove, ne tko kot ta v videu. Neomejeno večnih individualnih zavestnih živih bitij je (ne samo en) in samo eni izmed njih se odločjo uživat mayo in samo ti se morjo inkarnirat in reinkranirat dokler se ne naučijo in predajo Bogu. 

 

Če bi bog bil večno mlad in nikdar star bi bil le delček Vsega in ne absolut..   smile.png    Saj zelo zanimive zgodbice imaš, ampak vprašaj se recimo, le kako je lahko nekdo ki živi v brezčasju "mlad"?  

 ...   heh

In če bi bog ves čas govoril le resnico, potem bi laž obstajala izven njega, kar pomeni da obstaja "prostor izven njega" in potem če on ne obstaja vsepovsod, zopet ne bi bil absolut, ampak bi imel meje, dokler on sega, ostalo naprej od njega pa bi bilo nekaj druga (laž, greh, nepravica, zloraba..)  

Absolut bi v tej dimenziji (kjer si ti boga predstavljaš) lahko obstajal le na način, da je on tako resnica kot laž hkrati..  wink.png   da je dobro in slabo hkrati..

 

V dimenziji kjer pa On dejansko obstaja pa seveda ni ne resnice in ne laži, ker so ti izrazi tam brezpredmetni in je vse kar tam je, le obstoj "vsega kar je"..

 

Na tej ravni, kjer pa ti načenjaš debate, tukaj pa seveda lahko vsako laž ponavljaš tako dolgo, dokler ti ne postane resnica..  saj ti vse to ravno omogoča maya in iluzije, ki so del nje..  Pravtako si "tukaj" lahko vsakdo ustvari svojo religijo, si izmisli svoje dogme in nato to časti in si dela "ultimativne resnice" na podlagi teh dogem..  In ko tak dogmatik "mastirbira" in drugim ljudem v procesu te masturbacije govori "kaj je bog", je seveda v teh svojih okvirjih nepremagljiv, saj v njegovem zaprtem svetu ni prostora za preostalo širino dojemanja realnosti, dojemanja človeka, vseh bitij ki so in še najmanj Boga..   To je pač čar maye, ki zaživi ravno v sodelovanju uma in maya si želi omejenosti in okvirje človeškega uma - saj to ji daje pogoje obstoja in tukaj se ona najbolj bohoti. In zato tukaj vsaka pravljica postane resnična, če se jo le dovolj dolgo ponavlja, pravtako če verjameš v baubava v omari, bo ta slej ko prej skočil iz omare..     Vse je tukaj možno, zato ne vem zakaj bi tukaj ena resnica bila bolj prava od druge..  če je vse kar si izmisliš res..   wink.png

 

Prava "resnica" obstaja le tam, kjer ji nasproti ne stoji nič več, kjer ni laži, kjer ni več resnic, ki se med sabo borijo za prevlado..  

In "ta resnica" sploh nima ustreznega izraza, ker to je (nad)raven bivanja, to je posebna kvaliteta obstoja, ki se ji že z besedo "resnica" zniža njeno vibro, saj resnica in ima kontrapol laž..  Kjer pa je "ta kvaliteta bivanja", pa kontrapolov ni..

 

Zato je vsepovsod drugje (izven te kvalitete) kjer se omejena bitja borijo za svoj prav in ga zelo radi dokazujejo drugim, jim je to najbolje dovoliti..   In kjer se bitja borijo in dokazujejo, za svojo "pravo" resnico, jim je to tudi najlažje pustiti, pa še koristno je, saj bodo tako najhitreje lahko doživeli "to" kar projicirajo drugim in se bodo lahko sami srečali z omejitvami, ki so matrica za te projekcije..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#402 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 2. julij 2017, 21:31

Če bi bog bil večno mlad in nikdar star bi bil le delček Vsega in ne absolut..  

 

Pozabljaš, da je Bog vsemogočen. Je absolut in večno mlad. To ne pomen da je mlad po zemeljskih letih, ker nima materialnega telesa sploh, ampak da ima večno duhovno obliko, ki izgleda mlada. Vsa materija je ena izmed njegovih energij samo, pod njegovo kontrolo.

 

 smile.png    Saj zelo zanimive zgodbice imaš, ampak vprašaj se recimo, le kako je lahko nekdo ki živi v brezčasju "mlad"?  

 ...   heh

 

Kot sem zgori napisu, ne "mlad" po zemeljskih letih, ampak njegova večna duhovna oblika izgleda mlada. Ni omejena, je neomejena večna oblika. Je pač vsemogočen.

 

In če bi bog ves čas govoril le resnico, potem bi laž obstajala izven njega, kar pomeni da obstaja "prostor izven njega" in potem če on ne obstaja vsepovsod, zopet ne bi bil absolut, ampak bi imel meje, dokler on sega, ostalo naprej od njega pa bi bilo nekaj druga (laž, greh, nepravica, zloraba..)  

