Kakršna koli manija ni dobra in kakršnokol pretiravanje v čemerkoli pa če je to Turoff, Krišna ali lasten ego, te le omeji in namesto odpira..
Kar se tiče Turoffa pa najlažje veš kdo ali kaj on je če ga sam spoznaš/prepoznaš.. Vsekakor ni noben prevarant, ne počne nič neetičnega, če greš k njemu lahko res popolnoma zaupaš celotnemu procesu.. youtube filmčki marsikaj prenesejo.. jaz ne verjamem sicer tega kar Brezo trdi o Turoffu, še manj pa ta bedarija od mgd-ja..
Podobno imaš youtube filmčke, 100% strokovne, da so piramide v Bosni so fake (ali le naraven hrib),.. jaz sem jim recimo verjel, bolj kot temu kar trdi ta "plavajoči" Osmanagič.. ampak ker me ne zanimajo toliko tuja mnenja in ker imam zelo dober dar lastnega prepoznavanja informacij, lahko povem da me piramide na prvi pogled niso prepričale.. ampak ko sem vstopil v tunele Ravne sem pa kaj hitro vedel kje sem, saj se čuti zadeva.. toraj to je najboljši način prepoznavanja.. če si kolikor toliko prečiščen in subtilen, lahko vse sam sprobaš in če si v stiku, si tudi voden tja kjer je kaj za tebe in kje imaš kaj dobrega za spoznati, prepoznati, se naučiti in doživeti...
Če se vrnem do Turoffa; jaz sem pred ene 7mimi leti bil na Socerbu na njegovem dogodku, na tisti ful lepi ceremoniji, ki jo dela v jami na Socerbu in sem doživel nekaj tako čistega (po tem obredu), da sem vedel, da sem našel nekaj novega (za takrat) in je bilo res zanimivo.. Vglavnem med ceremonijo, mojemu umu sicer ni bilo kaj preveč všeč kako je potekalo pač tisto, saj je vse preveč ličilo na "mašo", ampak dobro občutki so doživljali še kaj druga kot um, pa tudi koncept je čist drugačen, namen, vsi v belem že kot štart, cvetje itd.. pač ena lepa posvetitev v življenje samo.
Po ceremoniji pa se je se je dogajalo v telesu nekaj, kar poprej (do takrat), še nisem nikjer začutil in je povod (ali aktivator tega) bil seveda ta obred.. Lastnik te energije, ki se je aktivirala pa ni bil Turoff, ampak jaz sam in moja partnerka.. Vglavnem sva še kar ure prebila tam na tistih pečinah Socerba in je kar teklo in teklo.., skozi vse celice v telesu.. Nora in res sveta izkušnja.. Pač poznal sem te stvari, sami sem jih do tedaj vedno bolj v drugih dimenzijah izkušal, nikoli ne tako fizično skozi svoje celice v tem telesu tu..
Ampak vseeno vsemu kaj je Turoff povedal takrat v jami (ali še kdaj kje kasneje) nisem v celo ti verjel.. Recimo njegova zgodba o razsvetljenju, jo ne razumevam tako kot jo on, saj sam popolnoma vem, kaj je razsvetljenje in v temu opisu, ki jih je dajal sem začutil neke iluzije ali tudi ego.. ampak dobro, zaznal sem pač stvari in to mi le pomaga človeka postaviti na pravo mesto (zame).. toraj kjer mu je mesto..
Nato kako leto ali dve po temu sem še obiskal kak njegov dogodek in vse je bilo dokaj zanimivo.. Sem šel sprobati tudi ta healing in recimo meni ko sem šel tja sem bil eden izmed zelo redkih, ki jim ni šel v telo.. Položil mi je le roke na telo in držal.. Čez telo mi je steklo tako močno, da res ni.. Vglavnem stekla je čista ljubezen, tudi energija, ki fizično odpre pretoke, verjetno sem bil takrat spet malo zablokiral te stvari v telesu.. tako da sem zelo dobro potem poznal filing popolne odprtosti in nazaj zaprtosti, da sem kasneje lažje vzdrževal tako stanje odprtosti v telesu in meridijanih, ki si ga resnično želim in ne le da puščam nekim svojim reakcijam na razne okoliščine, da upravljajo z mojimi pretoki in z mojo lastno željeno odprtostjo do ljubezni in do sveta..
Je pa bil krog ljudi, ki so mi blizu z mano in vsem je šel noter v telo, enim ni bilo to nič posebnega (pa tudi brez kasnejšega izboljšanja) drugim je šel not in jih totalno šokiral s tem dejanjem, saj so šli bolj iz radovednosti tja.. čez mesece pa so opazili, da se neka stvar, ki je bila že kronična, sploh pojavlja več ne, toraj je bilo porihtano in se nikdar več vrnilo.. Pa brezveze mi je razpravljati z youtube pametnjakoviči, da so operacije fake, ko imaš enkrat to izkušnjo, ko čutiš kako ti vstopi v telo, ko čutiš kaj se zgodi v tebi in ko imaš "brazgotino" še mesece po temu.. toraj se vidi rez in majhna izboklina, ne sicer kot brazgotina, ki jo odneseš iz bolnice, saj ni te grde brazgotine, ampak taka lepa kot bi jo narisal in čez ene 2-4 mesece izgine brez sledu.. lahko pa že mnogo prej..
