Najljubše začimbe
#51
Objavljeno: 21. november 2003, 12:02
imam podobno mnenje o začimbah kot ti - ne sme jih biti preveč, drugače bi lahko jedli kar začimbe
najraje imam pa baziliko, origano, cimet
#52
Objavljeno: 26. december 2003, 19:38
#53
Objavljeno: 26. december 2003, 22:53
#54
Objavljeno: 19. februar 2004, 12:35
Poper, črni ali zeleni - raje več kot manj.
Bazilika - vsekakor veliko in ponavadi v kombinaciji z origanom, a slednjega malo.
Rožmarin - varčno, ker je močan, a zelo prijeten. V kombinaciji s timijanom in majaronom.
Kos perutnine v marinadi iz nekaj kapljic oljčnega olja, rožmarina in timijana. V marinadi čez noč. Položen v ponev, najbolje na rešetko, nič dodane maščobe. Priliješ vsaj pol skodelice hladne vode, dušiš na zmernem ognju, dokler meso ni kuhano. Po potrebi vmes prilivaš vodo. Nato odliješ preostalo vodo in maščobo, ki se je odcedila od mesa, meso pa položiš sedaj v ponev brez rešetke. Popečeš, da postane hrustljavo rumen. Za prilogo dušen riž in prosena kaša - mešanica 50/50. Omako od mesa lahko preliješ čez riž ali zavržeš. če je premastna, za zabelo riža pa prepražiš malo čebule in česna na oljčnem olju. Dober tek!
(če se administratorjem zdi primerno, lahko post premaknejo/skopirajo še v kako drugo temo)
#55
Objavljeno: 19. februar 2004, 12:41
Prima, da si odkril, nasel in vse!!
Take rabimo!!
Da bi jaz postala se kam?
V bistvu lahko, ampak se mi zdi se boljse, ce bi ti sam to storil, kamor pac zelis, k receptom kaksnim, ali zastavi na novo, kot nekaksen sklop, ce se cesa spomnis...
Saj me caka se tale forum korenito preoblikovat, uredit, podforume spedenat in tko...
Imamo prave strokovnjakinje in strokovnjake tule, je zaenkrat se malo neurejeno... samo se ne spravim, ce ze urejam, je bolje, da je tako kot je, kot recimo manj urejeno.
Ampak vse se bo brez tezav selilo, prestavljalo in vse, tako da v samih temah, postih - ne bo sprememb, torej lahko postnemo kamor in kot zelimo, ce imamo kaj koristnega.
Picasso
#56 Gost_sstane_*
Objavljeno: 19. februar 2004, 12:45
Sol - raje manj kot več.
Poper, črni ali zeleni - raje več kot manj.
Bazilika - vsekakor veliko in ponavadi v kombinaciji z origanom, a slednjega malo.
Rožmarin - varčno, ker je močan, a zelo prijeten. V kombinaciji s timijanom in majaronom.
Kos perutnine v marinadi iz nekaj kapljic oljčnega olja, rožmarina in timijana. V marinadi čez noč. Položen v ponev, najbolje na rešetko, nič dodane maščobe. Priliješ vsaj pol skodelice hladne vode, dušiš na zmernem ognju, dokler meso ni kuhano. Po potrebi vmes prilivaš vodo. Nato odliješ preostalo vodo in maščobo, ki se je odcedila od mesa, meso pa položiš sedaj v ponev brez rešetke. Popečeš, da postane hrustljavo rumen. Za prilogo dušen riž in prosena kaša - mešanica 50/50. Omako od mesa lahko preliješ čez riž ali zavržeš. če je premastna, za zabelo riža pa prepražiš malo čebule in česna na oljčnem olju. Dober tek!
(če se administratorjem zdi primerno, lahko post premaknejo/skopirajo še v kako drugo temo)
Presnojedci bi temu rekli mrtva hrana
#57
Objavljeno: 19. februar 2004, 13:12
#58 Gost_sstane_*
Objavljeno: 19. februar 2004, 13:58
#59
Objavljeno: 19. februar 2004, 14:00
Picasso
#60 Gost_sstane_*
Objavljeno: 19. februar 2004, 14:07
#61
Objavljeno: 19. februar 2004, 14:29
itak
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?
#62 Gost_sstane_*
Objavljeno: 19. februar 2004, 17:15
Naky,men je pa tko dober.Bojda pomaga pri porabi kalorij,pri prehladu in ohlaja telo.
SmartyM - me peče k ga sam vidm!Nora na čili
Res zge,ampak I yust love it
Drži, surov, pod 65°C
Dva vsebujeta skoraj celodnevno dozo C- vitamina.