 

Ne obstaja izven njega, je v njem, je del ene njegove energije, ampak on vseen nikol ne govori laži, govori resnico. Energetik in energija med seboj nista različna, ampak hkrati sta, kar je nam nepojmljivo, lahko le vidiš če ti pokaže. Diamant in sij nista ločena, sta eno, a hkrati sta različno. Če daš skupi ves sij diamanta, še vedno ne bo postal diamant, ampak ločen pa tud ni. Zato Bog je absolut in vse je on, nič ni izven Njega, ampak hkrati ni vse On kot On, kar ti je nepojmljivo. Ampak če ti po svoji vsemogočnosti pokaže lahko vidiš. 



#403 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 2. julij 2017, 21:56

p.s. V tem materialnem svetu imamo izkušnjo da se ena oblika/stvar konča kjer se začne druga. Drug drugega omejujeta, ne more bit neomejene oblike, kaj šele več njih. Ampak pri vsemogočnem Bogu pa je njegova osebna oblika neomejena in tudi njegove energije so neomejene, in drug druzga ne omejuje, kar je človeškemu očesu, umu, intelektu, egu nepojmljivo. Le če ti On pokaže lahko vidiš. Kaj je to vsemogočnost in kako stvari stojijo v resnici. Energetik (Bog) in njegove energije so eno, a hkrati različno, in oboje je neomejeno, a z obliko oz. oblikami, tako neomejenimi kot omejenimi (materialnimi). Vse je v Bogu in hkrati tudi izven Njega in On je povsod, a hkrati ni. Vse je On, a hkrati ni. Jaz ti tega ne morem pokazat, samo Bog ti lahko, po svoji vsemogočnosti, ko bo želel in ko boš ti pripravljen vidt. Takrat se boš tud zavedal kaj je maya, kakšen odnos ima do Njega in zakaj živa bitja pod vplivom maye vidijo popačeno. A ko pridejo izpod vpliva maye vidijo tako kot je, (blo) že skos. 



#404 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 2. julij 2017, 23:10

Energetik in energija med seboj nista različna, ampak hkrati sta, kar je nam nepojmljivo, lahko le vidiš če ti pokaže. Diamant in sij nista ločena, sta eno, a hkrati sta različno. Če daš skupi ves sij diamanta, še vedno ne bo postal diamant, ampak ločen pa tud ni. Zato Bog je absolut in vse je on, nič ni izven Njega, ampak hkrati ni vse On kot On, kar ti je nepojmljivo. Ampak če ti po svoji vsemogočnosti pokaže lahko vidiš. 

 

Kako bi lahko bilo nekaj nepojmljivo, kar pravkar izkušaš?  Saj si pravkar vse in tudi le nekaj..  In tudi kot fizično si (večinoma) le na enem mestu, z mnogimi drugimi telesi pa si na večih mestih hkratno in tudi zelo hitro se lahko premikaš in te fizično telo pri tem ne omejuje..

 

 

p.s. V tem materialnem svetu imamo izkušnjo da se ena oblika/stvar konča kjer se začne druga. Drug drugega omejujeta, ne more bit neomejene oblike, kaj šele več njih. Ampak pri vsemogočnem Bogu pa je njegova osebna oblika neomejena in tudi njegove energije so neomejene, in drug druzga ne omejuje, kar je človeškemu očesu, umu, intelektu, egu nepojmljivo. 

 

Zakaj misliš, da te druga fizična bitja omejujejo?  Da to doživljaš tako, je to možno le, če živiš potopljen v mayi, ki ti ne dovoli pogledati izven njene koprene, da bi videl in dojel, da si del vsega, vsakega bitja, narave, Zemlje, Kozmosa itd..  In to česar del si, te ne more nikdar omejevati, lahko te le izpolnjuje in te živi in te le dviga naprej na poti svojega namena..

 

Če je nekemu umu to nedojemljivo, to pomeni, da se um od te osebe še ne zmore premikati po vsej frekvenčni skali in se ne zna naravnati na dovolj visoke frekvence (bivanja), kjer bi to doživljal in izkušal kot realnost, kot metafizično/fizično izkušnjo bivanja, katera on(a) pravkar je..

 

Vse je v Bogu in hkrati tudi izven Njega in On je povsod, a hkrati ni. Vse je On, a hkrati ni. Jaz ti tega ne morem pokazat, samo Bog ti lahko, po svoji vsemogočnosti, ko bo želel in ko boš ti pripravljen vidt. 