Sem pa šel tudi na tisti daršan, ki ga organizira in tam sem pa opazil še drugo plat Turoffa, ki sem jo delno opazil že na Socerbu,.. kar sicer ne pove celotne zgodbe, ampak meni samemu pove kdo ali kaj je Turoff, resnični tak kot je, brez olepšavanj, brez napihovanj ali kakršnih koli povzdigovanj.. in pač ta prisotnost ega, (ki je delno tudi vzrok, da ni opazil teh TV prevarantov, da mu nastavljajo zanko in manipulirajo z njim),.. in pač ko sem v celoti tudi ta del spoznal, sem potem začutil, da ne rabim več njegovih učenj in da je čas da grem naprej in vstran od njega.. pa tu ni nobene zamere, vse izkušnje so bile pristne in svete, ampak taka je pač moja pot.. grem kamorkoli sem voden in grem na isti način tudi nato naprej.. je pa Turoff kot tak, popolnoma iskren, se ne pretverja, kar pove pove pač ker to res misli v tistem trenutku in ne zadržuje ničesar, toraj odprtost uma, misli, srca, čustev, energije, vsega.. lepo je karkoli imeti s takimi ljudmi, ki ne zadržujejo ničesar in le preprosto povejo VSE kar se v njih pojavi.. saj to je skoraj izgubljena lastnost vseh ostalih ljudi..
No saj pomisli v sebi, preden kaj poveš, koliko si pozoren na okoliščine, kaj bodo drugi mislili, če TO rečeš, ali ko želiš nekaj doseči, kako splaniraš, da bo povedano res doseglo učinek, ki ga želiš,.. itd
No predstavljaj pa si, da bi šel recimo na razgovor za službo in bi bil iskren v vsemu, odprt in iskren popolnoma do vsega in vseh in rekel recimo nekaj takega kot je to:
"Pozdravljeni, ja videl sem da iščete delavca na to delovno mesto, ki me sicer malo zanima, saj imam sicer ustrezno izobrazbo in nekaj malega sem že počel v tej stroki, čeprav me ne zanima preveč to delo, bi vseeno rad prišel do tega delovnega mesta, ker sedaj res rabim denar in ker sem poguglal vašo firmo in se mi zdi da ste dobra firma, ki ne bo še hitro propadla, zato sem mislil, da bi prišel k vam in poskusil dobiti to prosto delovno mesto, ter nato poskušal zdržati vsaj par let pri vas.. sicer se bojim, da se bom naveličal tega delovnega mesta že v parih mesecih, ampak bom vseeno tudi po tem vstrajal in se poskušal delati, kot da mi je še v to službo za hoditi in se bom poskusil delati, da me zanima, saj ravno odplačujem kredit in bi mi res zelo odgovarjala finančna stabilnost vsaj naslednja tri leta.. in pri sebi res upam da bom zdržal vsaj tako dolgo..
Po tem odobju pa se bom mogoče že itak tako navadil, da bom tudi kasneje ostal dalje pri vas, ampak bom pa hkrati zraven vseeno iskal in brskal med oglasi, kaj še drugi ponujajo in če se ponudi boljša obcija (in ker bom v teh letih pri vas pridobil še mnogo izkušenj), potem bom vsekakor takoj šel k boljšemu ponudniku in to takoj če (in ko) se pojavi boljša opcija!"
No je recimo lahko resnica nekaterih ljudi, kaj pa je povedano pa..: ... to pa vsak sam ve, kaj pove na takem mestu in v taki situaciji.. 
Jaz se vsekakor trudim delovati ves čas odprto.. In za Turofa tudi vem, da le pove vse, direkt iz sebe, preprosto, z odprtim srcem in umom, brez da bi sploh pomislil kaj govori in brez da bi se kakorkoli zadrževal ali olepševal ali karkoli spreminjal, da bi to zvenelo bolj všečno za poslušalca..
In taka odprtost dovoljuje tudi naivcem, da ga dojamejo "primtivno, naivno,.." ampak v odprtosti ni nič primitivnega, primitiven je ta umsko okleščen svet, in vseh 100miljonov okvirjev, ki je skreiralo to (staro) družbo, ki odhaja..
Delujejo pa skozi Turoffa višja bitja, ne bom predaval katera in iz katerih nivojev, lahko povem samo, da se zgodi lahko marsikaj, veliko je pa odvisno predvsem od posameznika, koliko je sam pripravljen se odpreti ob taki izkušnji in koliko je pripravljen sprejeti vase.. bolj ko se odpreš, večji so lahko darovi.. ampak večina ne ve kaj pomeni to - "odpreti se"..
Ampak ni pa ta izkušnja, ki se dogaja, dana samo od Turoff in je on res le portal skozi katerega delujejo bitja iz drugih dimenzij.. Zato včasih njegov ego malo tudi se napihne, saj dela, ki se dogajajo preko njega so večja od njega samega, ampak to je postranska zadeva..
In da sploh si lahko tak portal, moraš biti najprej popolnoma odprt in pretočen in tudi na ustrezni duhovni stopnji, da sploh zmoreš prenesti te vstope in izstope (ter vibracije) teh bitij, ki vstopajo in izstopajo, pa tudi pretoke energij ki posledično gredo skozi telo osebe, ki je tak portal.. Koliko vem je direkten zavestni stik možen le med bitji ki si niso med sabo oddaljeni več kor 2,5 stopnji duhovnega razvoja..
Vglavnem ni Turoff vse, kar se dogaja pri Turoffu, se dogaja mnogo več, saj tudi deluje skozi njega mnogo več.. to je vse..
Odvisno pa koliko si kot posameznik pripravljen sprejeti in doživeti.. Vsak si vzame toliko kot trenutno zmore tudi..