Najljubše začimbe
#101
Objavljeno: 30. junij 2004, 12:52
pa za v čajček tud
drugač za v jedi mam pa rada kari, pa čili uh pa žiro... take bl azijske in pikantne mi pašejo
mnjamsi
#102
Objavljeno: 2. julij 2004, 11:57
Sva že dve!!! jest sm čist nora na azijsko hranodrugač za v jedi mam pa rada kari, pa čili uh pa žiro... take bl azijske in pikantne mi pašejo
mnjamsi
#103
Objavljeno: 2. junij 2005, 16:23
#104
Objavljeno: 2. junij 2005, 18:00
#105
Objavljeno: 2. junij 2005, 18:03
#106
Objavljeno: 2. junij 2005, 19:01
#107
Objavljeno: 2. junij 2005, 19:25
#108
Objavljeno: 5. junij 2005, 20:52
sicer pa čili, curry, bazilika, origano, timijan, rožmarin...
#109
Objavljeno: 7. julij 2005, 22:56
Ingver, cimet, klinčki ...so mi zakon
Pa vse azijske začimbe, pikantne...
#110 Gost_sstane_*
Objavljeno: 7. julij 2005, 23:04
Ljuta paprika<{POST_SNAPBACK}>Sem nora na začimbe...vse po vrsti.
Pa vse začimbe, pikantne...
#111
Objavljeno: 7. julij 2005, 23:20
Mnjami mi pa je bazilika, majaron, timijan, muškat, peteršilj in pa koriander. Te so pri meni sedaj IN.
Koriander v kavo s cimetom. Full dober.
#112 Gost_sstane_*
Objavljeno: 7. julij 2005, 23:33
Pikantno ni pekoče, je slano in polnega okusa<{POST_SNAPBACK}>Pikantno? Ne hvala!
#113
Objavljeno: 9. julij 2005, 10:17
#114
Objavljeno: 9. julij 2005, 10:35
razn palačinke
Bora
#115
Objavljeno: 12. september 2005, 20:45
#116
Objavljeno: 12. september 2005, 20:50
Frank Zappa
#117
Objavljeno: 12. september 2005, 21:04
Bora
#118
Objavljeno: 12. september 2005, 21:13
#119
Objavljeno: 18. september 2005, 16:01
6-8 jabolk (najbolj če so mal bol kisle) olupimo, odstranimo pecelj in peške ter narežemo na krhlje v večji pisker. Dodamo vodo (lahko jo je poljubno - čisto malo, le toliko, da je malo nad jabolki ali pa več, po okusu) in tisti k majo bl grenk živlene (tko kt jest) ne bodo šparal pr cukru , ampak bodo dodal 10 velikih žlic cukra na rečmo 2 litra vode. In zdej ta najbolj pomembno - začimbe:
dodaš 4-5 ta celih klinčkov;
cimeta po okusu (lahko zmletega ali tistega v skorji) - če je v skorji pazi pri doziranju, ker je bl intenzivnega okusa;
malo mletega ingverja
limonina lupinica
Vse to kuhaš dokler ne zavre, odstaviš in pokriješ s pokrovnko. Pustiš pokrito dokler se ne ohladi. Potem serviraš z malo domišljije.
Pa še en nasvet za tiste, ki ne marajo prekuhanih jabolk oz. sadja iz kompota: kar ostane lahko zmiksate s paličnim mešalnikom, da dobite gosto zmes, prilijete malo vode in zavrete. V to zakuhajte vanilijev puding, naljite v skodelice, okrasite s smetano in uživajte.
#120
Objavljeno: 22. september 2005, 18:24
#121
Objavljeno: 22. september 2005, 18:29
Frank Zappa
#122 Gost_sstane_*
Objavljeno: 29. avgust 2010, 09:46
Sol je človek na osnovi bridke izkušnje poimenoval tudi za kraljico začimb.
Dokaj dobra prispodoba, ki pa vseeno ne zajame usodnega bistva.
Kajti kraljici ni potrebno biti na vsaki procesiji, sol pa mora biti vedno s teboj.
Na osnovi razvrstitve soli med začimbe delajo mnogi tudi veliko napako.
V današnji vsesplošni upravičeni gonji proti jedilni soli ti nekateri neumno svetujejo,
da jo nadomesti s katero drugo začimbo.
Najlepše jim zveni – z orientalsko.
Bog jim odpusti, saj ne vedo, kaj govorijo.
Tebi tvoje telo ne bo.
Sol je nezamenljiva, le, vsaj dobra mora biti.
Je pa zamenljiva vsaka druga začimba.
Poper lahko zamenjaš s čilijem, hrenom, peteršiljem, limono, česnom itd.
V bistvu z vsakim surovim živilom.
Razlika je le v koncentraciji biokode.
Najboljša pa je začimba s tvojega vrta.
Tudi orientalska kopriva, če si ravno iz Indije.
17
#124 Gost_sstane_*
Objavljeno: 29. avgust 2010, 11:59
No, šele sedaj vidim, da si v svoji zlobi tudi nepismenbrez soli se ne da ziveti pravis. cudno, da jo potem uvrscas med zacimbe
#125 Gost_VilaSonca_*
Objavljeno: 29. avgust 2010, 22:19
rada mam česen, peteršilj, muškatni orešček, curry, sojino omako. skromno bolj. včasih utrgam v domačem vrtu malo drobnjaka za v juho. in koper mam ful rada v solati. pa kapre. kapre so mi pa res za dol past.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0