 

Vsekakor ne moreš nekomu pokazati nekaj, kar še sam ne vidiš..  Ko pa to že vidiš, ko postane del tebe in ko to že živiš, takrat to seveda lahko..  Ampak tudi takrat ni dobro to (po)kazati nekomu drugemu na način, da bi to njemu bilo vsiljeno, da bi "to realnost" tiščal nekaj v njega, če si on tega še vbistvu ne želi..  In da bi počel to, brez da bi bil povabljen in zaželjen..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#405 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 3. julij 2017, 09:13

Kako bi lahko bilo nekaj nepojmljivo, kar pravkar izkušaš?

 

Napisal sem da nepojmljivo ti je dokler po Njegovi milosti ne vidiš. 

 

 Saj si pravkar vse in tudi le nekaj..

 

"Vse" sem le v smislu, da sem del vsega, nisem pa dobesedno vse, sem vedno le specifični delček vsega. 

 

 In tudi kot fizično si (večinoma) le na enem mestu, z mnogimi drugimi telesi pa si na večih mestih hkratno in tudi zelo hitro se lahko premikaš in te fizično telo pri tem ne omejuje..

 

To ni res, to izhaja iz necelotne izkušnje sebe in drugih. 

 

Zakaj misliš, da te druga fizična bitja omejujejo?

 

Nisem tega napisal. Napisal sem da ena materialna oblika/stvar omejuje drugo in da zato ne more bit neomejene materialne oblike ali več njih. In da tega ne moremo aplicirat pri vsemogočnem Bogu, ki ima osebno obliko, ki je neomejena in hkrati ima neomejene energije (z neomejenimi in omejenimi (materialnimi) oblikami), ki ne omejujejo njegove neomejene oblike ali vseprisotnosti.  

 

Da to doživljaš tako, je to možno le, če živiš potopljen v mayi, ki ti ne dovoli pogledati izven njene koprene, da bi videl in dojel, da si del vsega, vsakega bitja, narave, Zemlje, Kozmosa itd..  

 

Tudi to izhaja iz še necelotnega izkušanja sebe in drugih.

 

Vsekakor ne moreš nekomu pokazati nekaj, kar še sam ne vidiš..  Ko pa to že vidiš, ko postane del tebe in ko to že živiš, takrat to seveda lahko..  Ampak tudi takrat ni dobro to (po)kazati nekomu drugemu na način, da bi to njemu bilo vsiljeno, da bi "to realnost" tiščal nekaj v njega, če si on tega še vbistvu ne želi..  In da bi počel to, brez da bi bil povabljen in zaželjen..

 

Boga ne morš pokazat brez njegove volje, tudi če ga sam že vidiš in živiš v skladu z Njim. Samo po svoji volji se lahko nekomu razodene ali če koga za to pooblasti, neodvisno pa noben ne more. Zato pravim, da samo ko nekdo dobi milost Boga lahko vidi vse stvari kakršne so, pred tem pa pod vplivom maye gleda popačeno, pomankljivo. Zato sem napisal nepojmljivo, dokler ti on ne pokaže.   



#406 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 3. julij 2017, 10:32

Boga ne morš pokazat brez njegove volje, tudi če ga sam že vidiš in živiš v skladu z Njim. Samo po svoji volji se lahko nekomu razodene ali če koga za to pooblasti, neodvisno pa noben ne more. Zato pravim, da samo ko nekdo dobi milost Boga lahko vidi vse stvari kakršne so, pred tem pa pod vplivom maye gleda popačeno, pomankljivo. Zato sem napisal nepojmljivo, dokler ti on ne pokaže.   

 

Zame je tukaj preveč je enih če-jev in ko-jev, da bi te lahko jemal kot nekoga, ki ima za povedati karkoli tehtnega..  Jaz ti govorim o dojemanju, o temu kaj vidim, kaj se mi kaže in kaj počnem, kako to počnem in s kakimi pristopi..  V tem kar govorim, so zajete že vse teorije sveta (ki jih niti ne rabim poznati), pravtako je zajeta tudi ta tvoja teorija, ki jo tukaj le ponavljaš in ponavljaš in ponavljaš in ...   Ker če-ji in ko-ji se pišejo takrat, ko pač teoretiziraš kako bi lahko bilo kakem primeru in če bi se nekaj zgodilo in ko bi se nekaj zgodilo, saj je nekdo enkrat napisal svoja navodila za te situacije..  Če nekdo te dogodke že izkuša, ne piše več kaj bi bilo če bi bilo..  Piše le še o izkušnji tega, opisuje kaj vidi, kaj doživlja in kako se to doživeto čuti na lastni koži, kako to sredi situacije razumeva njegov um in kaj čuti v svojem bitju ob doživljanju tega..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#407 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 3. julij 2017, 11:38

Zame je tukaj preveč je enih če-jev in ko-jev...