#63
Objavljeno: 19. februar 2004, 18:31
Strup za naš organizem sploh pa za ženske!!!!!!
Majron,bazilika,rožmarin(vse kar je zeleno je dovoljeno)
#64 Gost_sstane_*
Objavljeno: 19. februar 2004, 18:49
#65
Objavljeno: 19. februar 2004, 18:50
#66
Objavljeno: 19. februar 2004, 18:59
Tud una tvoja je za ubijanje,Jaz je sploh ne jem!!!!!!!!!!!!!!!!Kateri prasec te pa posiljuje z jedilno soljo
#67 Gost_sstane_*
Objavljeno: 19. februar 2004, 19:10
#68
Objavljeno: 19. februar 2004, 19:19
2-ne ponjujaj svojega mnenja drugim,kajti pregovor 100 LJUDI 100 ČUDI!!
3-v moja usta gredo same dobre stvari........zato se odlepi(neostik)
#69
Objavljeno: 19. februar 2004, 19:26
meni so vsec totalno vse. predvsem pekoce, ampak na tak nacin, da se se vedno kaj okusa, torej: tajska kuhinja je bolj prijetna kot mehiska...npr.
imam najraje tajske in japonske mesanice, sledijo vse jouznoameriske, vse mediteranske so pa itak samoumevne v vseh hrani, ki ni zgoraj opisana...
obozujem cesen in mislim, da ne bi mogla nikoli npr. zivet s kom, ki ga ne mara.
bazilika mi je vsec, meta tudi-obe poleti tudi za se namazat znjima....ze dolgo cakam, kdaj bo kdo napravil parfum na bazi bazilike! nekoc je bil eden missoni, ampak ne obstaja vec.
no, tako-se nisem nasla zacimbe, ki mi ne bi bila vsec..ampak se iscem
Kdo lahko spremeni svet?
#70 Gost_sstane_*
Objavljeno: 19. februar 2004, 19:28
Tkole...1-neprimerno obnašanje letom
2-ne ponjujaj svojega mnenja drugim,kajti pregovor 100 LJUDI 100 ČUDI!!
3-v moja usta gredo same dobre stvari........zato se odlepi(neostik)
Jaz te pač nočem posilit.
Z ničemer.
#71 Gost_sstane_*
Objavljeno: 20. februar 2004, 00:19
ZDRAVA SOL : 1GR/100GR MESA ALI PRILOGE
rožmarin, timijan, oljčno olje
Rožmarin in timijan streš v možnarju, dodaš 0,5 dcl vode in 8 gr zdrave soli in žlico oljčnega olja. S to marinado preliješ pečeno in na 65° C ohlajeno perutnino, ravno tako prilogo.
Vse pa pečeš in kuhaš brez soli in s čim manj začimb.
Kos perutnine v marinadi iz nekaj kapljic oljčnega olja, rožmarina in timijana. V marinadi čez noč. Položen v ponev, najbolje na rešetko, nič dodane maščobe. Priliješ vsaj pol skodelice hladne vode, dušiš na zmernem ognju, dokler meso ni kuhano. Po potrebi vmes prilivaš vodo. Nato odliješ preostalo vodo in maščobo, ki se je odcedila od mesa, meso pa položiš sedaj v ponev brez rešetke. Popečeš, da postane hrustljavo rumen. Za prilogo dušen riž in prosena kaša - mešanica 50/50. Omako od mesa lahko preliješ čez riž ali zavržeš. če je premastna, za zabelo riža pa prepražiš malo čebule in česna na oljčnem olju.
DOBER TEK
#72
Objavljeno: 20. februar 2004, 10:26
Jaz tudi, pa se zdrav je totalno.... obozujem cesen in mislim, da ne bi mogla nikoli npr. zivet s kom, ki ga ne mara. ...
Tole, morda kaj ves ti, Tinka ali kdo, ki se spozna na parfume....e dolgo cakam, kdaj bo kdo napravil parfum na bazi bazilike! nekoc je bil eden missoni, ampak ne obstaja vec.
...
Imela sem en janezev (ali kaj takega) vonj, slisi se off, a disal (na meni) pa je mega in nad mi je bil vsec... tak... hm, pastelno zelenkast vonj. Ful dober, nekaj posebnega.
Ali kdo ve, kateri parfum, ce imam sploh prav tole, je na bazi janeza?
Picasso
#73
Objavljeno: 20. februar 2004, 13:10
#74 Gost_sstane_*
Objavljeno: 20. februar 2004, 13:14
#75
Objavljeno: 22. februar 2004, 23:48
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0