...Ker če-ji in ko-ji se pišejo takrat, ko pač teoretiziraš kako bi lahko bilo kakem primeru in če bi se nekaj zgodilo in ko bi se nekaj zgodilo

 

Narobe si razumel moje če-je in ko-je. Ti si napisal :

 

Vsekakor ne moreš nekomu pokazati nekaj, kar še sam ne vidiš..  Ko pa to že vidiš, ko postane del tebe in ko to že živiš, takrat to seveda lahko..

 

Na to sem napisal, da to ni res v primeru kazanja Boga, ker tudi če po Njegovi milosti že vidiš Boga (o komer je bila tema) in živiš v skladu z Njim, ga vseeno ne moreš pokazati drugim brez da On v to privoli, neodvisno od Njegove privolitve ne moreš, tudi če ga ti že vidiš in živiš v skladu z Njim. Upam, da zdej razumeš v kakšnem smislu sem uporabljal besedo "če" v tem kontekstu. Ne tako kot si ti mislil.

In ko se Bog želi nekomu razodet, samo takrat ga ta lahko vidi in s tem vse stvari v pravi perspektivi. Pred tem ne in mu je nepojmljivo glede hkratne enosti in različnosti Boga in njegovih energij, glede njegove vsemogočnosti, glede neomejene oblike itd.. Upam, da zdej razumeš v kakšnem smislu sem tu uporabil besedo "ko" glede na kontekst.  

 

 

Ampak tudi takrat ni dobro to (po)kazati nekomu drugemu na način, da bi to njemu bilo vsiljeno, da bi "to realnost" tiščal nekaj v njega, če si on tega še vbistvu ne želi..  In da bi počel to, brez da bi bil povabljen in zaželjen..

 

Če vidiš Boga in živiš v skladu z Njim, tega avtomatsko ne želiš počet in ne počneš.



#408 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 19. julij 2017, 05:48

Intervju s človekom, ki je ustvaril 21. stoletje..  smile.png   Njegove ideje in vizije so še danes v toku realizacije..  

 

http://www.novi-svje...la-1899-godine/

 

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#409 rudi.rudi.

rudi.rudi.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 734

Objavljeno: 20. julij 2017, 11:23

Verjeti v boga je čista shizofrenija.Koliko jih veruje ? je pa masovna shizofrenija.

Vsa druga neraziskana področja pa so za ljudi ,ki verujejo v boga umsko nedostopna,ker so možgani prenasičeni z tem verovanjem in ne sprejmejo drugačnih teorij.



#410 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 22. julij 2017, 11:16

Zakaj človek sploh išče boga?
Izgleda da zato, ker se ne zmore sprijazniti z življenjem.. in tako potem ustvarja kontra pol, smrt.
Dejansko sprejeti življenje ni tako lahko kot se mogoče zdi. Če bi človeku rekel, da konec sploh ne obstaja, bi se mu lahko na določenih trenutkih tudi zmešalo, saj ljudem ko jim je življenje skrajno neznosno, jim (čeprav nezavedno) ravno obljuba konca predstavlja uteho in jim pomaga preživeti te težke trenutke..
Spet pa obstaja kontra scenarij ko človek neskončno uživa v življenju in edina stvar, ki mu rahlo kvari to izkušnjo, je ravno to, da si ne želi da bi se vse to enkrat končalo.. in to mu je seveda nesprejemljivo.. Ni pa možno nekaj uporabljati v težkih trenutkih kot uteho ali pripomoček in nato misliti, da se to isto ne bo potem pojavljalo tudi ko si pa tega več ne želimo, recimo v življenjski idili. To se nato vrača kot bumerang.. vrgli pa smo ga sami, tudi če je bilo nezavedno ali smo na to že pozabili..

Kaj je bolj grozno, da konca ni ali da ta je? Včasih eno, včasih drugo.. Odvisno od situacije v katero nas postavlja življenje. Vsak pol (v dvojnosti) nosi svojo nerešljivo "grožnjo"..
In ves ta mehanizem skupaj je nerešljiv paradoks življenja.. tako kot je to tudi Bog.

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#411 rudi.rudi.

rudi.rudi.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 734

Objavljeno: 22. julij 2017, 12:58

Človek se mora zavedati,da se mora zanesti samo nase in nikogar drugega.Rodil se je sam in tudi umrl bo sam ,druge variante ni.

Ali je skozi življenje ljubljen ali ne je zelo relativno.

Tudi, ko misliš ,da te ima nekdo rad in bi naredil vse zate je včasih zavedljivo. Rad ima vsak samo sebe in nikogar drugega.

Dati nekomu nekaj kar nima ,recimo ledvico ali kri temelji na tem ,da darovalec zaradi tega ne bo umrl,drugače tega ne bo daroval.

Dati življenje za človeštvo,recimo vojna je največja bedarija ,ki jo naredijo generali ,kateri nikoli ne odrastejo in do konca ostanejo neodrasli otroci.

Sklicevati se na boga ,da ti bo pomagal pa je še večja bedarija,ker, če bi bil in bi ti lahko pomagal z svojo močjo,bi ti šel vedno na roko;   toda ali imaš vedno prav ,da ti pomaga ?   to je pa spet novo poglavje.

Večina ljudi vedno misli ,da dela pravilno, včasih z dobroto lahko tudi nekomu tretjemu škoduješ.

Edini bog,ki obstaja je človek sam ,kateri bi moral živeti usmiljeno in ne pokvarjeno in tudi ne egoistično.

Delati zavedne grehe in se potem opravičevati v cerkvi ,kjer dobiš odrešitev pa je ne samo bedarija to je pa prava človeška narava in pokvarjenost v imenu boga ,ki pa sploh ne obstaja.



#412 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 21. avgust 2017, 10:55

Če se počutite že par dni bolj mrkasto, danes bo sončni mrk  wink.png  

Nekateri prav temu mrku dajejo še ekstra veliko pomembnost, kot nek mejnik, za še večje spremembe na Zemlji.

 

https://www.sensa.si...be-v-letu-2017/

 

Tukaj pa še en zelo dolg tekst, ki se tudi naslanja na astrologijo in opisuje kako Regulus spreminja ozvezdje za naslednjih nekajtisoč let..  Če ravno to ponazarja te spremembe, ki so v teku pa boste sami ocenili..  ne v tem zapisku, ampak nato v življenju samem..   

 

https://eldermountai...thmaker-begins/

 

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#413 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 22. oktober 2017, 10:10

Če za umetno inteligenco velja, da se hitreje in bolj efektivno razvija, ko je ne obremeniš s starimi informacijami, kolikor bolj to potem velja še za človeka..
 
 

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#414 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 671

Objavljeno: 24. oktober 2017, 14:05

Če za umetno inteligenco velja, da se hitreje in bolj efektivno razvija, ko je ne obremeniš s starimi informacijami, kolikor bolj to potem velja še za človeka..
 
 

 

Zanimiv. Isti članek, pa čist drgačn razumevanje. Zgleda, da res vsak vid kar če.


Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#415 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 24. oktober 2017, 18:59

Zanimiv. Isti članek, pa čist drgačn razumevanje. Zgleda, da res vsak vid kar če.

 

Če daš pomembnost čemu drugemu, potem "to" vidiš vsepovsod..  Kar ne pomeni da nekdo drug tega ne vidi, če se trenutno usmerja na kaj druga..  wink.png

Ampak a se ti ne zdi zanimivo, da UI slabše napreduje, če se ji da vse informacije, ki jih je človeštvo razvilo?  Da je mnogo naprednejša, če ji problem predstaviš na način, da ji ne podaš nobenih poprejšnjih znanj..

Ker je inteligenca univerzalna, je skoraj samoumevno, da podobno funkcionira tudi pri ljudeh..  

Če se ljudje iz generacije v generacijo ne bi obsesivno posvečali le temu da se ohrani vse informacije, vsa zgodovina, vse kar je osvojeno in šolski sistem ne bi nudil le pranje možganov s temu in ne bi več omejevali neskončnih potencialov uma. . bi začeli v takem okolju nastajati geniji na vsakem koraku in tudi napredek bi lahko dobil svetlobno hitrost..  To velja tako za praktično tehnični vidik življenja, kot tudi za duhovno/ezoterični vidik..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#416 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 26. oktober 2017, 09:48

Obnašanje UI me spominja na določene raziskave ljudi, ko otrok, ki jih ne dajo v izobraževalni sistem in jim njihove ume ne napolnijo s starimi informacijami, 97% takih otrok razvije um do stopnje genija.. In če to deluje na področju znanosti in podobnih področjih, vse to še toliko bolj velja za področje duhovnosti.. Tukaj je ogromno nekih informacij "kako je" in če ne bi vedel nič, bi naravno in lahkotno spoznal "to kar je".. In duhovna rast danes je vbistvu le reset teh starih informacij.. Nato v odsotnosti preddoločenega, se pač pride do pristne izkušnje in izvornega razumevanja..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#417 Malina75

Malina75
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 77

Objavljeno: 7. november 2017, 13:31

Da veliko čestitam za ta članek, imate način, da rečete stvari na naraven način, preprosto in tako resnično, vzamem moj klobuk!

voyance gratuite en ligne par mail



#418 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 21. december 2017, 09:32

LINEARNI ČAS - ČAS - BREZČASJE

 

 

25299257_740087712843631_360802126559975

 

 

"Če bi kdo moral dokazati, da čas obstaja, to skoraj ni možno! In ideja "linearnega časa" je pa še bolj absurdna.. Če se ne bi rodili v svetu ur/koledarjev, nihče od nas ne bi verjel v linarni čas.. (to je podobno kot ideja o ploski Zemlji) In vse kar koledarji/ure merijo ni linearno ampak krožno, saj ko se Zemlja zavrti, je nekdo rekel, to je 24h, ko Zemlja obkroži Sonce, je nekdo rekel, to je 1leto itd.. Ko sončni sistem naredi en val je 24.000let itd.. In dokazov da sredi teh krogov obstaja nek čas vbistvu ni. Vse kar se da opazovati in dokazati je to, da se materija in energija pač spreminjata, menujeta forme, delata premike v prostoru itd. Če pa se to dogaja zaradi neke izmišljotine imenovane čas, ali je to le narava materije/energije, pa je popolnoma drugo vprašanje. Materija se pač giblje in tudi spreminja in to dogajanje je krožno in ciklično. Če se poglobiš pa osebno doživljanje psihološkega časa, pa je ta izkušnja še mnogo manj linearna. Saj so obdobja, ko par let lahko mine zelo hitro, so pa ure/minute, ki so tako dolge, kot da jih ne bo nikdar konec.. Tako da linearni čas ni doživljan ne v osebnem izkustvu, ne v naravi, ne nikjer. In čas kot tak, še ni bil zares dokazan zato, ker v osnovi nihče še ni sploh podvomil v njega. Jaz osebno časa ne doživljam in mislim, da ga ne doživlja nihče, saj se ne da doživeti nečesa kar ne obstaja, a hkrati lahko doživiš VSE v kar dovolj močno verjameš in vsak v svoji realnosti potem doživlja manifestacijo lastnih prepričanj in tudi zgodbe v katere verjame. Jaz sebe doživljam kot brezčasno točko obstoja, ki se nahaja sredi vsega tega dogajanja.. In tako sem tišina v kateri se pojavljajo misli, sem prostor v katerem se pojavlja in teče energija, tako sem prisotnost v materiji/energiji, ki doživlja in opazuje spreminja le te. Kje je tukaj čas? Čas se začuti/doživlja v skladu s tem, kolikor se poenotiš s kateremkoli od teh pojavov (misel, občutek, materija, ...) Ko se tako poenotiš, da postaneš samo to, potem najlažje doživljaš, tudi spremembe "tega" in ideja "časa" ti je najlažje sprejemljiva, ni pa potrebna. Saj sprememba materije/energije, tok misli in občutkov, je edino kar se lahko realno doživlja, čas kot tak pa ne. In večja je neka trenutna ujetost v neko od teh dogajanj, večja je iluzija časa. Ker ko nam nekaj ni všeč, se zatečemo v to, da začnemo biti nestrpni, le kdaj bo to minilo, koliko "časa" bomo še v tej neki situaciji, ki nam ni všeč.. Nekaj lahko traja zelo kratko, nekaj pa zelo dolgo in ko je oboje od tega mimo, ni nikjer več pomembno, kako dolgo je trajalo, saj je vse le kot samo en spomin - ena točka, 10let ali 10min postane ena točka. In ta točka je ena dogodek ali ena lekcija, skozi katero si šel/šla. In mogoče niti ni trajalo "tako dolgo", saj čas kot trak na premici ne obstaja.. In ujetje v katerokoli od teh dogajanj te popelje v spiralo časa, ki je zelo lepo uprizorjena zgoraj. Ker vbistvu si ti, ves ta krog ali prostor, kjer se (ti) vse to dogaja, v katerem znotraj so razne časovne spirale, kamor se ujameš in greš to pot spirale z njimi.. In to so identifikacije, vsaka točka identifikacije te popelje v določeno spiralo izkušenj in te na koncu pripelje do deidentifikacije s tem.. In pot evolucije je ravno to, najprej identificiranje z nečim in nato deidentificiranje s tem in identificiranje s čem boljšim. Čas je le uteha na tej poti, ker ko ti je težko, si lahko potem rečeš, vse enkrat mine. In ko te utehe več ne rabiš, jo lahko tudi odložiš.. Je pa res, da za večino ljudi, je najbolj grozno to, da jih čas počasi vodi do neke točke, kjer se bo vse kar poznajo (stalne identifikacije) pač končalo. In še bolj grozno od tega je lahko ravno to to, ko doživiš, da čas ne obstaja in da nikdar ni obstajal, saj potem iz nobene situacije izhod več ne obstaja. In je tam/tukaj za vedno. In dokler nisi pripravljen/a sprejeti vseh ljudi, vseh situacij, vseh realnosti, vseh modelov in vseh interakcij med vsem tem, ki lahko nastanejo, tako dolgo je čas še kako potreben, nato pa ta ideja ni več potrebna, saj čas realno nikdar ni obstajal, ampak nam je bil dan kot placebo tabletka, nam bitjem, dokler še nismo pripravljeni sprejeti realnosti take kot je. In to je brezčasje, ki se izkuša v vsem in vsakomur, v vseh oblikah in vseh interakcijah in vse to se dogaja sedaj hkrati in vsepovsod.."


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#419 rudi.rudi.

rudi.rudi.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 734

Objavljeno: 22. december 2017, 14:34

Kostantni čas nekega nastanka ali preobrazba neke energije je važna.Vse, kar si videl danes ,boš tudi jutri in tako naprej; spreminjalo se bodo le detajli.

Videl boš kamenje ,hiše ljudi in jutri bo vse spremenjeno samo v mikro stanje staranja ;tako da tega sploh ne boš zaznal.

 

 

Kostantni čas se spremeni v premikajoči ,aktivno pretečeni čas.
Vsak človek,ko se rodi, ostane '"ujet'" v svojem konstantnem času takratnega momenta sekunde ali minute ali obdobja.Ko je postal novo rojeno bitje,se pa premikajoči čas začne od njega oddaljevati in ga zapušča, se pa meri v sekundah ,minutah,dnevih,letih in tako naprej.
Človek se v tem ujetem konstantnem času začne starati, bolj je premikajoči čas od njega oddaljen bolj je star. 
Konstantni čas je nespremenjen in je začetek enega stvarenja ali življenja.
Najdeno okostje nekega bitja,bi morali reči, da je najden v potujočem času in to času, bitjinega konca.
 
Znanstvenike že od nekdaj buri domišlija,da bi se nekako vrnili v preteklost ali odšli v prihodnost,kar pa bo mogoče le, ko odkrijejo nasprotje časa in njegovega delovanja v nasprotju.
 
Zamisli si, da je '"čas'" ,kot ena meglica, katera se premika iz leve proti desni,in te oplazi, ko se rodiš, ti ostaneš v konstantnem času, ona pa se premika naprej.Ti se ne premikaš z njo naprej, se samo staraš.To pomeni se ti, ki stojiš, vizualno gledano na premikajoči čas, premikaš iz desne proti levi, se pravi v nasprotno smer.
In ravno to nasprotje je bisvo časa,ki nam meša štrene, da bi odkrili četrto dimenzijo kamor spada '"čas'",to se pravi obrniti čas v nasprotje in njegove minljivost obrniti v povratnost.
 
Dolgo časa nazaj, znanstveniki razmišljajo o fenomenu časa, kako ga dešifrirati,ali odkriti njegovo nasprotje ali minljivost.
Prihodnost,katere se bo čas še dotaknil in jo naredil za minljivost se ne da ukrotiti ali razkriti,ne z pomočjo fizikalne,kemijske,mehanske ali biološke tehnologije.
Znanstveniki so ob svoji nemoči odkriti definicijo časa to zaenkrat prepustili bodočim generacijam in to z teoretično mislijo,da se to da narediti z neko črvino ukrivljenega časa,kar pa z realnostjo v fazi življenja nima nobene zveze.
Obstaja pa ena možna smer,katera pa je za enkrat še v fazi fenomena in to je duhovna smer in to v obvladljivosti moči možganj in to tisti del v katerem pa imamo zaenkrat blokado in jo neznamo odblokirati,ali pa se je bojimo,ker strah te je nečesa,kar ne poznaš in še nisi, kot neizpopoljeno bitje pripravljen na to.
Ko si še v fazi konstantnega časa imaš to možnost vstopiti v telo in s tem narediti korak v minljivost,ali pa ostaneš v fazi potujoče energije iz katerega koli obdobja, ker tam ni minljivosti.
Čas ni nekaj,kar lahko spreminjaš ali se po njem sprehajaš.Vpet v času ko živiš se tudi za tabo briše spomin,ker ta faza '"živeti'" je pač tako prirejena na minljivost.Za seboj puščaš samo sledi preteklosti.
Potuješ v preteklost samo z mislimi posebno, če ti star človek kaj pove,kar se je v njegovi preteklih časih dogajalo.
 
Ajnštajnova teorija je popolnoma zgrešena,kajti podal je ,da smer v katero si namenjen ni sočasno smer nekoga drugega.Seveda ne vsaka smer je unikatna in je gledana iz zornega kota vsakega posameznika.
Z spremenjeno smerjo ti ne moreš prehiteti čas.Prvi pripotuje v časovno obdobje realnosti ,drugi pa ne more po neki črvini priti v preteklost ali prihodnost.
 
Mi vsi se oddaljujemo od kostantnega časa našega nastanka samo tako,da se staramo.Vso preteklo zgodovino pa vlečemo za seboj - je ne zapuščamo oziroma se ne oddaljujemo -živimo z njo.


#420 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 22. december 2017, 22:00

En moj prijatelj, ki zna vreme spreminjati, lahko spremeni tudi smeri gibanja oblakov, bo sedaj ta znanja apliciral tudi na gibanje časa.. On razmišlja takole:

"Spremenimo zdaj gibanje oblakov v gibanje človeka oz. čas, ki bi naj vplival na staranje človeka. Ko sem se s tem soočal, moj um prvotno ni mogel razumeti, kaj želim s tem doseči, torej da želim ta čas oz. to gibanje zaustaviti, ali pa da želim tudi spremeniti to gibanje, ki bi naj bilo naravno, ker vsi to tako doživljajo, v drugo smer. Potem pa je nekje pričel dojemati, da se to da. Seveda pa se tukaj spet gre za ravnovesje, ker v eno smer je staranje, v drugo smer je pomlajevanje, torej dva ekstrema se lahko uresničujeta, sam pa želim doseči optimalno ravnovesje, pa čeprav se gibam oz. sem, kakor tudi ostali vzporedno z menoj. Torej se oblaki, ki jih zaustavim, ali pa jim obrnem smer gibanja, zaustavijo, ali pa spremenijo smer gibanja le zame, ali tudi za ostale, ker proces, ki se dogaja v meni, se vsekakor dogaja prvotno le v meni, kar pa lahko sekundarno vpliva tudi na ostale, če si to dovolijo. Torej nič tehnološkega, ampak direktno naravno. Vprašanje, ki lahko da tudi odgovor, ali se neskončnost giba, ali le je, torej je absolut, in potem je tukaj še svetloba, ki bi naj bila absolut, kar pomeni, da vse, kar je manj od tega, ni več absolut in zato se giba bolj sponatano, kakot tudi človek, ki še ni doživel absoluta. Če to sešteješ skupaj, potem je jasno, da lahko človek, ki je lahko tudi absolut, odloča o času, prostoru, gibanju, spreminjanu... skladno z zakoni absoluta, kar človek, ki tega še ni izkusil, ne more in zato tudi išče rešitve v tehnologiji."

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#421 rudi.rudi.

rudi.rudi.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 734

Objavljeno: 23. december 2017, 12:39

pozabi čas ... življenje je samo program in ti njegov uporabnik ...

vse je tukaj zdaj ...

čas je iluzija ...

bistvo vsega je izkušanje in izkušnja ...

preteklost je doživeto izkušanje

prihodnost ne obstaja ... vse je vedno zdaj ...

tok dogodkov je samo navidezen proces uma ...

Točno to !



#422 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 31. december 2017, 12:36

"Udobno sedite, sprostite celo telo in vdihujte skozi nos. Vizualizirate željeno kvaliteto ali željo (mir, harmonija, uspeh, zdravje ali karkoli druga), v prostor pred sabo. Predstava in projekcija vaše želje naj bo tako močna, da zrak pred vami postane popolnoma impregniran z vašo željo, da ta želja postane resničnost, brez vsakega dvoma.
Nato tako prežet zrak pred vami vdihujete vase. Z vsakim vdihom v vaše telo, preko pljuč in krvi prehaja v vas ta zrealizirana kvaliteta/želja.
Usmerjeno dihajte tako dolgo, dokler lahko vzdržuje popolno pozornost in vam ta še ne slabi.
Za začetek je dovolj že 7 takšnih vdihov in izdihov.."
(kreiranje z elementom zrak, v hermetizmu)

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#423 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 005

Objavljeno: 4. januar 2018, 11:24

"POVJERENJE, SIGURNOST, PRAVEDNOST, OBILJE
i SASVIM DRUGAČIJI SVIJET.

Međutim, moram vas ponovno spustiti na zemlju. Nalazimo se u prijelaznom razdoblju. Ispisao sam viziju, želju, plan, san. Taj je san bio prisutan među ljudima otkad je vijeka i svijeta. Pravedno društvo, jednake mogućnosti, sigurnost i obilje za sve… Međutim, nikad se nije mogao ostvariti jer je uglavnom bio vezan za ideologiju koja se pretvorila u političku tiraniju. Sada postoje mogućnosti da to ne završi na isti način. Međutim, to je samo mogućnost, potencijal koji se tek treba ostvariti. Njegovo ostvarenje ovisno je od nas i događaja koji će uskoro uslijediti. ... ..."

 

 

 

 

http://www.adriankez...u-kriptosvijet/

 

 

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#424 Evolucija

Evolucija
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 41

Objavljeno: 14. januar 2018, 22:30

A se počutiš kot, da si v novi dobi? A si zapazil kakšno razliko v izkušnjah? Razliko med starim in novim?



#425 Evolucija

Evolucija
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 41

Objavljeno: 14. januar 2018, 23:25

Kok veš? Morde pa nova doba pomen, da mamo šanso staro sranje spucat.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0